Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Bosch] Δεν λειτουργεί η κατάψυξη ψυγειοκαταψύκτη Bosch Duo System

Ifiyenia
24-08-16, 05:34
Καλημέρα σε όλους,

Έχω "κληρονομήσει" εδώ και μια 3ετία έναν ψυγειοκαταψύκτη Bosch Duo System από την πεθερά μου, τον οποίον δεν ξέρω πόσα χρόνια τον είχε ήδη εκείνη και πώς του έχει φερθεί, αλλά ξέρω πως τον είχε πάρει μεταχειρισμένο από κάποιο μαγαζί υποτίθεται.
Δεν έχω μάνιουαλ στα χέρια μου, ούτε υπάρχει εντός ψυγείου ή πίσω κολλημένο ταμπελάκι για να βρω το Ε-NR της συσκευής.

Τις προάλλες, ξαφνικά άρχισε να ανάβει κόκκινο το λαμπάκι της ένδειξης προβλήματος του καταψύκτη του ψυγείου. Δοκίμασα να κλείσω για λίγο τον καταψύκτη και να τον βάλω σε λειτουργία ξανά, να αλλάξω θερμοκρασία ψύξης (την κατάψυξη την δούλευα συνήθως στους -18-), αλλά τελικά η κατάψυξη παρέμεινε εκτός λειτουργίας και δεν έχει ξαναλειτουργήσει έκτοτε.

Επισυνάπτω και μια φωτό που ψάρεψα στο δίκτυο από τη "φάτσα" του ψυγείου, καθώς όσο και να έψαξα δεν μπόρεσα να βρω πουθενά manual ή τον ακριβή κωδικό της συσκευής.
42204

Υπάρχει κάτι που θα μπορούσαμε να κάνουμε ή να τσεκάρουμε με τον άντρα μου προτού φέρουμε τεχνικό;
Κάποια εικασία για το τι βλάβη μπορεί να έχει;
Ακόμη, κανείς να μπορεί να συστήσει κάποιον καλό, αξιόπιστο τεχνικό; Ψάχνω (στο κέντρο της Αθήνας) και δεν βρίσκω. Πέσαμε και πάνω στον Αύγουστο με τις διακοπές :saad:

Να πω εκ των προτέρων, ότι δεν υπάρχουν φράγκα αυτόν τον καιρό για αγορά νέου ψυγείου, ούτε καν απλού, πόσω μάλλων ψυγειοκαταψύκτη (βλέπε "τι ωραία που περνάμε εν μέσω απολύσεως"):001_unsure:

Μερσί παιδιά!

diony
24-08-16, 21:51
Να σου πω αρχικά πως το E- nr της συσκευής πιθανό να το βρεις αν τραβήξεις τη φρουτολεκάνη και συνήθως στην αριστερή πλευρά
Δεν αναφέρεις , λειτουργεί το μοτέρ της κατάψυξης , είναι ζεστό , ή κρύο κ.λ.π.

Κυριακίδης
24-08-16, 22:23
Επισυνάπτω και μια φωτό που ψάρεψα στο δίκτυο από τη "φάτσα" του ψυγείου, καθώς όσο και να έψαξα δεν μπόρεσα να βρω πουθενά manual ή τον ακριβή κωδικό της συσκευής.
Συνημμένο Αρχείο 42204 (http://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=42204)
Η φωτογραφία δεν παρουσιάζεται γιαυτό επέλεξε από παρακάτω
https://www.google.gr/search?q=bosch+duo+system&biw=1280&bih=705&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjxvL7f09rOAhWEWxQKHSFaD0YQsAQIGQ

Ifiyenia
25-08-16, 05:39
Να σου πω αρχικά πως το E- nr της συσκευής πιθανό να το βρεις αν τραβήξεις τη φρουτολεκάνη και συνήθως στην αριστερή πλευρά

Κώστα, δεν υπάρχει ούτε στο εσωτερικό δίπλα στις φρουτολεκάνες. Ήταν το πρώτο σημείο που έψαξα.
Θα τραβήξω ξανά αύριο το ψυγείο και θα σου πώ τι παίζει με το μοτέρ.

Ifiyenia
25-08-16, 05:42
Η φωτογραφία δεν παρουσιάζεται γιαυτό επέλεξε από παρακάτω
https://www.google.gr/search?q=bosch+duo+system&biw=1280&bih=705&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjxvL7f09rOAhWEWxQKHSFaD0YQsAQIGQ

Δοκιμάζω εκ νέου για φωτό
42206

Κυριακίδης
25-08-16, 08:50
Άρα έχει 2 ανεξάρτητα μοτέρ (1 για κατάψυξη και 1 για συντήρηση) εξαιτίας τα 2 μπουτόν On - Off .
Κλείσε της συντήρησης και άνοιξε της κατάψυξης και ενημέρωσε αν δουλεύει το μοτέρ κατάψυξης. άσε το να δουλέψει αρκετή ώρα και δες τα αποτελέσματα .

