Επιστροφή στο Forum : Πρόβλημα με θερμοσίφωνα
Spiros2158
06-04-16, 10:03
Καλημέρα παιδια
αντιμετωπιζω το εξής πρόβλημα, αλλάξαμε το θερμοσίφωνα με εναν καινούργιο γιατι ειχε τρυπήσει ο παλιός, ωστόσο ο καινούργιος δεν δουλευει όπως πρεπει.
Συγκεκριμενα, ανάβω το θερμοσίφωνα ζεσταίνεται για 8 λεπτά μετρημένα και μετά κλείνει απο μόνος του, το θεμα ειναι οτι το ζεστό νερό που παράγει ειναι πολυ λιγο ούτε ενάμιση λεπτο δεν τρέχει και μετά γίνεται χλιαρό.
ο υδραυλικός λέει οτι ειναι λέει παράξενη η ασφαλεία και δεν εχει ξανα δει τέτοια και οτι ίσως να φταίει η ασφαλεία ενώ ο προηγούμενος πριν τρύπησει δούλευε άψογα.
ειναι ελαττωματικός ο θερμοσίφωνας; Θέλει όντως ηλεκτρολόγο; Μήπως φταίει οτι ειναι μονο 40αρης;
ουσιαστικα κλείνει πολυ γρήγορα απο μόνος του ενώ εγω εχω ανοικτό το θερμοσίφωνα απο το πίνακα.
Κυριακίδης
06-04-16, 10:20
για 8 λεπτά μετρημένα και μετά κλείνει απο μόνος του,
Μόνιμα κλείνει? , επανέρχεται η λειτουργία λίγο αργότερα ?
ο θεμα ειναι οτι το ζεστό νερό που παράγει ειναι πολυ λιγο ούτε ενάμιση λεπτο δεν τρέχει και μετά γίνεται χλιαρό.
Αν το άφηνες περισσότερο? (να κάνει αρκετές παύσεις / και επαναλειτουργία ίσως να "γεμίσει " όλο το θερμοσίφωνο με ζεστό νερό σε διάστημα κάποιου χρόνου.
ο υδραυλικός λέει οτι ειναι λέει παράξενη η ασφαλεία και δεν εχει ξανα δει τέτοια και οτι ίσως να φταίει η ασφαλεία
Ασφάλεια? ή θερμοστάτης? σε τι θερμοκρασία επιλογής βρίσκεται αυτός?
Spiros2158
06-04-16, 10:43
Λοιπόν εχουμε κ λέμε
1) κλείνει το λαμπάκι του θερμοσίφωνα που δείχνει ότι λειτουργεί κ ζεσταίνει νερο
Δηλαδή ότι ζέστανα το νερο γέμισα κ κλείνω μόνος μου
2) το αφήνω για μεγάλα χρονικά διαστήματα αλλα μόλις κλείσει το φωτακι του θερμοσίφωνα δεν ζεσταίνει αλλο (στα 8 λεπτά πάνω)
3) ενα απο τα δυο νομίζω ασφάλεια μου ειχε πει, μετά απο προτροπή του θείου το έχω γυρίσει στο πιο ζεστό
δες την θερμοστάτη αν το βάλατε τους 40 βαθμούς, λογικό να έχεις αυτά τα προβλήματα αλλά να ξέρεις ότι έχεις θερμοσίφωνα με 40 λίτρα και δεν κράτα πολύ ζεστό νερό, βάλτο τους 60 βαθμούς
Κυριακίδης
06-04-16, 11:35
2) το αφήνω για μεγάλα χρονικά διαστήματα αλλα μόλις κλείσει το φωτακι του θερμοσίφωνα δεν ζεσταίνει αλλο (στα 8 λεπτά πάνω)
Από όσο αντιλαμβάνομαι μάλλον εννοείς την ασφάλεια του ιδίου θερμοστάτη (κάποιο κουμπάκι) και λογικά δεν θα ξαναδουλέψει από θερμοστάτη και θα χρειαστεί να το ξαναπατήσεις .
Αλλά αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η αντίσταση παρότι καινούρια ή και ίσως και ο ίδιος θερμοστάτης να έχουν πρόβλημα . Ο εγκαταστάτης του θερμοσίφωνου οφείλει να το εξετάσει ή να το αντικαταστήσει.
