PDA

Επιστροφή στο Forum : [Άλλη] Φουρνος ΤΕΚΑ σταματησε ξαφνικα

κοκος
17-03-17, 23:04
Καλησπερα στα παιδια, ξαφνικα ενω λειτουργουσε κανονικα ο φουρνος σταματησε, ενω δουλευει το αεροθερμο δεν βγαζει ζεστο αερα και οταν τον γυρισω στις αντιστασεις παλι δεν ζεστενονται, επισης και τα δυο λαμπακια ενδειξης θερμοκρασιας και ποια αντισταση δουλευει, εσβησαν, το ρολοι, η λαμπα και το αλλο που γυριζει τη σουβλα δουλευουν κανονικα.
Απο που να ξεκινησω; δεν θυμαμαι να εχει καποια ασφαλεια, καμια ιδεα;;;
Τελος να πω οτι πριν καιρο ειχε χαλασει το ρελε που δινει εντολη το ρολοι να σταματησει το ψησιμο και το ειχα παρακαμψει καθως μου ζητουσαν αλλαγη ολης της πλακετας και δεν εβρισκα το ιδιο ρελε , ετσι δουλευε κανονικα το ρολοι χωρις να δδουλευει το ρελε.....

diony
18-03-17, 00:47
Πιθανό χαλαρή σύνδεση στο σημείο που παρέκαμψες το ρελέ ή στον επιλογέα φούρνου ή στο θερμοστάτη λειτουργίας ή στο θερμοστάτη ασφαλείας του φούρνου
κατέβασε την ασφάλεια της συσκευής από τον πίνακα πριν κάνεις οτιδήποτε και ξεκίνησε οπτικό έλεγχο για αλλαγή χρώματος ή καρβουνιασμένο ακροδέκτη
Επίσης μπορεί να καρβούνιασε/έλειωσε κάποια σύνδεση του καλωδίου που δίνει τον ουδέτερο και στις 3 αντιστάσεις καθώς και στο γκριλ από χαλαρή επαφή

κοκος
18-03-17, 10:55
Δεν εχω λογια, ευχαριστω..... Επιλογεας φουρνου, γιατι ομως εγινε αυτο; συμβαινει συχνα χωρις λογο, πιθανων λογω χρησης;; φωτο πως βαζω;;
43345
Σιγουρα θα σφιξω ολες τις επαφες βρηκα και μισο λιωμενη σε μια αντισταση στην μια ακρη...

κοκος
18-03-17, 13:44
Επισης σημερα σαββατο δεν βρηκα πουθενα επιλογεα, οποτε απο δευτερα αντιπροσωπια ....πλακα θα εχει να μην υπαρχει και να βγει ΠΕ ο φουρνος....

diony
18-03-17, 16:54
Να υποθέσω πως έβαλες σημάδι στα καλώδια πριν τα αποσυνδέσεις

Οι καμένοι ακροδέκτες θα πρέπει να αντικατασταθούν και να μπούνε καινούριοι , οι οποίοι θέλουν ειδική πρέσα για να τους πρεσάρεις και όχι με την πένσα
Επίσης υπάρχου ποιότητες ακροδεκτών , ζήτησε κάτι καλό να σου δώσουν

Το λιώσιμο έγινε από χαλαρό ακροδέκτη ή από φθαρμένη επαφή του επιλογέα , η φωτογραφία είναι θολή και δεν ξεχωρίζω λεπτομέρειες

Διακόπτη αν δε βρεις στο εμπόριο με το δείγμα , θα ρωτήσεις την αντιπροσωπεία έχοντας τον κωδικό της συσκευής

κοκος
18-03-17, 19:51
Ναι ναι, εγινε σχεδιαγραμμα με λεπτομερειες και φυσικα ΠΡΙΝ ΚΑΝΩ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΤΕΒΑΣΑ ΓΕΝΙΚΟ...
Ειχα κατι ακροδεκτες αλλα οπως ειπες τους βλεπω για απλα πραγματα οπως ρευματα μουσικης οποτε μαζι θα ψαξω και για κατι καλυτερο σε αυτους....εχω την πρεσσα....ευχαριστω ...
Θα συνεχισω την δευτερα αν βρω επιλογεα, αλλιως με βλεπω να κανω πατεντα με εναν με λιγοτερες επαφες που βρηκα, δηλ να τον συνδεσω να δουλευει μονο το αεροθερμο το παραδοσιακο ψησιμο και το γκριλ,..

diony
18-03-17, 20:21
Νομίζω θα βρεις στην αντιπροσωπεία αν δεν είναι πολύ παλιό μοντέλο

Αν όχι , αναγκαστικά μετατροπή όπως λες

FILMAN
20-03-17, 09:50
Ακροδέκτες βάλε ανοξείδωτους, όχι μπρούντζινους.

κοκος
20-03-17, 18:31
Βρεθηκε ο επιλογες, ο ιδιος μου εδωσε και ανοξειδωτους ακροδεκτες ( του ζητησα τους καλυτερους) τοποθετηθηκαν τα καλωδια προσεκτικα, αφου πρωτα εσφιξα ολους τους ακροδεκτες και εγινε η σχετικη δοκιμη πριν κουμπωσω τα καπακια.,..ολα οκ δουλευουν ολες οι αντιστασεις μια χαρα σε ολες τις θεσεις....και παλι ευχαριστω για την βοηθεια.,:thumbup1::thumbup1:,

diony
20-03-17, 21:44
Πρώτος !!! :thumbup1: