PDA

Επιστροφή στο Forum : [Bosch] Πρόβλημα με πλακέτα σε ψυγείο kgu44m90/01

gloc
15-09-16, 08:49
Καλημέρα και από μένα.Δεν μπορώ να βρω πίσω πλακέτα για ψυγείο bosch kgu44m90/01???Η εταιρία δεν την βγάζει πλέον.Το ψυγείο έχει ελεγθεί και τα ρεύματα από την πλακέτα πάνε κανονικά σε όλους τους αισθητήρες-μοτέρ εκτός από τον ανεμiστήρα της συντήρησης.Επίσης στην οθόνη ενδείξεων δεν μπορώ να επιλέξω την θερμοκρασία της κατάψυξης.Μου εμφανίζει μόνιμα -8 soft.Ξέρει κανείς αν η πίσω πλακέτα άλλου μοντέλου είναι εναλλακτική για την δικιά μου??

klik
15-09-16, 12:52
Βγάλε καμιά φωτογραφία από την πλακέτα. Οι αισθητήρες ελέγχθηκαν;

gloc
15-09-16, 13:31
Βγάλε καμιά φωτογραφία από την πλακέτα. Οι αισθητήρες ελέγχθηκαν;

Ελέχθηκαν και της κατάψυξης και της συντήρησης το θέμα είναι ότι δεν ξεκινάει το ανεμηστηράκι(είναι καινούριο).....με προβληματίζει η μόνιμη ένδειξη του καταψύκτη στους -8 soft....θα ανεβάσω φώτο...η πλακέτα είναι siemens...επικοινώνησα με δύο επισκευαστές πλακετών έναν στην θεσσαλονίκη και έναν στην Λάρισσα...ο πρώτος κάνει τζάμπα διάγνωση και ο άλλος θέλει 15 ευρώ για διάγνωση.Έκανα δοκιμή και έκοψα τον αισθήτηρα του θαλάμου της συντήρησης,βραχυκύκλωσα τα καλώδιάκια για μείνει κλειστό το κύκλωμα αλλά μου βγάζει SENSOR FAIL...μέτρησα τον αισθητήρα με το πολύμετρο και φαίνεται συνέχεια ανοιχτό το κύκλωμα...τον ξαναέβαλα επάνω και έσβησε η ένδειξη και είναι όπως πριν.

FILMAN
15-09-16, 13:38
Με αποσυνδεμένο τον αισθητήρα χωρίς να είναι βραχυκυκλωμένα τα καλωδιάκια τί ένδειξη παίρνεις, -8 ή SENSOR FAIL;

Ο αισθητήρας δεν είναι ένας διακόπτης ON/OFF αλλά μια θερμοκρασιακά μεταβαλλόμενη αντίσταση. Συνεπώς ένας καλός αισθητήρας δεν θα μετράει ανοιχτό κύκλωμα στο πολύμετρο εκτός εάν πήγες να τον ελέγξεις σε υπερβολικά χαμηλή κλίμακα του οργάνου.

gloc
15-09-16, 13:40
sensor fail....και μέτρησα αντίσταση του αισθητήρα στα 3,5 kΩ σε θερμοκρασία περιβάλοντος

FILMAN
15-09-16, 14:02
Άρα λοιπόν ο αισθητήρας δεν μετράει ανοιχτό κύκλωμα όπως είπες πριν οπότε πιθανότατα είναι καλός, επίσης η πλακέτα φαίνεται να τον διαβάζει σωστά. Το ανεμιστηράκι πιθανότατα θα ελέγχεται με κάποιο μικρό triac, έχεις ελέγξει το κομμάτι αυτό στην πλακέτα;

gloc
15-09-16, 14:29
Άρα λοιπόν ο αισθητήρας δεν μετράει ανοιχτό κύκλωμα όπως είπες πριν οπότε πιθανότατα είναι καλός, επίσης η πλακέτα φαίνεται να τον διαβάζει σωστά. Το ανεμιστηράκι πιθανότατα θα ελέγχεται με κάποιο μικρό triac, έχεις ελέγξει το κομμάτι αυτό στην πλακέτα;

Θα ανεβάσω φώτο όταν γυρίσω σπίτι......πάντως υπήρχε(και το είδα και εγώ) ένα μικρό μαύρο τετραγωνάκι(δίπλα σε άλλα δύο) πάνω στην πλακέτα που είχε σπάσει μια γωνία του το οποίο και άλλαξε ο τεχνικός που φώναξα αλλά δεν είχε καμμιά επίπτωση.Η πλακέτα είναι παρόμοια σε δομή με αυτήν....42320

