PDA

Επιστροφή στο Forum : διακόπτης περιστρεφόμενος 8 θέσεων (μεταγωγέας)

sofosal
15-05-16, 18:03
417894179041791

...ψάχνω για ένα διακόπτη σαν το παραπάνω
....περιστρεφόμενος μεταγωγέας 8 θέσεων,
....οδηγεί TRIAC για ρύθμιση στροφών σε μοτέρ 240 βολτ.

.....ένα ποτενσιόμετρο 220 ΚΩ, κατάλληλο για αυτή τη δουλειά, υπάρχει περίπτωση να βρεθεί;

nikosp
15-05-16, 19:32
Όλα τα μαγαζιά ηλεκτρονικών έχουν και από τα δύο
Βέβαια οι μεταγωγοί σήμερα δεν είναι και τόσο της μόδας αλλά υπάρχουν (τουλάχιστον στην Αθήνα)

agis68
16-05-16, 00:12
Δεν παθαίνει τίποτα ο μεταγωγικός διακόπτης το πολύ να καεί καμιά αντίσταση ή αποκόλληση από κραδασμούς.....εχω μεταγωγκούς διακόπτες πολύ πιο πολύπλοκους πάνω σε τροφοδοτικά και λειτουργούν άψογα εδώ και 30 χρόνια....το λέω γιατί είναι σχετικά ακριβοί και πραγματικά δεν παθαίνουν φθορές....για δες μην φταίει κάποιο άλλο εξάρτημα....πάντως βλέπω να λείπει μια αντίσταση οπότε απλά πας και κολλάς μια ίδια να πάρεις τις μπλε που είναι ακριβείας....αυτές που έχει επάνω είναι 1Ω βρίσκεις παντού και κάνουν κανα δεκάλεπτο

chipakos-original
16-05-16, 11:57
Δεν παθαίνει τίποτα ο μεταγωγικός διακόπτης το πολύ να καεί καμιά αντίσταση ή αποκόλληση από κραδασμούς.....εχω μεταγωγκούς διακόπτες πολύ πιο πολύπλοκους πάνω σε τροφοδοτικά και λειτουργούν άψογα εδώ και 30 χρόνια....το λέω γιατί είναι σχετικά ακριβοί και πραγματικά δεν παθαίνουν φθορές....για δες μην φταίει κάποιο άλλο εξάρτημα....πάντως βλέπω να λείπει μια αντίσταση οπότε απλά πας και κολλάς μια ίδια να πάρεις τις μπλε που είναι ακριβείας....αυτές που έχει επάνω είναι 1Ω βρίσκεις παντού και κάνουν κανα δεκάλεπτο

Ο συγκεκριμένος μεταγωγικός της φωτογραφίας είναι λίγο ( ζώον ) και δεν νομίζω να βρεις τον ίδιο αλλά οι πλαστικοί μεταγωγικοί υπάρχουν σε αφθονία στα καταστήματα και ρυθμίζεις ο ίδιος πόσες θέσεις θα έχει.

FILMAN
16-05-16, 15:10
Πλαστικό μεταγωγό 8 θέσεων κατάλληλο για χρήση στα 230V θα βρεις ετοιμοπαράδοτο στον Βενιέρη στο Περιστέρι.

sofosal
16-05-16, 20:47
ο συγκεκριμένος μεταγωγέας έχει πρόβλημα στην μεταγωγή από θέση σε θέση,
έχουν φθαρεί τα "λαμάκια" του και σε ορισμένες θέσεις δεν προχωρά με τίποτα....
τον"βαζελίνωσα", αλλά τίποτα...

τελικά τον άλλαξα με ένα πλαστικό, τον μόνο που βρήκα εδώ στην επαρχία,
αλλά φοβάμαι δεν θα κρατήσει για πολύ, επειδή η χρήση του είναι πολύ συχνή...

Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια!!!

nikosp
16-05-16, 23:22
Το πρόβλημα που έχεις είναι μάλλον τα αμπέρ που περνάνε από τον μεταγωγέα
Αυτού του είδους οι μεταγωγείς δεν αντέχουν πολλά Αμπέρ
Νομίζω ότι με το κατάλληλο ρεύμα αντέχουν πάρα πολλά χρόνια
Στην δική σου την περίπτωση νομίζω ότι έχει γίνει κάποιο λάθος στο ρεύμα που περνάει από μέσα του και καίγονται οι επαφές

FILMAN
17-05-16, 18:05
Δεν πρέπει να είναι θέμα ρεύματος. O διακόπτης αυτός επιλέγει κάποιες αντιστάσεις 1/4 ή 1/2 W.

Εννοούσα αυτόν:http://venieris.com/%CE%97%CE%9B%CE%95%CE%9A%CE%A4%CE%A1%CE%9F%CE%9D%C E%99%CE%9A%CE%91%CE%97%CE%9B%CE%95%CE%9A%CE%A4%CE% A1%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%9A%CE%91/%CE%97%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BD%C E%B9%CE%BA%CE%AC%CE%95%CE%AF%CE%B4%CE%B7/tabid/122/CategoryID/2096/List/0/Level/a/ProductID/27192/Default.aspx