Σε ποια θερμοκρασία είναι ρυθμισμένος ο θερμοστάτης;
info@kalarakis.com
06-04-16, 21:00
Μήπως έχει βάλει ανάποδα την είσοδο με την έξοδο του νερού και δεν γεμίζει ο θερμοσίφωνας?
Για να δούμε..
Η αντίσταση του θερμοσίφωνα 4KW/h
Μέσα σε 8 λεπτά μετέφερε στο νερό 4000 Watt /60 * 8 = 533,33 watt (458,58 Kchal) ενέργειας
Μια χιλιοθερμίδα (kcal) είναι η ενέργεια που απαιτείται για να αυξηθεί η θερμοκρασία ενός κιλού νερού κατα ένα βαθμό.
Άρα..
Ή ο θερμοστάτης του θερμοσίφωνα είναι πολύ χαμηλά ρυθμισμένος, ή λέει.. ψέμματα!
φιλε vasilisd
ξέρεις αν ο θερμοσίφωνας 40lt να έχει 4kw αντίσταση?
εγώ πάντως δεν το κόβω να είναι πάνω από 2.5 με 3 kw
φιλε vasilisd
ξέρεις αν ο θερμοσίφωνας 40lt να έχει 4kw αντίσταση?
εγώ πάντως δεν το κόβω να είναι πάνω από 2.5 με 3 kw
Πέτρο ναί, υπάρχει πιθανότητα να είναι και 2,5Kw η αντίσταση. Τα τελευταία χρόνια οι περισσότερες εταιρίες βάζουν όμως 4Kw για να ζεσταίνει ποιο γρήγορα.
Ένας 40lt/2,5Kw θερμοσίφωνας θέλει παραπάνω χρόνο απο ένα 60lt/4Kw για να ανεβάσει πχ κατά 40 βαθμούς την θερμοκρασία στο νερό.
Νομιζω ειχες θερμοσιφωνα καθετο και τωρα πηρες οριζοντιο η το αντιθετο. Οι εισοδοι -εξοδοι του νερου ειναι στο ιδιο σημειο του καινουριου με τον παλιο ή χρειαστηκε να προσθεσει σπιραλ ο υδραυλικος;
Αν βαλεις μια φωτο του θερμοσιφωνα θα σου πουμε.
Φιλε μου μηπως εχει εξωτερικο περιστροφικο κουμπι για να ρυθμιζεις την θερμοκρασια βαθμων (αυτοματου στοπ λειτουργιας) χειμωνα -καλοκαιρι?Πηρα σημερα εναν ELCO TITAN 80 Ltrs.Οταν ξεβιδωσει ο εγκαταστατης (εσυ η ο υδραυλικος η ο ηλεκτρολογος,δεν ξερω ποιος τον τοποθετησε) το πλαστικο καλυμα για να συνδεσει τα καλωδια το περιστροφικο ρυθμισης μενει πανω εκει.Οταν το ξανατοποθετησει εαν δεν προσεξει η πλαστικη βελονα που μπαινει σε ενα πλαστικο διχαλο και γυριζει /ρυθμιζει την θερμοκρασια ενδεχεται να μην μπει σωστα και ενω περιστρεφεις χειροκινητα το εξωτερικο,εσωτερικα εχει μεινει στους 30 βαθμους.Εκτος εαν εσπασε η πλαστικη βελονα .Πλαστικο ειναι το ολο περιστροφικο με την βελονα του.Αν εχεις τετοιο συστημα στο βιβλιαρακι του λεει πως να το φτιαξεις σωστα.Δεν χρειαζεται να λυσεις καλωδια ,μονο ξεβιδωνεις το καλυμα,ομως δες τις οδηγιες.Εννοειται ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΚΟΠΤΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΠΑΡΟΧΗΣ στον θερμοσιφωνα πριν ασχοληθουμε με αυτον ,η καλουμε εμπειρο ηλεκτρολογο.
STELIOS KRHTH
30-03-17, 19:58
μήπως ειναι χαμηλά ο θερμοστάτης βάλτον 80 βαθμους