FILMAN
15-09-16, 15:07
Αυτή έχει πάνω τρία triac FT0109 που το αριστερό παίρνει εντολή κατευθείαν από τον επεξεργαστή μέσω αντίστασης 180Ω, ενώ το μεσαίο και το δεξιό παίρνουν από τρανζίστορ μέσω αντιστάσεων 470Ω. Δεν ξέρω ποιο είναι του ανεμιστήρα. Ποιο είναι αυτό που αλλάξατε;

gloc
15-09-16, 15:26
Το δεξιό!!!

FILMAN
15-09-16, 16:27
Αυτό που βάλατε στη θέση του τί γράφει πάνω του (πράσινο τετραγωνάκι); Πρέπει να ελέγξεις και την αντίσταση των 470Ω που είναι από κάτω (κόκκινο τετραγωνάκι, είναι πολύ πιθανό να είναι ανοιχτή), επίσης τα δυο τρανζίστορ στα μπλε τετραγωνάκια καθώς και τις άλλες δυο αντιστάσεις που είναι στα κίτρινα τετραγωνάκια (10kΩ η πάνω και 2.7kΩ η κάτω). Αν όλα αυτά είναι εντάξει και δεν έχεις κομμένους διαδρόμους στην πλακέτα, δυστυχώς το ανεμιστηράκι δεν δουλεύει γιατί δεν δίνει σχετική εντολή ο επεξεργαστής...

gloc
15-09-16, 20:42
Έχω μείνει speechless!!!Σε ευχαριστώ από καρδιάς!

gloc
22-09-16, 18:22
Kαλησπέρα.....θέλω να ευχαριστήσω τον FILMAN για την πολύτιμη βοήθειά του....η πλακέτα επισκευάστηκε(αλλαγή πυκνωτή,ενός Triac και δυο αντιστάσεων) όσο για την μόνιμη ένδειξη -8 soft μετά από πολύ ψάξιμο(καμμιά βδομαδούλα) πατώντας συνδυασμό κουμπιών στο control panel του ψυγείου μπορείς να μπείς σε "κρυφό" μενού του προγράμματος λειτουργίας της συσκευής!!!Μέχρι και αναβάθμιση firmware παίρνει!!!Γλυτώσαμε το 1000άρικο...απαράδεκτη η αντιμετώπιση των τεχνικών της εταιρίας(καταλαβαίνω την πολιτική της 10ετούς λειτουργίας αλλά οι καιροί είναι δύσκολοι)....Ευχαριστώ από καρδιάς!!!

FILMAN
23-09-16, 09:50
Έτσι όπως το έγραψες φαίνεται σαν να την επισκεύασα εγώ, οπότε να πω κι εγώ με τη σειρά μου ότι αυτό το έκανε κάποιος άλλος (δεν ξέρω ποιος)!

gloc
23-09-16, 10:41
Έτσι όπως το έγραψες φαίνεται σαν να την επισκεύασα εγώ, οπότε να πω κι εγώ με τη σειρά μου ότι αυτό το έκανε κάποιος άλλος (δεν ξέρω ποιος)!

Οι οδηγίες σου ήταν ακριβέστατες.......απλά εργαλεία για τέτοιες δουλειές δεν έχω....και ούτε την εμπειρία....η θεωρια απεχει παρασαγγας απο την πρακτικη.....ηλεκτροτεχνια εκανα δυο χρονια στην σχολη...πριν εικοσαετια

giagiwtis
16-11-18, 13:26
Καλησπέρα έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και την ίδια πλακέτα μπορείς να μ πεις τι αλλαξες

giagiwtis
10-12-18, 20:47
Καλησπέρα και πάλι. Ρε παιδιά γιατί κανένας δεν απαντάει από την στιγμή που λύθηκε το πρόβλημα πιστεύω ότι πρέπει να γράφουν από κάτω τα στάδια και τι αλλάχτηκαν για να ξέρουν αυτοί που έχουν το ίδιο πρόβλημα. Εγώ καλή ώρα έχω το ίδιο πρόβλημα τι αλλάξατε να τα αλλάξω και εγώ

vasilimertzani
12-12-18, 19:50
Αφού γράφουν αναλυτικά τι μετράνε και τι χρειάζεται αντικατάσταση.ποια είναι η απορία σου