PDA

Επιστροφή στο Forum : [Miele] Πρόβλημα με πλυντήριο ρούχων MIELE novotronic W807

des18
26-03-17, 17:13
Καλησπέρα σας,

Έχω το MIELE novotronic W807 (20 χρόνια χωρίς πρόβλημα) και χθες ξεκίνησε να μου κάνει το εξής:
Ξεκινάει η πλύση, τραβάει νερό, αρχίζει η κύρια πλύση η οποία διαρκεί παρά πολύ(διπλάσιο σχεδόν χρόνο από πριν) και μόλις είναι να πάει στο επόμενο στάδιο(ξέβγαλμα) κολλάει και αναβοσβήνει συνέχεια το λαμπάκι της κύριας πλύσης https://youtu.be/RWdLHmfs1bw.
1. Αν το αφήσω έτσι, το λαμπάκι αναβοσβήνει συνέχεια και μετά από μισή με μια ώρα περίπου, το πλυντήριο προχωράει στο επόμενο στάδιο(ξέβγαλμα),ανάβει το λαμπάκι για το ξέβγαλμα, αλλά το λαμπάκι της κύριας πλύσης συνεχίζει να αναβοσβήνει και το πλυντήριο ολοκληρώνει κανονικά όλα τα επόμενα στάδια (ξέβγαλμα,στύψιμο,άδειασμα).
2. Αν κλείσω το πλυντήριο την στιγμή που κολλήσει το λαμπάκι της κύριας πλύσης, το ξανανοίξω και πάω στα επόμενα στάδια χειροκίνητα, το λαμπάκι ξεκολλάει, το πλυντήριο δουλεύει κανονικά και όλα καλά.
Τσέκαρα φίλτρο, αντλία αποστράγγισης, πιεσοστάτη όλα δείχνουν οκ. Καθάρισα και όλους τους σωλήνες από τη "γλίτσα" (ευκαιρία ήταν αφού ανοίχτηκε το πλυντήριο μετά από 20 χρόνια) αλλά το πρόβλημα παραμένει.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθειά σας.

43403

diony
26-03-17, 17:44
Αν έχεις ωμόμετρο , αρχικά θα πρέπει να τσεκάρεις την αντίσταση θέρμανσης
Προσοχή ότι μέτρηση κάνεις , η συσκευή να είναι εκτός πρίζας

Schaub Lorenz
26-03-17, 21:13
Στο βιντεο σου ειδα οτι οχι μονο ειναι αναμμενο το hauptwasche(κυρια πλυση)αλλα και το pumpen/endschleudern (αποστραγγιση/τελικο ξεβγαλμα) αρα ειναι καποιος κωδικος σφαλματος

tipos
26-03-17, 21:53
Το led της κυριας πλυσης δηλωνει βλαβη θερμανσης οπως πολυ σωστα λεει ο Κωστας.

Schaub Lorenz
26-03-17, 21:57
Nα ρωτησω κατι αλλο που βρισκω τους κωδικους σφαλματων στο ιντερνετ για ολα τα miele

tipos
26-03-17, 22:01
Nα ρωτησω κατι αλλο που βρισκω τους κωδικους σφαλματων στο ιντερνετ για ολα τα miele

Ειναι αοριστο αυτο που ρωτας.Χρησιμο παντως ειναι αυτο εδω https://elektrotanya.com/?q=keres εχει πολλα manual με πληροφοριες για πολλα μοντελα ολων των εταιριων.

Schaub Lorenz
26-03-17, 22:12
ευχαριστω πολυ εψαξα στο ιντερνετ για βοηθεια για το συγκεηκριμενο μοντελο και δεν την εβρισκα αλλα τωρα ελπιζω να την βρω

tipos
26-03-17, 22:17
ευχαριστω πολυ εψαξα στο ιντερνετ για βοηθεια για το συγκεηκριμενο μοντελο και δεν την εβρισκα αλλα τωρα ελπιζω να την βρω
Τι ειναι αυτο που σε βασανιζει με το συγκεκριμενο?

