Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Samsung] Προβλημα με samsung!!! ανοιγει μονη της...

billisveria
25-08-15, 17:26
Καλησπερα σε ολουσ. εχω μια τηλεοραση samsung LE40B750U1W και τον τελευταιο μηνα ανοιγει μονη τησ σε ακαταστατες ωρεσ.. το μεσημερι και το βραδυ. ειδα μηπωσ εχω ενεργοποιημενο το χρονοδιακοπτη, αλλα ειναι απενεργοποιημενοσ.. οι ωρεσ δε συμπτιπτουν μεταξυ τουσ. μηπωσ μπορειται να με βοηθησετε εαν ειναι τιποτα απλο?? η χρειαζεται τεχνικο?

katmadas
26-08-15, 00:44
μηπως κατα λαθος ειναι συντινισμενο κανα αλλο τηλεκοντρολ και πατοντας το την ανοιγεις?
δοκιμασε το...

ezizu
26-08-15, 03:24
Αν μπορείς απομόνωσε την πλακέτα με το πληκτρολόγιο των εντολών της τηλεόρασης και άφησε το εκτός για 2-3 ημέρες, για να δεις αν θα αλλάξει κάτι.
Μπορεί να έχει πρόβλημα κάποιο από τα button των εντολών και να δημιουργεί το συγκεκριμένο σύμπτωμα.

jakektm
26-08-15, 10:16
εγω στην θεση σου, θα εκανα αυτα που προτινουν τα παιδια , αλλα επισης θα εβαζα μαυρη ταινια , η οτιδηποτε αλλο, να καλυψει το 'ματι' των υπερυθρων.
Στην ιδια μπριζα εχεις και αλλες συσκευες; αφαιρεσε τες.

Ισως ειναι μπακαλικα αυτα που λεω, αλλα μπορει να ειναι η πηγη του προβληματος και να γλιτωσεις ανοιγμα/επισκευη κτλ.

manolo
26-08-15, 12:10
Κάνε κι ένα firmware update. Δε χάνεις τίποτα.

billisveria
26-08-15, 13:14
εχω αλλεσ συσκευεσ στην ιδια πριζα αλλα τισ ειχα παντα. τον τελευταιο μηνα μου το εκανε... την πλακετα δεν την εβγαλα. πηγα να κανω firmware update και δε αναγνωριζει το αρχειο στο usb ασχετα που το εκανα οπωσ ελεγαν οι οδηγειεσ του site τησ samsung. σασ ευχαριστω. θα το ψαξω και θα σασ ενημερωσω..

katmadas
27-08-15, 23:35
Κάνε κι ένα firmware update. Δε χάνεις τίποτα.

μου θυμιζει εναν συναδερφο που οτι εβρισκε το εκανε f.u.
μετα απο μερικες κατεστροφες που εκανε επαψε ποια να το κανει με την μια και γλιτωσαν μπολικες συσκευες απο τα χερια του...

klik
28-08-15, 01:06
μου θυμιζει εναν συναδερφο που οτι εβρισκε το εκανε f.u....
:001_tt2:Εμένα μου θυμίζει αυτό:
the law of the instrument: https://en.wikipedia.org/wiki/Law_of_the_instrument

I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything as if it were a nail.

ps. ο συνάδελφος σου, έκανε f.u. από το firmware ή από το f@@k?

manolo
28-08-15, 11:17
Γιατί να κάνει ζημιά με το firmware update? (Αν υπάρχει αντίστοιχο φυσικά για το μοντέλο του). Όταν γίνεται σωστά δεν δημιουργεί πρόβλημα. Το πολύ πολύ να μην διορθώσει τη δυσλειτουργία αυτή. Δεν το έγραψα τυχαία. Για του λόγου το αληθές διαβάστε αυτό το thread (http://www.cnet.com/forums/discussions/my-samsung-smart-tv-turn-on-by-itself-586978/) από το CNET.

andyferraristi
28-08-15, 12:32
Αν μπορώ να εκφέρω μια άποψη σχετικά με firmware (και εντελώς άσχετα με το αντικείμενο που σχολιάζετε), θυμάμαι σαν τώρα τον εκπαιδευτή μου να μου αναφέρει ότι ασχολούμαι με firmware ΜΟΝΟ στην περίπτωση που είμαι απόλυτα σίγουρος ότι το hardware είναι εντάξει. Δεν ξέρω τι γίνεται στις άλλες συσκευές (επειδή το αντικείμενο μου είναι τελείως άσχετο), αλλά το αναφέρω ως μια πολύ καλή αρχή ...

xlife
28-08-15, 12:40
Το firmware στην ουσία είναι ένα real time OS. Φυσικά πρέπει να γίνεται όταν χρειάζεται αλλά λόγο της επικινδυνότητας να κολλήσει η συσκευή από πχ διακοπή ρεύματος.. κανονικά πρέπει να γνωρίζει κάποια βασικά πράγματα αυτός που το κάνει..

klik
28-08-15, 12:51
Γιατί να κάνει ζημιά με το firmware update? ...
Καταρχήν σε πειράζουμε. Τώρα, στην ερώτηση σου: γιατί αν λόγω βλάβης (ενεργοποίηση/απενεργοποίηση λόγω βλάβης/reset/κόλλημα χωρίς δική μας παρέμβαση) διακοπεί η διαδικασία του f.u., κατά πάσα πιθανότητα η συσκευή θα βρεθεί σε μη λειτουργική κατάσταση εκτός αν έχει προβλέψει ο κατασκευαστής την περίπτωση αυτή (δεν είναι συχνό φαινόμενο στις τηλεοράσεις).

katmadas
28-08-15, 19:36
οπως ειπαν τα παιδια.
αν υπαρχει προβλημα στις πλακετες και σβησει απο μονη της η τηλεοραση την ωρα του update τι θα γινει?
αν αυτος που κανει update δεν εχει φροντισει να βαλει την συσκευη σε ups τι θα γινει?

manolo
29-08-15, 01:22
Το να πέσεις σε διακοπή τάσης την ώρα του update είναι όντως ένα θέμα το οποίο έχει το ρίσκο του σε μια τέτοια εργασία αλλά εδώ που τα λέμε συμβαίνει σπάνια. Αν κατάλαβα καλά - διορθώστε αν δεν είναι έτσι - η TV ανάβει από μόνη της αλλά δε σβήνει ακανόνιστα. Οπότε ρισκάρει μόνο αν του τύχει κάποια διακοπή πάνω στο update, οπότε τι να πω;;;. Είναι 'τυχερός' ο φίλος μας. Εγώ συνηθίζω και κάνω πάντως update - αν υπάρχει φυσικά διαθέσιμο. Συνήθως διορθώνει προβλήματα παρά δημιουργεί εκτός αν πρόκειται για λειτουργικά σε υπολογιστές:crying:. Εκεί θέλει όντως μεγάλη συζήτηση το update και πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός τι θα κάνεις και πότε, γιατί μπορεί να διορθώσεις ένα πρόβλημα και να δημιουργήσεις δύο.