Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Άλλη] Πλυντήριο πιάτων Μορρις

Sotos_ster
22-02-17, 01:14
Έχω το εξής πρόβλημα : έχω ενα μίνι Morris pls 601ενεργοποιεί την αντλία αποχευτευσης και πετάει τα νερά πριν ακόμα δώσει εντολή ο θερμοστάτης ότι το νερό έφτασε τους 65 βαθμούς που το βάζω συνήθως με αποτέλεσμα να μένει το κουμπί στην αρχή του προγράμματος όπως το έβαλα και να μη γυρνάει γιατι αυτό αρχίζει και γυρίζει όταν δώσει εντολή ο θερμοστάτης ότι πρέπει να πετάξει τα νερά Κι έτσι το προγράμμα δε τελειώνει και μένει ποσεσ Ώρες στην αρχή .Επίσης αυτό το κάνει κι όταν ανοίγω την πόρτα καθώς πλένει και έχει ήδη κάποια θερμοκρασία το νερό μεγάλη το νέρο, ενεργοποιείται η αντλία κ πετάει τα νερά ενώ έχω την πόρτα ανοιχτή και το πλυντήριο είναι σταματημένο , δε ξέρω αν σας κατατόπισα κι αν καταλάβατε ! Κάτι με υπερθέρμανση μου κάνει εμένα

Panoss
22-02-17, 12:46
Γεια σου Σώτο.
Προσπαθώ να καταλάβω πως λειτουργεί το πλυντήριο από αυτά που γράφεις (πώς λειτουργούσε δηλαδή πριν χαλάσει):
1. όταν ο θερμοστάτης φτάσει τους 65 βαθμούς "δίνει εντολή" (μάλλον κλείνει κάποιος διακόπτης) και αρχίζει και γυρίζει το 'κουμπί'.
2. το κουμπί συνεχίζει να περιστρέφεται και όταν φτάσει σε κάποιο σημείο ενεργοποιεί (προφανώς κλείνει κάποιο διακόπτη) την αντλία αποχέτευσης η οποία αδειάζει τα νερά από το πλυντήριο.

Το περιγράφω σωστά;

'Κουμπί' εννοείς τον περιστροφικό διακόπτη (αν λέγεται έτσι, δεν είμαι και σίγουρος) υποθέτω:
43190

greekengineer
22-02-17, 16:08
Σωτο κανε μια απλη περιγραφη του προβληματος

Sent from my SM-T335 using Tapatalk

Sotos_ster
22-02-17, 16:25
Ακριβώς έτσι όπως το περιέγραψες είναι ! Προσπάθησα να το περιγράψω όσο πιο αναλυτικά γίνεται για να το καταλαβετΑι.

diony
22-02-17, 17:39
Στην ουσία για κάποιο λόγο η στάθμη πλύσης είναι πολύ κοντά στην στάθμη ασφαλείας , ή έχεις βουλωμένη αεροπαγίδα , που σημαίνει με την άνοδο της θερμοκρασίας και τις κυματώσεις του νερού ενεργοποιείται ο πιεσοστάτης υπερχείλισης και αδειάζει

Θα σου πρότεινα να μην πειράξεις τη ρύθμιση από τους πιεσοστάτες (αν θυμάμαι καλά έχει 2 με ένα ταφ )

Βεβαιώσου πρώτα ότι η βαλβίδα εισαγωγής κλείνει μόλις πάρει το κανονικό νερό και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να καθαρίσεις την αεροπαγίδα του πιεσοστάτη , πιθανό έχει πουρί μαζεμένο μέσα

Αν πιάνουν τα χέρια σου , και ότι κάνεις με τη συσκευή εκτός πρίζας

Θα πρέπει να ανοίξεις το πίσω καπάκι του πλυντηρίου
Το άκρο της αεροπαγίδας καταλήγει στο χώρο κάτω από τη σήτα του φίλτρου πλύσης