Schaub Lorenz
26-03-17, 22:35
απλος αλλο μοντελο αλλα ακριβως το ιδιο πανελ εχει και ο κολλητος μου και του ειχε κανει κατι θεματακια παλιοτερα και μουζητησε να ψαξω στο ιντερνετ μηπως βρω για το δικο του γιατι για το δικο μου βρηκα στο ιντερνετ

des18
27-03-17, 21:38
Καλησπέρα , είχα πρόβλημα με τον υπολογιστή και δεν μπορούσα να μπώ.

Αν έχεις ωμόμετρο , αρχικά θα πρέπει να τσεκάρεις την αντίσταση θέρμανσης
Προσοχή ότι μέτρηση κάνεις , η συσκευή να είναι εκτός πρίζας
Τι ενδείξεις πρέπει να πάρω για να δω ότι είναι εντάξει η αντίσταση θέρμανσης?

des18
27-03-17, 21:44
Στο βιντεο σου ειδα οτι οχι μονο ειναι αναμμενο το hauptwasche(κυρια πλυση)αλλα και το pumpen/endschleudern (αποστραγγιση/τελικο ξεβγαλμα) αρα ειναι καποιος κωδικος σφαλματος
Κολλάει και αναβοσβήνει συνέχεια το hauptwasche(κύρια πλύση), αλλά το πλυντήριο συνεχίζει κανονικά στα επόμενα στάδια μέχρι να τελειώσει κανονικά την πλύση , σαν να μην έχει κανένα πρόβλημα. Όταν τράβηξα το βίντεο είχε φτάσει στο pumpen/endschleudern

tipos
27-03-17, 22:05
Τι ενδείξεις πρέπει να πάρω για να δω ότι είναι εντάξει η αντίσταση θέρμανσης?

Με βγαλμενα τα καλωδια απο τα ακρα της αντιστασης μετρας πανω στα ακρα και αν ειναι καλη θα σου δωσει γυρω στα 30ohm,αν δεν ειναι καλη θα σου δωσει απειρο.Μετρωντας στο ενα ακρο της αντιστασης με γειωση και το πολυμετρο στην πιο μεγαλη κλιμακα κανονικα πρεπει να σου μετρησει απειρο,αν σου δωσει την παραμικρη ενδειξη τοτε εχει διαροη.

des18
27-03-17, 23:08
Σε ευχαριστώ, θα την τσεκάρω αύριο και τα ξαναλέμε

des18
29-03-17, 11:24
Καλημέρα σε όλους, τσέκαρα την αντίσταση και οι ενδείξεις που πήρα και στις δύο περιπτώσεις (άκρα της αντίστασης-άκρο της αντίστασης με γείωση) είναι "1".
1. Να συμπεράνω ότι υπάρχει πρόβλημα με την αντίσταση?
2. Πως βγαίνει αυτή η αντίσταση? Δεν υπάρχει πουθενά κάποια βίδα.
4343543436
3. Τα ελατήρια μου φαίνονται για αλλαγή. Τι λέτε? Αν είναι να τα αλλάξω και αυτά , τώρα που έχω ανοίξει το πλυντήριο.
43437 43438

FILMAN
29-03-17, 12:04
Αν γεφυρώσεις τους ακροδέκτες του πολυμέτρου έχεις μηδενικά στην οθόνη ή όχι;

des18
29-03-17, 12:22
Αν γεφυρώσεις τους ακροδέκτες του πολυμέτρου έχεις μηδενικά στην οθόνη ή όχι;
Έχω 00,7

FILMAN
29-03-17, 13:06
Τότε η αντίσταση είναι καμμένη...

Κυριακίδης
29-03-17, 21:09
2. Πως βγαίνει αυτή η αντίσταση? Δεν υπάρχει πουθενά κάποια βίδα.
https://www.youtube.com/watch?v=6Oduk8W9AQI
(Αν και φαίνονται εύκολα και απλά , καλύτερα να σου απαντήσει και κάποιος πιο έγκυρος ).

3. Τα ελατήρια μου φαίνονται για αλλαγή. Τι λέτε? Αν είναι να τα αλλάξω και αυτά , τώρα που έχω ανοίξει το πλυντήριο.
Μήπως τα αμορτισέρ που είναι από κάτω?

des18
29-03-17, 21:49
Τα αμορτισέρ είχα σκοπό να τα αλλάξω γιατί κάνει "κόλπα" κατά το στύψιμο των ρούχων, αλλά έλεγα αν χρειάζονται αλλαγή και τα ελατήρια. Ευχαριστώ για το βιντεο

andyferraristi
29-03-17, 22:02
https://www.youtube.com/watch?v=6Oduk8W9AQI
(Αν και φαίνονται εύκολα και απλά , καλύτερα να σου απαντήσει και κάποιος πιο έγκυρος ).

Τελείως ηλίθιο σύστημα. Δηλαδή εάν κάποιος θέλει να αφαιρέσει την αντίσταση (π.χ. για να βγάλει ένα αντικείμενο που έπεσε μέσα, μια μπανέλα φερ' ειπείν), είναι αναγκασμένος να αγοράσει καινούρια αντίσταση ...

SIRAP
29-03-17, 22:23
Παιδιά Μπαλένα έχω βγάλει απο το φίλτρο γιατί δεν γυρνούσε. Για την αντίσταση μονο η αντιπροσωπεία. Την άλλαξα στο ιδιο πλυντήριο
30 ή 35 ευρώ, στο εμπόριο δεν μπορούσα να την βρώ και το κόστος είναι περιπού απο 15 έως 25,28 ευρώ. Η αλλαγή θέλει λίγο υπομονή και προσοχή...! Προσοχή πάντα βγαλμένο το φις απο το ρεύμα. Καλή επιτυχία.

tipos
29-03-17, 22:41
Καλο το video,αλλα εσενα θα σε παιδεψει πιο πολυ γιατι το δικο σου δεν ειναι ανω φορτωσης και σου δινει λιγο χωρο για να δουλεψεις.Οσο για την τοποθετηση βαλε λιγο λυπαντικο,λαδι- βαζελινη,πανω στην καινουργια φλατζα στο σημειο που θα κουμπωσει με τον καδο και απλα πιεσε καλα για να κουμπωσει.Το ιδιο κανε και με το αισθητηριο και σηγουρεψου οτι εχουν κουμπωσει σωστα πριν το βαλεις για δοκιμη.
Τα ελατηρια δεν θελουν αλαγη,αμορτισερ να αλαξεις.

Κυριακίδης
29-03-17, 22:41
Πως πρεσάρει η τσιμούχα της αντίστασης ? (γιατί αμφιβάλω ότι με ως "σφήνες" με τον αισθητήρα θερμοκρασίας και χτύπημα με ζουμπαδάκι στις οδοντωτές ροδέλες ) ασφαλίζονται όλα ωραία και καλά από π.χ διαρροή κτλ , μπας και βάζουν κάποια ειδική κόλα στις πατούρες της τσιμούχας ?

tipos
29-03-17, 23:06
Δεν βαζουν κολα.Η φλατζα στο σημειο που κουμπωνει ειναι κωνικη στην αρχη για να περασει και ακολουθει αυλακι,απαξ και κουμπωσει δεν βγαινει ευκολα.Το αισθητηριο ειναι και αυτο κουμπωτο απλα δεν φαινεται μονο με το ματι αν κουμπωσε σωστα,οταν μπει σωστα εχει μια δυσκολια για να βγει τραβωντας με το χερι.

diony
30-03-17, 00:53
Το ίδιο σύστημα είχαν και στα μοντέλα πριν από 25 χρόνια , τώρα απλά προστέθηκε και το αισθητήριο