PDA

Επιστροφή στο Forum : [Ραδιοενισχυτής] DUAL CR 9000 RC INTEGRATED AMPLIFIER

apavlidis
28-09-16, 18:48
Καλησπέρα σας.. Εδώ και λίγο καιρό αντιμετωπίζω πρόβλημα με τον παραπάνω ενισχυτη που έχω 42381
Το πρόβλημα εμφανίζεται στο ποτενσιόμετρο της έντασης το οποίο είναι με μοτέρ . Συγκεκριμένα έχει κολλήσει και δε γυρίζει ούτε δεξιά ούτε αριστερά.. Δοκίμασα και χειροκίνητα, αλλά άδικος κόπος... Θα ήθελα κάποια συμβουλή να δω τι γίνεται ή αν μπορώ να το επισκευάσω..

xsterg
28-09-16, 21:48
ηχανικο προβλημα. καποιος το εχει ζορισει η κατι εχει πεσει και δεν γυριζει. τα μοτερακι ααυτα ειναι μικρης ισχυος και ειναι με γραναζια. ακομη και ν ασπασει καποιο γραναζι αχρηστευεται ο τηλεχειρισμος και γυριζει χειροκινητα. ανοιξε το αν εχεις τις γνωσεις και αλλαξε το ποτενσιομετρο με το μοτερ.

apavlidis
29-09-16, 00:44
Αν καταφέρω και βρω ποτενσιόμετρο που να ταιριάζει... Ο ενισχυτής αυτός είναι του 1995-97 περίπου και αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητός μου... Σταθερή αξία... Από τους ελάχιστους ενισχυτές με ποιότητα. Το ποτενσιόμετρο πρέπει να είναι της ALPS ELECTRONICS η οποία συνηθίζει να βγάζει ακόμη τέτοια ποτενσιόμετρα.. Αν βρώ έχει καλώς

xsterg
29-09-16, 20:58
αν δεν βρεις θα βαλεις ενα κοινου τυπου χωρις τηλεχειρισμο και καθαρισες.

apavlidis
29-09-16, 23:41
Αυτό θα κάνω.
Ήθελα να ασχοληθω μια δεκαετία πρίν όταν άρχισε να βγάζει πρώτη φορά πρόβλημα το ποτενσιόμετρο.. Το εξωτερικό μέρος που κουμπώνει το πλαστικό που γυρίζουμε για την ένταση, είχε σπάσει το γρανάζι του.. Το ποτενσιόμετρο λειτουργούσε κανονικά με το τηλεχειριστήριο.. Μέχρι που μου κόλλησε και δεν γύριζε πια... Έμεινε λίγο καιρό στην αποθήκη μαζί με το κασσετίφωνό του -τύπου deck- και συγκεκριμένα το CC 8001 (θα το παρουσιάσω άλλη στιγμή) και το cd deck το cd 1000 rs και ένα παλιό πικάπ Sanyo. Απλώς το χρειάστηκα για να έχω κάτι για να ακούω μουσική... Συγκεκριμένα κασσέττες γιατί έχω πάρα πολλές τις οποίες σιγά σιγά κάνω MP3

andyferraristi
30-09-16, 15:42
... Συγκεκριμένα κασσέττες γιατί έχω πάρα πολλές τις οποίες σιγά σιγά κάνω MP3

Καλό κουράγιο ...

nikosp
02-10-16, 12:44
Θα ακούς MP3 με ποιότητα κασέτας
Καλή περίπτωση

xsterg
02-10-16, 12:48
εγω απο την αλλη δεν μπορω να καταλαβω γιατι ο χρηστης παπατζας βρισκει χρησιμο το μηνυμα #5 και ευχαριστει κιολας. λες και τα προηγουμενα μηνυματα δεν ειναι χρησιμα...

apavlidis
02-10-16, 18:41
Το έχω καταφέρει.. Και με σχετικά καλό αποτέλεσμα

xsterg
03-10-16, 18:50
δηλαδη τι εκανες?

apavlidis
04-10-16, 17:23
αναφερόμουν στο #7 μήνυμά σου .. Έχω καταφέρω να γράψω σε κασσέτα τραγούδια που τα είχα σε mp3...

Papas00zas
06-10-16, 00:18
OK μεν, θελει να κάτσεις λιγο να ασχοληθείς και να στρώσεις τον ηχο δε.....MP 3 με ποιοτητα κασετας σπάνια να βγει καλο μονοκομματα....

apavlidis
07-10-16, 20:10
Εννοείται κομμάτια που έχουν πολύ καλή ποιότητα.. Τα κομμάτια που συνήθως χρησιμοποιώ είναι mp3 στα 320 kbps και 48000 bit . Και φυσικά πολύ καλός ήχος να βγαίνει προς το κασσετόφωνο

FILMAN
10-10-16, 10:14
Και τί νόημα έχει το υψηλό bitrate από τη στιγμή που μιλάμε, όχι για .wav, αλλά για .mp3, που για να γίνουν τέτοια εφαρμόστηκε συμπίεση; Με το να στέλνεις 2, 3, ή 23 φορές τα ίδια δεδομένα στον DAC θα αναπληρώσεις τα κομμάτια που πετάχτηκαν στα σκουπίδια κατά τη μετατροπή σε .mp3 τα οποία έχουν χαθεί για πάντα και φυσικά η συσκευή αναπαραγωγής είναι αδύνατο να ξέρει ποια ήταν;

apavlidis
12-10-16, 14:22
Και για να αντιστρέφω το ερώτημα... κάνοντας μεταφορά κομματιών από κάποια κασσέτα σωστά γραμμένη, σε τί πρέπει να τη μετατρέψω; σε mp3 ή wav;

FILMAN
12-10-16, 14:28
.mp3 = μικρό αρχείο αλλά κακή ποιότητα ήχου
.wav = καλή ποιότητα ήχου αλλά μεγάλο αρχείο

nyannaco
12-10-16, 14:42
Πρακτικά δεν πιστεύω ότι θα έχει αντιληπτή στο αυτί διαφορά, εκτός αν η αρχική πηγή υπέρ του .wav, ο ενισχυτής, η κασέτα, το κασετόφωνο στο οποίο γράφτηκε, το κασετόφωνο στο οποίο θα αναπαραχεί για μετατροπή, το hardware και το software που θα χρησιμοποιηθούν για τη μετατροπή, είναι όλα εξαιρετικής ποιότητας. Είναι αλυσίδα, και η αντοχή της (τελική ποιότητα) καθορίζεται από τον ασθενέστερο κρίκο.