PDA

Επιστροφή στο Forum : [Κλιματιστικό Samsung] Κλιματιστικο A9V09E SAMSUNG

electricalgian
29-06-17, 23:13
Γεια σας ! Μετα απο 2 χρονια και τον ιδιο μηνα ξαφνικα σταματησε να δουλευει .Εβγαλα την πλακετα και ειδα οτι εκαψε παλι την ασφαλεια 1Α σε στυλ βαρελακι. Εκανα την αλλαγη και βαζοντας ταση παλι το διο πραγμα. Αλλαζω το ολοκληρωμενο TNY 266 και βαζοντας και βαση για ολοκληρωμενα εδωσα παλι ταση σαν να ακουστηκε κατι σαν να εσκαγε αλλα δεν μπορεσα να καταλαβω απο που. Μετα απο αυτο δεν εκαψε ασφαλεια εχει ταση στους πυκνωτες αλλα δεν δουλευει το κυκλωμα.Εκανα εναν ελενχο αλλα δεν ειδα κατι. Μηπως καμια ιδεα που να κοιταξω.Το προβλημα ειναι που δεν δουλευει ο Μ/Τ switch. Εισοδος M/T πρωτευον 2.2ωμ δευτερευον 0.2ωμ.
http://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=40017&stc=1&thumb=1&d=1434959102http://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=40018&stc=1

Prithan
30-06-17, 11:34
DC τάσεις μέτρησες στην πλακέτα? Για να δούμε εάν όντως δουλεύει σωστά το τροφοδοτικό τοπολογίας flyback.

electricalgian
30-06-17, 18:01
Μετραω απο την γεφυρα ανορθωσης και μετα δηλαδη επανω στους πυκνωτες 189 βολτ περιπου απο εκει κσι μετα τιποτα.Δεν δουλευει το tny266 για να σκανδαλισει το Μ/Τ.

Prithan
02-07-17, 12:39
Θα σου επισυνάψω ένα pdf σχετικά με σχηματικό από τροφοδοτικά τοπολογίας fylback, δες εάν μπορείς να βρεις τις διόδους ( τις οποίες τις αναφέρει ως clamp network), ίσως να οφείλονται σε αυτές η βλάβη.

Βλέπω μία δίοδο δίπλα στο tny, τσέκαρε την να δεις εάν είναι λειτουργική ως δίοδος.

electricalgian
02-07-17, 21:07
Φιλε μου ευχαριστω για την βοηθεια που μου δινεις. Εκανα ελενχο την διοδο μου δειχνει σωστα. Σου επισυναπτω το σχεδιο οπως το εχει η πλακετα. Απο το 5 ποδαρακι φευγει μεσω διοδου .Απο την διοδο δε σειρα εχει μια αντισταση 100κ και παει στο ενα ακρο του Pri M/T. ΤΟ αλλο ακρο παιρνει κανονικα το + απο γεφυρα και παραλληλα απο τους πυκνωτες τους δυο που εχει οι οποιοι εχουν και ενα Νts.43814

electricalgian
02-07-17, 21:27
Τωρα μολις δοκιμασα ενα αλλο tny 268 .Ειχα ενα απλος ειναι πιο δυνατο αυτο. Συνκρινα ωμικα οτι αυτο που φορουσα επανω tny 266 δεν μου εδειχνε καμια τιμη ωμικη οπως το tny 268 . Το εβαλα και μου εκαψε τωρα την ασφαλεια 1Α που σημαινει οτι εχει καπου βραχυκυκλωμα ειτε στο πρωτευον ειτε στο δευτερευον. Μηπως παιζει ρολο την βαση που κολησα επανω στην πλακετα για να μπορω να αλλαζω ευκολα το ολοκληρωμενο?

Prithan
03-07-17, 00:19
Θεωρώ ότι δεν υπάρχει πρόβλημα που έβαλες την βάση.
Πρώτα πρέπει να δεις σε ποιο μερος βραχυκυκλωνει. Αφαιρεσε εαν θελεις το ολοκληρωμένο και χωρίς να είναι υπο τάση η πλακέτα, μέτρα να δεις εαν υπάρχει το βραχυκύκλωμα.

Prithan
05-07-17, 10:30
Γιάννη, έβγαλες άκρη με την βλάβη?

electricalgian
05-07-17, 19:47
Φιλε θανο συγνωμη που δεν σε ενημερωσα! Αλλαξα τους 2 πυκνωτες στην ανορθωση εισοδου μετα την γεφυρα γιατι μετρουσα ταση 198 βολτ dc ενω λογικα επρεπε να ειναι πανω απο 250. Με το που τους αλλαξα δεν καιει καμια ασφαλεια τωρα και η ταση εφτασε στα 300βολτ dc, αλλα δεν ξεκιναει.Αλλαξα ολοκληρωμενο αλλα υποψιαζομαι οτι εχει προβλημα αυτο που εβαλα.Ψαχνω να αγορασω και ολοι μου λενε οτι τους τελειωσαν και περιμενουν,Γιαυτο και δεν σε ενημερωσα.Πιστευω οτι φταιει το ολοκληρωμενο. Θα σε ενημερωσω. Η εαν εχεις καποια αλλη ιδεα το γιατι δεν κανει start με ενημερωνεις.

electricalgian
06-07-17, 18:51
Αυτη η clamp network οταν την μετρας στην θεση διοδος στο πολυμετρο τι πρεπει να δειχνη; Λογικα οπως την βλεπω απειρο και απο τις δυο πλευρες.Τι γνωμη εχεις;

mystaki g
11-07-17, 00:15
http://pi.dianyuan.com/upload/space/2012/12/25/1356418347-763992.jpg βρες το ολοκληρωμενο και λογικα πρεπει να σου δουλεψει.Και το C41 και το D7 αν χρειαστει.

electricalgian
11-07-17, 01:24
Εβαλα καινοργιο ολοκληρομενο αυτο τωρα ζεσταινεται.Δεν εχει την διοδο και την αντισταση αλλα μια ζενερ και διοδο t2d81 .φυσικα οταν μετραω σε επιλογη διοδο μου δειχνη απειρο.Δεν μπορω να καταλαβω απο που μπορει να ζεσταινετε.το σχεδιο ειναι στο ποστ2 αυτη που ειναι clamp network.ευχαριστω για το σχειο σου

electricalgian
12-07-17, 23:47
Αυτην την clamp network δεν μπορω να την βρω.Μπορω αραγε να βαλω χωριστες οπως φαινεται στο διαγραμμα η εαν μπορω να βαλω diodo ue4007 ( παραθετο σχεδιο το πριν και το μετα) και αντισταση100k4386243863