Sotos_ster
22-02-17, 20:30
Δλδ λες να τραβάει περισσότερο νερό απ όσο πρέπει ; θα δοκιμάσω αν είναι να βγάλω 4-5 ποτήρια νέρο. Έχω παρατηρήσει ότι η στάθμη του νερού φτάνει μέχρι και την φτερωτή .

tipos
22-02-17, 22:10
Πιστευω ειναι οπως τα λεει ο Κωστας.Η σταθμη του νερου δεν πρεπει να φτανει την φτερωτη.Η φτερωτη πρεπει να γυριζει ελευθερα χωρις να ακουμπαει το νερο απο κατω.Η σταθμη πρεπει να ειναι λιγο πανω απο το σκαλοπατι που κανει το πατωμα του πλυντηριου.Βγαλε την αεροπαγιδα και καθαρισε την χωρις να πειραξεις τον πιεζοστατη.

Sotos_ster
22-02-17, 23:50
Ναι κι όμως το νερό φτάνει την φτερωτή κ την ακουμπάει και μου φαίνεται ότι είναι παρα πολύ το νερό που τραβάει το πλυντήριο αλλα γτ δεν το πετάει κατευθείαν αφού είναι πάνω απο το όριο που πρέπει και το πετάει μετά απο μισή ώρα αφού έχει ανεβεί αρκετά η θερμοκρασία του νερού ; το φλοτερ υποτίθεται αναγνωρίζει την στάθμη κατευθείαν

diony
23-02-17, 00:21
το φλοτερ υποτίθεται αναγνωρίζει την στάθμη κατευθείαν

Όχι , αν έχει πάρα πολύ πουρί στην αεροπαγίδα το κάνει με καθυστέρηση , και αν βουλώσει από πουρί τελείως , τραβάει νερό συνέχεια δεν δίνει καθόλου εντολή να σταματήσει

Sotos_ster
23-02-17, 00:36
Όχι δε τραβάει νερό συνέχεια , τραβάει κ μετά σταματάει άρα πιο πιθανό είναι να θέλει καθάρισμα απλα . Πως θα το βρω όμως αυτό αν ανοίξω το καπάκι ; φοβάμαι μη πείραξα και χαλάσω τίποτα

diony
23-02-17, 00:46
Ξεβίδωσε το πίσω καπάκι και ψάξε την αεροπαγίδα όπως κοιτάς από πίσω , κάτω αριστερά είναι , από το πάνω μέρος της ξεκινάει ένα λεπτό σωληνάκι και καταλήγει στους πιεσοστάτες , βγάλε κάποιες Φώτο αν θέλεις

Sotos_ster
23-02-17, 00:55
Άλλο είναι ο πιεσοστατης κι άλλο η αεροπαγιδα ;

diony
23-02-17, 00:58
Ο πιεσοστάτης είναι πάνω ψηλά
ξεβίδωσε το πίσω καπάκι και θα τα δεις και τα 2

Sotos_ster
23-02-17, 13:59
Παιδιά αυτό το πράγμα το λαστιχάκι πως να το καθαρίσω ; ξεκινάει απο πάνω και καταλήγει μέσα στο πλυντήριο κ φοβάμαι μη χαλάσω τπτ . Πως βάζω φωτογραφία εδω μέσα ;

diony
24-02-17, 01:10
υπάρχουν 2 τρόποι
ο ένας είναι να βγάλεις την αεροπαγίδα , και αφού την καθαρίσεις να την ξαναβάλεις όπως ακριβώς ήταν , αν θυμάμαι έχει σφικτήρα που τη συγκρατεί πάνω στο πλυντήριο

ο δεύτερος είναι να προσπαθήσεις να την καθαρίσεις επί τόπου , μέσα από το θάλαμο πλύσης , βγάζοντας την τετράγωνη σήτα του φίλτρου στο πάτωμα του πλυντηρίου, με ένα πολύ μαλακό σύρμα
φυσικά έτσι δεν γίνεται σωστή δουλειά

για φωτογραφία , στο πλαίσιο που ανοίγει για να γράψεις μήνυμα , πέρασε το δείκτη του ποντικιού από τα εικονίδια επάνω δεξιά και επέλεξε insert image και ακολούθησε τη διαδικασία

Sotos_ster
24-02-17, 08:49
Άνοιξα το καπάκι πίσω αλλα δε βλέπω καμία αεροπαγιδα μόνο ενα στρογγυλό βλέπω που είναι μάλλον ο πιεσοστατης με ενα μακρύ σωληνάκι το οποίο οδηγείται μέσα στο μέσα στο πλυντήριο αππ κάτω αλλα δε μπορώ να επεμβω εκει μέσα δε χωράνε τα χέρια μου . Ούτε μέσα στο φίλτρο έχει τπτ για καθαρισμα μόνο δυο τρυπούλες αππ τις οποίες περνάει το νερό και ανακυκλώνεται απο την αντλία πλύσεις . Όπως και να χει το δοκίμασα χτες τρεις φορές και για έναν περίεργο λόγο δούλεψε κανονικά χωρίς να κάνει αυτό που έκανε , εγω το μόνο που έκανα ήταν να φυσιξω τον πιεσοστατη και το λαστιχάκι , τα κουνισα λίγο και δούλεψε . Δε ξέρω αν ήταν απο αυτό η αν ήταν τυχαίο .

Sotos_ster
24-02-17, 22:23
Παλι μου το έκανε σήμερα που το έβαλα . Έπλενε κοντά στα 40 λεπτά κι εκει που έπλενε ξαφνικά έβαλε την αντλία αποχέτευσης σε κίνηση και πέταξε τα νερά. Εν τω μεταξύ το κουμπί μένει εκει στην αρχή όπως το έβαλα χωρίς να προχωράει

tipos
24-02-17, 22:28
Το λαστιχακι του πιεζοστατη καταληγει στη αεροπαγηδα.Για να την καθαρισεις πρεπει να ανοιξεις το κατω καπακι του πλυντηριου.Ουσιαστικα η αεροπαγηδα ειναι ενα λαστιχο με μηκος περιπου 25 ποντους και σχηματιζει γωνια.Βγαλτην και καθαρησε την καλα.

Sotos_ster
24-02-17, 22:57
Πάντως δε νομίζω ότι το νερό που τραβάει είναι τόσο υπερβολικό , ίσα ίσα που ακουμπάει την φτερωτή. Δε την καλύπτει κιόλας . Εσείς τι λέτε ; ότι είναι απο αυτό ; κάποιο άλλο ενδεχόμενο υπάρχει ;

tipos
24-02-17, 23:16
Δεν πρεπει να ακουμπαει τη φτερωτη.
Αν δεν κανεις τον καθαρισμο δεν μπορουμε να πουμε αν φταιει κατι αλλο.Ολα γινονται βημα βημα, απο το πιο απλο μεχρι το πιο συνθετο.Πως θα παμε παρακατω αν δεν κανεις την αρχη?

Sotos_ster
24-02-17, 23:20
Ανοίγει εύκολα απο κάτω ; είναι το Morris pls601

klik
24-02-17, 23:21
κάποιο άλλο ενδεχόμενο υπάρχει ; Ερμής ανάδρομος; :001_huh:

tipos
24-02-17, 23:24
Πολυ ευκολα,ξαπλωσε το στο πλαι και βγαλε τις βιδες που κρατουν το καπακι,Αν δεν κανω λαθος ειναι 9 βιδες.Μολις το βγαλεις θα δεις περιπου στο κεντρο του πλυντηριου την σωληνα που συνεχιζει μεχρι πισω στο σημειο που ενωνεται με το λαστιχακι του πιεζοστατη.

Sotos_ster
26-02-17, 13:26
Ναι κάνω μια ερώτηση
Οι θερμοστάτες στα πλυντήρια πιάτων είναι όλοι ίδιοι ; η διαφέρουν ; γτ έχω αλλάξει στο Μορρις θερμοστάτη αλλα όταν το βάζω στους 50 δε νομίζω να φτάνει μέχρι τους 50 βαθμούς το νερό γτ το μέτρησα με θερμόμετρο και ήταν πιο λίγο απο 45 . Το ίδιο γίνεται κ ΟΤΑν το βάζω στους 70 . Μήπως ο μάστορας μου έβαλε άλλο θερμοστάτη απο άλλη μάρκα πλυντήριο ;

Sotos_ster
26-02-17, 22:24
Κάποιος να με διαφωτίσει ρε παιδιά ;;

diony
26-02-17, 22:54
συνήθως ο θερμοστάτες λειτουργίας σε αυτά τα πλυντήρια δεν χαλάνε , διότι δεν περνάει φορτίο από τις επαφές τους , εκτός και αν περάσει νερό από τη φλάντζα , για ποιο λόγο τον αντικατέστησες ?

πιθανό το θερμόμετρο σου δε μετράει καλά , αλλά και οι θερμοστάτες έχουν μία απόκλιση

με το καθάρισμα της αεροπαγίδας τι έκανες ?

Sotos_ster
26-02-17, 23:19
Την αντικατέστησα γιατι το πλυντήριο δούλευε με τις ωρεσ χωρίς να τελειώνει το προγράμμα και π ειδικός μου είπε Ότι ήταν χαλασμένος ο θερμοστάτης ο οποίος δίνει εντολή στο πλυντήριο ότι πρέπει να τελειώσει και μου το έδειξε κιόλας ήταν ενα μικρο σιδερακι με δυο δόντια . Εγω λέω μήπως μου έβαλε θερμοατατη για άλλες θερμοκρασίες πχ για 40 και 60 βαθμούς. Εμένα το Μορρις έχει 50 και 70 βαθμούς επιλογές . Υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο που λέω ; το έλυσα σήμερα αλλα δε μπορώ να ανοίξω το κάτω μέρος για να βρω την αεροπαγιδα , δεν ανοίγει είναι ενα κουτί το μόνο που κατάφερα να βγάλω είναι το γύρω γύρω του πλυντηρίου την λαμαρίνα .

diony
26-02-17, 23:32
για το θερμοστάτη δεν ξέρω αν σου έβαλε διαφορετικό από το δικό του και συνήθως για να δεις τα στοιχεία της θερμοκρασίας πρέπει να τον βγάλεις από τη θέση του με αποτέλεσμα να μην ξαναστεγανοποιήσει αν έχει επαφή με το νερό , δεν το θυμάμαι ακριβώς το μοντέλο

βγάλε κάποιες καθαρές φωτογραφίες και ανέβασε τες αν μπορείς να δούμε και την αεροπαγίδα

Sotos_ster
26-02-17, 23:44
Δλδ υπάρχουν θερμοστατες για διάφορες θερμοκρασίες ;

tipos
26-02-17, 23:50
Την αντικατέστησα γιατι το πλυντήριο δούλευε με τις ωρεσ χωρίς να τελειώνει το προγράμμα και π ειδικός μου είπε Ότι ήταν χαλασμένος ο θερμοστάτης ο οποίος δίνει εντολή στο πλυντήριο ότι πρέπει να τελειώσει και μου το έδειξε κιόλας ήταν ενα μικρο σιδερακι με δυο δόντια . Εγω λέω μήπως μου έβαλε θερμοατατη για άλλες θερμοκρασίες πχ για 40 και 60 βαθμούς. Εμένα το Μορρις έχει 50 και 70 βαθμούς επιλογές . Υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο που λέω ; το έλυσα σήμερα αλλα δε μπορώ να ανοίξω το κάτω μέρος για να βρω την αεροπαγιδα , δεν ανοίγει είναι ενα κουτί το μόνο που κατάφερα να βγάλω είναι το γύρω γύρω του πλυντηρίου την λαμαρίνα .

Στο κατω μερος εχει 6 βιδες που κρατουν την λαμαρινα και οι υπολοιπες ειναι για το καπακι,δεν μπορω να καταλαβω τι ειναι αυτο που σε δυσκολευει.
Το πλυντηριο εχει 2 θερμικα,ενα με θερμοκρασιες 55 και 65 βαθμους με ανοιχτες επαφες και ενα ασφαλειας με 4 επαφες 85 βαθμους με κληστες επαφες.Το μεν πρωτο η λειτουργεια του ειναι να δωσει εντολη στο timer ωστε να περπατησει το προγραμμα οταν πιασει την επιθημητη θερμοκρασια το νερο και το δευτερο σταματαει εντελος την λειτουργεια του πλυντηριου σε περιπτωση υπερθερμανσης

Sotos_ster
27-02-17, 00:02
Έχω βγάλει και το πίσω βίδες και Τίς κάτω και το μόνο που βγήκε είναι η γύρω γύρω λαμαρίνα που καλύβει το πλυντηρίου . Απο κάτω δεν ανοίγει για να βρω την αεροπαγιδα . Το ξέρω την δουλειά που κάνει ο θεμροστατης απλα εμένα δε φτάνει καν την επιθυμητή θερμοκρασία , στους 50 ΟΤΑν το βάζω πιάνει 40 και όταν το βάζω στους 70 πιάνει περίπου 60 και λέω μήπως μ έβαλε άλλο θερμοστάτη για άλλες θερμοκρασιες .

tipos
27-02-17, 00:12
Έχω βγάλει και το πίσω βίδες και Τίς κάτω και το μόνο που βγήκε είναι η γύρω γύρω λαμαρίνα που καλύβει το πλυντηρίου . Απο κάτω δεν ανοίγει για να βρω την αεροπαγιδα . Το ξέρω την δουλειά που κάνει ο θεμροστατης απλα εμένα δε φτάνει καν την επιθυμητή θερμοκρασία , στους 50 ΟΤΑν το βάζω πιάνει 40 και όταν το βάζω στους 70 πιάνει περίπου 60 και λέω μήπως μ έβαλε άλλο θερμοστάτη για άλλες θερμοκρασιες .
Αφου εβγαλες ολες τις βιδες με ενα ισιο κατσαβιδι βγαζεις το καπακι.Το καπακι ειναι χωνευτο,βγαζοντας τις βιδες δεν θα βγει απο μονο του,θα πρεπει να το τραβιξεις εσυ.
Οσο για τις θερμοκρασιες κανενα θερμικο δεν ειναι ακριβειας,τωρα αν σου εβαλε κατι διαφορετικο δεν μπορω να το ξερω,θα το δεις οταν ανοιξει το καπακι.

Sotos_ster
27-02-17, 00:15
Όχι είναι άλλο πλυντήριο αυτό με το θερμοστάτη πιο παλιό . Δε μπορώ να πέρασω φωτό απο κινητό εδω Μέσα να δεις ότι δεν ανοίγει απο κάτω

tipos
27-02-17, 00:35
Το πλυντηριο ειναι ιδιο με αυτο?https://www.youtube.com/watch?v=VaH1MqqfRRs

Sotos_ster
27-02-17, 01:53
Ναι !αυτό ΕΙναι Απλα λίγο πιο καινούργιο μοντέλο απ το δικο μου αλλα η αρχή λειτουργίας ΕΙναι ίδια . Πατά στο YouTube διαφημιστικό 1994 πλυντήριο πιάτων Morris και θα σου βγάλει τη διαφήμιση με το Μπονάτσο. Αυτό είναι το δικό μου

tipos
27-02-17, 13:45
Αυτό το μοντέλο ανοίγει
Σκέψου ότι με κάποιο τρόπο πρέπει να ανοίγει για να επισκευάζεται.δεν μπορεί να είναι Φιξ

Sotos_ster
27-02-17, 15:26
Σίγουρα ανοίγει αλλα εγω δε μπορώ να το βρω η αν το βρω θα το διαλύσω τελείως όποτε καλύτερα άστο

Sotos_ster
27-02-17, 15:27
Πάντως καμία φορά δουκευει κανονικά αλλα τις πιο πολλές φορές όχι

Papas00zas
27-02-17, 16:52
Μπες από υπολογιστή να βάλεις φωτογραφίες γιατί δεν μας βλάπω να βγάζουμε άκρη....