Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Philips] Προβλημα με TV-Monitor Philips 231T1SB/00

Aκης
06-07-15, 13:14
Γεια σας.
Εχω την συγκεκριμενη TV.

Οταν την αναβω μετα απο 10-15 δευτερα τρεμοπαιζει ο φωτισμος και σβηνει.Η εικονα γινεται μαυρη.Αν ριξω φως στην οθονη διακρινω τα ειδωλα.Οσες φορες ανοιξω την τβ το ιδιο γινεται εκτος απο μια φορα που δεν εσβησε ο φωτισμος.Την αφησα να παιζει αρκετες ωρες, και οταν την εκλεισα και την ξανανοιξα μετα απο μιση ωρα αρχισε παλι τα ιδια.Τι μπορει να ειναι? Λαμπα η το inverter?

Ανοιξα την τβ να δω αν υπαρχουν φουσκωμενοι/σκασμενοι πυκνωτες, δειχνουν να ειναι ενταξει.

παρατηρησα οταν ανοιγω την τβ και μεχρι να σβησει ο φωτισμος ακουγεται ενας ψιλος θορυβος απο την αριστερη πλακετα που ειναι το τροφοδοτικο αν δεν κανω λαθος.Μετα που σβηνει ο φωτισμος εξαφανιζεται και ο ηχος.
Μετα απο λιγες μερες ο φωτισμος σβηνει αμεσως, χωρις να κραταει για λιγο οπως παλιοτερα.
Mου ειπαν ισως φταει το το inverter
Δεν εχω γνωσεις για να τσεκαρω που βρισκεται το προβλημα.

Ανεβαζω και μια φωτο που ανοιξα την ΤV.
Ευχαριστω προκαταβολικα.
http://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=40095&stc=1

duvdev
07-07-15, 01:50
Αυτο που έχεις κυκλωμένο στην φωτό, είναι το Inverter.

Aκης
07-07-15, 14:19
Αρα το αλλαζω και βλεπουμε.Μπορει εκτος του inverter να φταει κατι αλλο?

ezizu
07-07-15, 14:57
Ναι.
Μπορεί να έχει πρόβλημα κάποια από τις λάμπες οπίσθιου φωτισμού και να "κόβει" (φυσιολογικά, για λόγους προστασίας) το inverter.
Αν ισχύει η παραπάνω περίπτωση, τότε πιθανών το inverter να μην έχει πρόβλημα.

Υπάρχει ακόμα και μια πιθανότητα, να υπάρχει πρόβλημα στην καλωδίωση για τις λάμπες (ή στις επαφές) και πάλι να "κόβει" το inverter.
Θα πρέπει βασικά να ελεγχθούν αν λειτουργούν σωστά οι λάμπες .
Υπάρχει βέβαια τρόπος (βάσει προϋποθέσεων) να ελεγχθεί και το inverter, (όπως π.χ. με παρόμοιες λάμπες, που λειτουργούν όμως σίγουρα, από κάποιο άλλο μόνιτορ ή TV ).

Επειδή η τάση τροφοδοσίας για τις λάμπες (και όχι μόνο) είναι αρκετά υψηλή, χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Aκης
07-07-15, 16:05
Σε ευχαριστω για τις πληροφοριες.

fotis 65
28-07-15, 14:09
και για να μην ανοίγω νέο θέμα .... η δικιά μου μια παρόμοια tv monitor philips MWT1221T έχει μόνο φωνή , το μενού δεν φαίνεται , ανοιγοκλεινει μόνη της , και γενικά όλη η οθονη είναι λευκή. Την έδωσα σε φίλο μου που την πήγε σε μάστορα και διάγνωση <το μόνιτορ>και δεν συμφέρει η επισκευή . Επειδή δεν έμεινα ικανοποιημενος με την διάγνωση είπα να ρωτήσω και τους εδώ γιατρούς. παρακάτω η οθονη κατά το άνοιγμα............ Παίζει να είναι το inverter ?http://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=40249&stc=1