Ifiyenia
25-08-16, 15:57

Κώστα,
δηλώνω γκαβή, στραβή και όλα τα συναφή.
Παίζει να κοίταξα και δέκα φορές για το ταμπελάκι, αλλά μάλλον το 'χαν πάρει τα... ξωτικά και το ξανάφεραν μόλις τώρα, τι να πω!
Το ταμπελάκι ήταν φυσικά δίπλα στην αριστερή φρουτολεκάνη. Σήμερα. Ορκίζομαι, χτες δεν ήταν εκεί! :biggrin:

Λοιπόν E-NR KGS43120ΙΕ/01

diony
25-08-16, 16:57
Στο δικό σου ψυγείο ο έλεγχος της λειτουργίας γίνεται από πλακέτα ηλεκτρονική
Επιβεβαίωσε αν λειτουργεί , αν ακούγεται πως πάει να ξεκινήσει το μοτέρ της κατάψυξης , αν είναι κρύο ή ζεστό κ.λ.π.
Αν είναι κρύο το μοτέρ , κάνε δοκιμή πάτησε το κουμπί SUPER , δεν έχω το σχεδιάγραμμα για να ξέρω αν το επηρεάζει άμεσα ή όχι , αλλά δοκίμασε το και ενημέρωσε

Ifiyenia
05-09-16, 00:16
Στο δικό σου ψυγείο ο έλεγχος της λειτουργίας γίνεται από πλακέτα ηλεκτρονική
Επιβεβαίωσε αν λειτουργεί , αν ακούγεται πως πάει να ξεκινήσει το μοτέρ της κατάψυξης , αν είναι κρύο ή ζεστό κ.λ.π.
Αν είναι κρύο το μοτέρ , κάνε δοκιμή πάτησε το κουμπί SUPER , δεν έχω το σχεδιάγραμμα για να ξέρω αν το επηρεάζει άμεσα ή όχι , αλλά δοκίμασε το και ενημέρωσε

Ακούγεται πως πάει να ξεκινήσει, αλλά δεν... Σ' αυτή τη φάση, ζεσταίνεται το μοτέρ, ειδάλλως είναι κρύο.
Το κουμπί Super δεν έδειξε καμία διαφορά.
Αυτά!

tipos
05-09-16, 22:58
Ακούγεται πως πάει να ξεκινήσει, αλλά δεν...
Kακο αυτο:saad:
Υπαρχει και η περιπτωση να μην στελνει σωστο ρευμα η πλακετα στο μοτερ οποτε δεν μπορει να ξεκινησει.Σβησε το ψυγειο και ξαναναψε το μετα απο κανα δεκαλεπτο.Παρατηρησε αν αναβοσβηνουν τα λαμπακια στο καντραν καπως ασυνηθιστα.Αν ναι τοτε εχεις θεμα με την πλακετα και θα τη βγαλεις καπως φθηνα.Αν οχι τοτε κατι τρεχει με το μοτερ.

Ifiyenia
06-09-16, 03:43
Kακο αυτο:saad:
Υπαρχει και η περιπτωση να μην στελνει σωστο ρευμα η πλακετα στο μοτερ οποτε δεν μπορει να ξεκινησει.Σβησε το ψυγειο και ξαναναψε το μετα απο κανα δεκαλεπτο.Παρατηρησε αν αναβοσβηνουν τα λαμπακια στο καντραν καπως ασυνηθιστα.Αν ναι τοτε εχεις θεμα με την πλακετα και θα τη βγαλεις καπως φθηνα.Αν οχι τοτε κατι τρεχει με το μοτερ.

Έσβησα το ψυγείο και το άναψα ξανά. Δεν αναβοσβήνουν περίεργα τα λαμπάκια.
Το μόνο λαμπάκι που ανάβει (πέραν της συντήρησης που λειτουργεί κανονικά), είναι το λαμπάκι δίπλα στο Super, το οποίο είναι ένα τρίγωνο που περικλείει ένα θαυμαστικό, και ανάβει κόκκινο.
Μοτέρ λες, ε;
Τι να υπολογίζω άραγε σε κόστος και μαστορικά;

FILMAN
06-09-16, 13:31
Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι ρελέ ή PTC εκκινήσεως;

tipos
06-09-16, 23:39
Φιλιππα η πλακετα του δεν εχει ρελε,δουλευει με triac,οσο για το ptc μικρη πιθανοτιτα αλλα υπαρκτη.Καλυτερα θα ηταν για την ιφιγενεια να παρει τεχνικο μιας και ειναι δυσκολο να βγαλει ακρη μονη της.

Ifiyenia
06-09-16, 23:47
Φιλιππα η πλακετα του δεν εχει ρελε,δουλευει με triac,οσο για το ptc μικρη πιθανοτιτα αλλα υπαρκτη.Καλυτερα θα ηταν για την ιφιγενεια να παρει τεχνικο μιας και ειναι δυσκολο να βγαλει ακρη μονη της.

Ευχαριστώ, Σάκη, και γενικώς σας ευχαριστώ όλους παιδιά.
Αν μπορούσε κάποιος να μου συστήσει κάποιον τεχνικό, θα με υποχρέωνε.
Επειδή φαντάζομαι ότι το φόρουμ δεν θα επιτρέπει δημόσια κάτι τέτοιο, όποιος μπορεί ας μου στείλει προσωπικό μήνυμα.
Είμαι Αθήνα, κέντρο.

Σας ευχαριστώ και πάλι όλους !

FILMAN
07-09-16, 11:19
Ρελέ εννοώ το εκκινήσεως που κουμπώνει πάνω στον συμπιεστή, και που ή τέτοιο θα έχει, ή PTC.

Κυριακίδης
07-09-16, 19:55
Υπάρχει κάτι που θα μπορούσαμε να κάνουμε ή να τσεκάρουμε με τον άντρα μου προτού φέρουμε τεχνικό;
Κατέχει λίγες γνώσεις με πολύμετρα / ηλεκτρολογικά κτλ? (τι κάνει ? παρακολουθεί το ματς Ελλάδα - Γιβραλτάρ = 4-1?) :lool: