PDA

Επιστροφή στο Forum : [Bosch] Υπερβολική κατανάλωβση ρεύματος με καινούριο ψυγειοκαταψύκτη BOSCH

John87
15-03-15, 16:27
Στο σπίτι 45 τμ όλα τα χρόνια ποτέ δεν ξεπερνούσε η κατανάλωση τις 750 κιλοβατόρες το τετράμηνο. Μένω μόνος δε μαγειρεύω κουζίνες δεν ανάβω, πιστολάκια πλυντήρια δεν έχω. Μόνο ένα ψυγείο υπολογιστή, τηλεόραση και ένα κλιματιστικό. Με την ίδια χρήση χρόνια ολόκληρα δεν ξεπερνούσα τα 85€ εκκαθαρθιστικό ή 750 κιλοβατόρες...
Στον τελευταίο εκκαθαριστικό ήρθε λογαριασμός ρεύματος 600€ λογαριασμός και 2.800 κιλοβατόρες. Η μόνη συσκευή που μπήκε σπίτι μου ήταν το ψυγείο. Διαρροή δεν υπάρχει απο το ρολόι πήραμε και τις βλάβες της ΔΕΗ κάποια συσκευή μας είπε έχει πρόβλημα αφού ελέγξαμε κι εμείς και αποκκλείσαμε το γεγονός ρευματοκλοπής.
Μου φαίνεται αδιανόητο ένα ψυγείο να καίει τόσο έστω και ελαττωματικό. Εϊναι Low Frost Bosch ψυγειοκαταψλυκτης και το έχω 2 μήνες...
Η μόνη συσκευή που μπήκε σπίτι ήταν το ψυγείο. Τον Φλεβάρη κάηκε δύο φορές η ασφάλεια. Αύριο θα πάω στη ΔΕΗ να ψάξω το θέμα και θα φέρω ηλεκτρολόγο να δω τι συμβαίνει...
Υπάρχει περίπτωση να υπάρχει ελάττωμα στη συσκευή και να μου καίει τόσο;

diony
15-03-15, 16:46
υπάρχει η περίπτωση

α)να μη σου κατέγραφαν την ακριβή κατανάλωση , να έβαζαν κατά προσέγγιση , και ξαφνικά κάποιος να έκανε σωστά τη δουλειά του το έτυχα στο παρελθόν με την ύδρευση

β)κάποιο ξεχασμένο θερμοσίφωνο ανοικτό μόνιμα

γ)βλάβη μετρητή

John87
15-03-15, 16:57
Δηλαδή να είναι το ψυγείο ελαττωματικό δεν υπάρχει θέμα και να καίει τόσο;
Να είναι απλά σύμπτωση απο τότε που μπήκε σπίτι μου;
το να έμεινε ανοικτός θερμοσίφωνας αποκλείεται. Τώρα το α) και το γ) δεν μπορώ να το αποκλείσω μόνο εαν έρθει ηλεκτρολόγος θα μπορέσει να μου πει τι συμβαίνει.

georgegr
15-03-15, 17:10
Με κάποιο μετρητή σαν αυτούς θα μπορούσες να βγάλεις τα συμπεράσματά σου.

https://www.google.gr/search?q=%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1+%CE%BC%CE% B5+%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%B7+%CE% BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CF%89%CF%83 %CE%B7%CF%82&num=50&espv=2&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=3pEFVf_VIYb_Uru7goAH&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1760&bih=994#imgdii=_

diony
15-03-15, 17:12
αν το θερμοσίφωνο σου είναι 4 KW μπορείς να κάνεις μία χοντρική μέτρηση , να το βάλεις να λειτουργήσει μόνο του για 15 λεπτά , έχοντας κλείσει όλα τα άλλα στο σπίτι ,πρέπει ο μετρητής σου να γράψει 1 KWh περίπου

επίσης κάνε μία δοκιμή με τα πάντα κλειστά , βγαλμένα από την πρίζα να μη γυρνάει ο μετρητής καθόλου

στις οδηγίες του ψυγείου γράφει την ισχύ και το μέσο όρο της ετήσιας κατανάλωσης

αυτό που λες κάηκε 2 φορές η ασφάλεια , ποια ασφάλεια είναι ?

John87
15-03-15, 17:43
Λοιπόν έκανα μέτρηση απο χθες το μεσημέρι ένα 24ωρο, όλα κλειστά, μόνο ψυγείο μου βγάζει 10 κιλοβατόρες 24ωρο που σημαίνει 1200 κιλοβατόρες το τετράμηνο ΜΟΝΟ απο το ψυγείο. Που να έβαζα κουζίνα, κλιματιστικό υπολογιστή τηλεόραση. Γιαυτό μου πήγε 2.800 κιλοβατόρες...
Κάνω δοκιμή τώρα, θα βγάλω το ψυγείο και θα περιμένω μερικές ώρες να δω εαν τρέχει το ίδιο.
Θα δοκιμάσω το ίδιο με θερμοσίφωνο, κλιματισμό και θα βγάλω συμπέρασμα.
Κάηκε η γενική ασφάλεια στον πίνακα του σπιτιού, άλλαξα μια φορά, και μετά απο μια βδομάδα ξανα κάηκε... Με κλιματισμό ανοιχτό. Το θεώρησα τυχαίο αλλά μετά τον λογαριασμό τα ψάχνω όλα αυτά, κάποιο νόημα θα έχουν.

Η δοκιμή που λες τα πάντα κλειστά αλλά με τον γενικό ανοιχτό; Γιατί δοκίμασα να κατεβάσω τελείως τον γενικό και δεν γύριζε το ρολόι που πάει να πει διαρροή δεν υπάρχει.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Μόλις έκανα μέτρηση. Μια ώρα όλα κλειστά να δουλεύει μόνο το ψυγείο κατανάλωση μισή κιλοβατόρα την ώρα. 12 κιλοβατόρες το 24ωρο μόνο για το ψυγείο;;; ΠΩς σας φαίνεται; Και υποτείθεται είναι Α++.

diony
16-03-15, 00:27
Η δοκιμή που λες τα πάντα κλειστά αλλά με τον γενικό ανοιχτό; Γιατί δοκίμασα να κατεβάσω τελείως τον γενικό και δεν γύριζε το ρολόι που πάει να πει διαρροή δεν υπάρχει.

όλα κλειστά με το γενικό ανοικτό

Κυριακίδης
16-03-15, 00:43
Λοιπόν έκανα μέτρηση απο χθες το μεσημέρι ένα 24ωρο, όλα κλειστά, μόνο ψυγείο μου βγάζει 10 κιλοβατόρες 24ωρο που σημαίνει 1200 κιλοβατόρες το τετράμηνο ΜΟΝΟ απο το ψυγείο.
Δεν μας είπες και τι ψυγείο είναι? μήπως από εκείνες τις ντουλάπες με 3 πόρτες?

και τι εννοείς ακριβώς με το παρακάτω

Μου φαίνεται αδιανόητο ένα ψυγείο να καίει τόσο έστω και ελαττωματικό. Δηλαδή ? τι ελάττωμα ?

info@kalarakis.com
16-03-15, 11:03
ούτε τα επαγγελματικά δεν θέλουν τόσο
Μπορεί να έχει πρόβλημα στη ψύξη και να δουλεύει συνέχεια για να παράγει αυτό το λίγο που ψύχει.
Μπορεί να έχουν ελάττωμα τα λάστιχα και να χάνει τη ψύξη

Γράψε τι μοντέλο είναι γιατί το δικό μου μια φορά που είχε μείνει ελάχιστα η πόρτα ανοικτή έβαλε μπροστά το συναγερμό και έβγαλε κωδικούς τι δεν πήγαινε καλά

John87
16-03-15, 17:13
+Bosch KGV36VL32S A++ 309 lt Χωρητικότητα. Ένα απλό καθημερινό οικιακό ψυγείο. Δεν είναι no frost.
Είναι καινούριο 2 μηνών.
Ελάττωμα εννοώ κάποιο θέμα του θερμοστάτη ή απο τη μάνα του που λένε να βγήκε ελαττωματικό και να καίει συνεχώς.
Κάλεσα ηλεκτρολόγο θα έρθει αύριο με συσκευή μέτρησης να δει τι συμβαίνει στο σπίτι.

Θα δοκιμάσω σήμερα να τα κλείσω όλα και να αφήσω τον γενικό ανοιχτό μήπως και φανεί κάτι. Χθες δεν μπόρεσα λόγω χρόνου.

andyferraristi
16-03-15, 17:33
Λοιπόν έκανα μέτρηση απο χθες το μεσημέρι ένα 24ωρο, όλα κλειστά, μόνο ψυγείο μου βγάζει 10 κιλοβατόρες 24ωρο που σημαίνει 1200 κιλοβατόρες το τετράμηνο ΜΟΝΟ απο το ψυγείο. Που να έβαζα κουζίνα, κλιματιστικό υπολογιστή τηλεόραση. Γιαυτό μου πήγε 2.800 κιλοβατόρες...
Κάνω δοκιμή τώρα, θα βγάλω το ψυγείο και θα περιμένω μερικές ώρες να δω εαν τρέχει το ίδιο.
Θα δοκιμάσω το ίδιο με θερμοσίφωνο, κλιματισμό και θα βγάλω συμπέρασμα.
Κάηκε η γενική ασφάλεια στον πίνακα του σπιτιού, άλλαξα μια φορά, και μετά απο μια βδομάδα ξανα κάηκε... Με κλιματισμό ανοιχτό. Το θεώρησα τυχαίο αλλά μετά τον λογαριασμό τα ψάχνω όλα αυτά, κάποιο νόημα θα έχουν.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Μόλις έκανα μέτρηση. Μια ώρα όλα κλειστά να δουλεύει μόνο το ψυγείο κατανάλωση μισή κιλοβατόρα την ώρα. 12 κιλοβατόρες το 24ωρο μόνο για το ψυγείο;;; ΠΩς σας φαίνεται; Και υποτείθεται είναι Α++.

Πάντως όντως ακούγονται υπερβολικά αυτά τα νούμερα ...

diony
16-03-15, 17:48
εδώ γράφει μέση Ετήσια κατανάλωση (Kwh) : 227

http://www.electrofox.gr/index.php?target=products&product_id=35970&fromSearch=1&retUrl=http%3A%2F%2Fwww.electrofox.gr%2Findex.php% 3Ftarget%3Dfilter_features%26category_id%3D768%26p rice%255B%255D%3D244%255E%255E488%26actv%3Dprice

klik
16-03-15, 20:02
Η ενέργεια δεν χάνεται, αλλάζει μορφή. Με τόση ενέργεια να καταναλώνεις, θα πρέπει να είναι φούρνος ο χώρος γύρω από το πρόβλημα (είτε είναι στη συσκευή, είτε αλλού στην εγκατάσταση σου) λόγω χαμηλής απόδοσης. Η υπερθέρμανση αυτή, είναι από μόνη της ένδειξη της συσκευής με τη βλάβη ή του τμήματος της εγκατάστασης με βλάβη.
Κάλεσε ηλεκτρολόγο διότι εφόσον έχει πέσει επανειλημμένα ασφάλεια και έχεις τόσο μεγάλες καταναλώσεις, έχεις σοβαρό θέμα στην εγκατάσταση και δεν αποκλείεται να κινδυνεύεις από φωτιά.

Googlis
16-03-15, 22:42
Γιάννη από την όμορφη Ναύπακτο, επ ουδενί δεν νομίζω να ευθύνεται το ψυγείο σου. Ακόμη και αν δούλευε ασταμάτητα.
Μάλλον κάτι έχει γίνει με την μέτρηση από την ΔΕΔΗΕ με αποτέλεσμα να σου χρεώσουν μαζεμένες καταναλώσεις που μάλλον θα είχες κάνει κατά το παρελθόν.

John87
17-03-15, 01:20
Λοιπόν το ενδεχόμενο να έβαλε η ΔΕΗ μαζεμένες κιλοβατόρες το αποκλείω διότι. Μέτρησα ένα 24ωρο μόνο με ψυγείο και τηλεόραση όπου τις 9 ώρες έλειπα στη δουλειά και ήτσν όλα κλειστά, κολιταξα το ρολόι και κατανάλωσα 20 kwh;;;;;; 20 σε ένα 24ωρο!!!

Έκανα λοιπόν και το άλλο έβγαλα τα πάντα απο τη πρίζα αλλά με ανοιχτό τον γενικό πήγα στο ρολόι και η ροδέλα γύριζε πάλι, όχι πολύ αλλλα γύριζε... Μια πλήρη περιστροφή μέσα σε 5 λεπτά.... Είναι φυσιολογικό ή δεν θα έπρεπε να γυρίζει καθόλου; Σκέφτηκα το ενδεχόμενο να έχει θέμα το δίκτυο του σπιτιου με αποτέλεσμα να καταναλώνουν όλα πολύ περισσότερο.

Ένα άλλο που παρατήρησα και θέλω να επισημάνω... Μετά απο μερικές μέρες λειτουργίας το ψυγείο άρχισε να κάνει αυξημένο θόρυβο και δουλεύει συνέχεια 30 λεπτά δουλεύει 30 σταματάει και πάλι απο την αρχή όλη μέρα το ίδιο πράγμα. Ακόμη και αν δεν ανολιξω καθόλου μα καθόλου όλη μέρα το ψυγείο. Μήπως αν το δίκτυο έχει πρόβλημα δημιουργεί κ στο ψυγείο; Μήπως ξέρω γω μετατρέπει την ενέργεια σε θόρυβο όπως έγραψαν και πιο πάνω;;;

nyannaco
17-03-15, 09:57
Πάρε στα σοβαρά το #13 (http://www.howtofixit.gr/forum/showthread.php?t=68238&p=564046&viewfull=1#post564046).
Πιθανότατα δεν έχεις θέμα υπερβολικής κατανάλωσης, αλλά χαλασμένου μετρητή. Για να το τσεκάρεις, δες το #5 (http://www.howtofixit.gr/forum/showthread.php?t=68238&p=563999&viewfull=1#post563999).
Εν ολίγοις, με το θερμοσίφωνα κρύο, κατέβασε όλες τις άλλες ασφάλειες και άναψε το θερμοσίφωνα για μισή ώρα ακριβώς, και δες τί έγραψε σε αυτό το μισάωρο ο μετρητής.

xsterg
17-03-15, 15:47
καλεσε την δεη για να σου κανουν αξιοπιστα ελεγχο του μετρητη σου.

John87
17-03-15, 16:24
Ο ηλεκτρολόγος ακόμη δε με κάλεσε τον περιμένω υποτείθεται σήμερα και μετά είχα σκοπό να πάω στη Δεή. Πήρα όμως τηλέφωνο και μου είπαν πρέπει να κάνω πρώτα αίτηση κ θα έρθει για έλεγχο μετά απο ένα μήνα. Μέχρι τότε θα έχω πληρώσει τα μαλλιοκέφαλά μου. Ήδη απο την 1η Μαρτίου έχει γράψει ο μετρητής 400 κιλοβατόρες. Με μία ώρα κλιματιστικό τη μέρα ψυγείο κ τηλεόραση. Είναι εξωπραγματικά τα ποσά.

xsterg
17-03-15, 23:38
παρε παλι τηλ στην δεη και πες τους οτι κατι εχει παθει ο μετρητης και δεν γραφει τιποτα!! θα ερθουν τρεχοντας!!

Papas00zas
18-03-15, 00:16
Πριν απο 2,5 χρόνια-το καλοκαιρι του 2012-είχα υποψιαστεί κι εγω κατι τέτοιο. Όσον αφορά τη ΔΕΗ τώρα στο γραφείο που ρώτησα επειδη υποψιαζόμουν τον μετρητή, η απάντηση του υπεύθυνου ήταν ότι μπορουμε να ερθουμε -νομιζω μου ειχε πει ότι πρέπει να κανω αιτηση αλλα δεν ειμαι σίγουρος-και σε περίπτωση που διαπιστώσουν πρόβλημα στο μετρητή θα τον αλλάξουν χωρίς καμια χρέωση. Σε αντίθετη περίπτωση θα χρεωθώ 50 ευρώ για την επισκεψη.Για την ιστορία δεν εγινε τίποτα τελικά. Αυτά για να ξέρετε....

John87
18-03-15, 05:23
xsterg δεν ήταν καθόλου συνενοήσιμος ο άνθρωπος στις βλάβες στην τηλεφωνική επικοινωνία. Παίζει να με βρίσει κιόλας και να μου πει ότι το χαλάσαμε επίτηδες και νε βάλει να τα πληρώσω στο τέλος. Πάντως είναι καλή ιδέα αλλά αν έρθουν και δούν ότι ειπα ψέματα μηπως μου κάνουν κανένα σπάσιμο και δεν παραδέχονται βλάβη ξερω γω; Στην Ελλάδα είμαστε.

Papas00zas κι εμάς μας είπε 38€ εαν δεν έχει βλάβη, εαν έχει δε πληρώνω τίποτα.

Ο ηλεκτρολόγος πάλι με έστησε τον περίμενα όλη μέρα και όταν τον κάλεσα το βράδυ μου είπε πως είχε δουλειά και θα δούμε αύριο κλπ... Δεν θα τον παρακαλάω, θα πω κάποιον άλλο γνωστό να έρθει να δει τι στα κομμάτια συμβαίνει.

Αυτο με τον θερμοσίφωνα δεν το έκανα ακόμη. ΘΑ το κάνω σήμερα όμως. Παντως δοκίμασα να κλείσω τελείως τον γενικό, και κατέβηκα στο ρολόι δεν κατάλαβα να γυρίζει, θέλει και τρομερή παατηρητικότητα... Όταν επέστρεψα μετά απο λίγη ώρα είδα τη ροδέλα γυρισμένη να φαίνεται το μαύρο σημαδάκι ενώ πριν δεν φαινόταν. Τι έγινε; Δεν κατάλαβα να γυρίζει όμως.

Επειδή αυτό που φοβάμαι πιο πολύ είναι το κύκλωμα στο σπίτι τελικά, με ιστορικό πρόσφατο δυο καμένες ασφάλειες μέσα σε μερικές μέρες και μια μικροδιακοπή για δέκατα δευτερολέπτου και ξανα άνοιξαν όλα αμέσως μήπως έχει θέμα τάσης το σπίτι.
Πάει ο νους μου και σε κάτι άλλο. Μήπως με το πρόβλημα της τάσης δημιούργησε τελικά κανένα πρόβλημα στο καινούριο ψυγείο μου, καμια πλακέτα, κανένα μοτερ και λειτουργεί συνέχεια το μοτερ; Τον τελευταίο καιρό εντάθηκε και ο θόρυβος που κάνει, ενώ ειναι συμβατικό, κάνει ένα δυνατό γκρρρρ και λέω μήπως έγινε καμια ζημιά απο τις απότομες αυξομοιώσεις ή τάσεις του σπιτιού.
Το ψυγείο το θεωρώ "αποδιοπομπαίο τράγο" διότι είναι η μόνη συσκευή που μπήκε εδώ και δύο μήνες σπίτι, εαν είναι απλά μια σύμπτωση τι να πω.

Κυριακίδης
18-03-15, 08:32
ενώ ειναι συμβατικό, κάνει ένα δυνατό γκρρρρ και λέω μήπως έγινε καμια ζημιά απο τις απότομες αυξομοιώσεις ή τάσεις του σπιτιού.
Αν αυτόν τον θόρυβο δεν τον άκουγες π.χ. στον 1ο μήνα και τον ακούς τώρα να πάρεις τηλέφωνο τα σαίνια της Bosch (Επαναλαμβάνω η Bosch ουδεμία σχέση έχει τώρα με την παλιότερη εποχή) και μια που είναι στην εγγύηση να έρθουν να σου πουν μια γνώμη. Στην θέση σου θα έκανα αμπερομέτρηση στο ψυγείο για αρχή και για διαρροή. Μπορεί να είναι οτιδήποτε όπως λες για πλακέτα κτλ μπορεί να είναι και διαρροή στα νερά της αποχέτευσης της λεκάνης που είναι πάνω στο μοτέρ να έχει τρυπήσει κτλ. μπορεί και το ίδιο το μοτέρ . Κακή γείωση

John87
18-03-15, 16:39
Αν αυτόν τον θόρυβο δεν τον άκουγες π.χ. στον 1ο μήνα και τον ακούς τώρα να πάρεις τηλέφωνο τα σαίνια της Bosch (Επαναλαμβάνω η Bosch ουδεμία σχέση έχει τώρα με την παλιότερη εποχή) και μια που είναι στην εγγύηση να έρθουν να σου πουν μια γνώμη. Στην θέση σου θα έκανα αμπερομέτρηση στο ψυγείο για αρχή και για διαρροή. Μπορεί να είναι οτιδήποτε όπως λες για πλακέτα κτλ μπορεί να είναι και διαρροή στα νερά της αποχέτευσης της λεκάνης που είναι πάνω στο μοτέρ να έχει τρυπήσει κτλ. μπορεί και το ίδιο το μοτέρ . Κακή γείωση

Διάλεξα συμβατικό για να μην κάνει θόρυβο και το μετάνιωσα, τουλάχιστον να έπαιρνα no-frost αφού και τώρα ακούγεται. Θα φώναζα τεχνικό αλλά εαν δεν διαπιστωθεί κάποια βλάβη και μου πει είναι φυσιολογικό θα πρέπει να τον πληρώσω, ρώτησα και μου είπαν. Ο θόρυβος ακούγεται απο το μοτέρ πίσω και ακούγεται σαν τον ήχο του κομπρεσέρ αλλά μικρότερος σε ένταση εννοείται. Τον τελευταίο καιρό ακούγεται πολύ πιο έντονα. Πάντως έχω ακούσει περιστατικά με τα σαίνια της Bosch όπως λες, που ενώ είχε πρόβλημα το ψυγείο τους έλεγαν ότι είναι φυσιολογικό και όταν φώναζαν ψυκτικό απ'έξω τους έβρισκε το πρόβλημα... Τσάμπα τον κόπο, και πρόβλημα να έχει κάτι μου λέει πως δεν θα το αναγνωρίζουν.

Κάτι άλλο ήθελα να ρωτήσω, εαν δεν το ανοίγω καθόλου πως ανεβαίνειι η θερμοκρασία και ξαναλειτουργεί βρέξει χιονίσει ανα μισή ώρα; Μισή ώρα δουλεύει φουλ το μοτερ μισή σταματάει... Όλη μέρα το ίδιο λες και έχει χρονοδιακόπτη. Μπορεί να έχω ώρες να το ανοίξω, ή να λείπω όλη μέρα απο το σπίτι και μόλις γυρνάω να το ακούω παλι να κάνει θόρυβο.

Κυριακίδης
18-03-15, 19:39
Διάλεξα συμβατικό για να μην κάνει θόρυβο και το μετάνιωσα, τουλάχιστον να έπαιρνα no-frost
Καμιά σχέση δεν έχει με τον θόρυβο στο αν πήρες no frost ή όχι . Ο θόρυβος μπορεί να προκύψει και στα 2 μοντέλα ανάλογα σε πολλούς παράγοντες π.χ. αν σου βάλανε μοτέρ από το Ουζμπεκιστάν ή από την Ζιμπάμπουε . ή άλλες κατασκευαστικές ατέλειες .

Δεν ρώτησες και αυτούς της παλιάς γενιάς (πριν τα no frost) να σου πουν κάθε πότε είχαν προβλήματα με τα συμβατικά , ενώ σήμερα οι "φήμες" για τα no frost οργιάζουν. Απλά έτυχε ... να μην σου πω ότι τα συμβατικά με ηλεκτρονικές πλακέτες επάνω τους , για μένα δεν θεωρούνται "συμβατικά". Τα ηλεκτρονικά πάνω σε συσκευές είναι μια δική σου υπογραφή προς την "καρμανιόλα".

Αν κάνεις μια αναζήτηση γενικά θα δεις ότι κατά το 80 - 90 % όλων των συσκευών (είτε ηλεκτρική κουζίνα - είτε ψυγεία - πλυντήρια κτλ ) όλες μα όλες έχουν ένα "ηλεκτρονικό" σφάλμα και σπανίως μηχανικό/ ηλεκτρολογικό . Αυτό κατά κάποιον τρόπο επιβεβαιώνει τον κανόνα. Τα ηλεκτρονικά είναι μόνο για ραδιόφωνα και playstation. (τα τελευταία δεν χαλάνε ποτέ ακόμα και να τα βουτήξεις στην μπανιέρα )

Τον τελευταίο καιρό ακούγεται πολύ πιο έντονα.
και εδώ είναι το πρόβλημα

John87
18-03-15, 20:17
Πήρα και Bosch διότι έχουν γνωστοί μου και δεν έχουν κανένα πρόβλημα, ε είναι και μάρκα που λέμε... ΚΙ εγώ αρχικά δεν ήθελα να έχει τίποτα ηλεκτρονικό πάνω, όσο πιο απλά τόσο καλύτερα, γι'αυτο και την κουζίνα την πήρα χωρίς ρολόι προγραμματιστές και πολλά πολλά.
Πάντως ο θόρυβος ακούγεται απο το μοτέρ, σαν να ακούς κομπρεσέρ απο μακρια. Πως θα πείσω τον τεχνικό ότι δεν έκανε έτσι στην αρχή; Θα αρχίσει να μου λέει φυσιολογικά είναι όλα. Ξέρω πως λειτουργούνε όσοι έχουν σύμβαση με εταιρείες, αν δεν είναι ένα βήμα πριν να ανατιναχτεί δε πρόκειται να βρούνε σφάλμα. Και εαν το μοτερ είναι όντως απο Ουζμπεκιστάν (το απεύχομαι και γι'αυτό δε πήρα καμια μάρκα μ'εκαψες) δε μπορεί να κάνει τίποτα και δε θα βρω άκρη.
Το ότι δεν έχει κάποιο καπάκι απο πίσω να ελαττώνει τον θόρυβο μήπως είναι και αυτό ένα θέμα; Πολλά έχουν ένα καπάκι που βιδώνεται εμένα όχι, μήπως παίζει κ αυτό ρόλο;

Και εκτός του ότι ακούγεται τον τελευταίο καιρό πιο έντονα, κάνει κάτι τελείως ανάποδο, ξεκινάει το μοτερ στο φουλ, αλλά δεν ελαττώνει αντίθετα λίγο πριν σταματήσει φορτώνει πολύ και μετά σταματάει τελείως. Και μετά απο μισή ώρα πάλι τα ίδια...

Κυριακίδης
18-03-15, 20:45
Υποψιάζομαι πρόβλημα στο εσωτερικό ψυκτικό κύκλωμα . (κάτι "μπουκώνει" και βγάζει τα εντόσθια στο μοτέρ)

Πως θα πείσω τον τεχνικό ότι δεν έκανε έτσι στην αρχή;
πες ακριβώς αυτά που μας είπες τώρα δηλ (ότι πριν δεν έκανε τόσο έντονο θόρυβο .... και το έχεις ΤΩΡΑ το πρόβλημα) .
Κλάψε και λίγο , πες ότι σου χάλασαν όλα τα τρόφιμα μέσα κτλ κτλ

John87
19-03-15, 04:28
Πάντως κάτι άλλο που με ανησυχεί πολύ μαζί με τον θόρυβο, ενώ είναι Low Frost για λιγότερο πάγο και σπανιότερη απόψυξη, έχει πιάσει ήδη μισό εκατοστό πάγο στα πλαινά της κατάψυξης και πάνω απο εναν πόντο στο επάνω μέρος. Πράγμα που με ανησυχεί διότι εαν στους δύο μήνες πιάνει έτσι τι θα κάνει μέχρι το καλοκαίρι; Κάθε 6μηνο θα θέλω απόψυξη. Είναι φυσιολογικό Το μικρό που είχα συμβατικό κι εκείνο, για να σχηματιστεί πάγος έπρεπε να περάσει πάνω απο 6μηνο για να αρχίσει να πιάνει...

ΕΠίσης θα ήθελα αν μπορούσες να μου απαντήσεις και στο εξής. Το ότι δουλεύει όλη μέρα το μοτέρ ανα μισάωρο βρέξει χιονίσει ακόμη και αν για πολλές ώρες δεν ανοίξω το ψυγείο είναι φυσιολογικό;

Εγώ θα πάρω στη Bosch να μου στείλουν τεχνικό, τα 35€ της επίσκεψης είναι το θέμα πως τα δίνουμε μετά εαν δεν διαπιστώσει πρόβλημα (το πιο πιθανό). Χαμένα λεφτά. Μπορώ να κάνω εγώ κάτι μόνος μου για να διαπιστώσω εαν υπάρχει πρόβλημα να δω τι μπουκώνει και να αποφύγω την ταλαιπωρία του μάστορα;

ΥΓ. Ο ηλεκτρολόγος πάλι με έστησε. Έχει λέει πολύ δουλειά. Αναμένουμε λοιπόν σχετικά με το θέμα της κατανάλωσης.

Κυριακίδης
19-03-15, 08:49
Πάντως κάτι άλλο που με ανησυχεί πολύ μαζί με τον θόρυβο, ενώ είναι Low Frost για λιγότερο πάγο και σπανιότερη απόψυξη, έχει πιάσει ήδη μισό εκατοστό πάγο στα πλαινά της κατάψυξης και πάνω απο εναν πόντο στο επάνω μέρος.
Και αυτό να το πεις σαν σημαντικότερο σε σχέση με αυτό του θορύβου. Έχεις πρόβλημα με το ψυγείο έτσι κι αλλιώς . Μέτρα θερμοκρασίες συντήρηση / κατάψυξη

ΕΠίσης θα ήθελα αν μπορούσες να μου απαντήσεις και στο εξής. Το ότι δουλεύει όλη μέρα το μοτέρ ανα μισάωρο βρέξει χιονίσει ακόμη και αν για πολλές ώρες δεν ανοίξω το ψυγείο είναι φυσιολογικό;
Αν δεν κάνει ψύξη = δουλεύει συνέχεια

Μπορώ να κάνω εγώ κάτι μόνος μου για να διαπιστώσω εαν υπάρχει πρόβλημα να δω τι μπουκώνει και να αποφύγω την ταλαιπωρία του μάστορα;
Μην κάνεις τίποτα (δεν θα σε καλύψουν στην εγγύηση αν βάλεις χέρι)

ενώ είναι Low Frost για λιγότερο πάγο και σπανιότερη απόψυξη,
Αν είχες χρόνο , να έβλεπες το δικό μου ψυγείο που είναι "καθαρόαιμο" συμβατικό (με μηχανικό θερμοστάτη και ούτε ίχνος ηλεκτρονικά και ανεμιστήρες ) θα έβλεπες ότι το έχω 15 χρόνια και είναι ζήτημα να το καθάρισα 3 φορές . Στην συντήρηση που είναι από κάτω και δεν πιάνει πάγο ποτέ και στην κατάψυξη που είναι από πάνω έπιασε ελάχιστο πάγο που με μια παύση του ψυγείου για λίγες ώρες (και όταν είναι κάπως άδεια από τρόφιμα η κατάψυξη ευκαιριακά) τα πετάω όλα και επόμενο ραντεβού για καθάρισμα ίσως στο επόμενο έτος ή διετία . Ανάλογα το τι ψυγείο είναι πόσο καλή μόνωση έχει / πως λειτουργεί / τι ποιότητα κατασκευαστική / πόσο συχνά ανοίγεις πόρτες / πόσο καλά και στεγανά λάστιχα έχει. Αυτό το ψυγείο το συμβατικό που έχω εγώ δεν το αλλάζω ούτε και να μου χαρίσουν 3 άλλα ψυγεία τύπου No Frost. O κάθε ένας κάνει τις επιλογές του.

Σταμάτα το ψυγείο γιατί τώρα πλέον δεν είναι "ενεργειακή κλάση " Α+++ ... αλλά D ---

nyannaco
19-03-15, 09:37
Ανάλογα το τι ψυγείο είναι πόσο καλή μόνωση έχει / πως λειτουργεί / τι ποιότητα κατασκευαστική / πόσο συχνά ανοίγεις πόρτες / πόσο καλά και στεγανά λάστιχα έχει.Πέτρο, αν μου επιτρέπεις, να συμπληρώσω ότι στην ταχύτητα σχηματισμού του πάγου παίζει ρόλο επιπλέον και η υγρασία του περιβάλλοντος. Ο φίλος μας λέει ότι είναι στη Ναύπακτο, οπότε υποψιάζομαι μάλλον υψηλή υγρασία, που κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα. Οχι ότι για το πρόβλημά του φταίει αυτό, απλά το εντείνει.

Κυριακίδης
19-03-15, 09:42
Σύμφωνος, όμως δείχνει ένα πρόβλημα στο ψυγείο , είτε για τον πιο έντονο θόρυβο που μας περιγράφει "σαν κομπρεσέρ που ακούγεται από μακριά" και σχηματισμούς πάγων. Το άλλο που λέει για ασφάλεια που του έπεσε 2-3 φόρες και εμένα με μπερδεύει μπας και έχει πολλαπλό πρόβλημα (εκτός μόνο του ψυγείου)

nyannaco
19-03-15, 12:07
Δε διαφωνώ σε τίποτα Πέτρο, το αντίθετο.
Απλά συμπλήρωσα τη σημαντική παράμετρο της υγρασίας για να είναι πλήρης η εξίσωση, για όποιον άλλο ψάχνει το θέμα σχηματισμός πάγου.

John87
19-03-15, 16:30
Λοιπόν παίδες διάβασα με προσοχή ότι μου γράψατε. Θέλω να σας πω κάτι πολύ σημαντικό που μόλις διαπίστωσα. Έβαλα θερμόμετρο στη συντήρηση (δεν ξέρω εαν χρειάζεται ειδικό θερμόμετρο εγώ έβαλα αυτό του δωματίου) το έχω ώρα μέσα και γράφει συντήρηση +6 βαθμούς στο κάτω κάτω ράφι. Η θερμοκρασία που το έχω ρυθμίσει υποτείθεται είναι στους 4. Αρχίζω να είμαι σίγουρος πλέον πως κάποιο θέμα έχει και στην ψύξη γι'αυτό λειτουργεί συνέχεια το μοτερ ενώ δεν ανοίγω καθόλου τη πόρτα. Πάντως το ψυγείο δεν το ανοίγω συχνά ειδικά τη κατάψυξη τώρα που δεν παίρνω και παγάκια παίζει να την ανοίξω και μια φορά σε 3 μέρες. Έβγαλα τα συρτάρια στη κατάψυξη και βλέπω πως σε κανένα μήνα ακόμη δε θα χωράνε να ανοίγουν τα συρτάρια απο τον πάγο και το χιόνι.
Ευτυχώς επικοινώνησα με τη Bosch και μου είπαν δε χρεώνει επίσκεψη τεχνικού, οπότε αναμένω το ραντεβού.
Αρχίζω να πιστεύω πως ίσως και κάποιο θέμα με το ψυγείο ή κάποια χαλασμένη πλακέτα μου δημιούργησε και το πρόβλημα με την υπερβολική κατανάλωση ρεύματος και έκαψε και δυο ασφάλειες. Χθες έλειπα όλη μέρα απο το σπίτι, σε 15 ώρες ΜΟΝΟ με ψυγείο στη πρίζα όλα βγαλμένα, ο μετρητής έδειξε 3 κιλοβατόρες που σημαίνει στο 24ωρο 5 περίπου, που εαν το υπολογίσουμε στο 4μηνο βγαίνει 600... Εδώ υποτείθεται ότι ετήσια κατανάλωση όπως γράφει το εγχειρίδιο έχει 227 το χρόνο. Εδώ τα νούμερα βγάζουν 2400 το χρόνο. Παιδιά κάτι παίζει σίγουρα. Ηλεκτρολόγος με έστησε πάλι δεν είναι δυνατόν, θα ψάξω πάλι για άλλον. Ο ψυκτικος δεν το σηκώνει για να κανονίσω ραντεβού. Άντε να δούμε τι θα δούμε.

Κυριακίδης
19-03-15, 20:27
το έχω ώρα μέσα και γράφει συντήρηση +6 βαθμούς στο κάτω κάτω ράφι. Η θερμοκρασία που το έχω ρυθμίσει υποτείθεται είναι στους 4. Δεν είναι και μεγάλη διαφορά για να αποδεικνύεται κάτι με την ψύξη . Τέλος πάντων για τον θόρυβο μόνο που κάνει σε σχέση με παλιότερα πρέπει να το δεις. Κάποιος ανεμιστήρας αν δεν δουλεύει παρατήρησες?

John87
20-03-15, 05:18
Δεν είναι και μεγάλη διαφορά για να αποδεικνύεται κάτι με την ψύξη . Τέλος πάντων για τον θόρυβο μόνο που κάνει σε σχέση με παλιότερα πρέπει να το δεις. Κάποιος ανεμιστήρας αν δεν δουλεύει παρατήρησες?

Δε νομίζω να έχει ανεμιστήρα, δεν είναι no frost και απ'όσο γνωρίζω αυτά έχουν ανεμιστήρα, διόρθωσέ με αν κάνω λάθος. Όχι, πάντως πέρα απο τον θόρυβο του μοτερ δεν έχω παρατηρήσει κάτι άλλο. Απλά αυτό το γκρρρρ αντανακλά σε όλο το ψυγείο, δλδ εκτός απο πίσω που ακούγεται το μοτερ νιώθω τον θόρυβο (τον ίδιο) και παντού στο ψυγείο και στα πλαινά. ΤΙ μπορεί να έγινε ξαφνικά εκεί που δεν ακουγόταν ξαφνικά μετά απο λίγο καιρό να ακούγεται;

Papas00zas
23-03-15, 16:33
Papas00zas κι εμάς μας είπε 38€ εαν δεν έχει βλάβη, εαν έχει δε πληρώνω τίποτα.
Δοκίμασα να κλείσω τελείως τον γενικό, και κατέβηκα στο ρολόι δεν κατάλαβα να γυρίζει, θέλει και τρομερή παατηρητικότητα... Όταν επέστρεψα μετά απο λίγη ώρα είδα τη ροδέλα γυρισμένη να φαίνεται το μαύρο σημαδάκι ενώ πριν δεν φαινόταν. Τι έγινε; Δεν κατάλαβα να γυρίζει όμως.

Επειδή αυτό που φοβάμαι πιο πολύ είναι το κύκλωμα στο σπίτι τελικά, με ιστορικό πρόσφατο δυο καμένες ασφάλειες μέσα σε μερικές μέρες και μια μικροδιακοπή για δέκατα δευτερολέπτου και ξανα άνοιξαν όλα αμέσως μήπως έχει θέμα τάσης το σπίτι.
Αν κρίνω από αυτό έχεις διαρροή ρεύματος = είτε ο μετρητής έχει βλάβη είτε η εγκατάσταση έχει βλάβη. Κανονικά δεν πρέπει ο δίσκος να περιστρεφεται Αναλυτικότερα: <<Όταν δεν λειτουργεί καμία συσκευή στην εγκατασταση, ο μετρητής δεν πρέπει να εργάζεται και συνεπώς ο δίσκος πρέπει να είναι ακίνητος. Αν περιστρέφεται,έστω και αργά,αυτό σημαίνει ότι ο μετρητής έχει βλάβη ή οτι η εγκατασταση έχει κάποια βλάβη και συνεπώς υπάρχει διαρροή ηλεκτρικής ενέργειας>> (Εφαρμοσμένη ηλ/γία Ηλεκτρικά όργανα μετρήσεως Ε.Ι. 1988).
Άρα μετά το πρόβλημα με τον θόρυβο του ψυγείου δες το και αυτό καλού κακού. Η καλύτερα δες το τώρα πριν να είναι αργά και μετά ασχολείσαι με το ψυγείο. Δοκίμασε να το πας σε κάποιο συγγενή λη φίλο σου να δεις αν κάνει το ίδιο.

nyannaco
23-03-15, 17:25
Δοκίμασε να το πας σε κάποιο συγγενή λη φίλο σου να δεις αν κάνει το ίδιο.Μια κουβέντα είναι να πάει κανείς βόλτα το ψυγείο! Πολύ πιο πρακτικό να του δώσει ρεύμα από γειτονικό διαμέρισμα με μια μαρκιά μπαλαντέζα.

John87
23-03-15, 18:41
Δηλαδή υπάρχει περίπτωση αυτό με τον θόρυβο να το κάνει λόγω διαρροής ρεύματος;
Πάντως ήρθε ο ηλεκτρολόγος, μέτρησε με αμπερόμετρο κατεβασμένο γενικό και το ρολόι δε γυρνάει χιλιοστό. Οπότε οκ. Του είπα να τα βγάλουμε όλα απο τη πρίζα και να το ξανα μετρήσουμε κάτω στο ρολόι αλλά μ είπε να κάνουμε το άλλο όπως και κάναμε και ότι είναι το ίδιο. Μέτρησε κάθε συσκευή με αμπερόμετρο να δει πόσο καίει και αν χάνει κάτι. Τα βρήκε όλα φυσιολογικά. Θερμοσίφωνας 4 κιολατώρες την ώρα, Κουζίνα 1 την ώρα(Α κλάση) το ψυγείο είπε το 1/20 την κιλοβατώρας την ώρα. ΟΠότε δεν είδε λέει πρόβλημα ειδικά το ψυγείο καίει λίγο είναι οικονομικό μου είπε. Για να δούμε εαν γυρίζει το ρολόι με γενικό αλλα βγαλμένα όλα απο τη πρίζα πρέπει να φωνάζω τη ΔΕΗ αυτή έχει λέει ειδικό μετρητή για να συγκρίνει. Πάντως με ανεβασμένο τον γενικό και όλα βγαλμένα απο τη πρίζα γυρνάει ελάχιστα.
Όσο για το ψυγείο πήρα τηλέφωνο το service και περιμένω πότε θα ευκαιρέσουν. Τους είπα στο τηλέφωνο πως μαζεύει χιόνι ενός εκατοστού δυο μηνών ψυγείο και έτσι όπως πάει τον Μάιο θέλει απόψυξη και δε βγάζω το καλοκαίρι. ΕΠίσης το θέμα του θορύβου που ξεκίνησε να κάνει ξαφνικά, και το ότι λειτουργεί συνεχεια, ξεκινάει σταματάει ξεκινάει σταματάει ακόμη και αν δεν ανοίξω καθόλου το ψυγείο για ώρες, αυτό ανα μισή ώρα θα δουλεύει.

Κυριακίδης
23-03-15, 20:11
το ψυγείο είπε το 1/20 την κιλοβατώρας την ώρα. (έλαβα το νέο μήνυμα που λες τελικά 1/10 της Kwh )
και έχουμε 12 ώρες το 24ωρο (επειδή ανάφερες μισή ώρα δουλεύει και μισή σταματά) . και έχουμε 1,2 kwh την ημέρα , επί 365 μέρες το χρόνο μας βγαίνει 438 (άσε που δουλεύει τον χειμώνα ... το καλοκαίρι? πόσο?) ... (από που στέκει το 227 το χρόνο).

Εαν το πάρουμε 1/20 τότε βγαίνει 220 kwh το χρόνο . (αλλά το άλλαξες τελικά σε 1/10 της Kwh ) τι ισχύει τελικά?

klik
23-03-15, 20:59
...μέτρησε με αμπερόμετρο κατεβασμένο γενικό και το ρολόι δε γυρνάει χιλιοστό. Οπότε οκ....
Για να δούμε εαν γυρίζει το ρολόι με γενικό αλλα βγαλμένα όλα απο τη πρίζα πρέπει να φωνάζω τη ΔΕΗ αυτή έχει λέει ειδικό μετρητή για να συγκρίνει. Πάντως με ανεβασμένο τον γενικό και όλα βγαλμένα απο τη πρίζα γυρνάει ελάχιστα.....
στην αρχή είχες πει ότι με κατεβασμένο γενικό δεν γυρνά, στο #21 λες ότι γύριζε λίγο, ο ηλεκτρολόγος λες δεν το βρηκε να γυρίζει...
Ξέρεις οι λεπτομέρειες έχουν σημασία, έτσι δημιουργείς μπερδέματα και διαιωνίζεις το νήμα.

Με ανεβασμένο γενικό και όλα εκτός πρίζας, φυσικά και θα γυρνά λιγο (ενδεικτικά φωτάκια, κουδούνι, ίσως και θυροτηλέφωνο... έχουν κατανάλωση).

John87
24-03-15, 17:27
(έλαβα το νέο μήνυμα που λες τελικά 1/10 της Kwh )
και έχουμε 12 ώρες το 24ωρο (επειδή ανάφερες μισή ώρα δουλεύει και μισή σταματά) . και έχουμε 1,2 kwh την ημέρα , επί 365 μέρες το χρόνο μας βγαίνει 438 (άσε που δουλεύει τον χειμώνα ... το καλοκαίρι? πόσο?) ... (από που στέκει το 227 το χρόνο).

Εαν το πάρουμε 1/20 τότε βγαίνει 220 kwh το χρόνο . (αλλά το άλλαξες τελικά σε 1/10 της Kwh ) τι ισχύει τελικά?

Στην αρχή είχα γράψει 1/10 απο λάθος, αλλα το διόρθωσα και τώρα γράφω 1/20 της kwh. Το αντίθετο έγινε. Με τους υπολογισμούς που του κάναμε βγαίνει τόσο 1/20 και το σημείωσα σε ένα χαρτάκι, δλδ βγαίνει φυσιολογικά το ψυγείο.

στην αρχή είχες πει ότι με κατεβασμένο γενικό δεν γυρνά, στο #21 λες ότι γύριζε λίγο, ο ηλεκτρολόγος λες δεν το βρηκε να γυρίζει...
Ξέρεις οι λεπτομέρειες έχουν σημασία, έτσι δημιουργείς μπερδέματα και διαιωνίζεις το νήμα.

Με ανεβασμένο γενικό και όλα εκτός πρίζας, φυσικά και θα γυρνά λιγο (ενδεικτικά φωτάκια, κουδούνι, ίσως και θυροτηλέφωνο... έχουν κατανάλωση).

Επειδή δεν ξέρω πως να το διατυπώσω δεν είμαι ηλεκτρολόγος... Με κατεβασμένο γενικό είχαμε μηδενική απώλεια. Με α;νεβασμέςνο γενικό αλλά βγαλμένα τα πάντα απο τη πρίζα γύριζε ελάχιστα το τράβηξα και βίντεο μέσα σε δύο λεπτά το μαύρο σημαδάκι της ροδέλας απο τη μία άκρη πήγε στην άλλη. Αυτό με ανησυχεί, είναι ένα θέμα. Παραπάνω μου έγραψε κάποιος πως δεν πρέπει να γυρνάει καθόλου αφού όλα είναι εκτός πρίζας, εάν όμως το κουδούνι και το θυροτηλέφωνο είναι αρκετά έτσι ώστε να δικαιολογούν την περιστροφή της ροδέλας του μετρητή τότε απ'ότι φαίνεται είναι όλα φυσιολογικά..

Ήρθε και ο ψυκτικός για το θέμα του πάγου και του θυρύβου. Μου λέει ότι περίμενα που λένε σ΄'αυτ΄λες τις περιτπώσεις, ότι είναι φυσιολογικός. Μα του λέω μέσα σε δυο μήνες έπιασε τόσο πάγο, τον Μάιο θα χρειαστώ απόψυξη, δεν το βγάχω το καλοκαίρι και μου λέει πιθανόν. Εαν ήταν έτσι δεν υπήρχε περίπτωση να πάρω τέτοιο.. Υποτείθεται είναι και Low Frost για σπανιότερη απόψυξη, με ποια λογική; Το παλιό μου δσυμβατικό για να πιάσει τέτοιο χιόνι ΄πεπρεπε να περάσει ένα 8μηνο τουλάχιστον. Όσο για τον θόρυβο μου είπε πως μπορεί αν υπάρχει θέμα αλλα αν δεν το ακούσει δε μπορεί κι εκείνη τη στιγμή δεν ακουγόταν.

Συγνώμη εαν συνεχίζω το νήμα, απλά για να μην ανοίγω καινούριο, γράφω εκτός του θέματος της κατανάλωσης που απ'ότι φαίνεται δεν έχει να κάνει με το ψυγείο που πήρα πρόσφατα, αλλά ασχολούμαι και με το θέμα πάγου και θορύβου.

sofosal
21-04-15, 16:15
http://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=39676&stc=1https://www.google.gr/search?q=%CF%8...h=994#imgdii=_ (https://www.google.gr/search?q=%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1+%CE%BC%CE% B5+%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%B7+%CE% BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CF%89%CF%83 %CE%B7%CF%82&num=50&espv=2&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=3pEFVf_VIYb_Uru7goAH&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1760&bih=994#imgdii=_)
Την απάντηση για την κατανάλωση του ψυγείου η/ όποιας άλλης ηλεκτρικής συσκευής θα σου την δώσει η παραπάνω συσκευή...

Ο μετρητής της ΔΕΗ μπορεί άνετα να γράφει "τρελλά" όταν υπάρχει κάποια ισχυρή κατανάλωση, έστω κι αν δεν κινείται καθόλου με τον γενικό κλειστό..... άρα :έλεγχος μόνο από ΔΕΗ και αντικατάσταση....

Το BOSCH, από προσωπική εμπειρία (ένα no frost που έχω), κάνει πολύ θόρυβο όχι στο μοτέρ, αλλά στο σύστημα κατανομής ψύξης που διαθέτει - ένα βασανιστικό γουργούρισμα, που αν ήξερα ότι θα το κάνει, ΔΕΝ θα το αγόραζα ποτέ!!
Επειδή "θέλει" να είναι πολύ ακριβές στην ψύξη που διατηρεί, ανοιγοκλείνει πολύ συχνά! (δουλεύει 5 με 15 λεπτά, σταματά για 5 με 10 λεπτά και ξαναξεκινά!!! ΑΡΑ αρκετά παραπάνω σε κατανάλωση!....

ΔΕΝ πρέπει ποτέ να ζητάς από τέτοια ψυγεία την μέγιστη απόδοση!! Διατήρησε τον θερμοστάτη του στη μέση...
Φρόντισε να υπάρχει όσο καλύτερος εξαερισμός, να μην ζεματάει το μαύρο πλέγμα ....

nyannaco
21-04-15, 17:37
Αν ακούς πολύ το μοτέρ του ανεμιστήρα της κατάψυξης, δες μήπως το ψυγείο σου έχει λίγο κλίση προς τα εμπρός, και θέλουν σήκωμα τα μπροστινά πόδια. Τα Bosch/Siemens/Pitsos χρησιμοποιούν κάτι μυστήρια ανεμιστηράκια με φτερωτή σαν τουρμπίνα (αντί κλασσικό έλικα), που είναι ευαίσθητα στη λάθος κλίση (να χ... την πρωτοπορία τους).

Πέραν αυτού, η ισχύς αυτού του ανεμιστήρα είναι πολύ μικρή, και το φορτίο του επίσης, οπότε δεν δικαιολογείται να τραβάει τίποτα τρελλά ρεύματα στη εκκίνηση, για να σου επιβαρύνουν την κατανάλωση οι συχνές εκκινήσεις. Εχεις δει εσύ κάτι τέτοιο με μέτρηση;

John87
22-04-15, 03:18
Με τα νούμερα δεν τα πάω καθόλου καλά ούτε να υπολογίσω τα βατ και τις κιλοβατώρες. Κρατάω αυτό που μου είπε ο ηλεκτρολόγος όταν ήρθε και έκανε μέτρηση στη συσκευή. "Δεν έχει κανένα θέμα, μια χαρά καίει φυσιολογικά, οιονομικό είναι" Με τον μετρητή στο χέρι μου είπε "καλά είσαι, 0,5 δείχνει ότι καίει"... Αυτά τα 0,5 που είπε δε θυμάμαι πραγματικά τι είναι. Είναι στιγμιαία κατανάλωση; Εϊναι ημερήσια; Βατ; Κιλοβατ; Δε θυμάμαι. Μπορεί να είπε και Αμπερ, οι γνώστες θα βγάλετε πιστεύω συμπέρασμα τι μπορεί να είναι αυτό το 0,5.
Όσο για τον μετρητή ζήτησα απο έναν γνωσ΄το μου να μου τον δώσει αλλα όλο το αναβάλει... Είμαι πολύ πιεσμένος οικονομικά και δε μπορώ να αγοράσω συσκευή αυτό το καιρό για να μετρήσω. Μπορεί να μην σας φαίνεται ακριβό αλλά για εμένα που μου χρωστάνε μηνιάτικα απο τη δουλειά και χρωστάω 600€ στη ΔΕΗ τα 20-30€ είναι σημαντικά...
Μίλησα και με άλλους ένοικους της πολυκατοικίας, τους ήρθε ο λογαριασμός πάνω κάτω όσο κι εμένα. Το συμπέρασμα, δεν ήρθαν για χρόνια να μετρήσουν και έγραφαν ενδεικτικά νούμερα και ξαφνικά βγήκαν στη γύρα και καταγράψανε ότι πραγματικά καίγαμε όλους αυτούς τους μήνες μαζί.

Εαν με πληρώσουν απο την εργασία μου θα προσπαθήσω να αγοράσω έναν φθηνό έστω μετρητή να δω επτέλους τη πραγματικά κατανάλωση του ψυγείου... Παρ'όλα τα λόγια του ηλεκτρολόγου ότι είναι μια χαρά η κατανάλωση, εμένα μου φαίνονται πολλές οι 4 κιλοβατώρες τη μέρα που γράφει το ρολόι όταν λέιπω ένα 24ωρο απο το σπίτι, όλα κλειστά... Μόνο ψυγείο κ κόκκινο λαμπάκι τηλεόρασης standby (αν λέει κάτι αυτό). 4 κιλοβατώρες x 365 = 1460 κιλοβατώρες το χρόνο;;;; Πραγματικά δε μπορώ να βγάλω άκρη.

Το ψυγείο είναι συμβατικό και όχι no frost, δεν έχει ανεμιστηράκι, αλλά με εκνευρίζει που το μοτερ κάνει όπως το παλιό ψυγείο της γιαγιάς μου στο χωριό που είναι 30 χρόνων! Ο ψυκτικός που ήρθε μου λέει είναι φυσιολογικό εμένα όμως με ενοχλεί πολύ, το σπίτι είναι μικρό και ακούγεται παντού θόρυβος. Εαν σκεφτείτε ότι ο λόγος που το αγόρασα είναι για να μη με ενοχλεί και δε πήρα nofrost, είμαι πλήρως απογοητευμένος,ώρες ώρες θέλω να το πετάξω απο τη βεράντα.
Επίσης για τον πάγο που έχει πιάσει ένα εκατοστό σε τρεις μήνες, πάλι μου είπε είναι φυσιολογικό και μου ήρθε να τον πνίξω! Ναι μου λέει, έπιασε πάγο κάντο απόψυξη... Τόσο πολύ φοβούνται να διαγνώσουν κάποιο ρπόβλημα; Εγώ λοιπόν τι μπορώ να κάνω αφού ο ίδιος ο τεχνικός τα βλέπει όλα φυσιολογικά;

Δουλεύει κι εμένα 40 λεπτά και σταματάει μιση ώρα-40 λεπτά για εμένα δε φάινεται φυσιολογικό... Το παλιό ψυγείο δούλευε το καημένο μισή ώρα και σταματούσε 2... Προσπαθώ να μην το ανοίγω καθόλου εαν δεν υπάρχει ανάγκη. Πάντως κάποιο θέμα πιστεύω υπάρχει με το ψυγείο μου, αλλά ακόμη δεν μπορώ να το ανακαλύψω και να το αποδείξω...

eleCtroAsxetos
22-04-15, 03:49
http://www.howtofixit.gr/forum/showthread.php?t=67064
Απο απαντηση Νο7 και μετα
Διαβασε εδω το προβλημα που ειχα εγω σε καινουργιο ψυγειοκαταψυκτη bosch. Εγω καταλαβα απο νωρις οτι το ψυγειο ειχε προβλημα και οσο περιεργο ακουγεται το ψυγειακι απλα... δεν εκλεινε...Ας ειναι καλα εδω τα παιδια που με συμβουλευσαν και με πριβε μηνυματα οπου το συζητησαμε να μην αλλαχθει πλακετα οπως μου ειπε ο τεχνικος της bosch που ηρθε 2 φορες (ουσιαστικα το ψυγειο δουλευε χωρις να χαμπαριαζει απο πλακετα χωρις καμια επαφη με αισθητηρες...) . Τελικα και με τη συμφωνη γνωμη της bosch το ελλατωματικο εν τελει ψυγειο αλλαχθηκε με καινουργιο. Το οποιο 1 χρονο τωρα σχεδον μου εχει ριξει τους λογαριασμους κατω απο τις 1200-1250 kwh την τετραμηνια, ενω με ενα παλιο libherr δεν επεφτα κατω απο τις 1500.

Οπως το σκεφτομαι αν το ειχα κρατησει το συγκεκριμενο ψυγειο και γενικα δεν ημουν υποψιασμενος ακουγοντας το 3-4 μερονυχτα να δουλευει συνεχως, μετα απο 2-3 μηνες θα μου ειχε καψει οτι και σε σενα.

sofosal
22-04-15, 13:09
Γιάννη,
οι μαζεμένες κιλοβατόρες της ΔΕΗ λόγω της μη καταμέτρησης από τους ίδιους είναι όντως ένα θέμα. έχει συμβεί σε πολλούς!
Υπάρχει ένα πρόβλημα εδώ που έχει να κάνει με μια επιπρόσθετη επιβάρυνση στην τιμή της κιλοβατόρας, μιας που χρεώνονται αναλογικά ακριβότερα όσο περισσότερες είναι...
Δηλαδή , θα πλήρωνες λιγότερα αν οι κιλοβατόρες σου έρχονταν σε (σε κανονικά διαστήματα)μικρότερα πακέτα....

η ΔΕΗ "έχει καλυφθεί" όσο αφορά σε αυτή την κλοπή, με την δυνατότητα που δίνει στους καταναλωτές της να διαβάζουν οι ίδιοι τους μετρητές και να δίνουν ένδειξη ανά δίμηνο....

Πρέπει να πας στη ΔΕΗ, να ζητήσεις διακανονισμό με επανατιμολόγηση για τις κιλοβατόρες που σου στείλανε μαζεμένες!!...

Για το ψυγείο: όταν παραπονέθηκα στην εταιρία για το δικό μου, μου τηλεφώνησε ένας "τεχνικός" τους και μου είπε: διάβασε τι λέει στο τάδε σημείο στο manual, διάβασα λοιπόν και έγραφε ότι οι τάδε θόρυβοι είναι ....φυσιολογικοί! Εφόσον το ψυγείο φτάνει τις θερμοκρασίες του, μου λέει ΔΕΝ υπάρχει κανένα θέμα!!

Τώρα θόρυβος του μοτέρ μπορεί να μετριαστεί με καλύτερο αλφάδιασμα, ρυθμίζοντας τα δυο μπροστινά του ποδαράκια....
Αν δεν έχεις αλφάδι μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα μπολάκι με νερό, διάφανο, τετράγωνο, που θα τοποθετήσεις πάνω στο ψυγείο...

Πρέπει και τα δυο ρυθμιζόμενα ποδαράκια να δέχονται το "'ίδιο" βάρος, η γενική κλίση εντελώς οριζόντια από αριστερά προς δεξιά, λίγο πιο ψηλά σηκωμένο μπροστά, ίσα που να κλείνει μόνη της η πόρτα...

επίσης έλεγξε τη βάση του μοτέρ: πρέπει να στηρίζεται πάνω σε κάποια λάστιχα που απορροφούν τους κραδασμούς. Δες αν υπάρχουν όλα τα στηρίγματα μαζί με τις βίδες τους, σωστά σφιγμένες...

Κοίτα να μην ακουμπάει κανένα σωληνάκι πάνω στο σώμα του ψυγείου, από το μοτέρ μέχρι την σερμπαντίνα...

όσο για την απόδοσή του, περιέγραψέ μας αν μπορείς σε τι χώρο το έχεις τοποθετημένο...

nyannaco
22-04-15, 15:07
Κρατάω αυτό που μου είπε ο ηλεκτρολόγος όταν ήρθε και έκανε μέτρηση στη συσκευή. "Δεν έχει κανένα θέμα, μια χαρά καίει φυσιολογικά, οιονομικό είναι" Με τον μετρητή στο χέρι μου είπε "καλά είσαι, 0,5 δείχνει ότι καίει"... Αυτά τα 0,5 που είπε δε θυμάμαι πραγματικά τι είναι. Είναι στιγμιαία κατανάλωση; Εϊναι ημερήσια; Βατ; Κιλοβατ; Δε θυμάμαι. Μπορεί να είπε και Αμπερ, οι γνώστες θα βγάλετε πιστεύω συμπέρασμα τι μπορεί να είναι αυτό το 0,5.

Δουλεύει κι εμένα 40 λεπτά και σταματάει μιση ώρα-40 λεπτά για εμένα δε φάινεται φυσιολογικό...
Ο ηλεκτρολόγος πιθανότατα μέτρησε Ampere με την αμπεροτσιμπίδα (https://www.google.co.uk/search?q=%CE%91%CE%BC%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%8 4%CF%83%CE%B9%CE%BC%CF%80%CE%AF%CE%B4%CE%B1&espv=2&biw=1920&bih=955&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=on43VYjjG8WZsAX_2ICACw&ved=0CCAQsAQ).
Αν δεχτούμε ότι μέτρησε 0.5Α, τότε η στιγμιαία ισχύς είναι 230V x 0.5A = 115W. Αν λειτουργεί μισή ώρα ανα ώρα, όπως λες, αυτό μεταφράζεται σε 1.38KWh την ημερα, ή 504KWh το χρόνο. Εϊναι όντως λίγο τσιμπημένο για σύγχρονο ψυγείο (εκτός αν μιλάμε για ντουλάπα ίσως), αλλά... και οι υπολογισμοί μας δεν είναι ακριβείς, γιατί έχουμε μόνο μία στιγμιαία τιμή ρεύματος, και χονδροειδή εκτίμηση του duty cycle (on/off). Θα μπορούσε με ακριβέστερη μέτρηση να προκύψει και φυσιολογική τιμή (φαντάζομαι ότι γύρω στις 300-350KWh ανά έτος, είναι φυσιολογικό για μεγαλούτσικο ψυγειοκαταψύκτη χωρίς no frost).

Παρ'όλα τα λόγια του ηλεκτρολόγου ότι είναι μια χαρά η κατανάλωση, εμένα μου φαίνονται πολλές οι 4 κιλοβατώρες τη μέρα που γράφει το ρολόι όταν λέιπω ένα 24ωρο απο το σπίτι, όλα κλειστά... Μόνο ψυγείο κ κόκκινο λαμπάκι τηλεόρασης standby (αν λέει κάτι αυτό). 4 κιλοβατώρες x 365 = 1460 κιλοβατώρες το χρόνο;;;; Πραγματικά δε μπορώ να βγάλω άκρη.Οι 4KWh την ημέρα δεν κουμπώνουν με τίποτα με τα παραπάνω. Αν είσαι σίγουρος για τις 4KWh, βγάλε το ψυγείο από το ρεύμα για 12 ώρες και δες τί έγραψε χωρίς αυτό. Κάπου υπάρχει "ποντικός".

John87
23-04-15, 05:17
http://www.howtofixit.gr/forum/showthread.php?t=67064
Απο απαντηση Νο7 και μετα
Διαβασε εδω το προβλημα που ειχα εγω σε καινουργιο ψυγειοκαταψυκτη bosch. Εγω καταλαβα απο νωρις οτι το ψυγειο ειχε προβλημα και οσο περιεργο ακουγεται το ψυγειακι απλα... δεν εκλεινε...Ας ειναι καλα εδω τα παιδια που με συμβουλευσαν και με πριβε μηνυματα οπου το συζητησαμε να μην αλλαχθει πλακετα οπως μου ειπε ο τεχνικος της bosch που ηρθε 2 φορες (ουσιαστικα το ψυγειο δουλευε χωρις να χαμπαριαζει απο πλακετα χωρις καμια επαφη με αισθητηρες...) . Τελικα και με τη συμφωνη γνωμη της bosch το ελλατωματικο εν τελει ψυγειο αλλαχθηκε με καινουργιο. Το οποιο 1 χρονο τωρα σχεδον μου εχει ριξει τους λογαριασμους κατω απο τις 1200-1250 kwh την τετραμηνια, ενω με ενα παλιο libherr δεν επεφτα κατω απο τις 1500.

Οπως το σκεφτομαι αν το ειχα κρατησει το συγκεκριμενο ψυγειο και γενικα δεν ημουν υποψιασμενος ακουγοντας το 3-4 μερονυχτα να δουλευει συνεχως, μετα απο 2-3 μηνες θα μου ειχε καψει οτι και σε σενα.
Είναι ένας απλός ψυγειοκαταψύκτης 1,85x60, συμβατικός. Δεν λειτουργεί μονίμως όπως έκανε εσένα (διάβασα το πρόβλημα που είχες), απλά λειτουργεί πολύ συχνά σταματάει-ξεκινάει ανα μισάωρο. Περιμένω τον επόμενο λογαριασμό της ΔΕΗ και θα δράσω αναλόγως. Εαν δω περίεργα νούμερα ξανά, τότε πάει να πει πως κάτι τρέχει με το ψυγείο μου.

Γιάννη,
οι μαζεμένες κιλοβατόρες της ΔΕΗ λόγω της μη καταμέτρησης από τους ίδιους είναι όντως ένα θέμα. έχει συμβεί σε πολλούς!
Υπάρχει ένα πρόβλημα εδώ που έχει να κάνει με μια επιπρόσθετη επιβάρυνση στην τιμή της κιλοβατόρας, μιας που χρεώνονται αναλογικά ακριβότερα όσο περισσότερες είναι...
Δηλαδή , θα πλήρωνες λιγότερα αν οι κιλοβατόρες σου έρχονταν σε (σε κανονικά διαστήματα)μικρότερα πακέτα....

η ΔΕΗ "έχει καλυφθεί" όσο αφορά σε αυτή την κλοπή, με την δυνατότητα που δίνει στους καταναλωτές της να διαβάζουν οι ίδιοι τους μετρητές και να δίνουν ένδειξη ανά δίμηνο....

Πρέπει να πας στη ΔΕΗ, να ζητήσεις διακανονισμό με επανατιμολόγηση για τις κιλοβατόρες που σου στείλανε μαζεμένες!!...

Για το ψυγείο: όταν παραπονέθηκα στην εταιρία για το δικό μου, μου τηλεφώνησε ένας "τεχνικός" τους και μου είπε: διάβασε τι λέει στο τάδε σημείο στο manual, διάβασα λοιπόν και έγραφε ότι οι τάδε θόρυβοι είναι ....φυσιολογικοί! Εφόσον το ψυγείο φτάνει τις θερμοκρασίες του, μου λέει ΔΕΝ υπάρχει κανένα θέμα!!

Τώρα θόρυβος του μοτέρ μπορεί να μετριαστεί με καλύτερο αλφάδιασμα, ρυθμίζοντας τα δυο μπροστινά του ποδαράκια....
Αν δεν έχεις αλφάδι μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα μπολάκι με νερό, διάφανο, τετράγωνο, που θα τοποθετήσεις πάνω στο ψυγείο...

Πρέπει και τα δυο ρυθμιζόμενα ποδαράκια να δέχονται το "'ίδιο" βάρος, η γενική κλίση εντελώς οριζόντια από αριστερά προς δεξιά, λίγο πιο ψηλά σηκωμένο μπροστά, ίσα που να κλείνει μόνη της η πόρτα...

επίσης έλεγξε τη βάση του μοτέρ: πρέπει να στηρίζεται πάνω σε κάποια λάστιχα που απορροφούν τους κραδασμούς. Δες αν υπάρχουν όλα τα στηρίγματα μαζί με τις βίδες τους, σωστά σφιγμένες...

Κοίτα να μην ακουμπάει κανένα σωληνάκι πάνω στο σώμα του ψυγείου, από το μοτέρ μέχρι την σερμπαντίνα...

όσο για την απόδοσή του, περιέγραψέ μας αν μπορείς σε τι χώρο το έχεις τοποθετημένο...

Πήγα στη ΔΕΗ ήδη για διακανονισμό δεν υπάρχει θέμα αμ βάζω στο μηχάνημα ότι θέλω κάθε φορά δεν κόβεται το ρεύμα, είμαι και στο κοινωνικό τιμολόγιο. Όσο για την επανατιμολόγηση δεν μπορώ να βγάλω άκρη, τους τα έχωσα ότι δεν ήρθαν να μετρήσουν και μου έλεγαν οτι να'ναι επέμεναν πως δεν συνέβη κάτι τέτοιο και ότι ερχόταν ανελειπώς για μέτρηση και εαν κάποια στιγμή δεν είχε πρόσβαση το σημείωνε. Άκρη δεν έβγαλά, μου είπαν τα κάψατε... Έφυγα με πονοκέφαλο και αναμένος απο τα νεύρα μου.

Όσο για το ψυγείο: Η αλήθεια είναι ότι δεν κλείονει μόνη της η πόρτα, μη πω ότι ώρες ώρες ανοίγει μόνη της εαν την έχω μισάνοιχτη. Προσπάθησα να ρυθμίσω τα ποδαράκια να το ανασηκώσω αλλά μάταια. Χρηγσιμοποίησα πένσα αλλά δεν γυρνάνε παρά μόνο λίγο με πολύ μεγάλη δυσκολία(χάλια ποιότητα, σφηνωμένα). Να φταίει αυτό για τον θόρυβο; Αλλά κάπου διάβασα ότι η κλίση παίζει ρόλο μόνο στα no frost με τον ανεμιστήρα και όχι στα συμβατικά. Το έλεγξα απο πίσω ενδελεχώς, δεν ακουμπάει κάτι, όλα είναι βιδωμένα καλά και στη θέση τους. Η κλίση στη περίπτωσή μου δε νομίζω να παίζει ρόλο διότι το μοτερ όταν το ακουμπάω με την παλάμη μου δονείται και νιώθω την παράμη μου να "γαργαλιέται" απο τη δόνηση. ΤΟ σημείο που είναι το ψυγείο είναι στην άκρη του πάγκου και απο την άλλη τοίχος ο οποίος φτάνει μέχρι τη μέση του πλαινού μέρους. Είναι ενιαίο σαλόνι-κουζίνα 20 τμ περίπου. Κάποιος μου είπε ότι είναι θέμα χώρου που το είδε, και ότι κάνει αντίλαλο επειδή βρίσκεται δίπλα στο χωλ Δε ξέρω τι άλλο να εξηγήσω ακριβώς

Ο ηλεκτρολόγος πιθανότατα μέτρησε Ampere με την αμπεροτσιμπίδα (https://www.google.co.uk/search?q=%CE%91%CE%BC%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%8 4%CF%83%CE%B9%CE%BC%CF%80%CE%AF%CE%B4%CE%B1&espv=2&biw=1920&bih=955&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=on43VYjjG8WZsAX_2ICACw&ved=0CCAQsAQ).
Αν δεχτούμε ότι μέτρησε 0.5Α, τότε η στιγμιαία ισχύς είναι 230V x 0.5A = 115W. Αν λειτουργεί μισή ώρα ανα ώρα, όπως λες, αυτό μεταφράζεται σε 1.38KWh την ημερα, ή 504KWh το χρόνο. Εϊναι όντως λίγο τσιμπημένο για σύγχρονο ψυγείο (εκτός αν μιλάμε για ντουλάπα ίσως), αλλά... και οι υπολογισμοί μας δεν είναι ακριβείς, γιατί έχουμε μόνο μία στιγμιαία τιμή ρεύματος, και χονδροειδή εκτίμηση του duty cycle (on/off). Θα μπορούσε με ακριβέστερη μέτρηση να προκύψει και φυσιολογική τιμή (φαντάζομαι ότι γύρω στις 300-350KWh ανά έτος, είναι φυσιολογικό για μεγαλούτσικο ψυγειοκαταψύκτη χωρίς no frost).

Οι 4KWh την ημέρα δεν κουμπώνουν με τίποτα με τα παραπάνω. Αν είσαι σίγουρος για τις 4KWh, βγάλε το ψυγείο από το ρεύμα για 12 ώρες και δες τί έγραψε χωρίς αυτό. Κάπου υπάρχει "ποντικός".

Ναι τώρα που το λες θυμήθηκα, αμπεροτσιμπίδα είχε και έκανε τη μέτρηση απο τον πίνακα. Το manual του ψυγείου γράφει ετήσια κατανάλωση 227Kwh... Μήπως είπε φυσιολογικό για τα απλά ψυγεία και του διέφυγε πως είναι Α++?? Δεν το ξέρω.. Ίσως. Εαν είναι έτσι όμως τότε καίει το διπλάσιο απο το φυσιολογικό. Δε ξέρω πραγματικά τι να υποθέσω.
Θα ξανα κάνω μια μέτρηση με ψυγείο και χωρίς (ευκαιρία και για απόψυξη). Low Frost σου λένε μετά για σπανιότερη απόψυξη και λιγότερη δημιουργία πάγου, και πιάνει χειρότερο πάγο απο τα παλιά συμβατικά που είχαμε στο χωριό.

sofosal
23-04-15, 12:26
Γιάννη,
από όσα έγραψες συμπεραίνω ότι πρόκειται για ένα θορυβόδικο BOSCH (σαν και το δικό μου).
Ο θόρυβος δεν προέρχεται από το μοτέρ, είναι θόρυβος από την συμπίεση - κυκλοφορία των υγρών στο σύστημα....
Δεν είναι προβληματικό το ψυγείο, είναι τέτοια η κατασκευή του.

μια συμβουλή: (επειδή αυτό και όλα τα καινούρια ψυγεία, έχουν μικρότερες σε ισχύ μηχανές από ότι είχαν τα παλιά, για να είναι πιο οικονομικά): Στην αρχική του λειτουργία όπως και σε περίπτωση απόψυξης: περιμένεις με απολύτως άδειο ψυγείο να φτάσει την κανονική του ψύξη και έπειτα το φορτώνεις ...με ρέγουλα, (σε περίπτωση απόψυξης της κατάψυξης, μόνο την κατάψυξη εννοείται).
Αν το φορτώσεις από πριν και ύστερα το βάλεις στην πρίζα, ....το Έχασες!!!

Επίσης αυτά τα ψυγεία αναπτύσουν μεγάλες θερμοκρασίες στην μαύρη σερμπατίνα... (πάνω από 65 βαθμούς, μέτρησα στο δικό μου τοποθετημένο όπως το δικό σου). Λένε ότι το αντέχουν, άρα δεν είναι πρόβλημα,.....εμένα με ενοχλεί.
Αργούν να φέρουν αποτέλεσμα, το λιγότερο κακό ίσως αφού δουλεύουν μεν περισσότερη ώρα, καίνε όμως λιγότερο ανά ώρα, αφού έχουν μικρά μοτέρ...

Να μην τα πολυλογώ, εντοίχισα κατάλληλα το δικό μου, το τοποθέτησα 8 εκατοστά πάνω σε βάση για να παίρνει αέρα από κάτω,
υποχρεώνω τον αέρα να περνά από μοτέρ και σερμπατίνα μέχρι την κορυφή του ψυγείου,
δεν αφήνω τον αέρα να διαφεύγει αριστερά και δεξιά,

κότσαρα τρια ανεμιστηράκια (από υπολογιστή) κάτω από την σερμπαντίνα να φυσούν προς τα πάνω,
έβαλα ροοστάτη να ρυθμίζω τις στροφές τους (για να μην έχω θόρυβο)
θερμόμετρο - θερμοστάτη, να δουλεύουν μόνο όταν η θερμοκρασία στην σερμπατίνα υπερβεί τους 36 βαθμούς....
Αποτέλεσμα: πολύ καλή και οικονομική λειτουργία (δουλεύει σαφώς λιγότερη ώρα) και με λιγότερη φθορά, ελπίζω....
Το σύστημα δουλεύει μόνο το καλοκαίρι...

John87
25-04-15, 05:13
Απόστολε
Ξεκινάω απο το τέλος του μηνύματός σου... Προφανώς είσαι γνώστης και έκανες μια τέτοια πατέντα, που όπως το διαβάζω ομολογώ πως δεν μπορώ να συλάβω πως έγινε όλη αυτή η κατασκευή που μου λες, ανεμιστηράκια κλπ.
Δοκίμασα κι εγώ λοιπόν να κάνω το εξής. Αριστερά και δεξιά του ψυγείου έχει 4 εκατοστά χώρο απο κάθε μεριά, προφανώς ο ήχος χτυπούσε στον τοίχο και μου ξανα επέστρεφε με περισσότερα db. Έβαλα λοιπόν στα πλαινά του ψυγείου σε σχήμα σφήνας, παλιά σεντόνια και κάλυψα τα κενά τοίχου-ψυγείου απο τη μια μεριά και πάγκου-ψυγείου απο την άλλη. Ομολογώ πως είναι λίιγο καλύτερα, λόγω εγκλωβισμού του ήχου και δεν ακούγεται τόσο πολύ όσο πριν. Πάντως μπορεί να είναι μικρή η διαφορά αλλά είναι αισθητή.
Επειδή το ψυγείο μου είναι συμβατικό, παίζει ρόλο να ρυθμίσω ποδαράκια να είναι πιο ψηλά απο μπροστά; Ή μόνο στα no frost είναι αυτό;
s
Η μάνα μου είχε ένα wirlpool και τώρα ένα intesit no frost και τα δύο.. δεν ακούγεται τίποτα ρε γμτ και τρελαίνομαι... Τι σκατά ψυγείο πήγα και διάλεξα; Όσο το έψαξα άλλο τόσο τη πάτησα...

ΑΠόψυξη μόνο τη κατάψυξη δε γίνεται να κάνω διότι δεν έχει ξεχωριστή ρύθμιση δυστυχώς. Ένα ακόμη απο τα αρνητικά του ψυγείου. Ρυθμίζω μόνο συντήρηση και ρυθμίζει μόνο του αυτόματα τη θερμοκρασία της κατάψυξης... Οπότε απόψυξη μόνο σε όλο το ψυγείο. Επίσης δεν το φορτώνω, τη πρώτη φορά που το λειτούργησα το άφησα μια μέρα να παγώσει και μετά έβαζα λίγα λίγα πράγματα στο ψυγείο...

Πάντως τα μόνα υγρά που ακούω να κυκλοφορούν στο ψυγείο είναι όταν ξεκινάει το μοτέρ και διαρκεί ένα λεπτό... Μετά ισορροπεί και ακούγεται μόνο το μοτέρ-συμπιεστής απο πίσω το οποίο και δονείται ολόκληρο.

nyannaco
25-04-15, 09:44
Αριστερά και δεξιά του ψυγείου έχει 4 εκατοστά χώρο απο κάθε μεριά, προφανώς ο ήχος χτυπούσε στον τοίχο και μου ξανα επέστρεφε με περισσότερα db. Έβαλα λοιπόν στα πλαινά του ψυγείου σε σχήμα σφήνας, παλιά σεντόνια και κάλυψα τα κενά τοίχου-ψυγείου απο τη μια μεριά και πάγκου-ψυγείου απο την άλλη. Ομολογώ πως είναι λίιγο καλύτερα, λόγω εγκλωβισμού του ήχου και δεν ακούγεται τόσο πολύ όσο πριν. Πάντως μπορεί να είναι μικρή η διαφορά αλλά είναι αισθητή.Αν το έχεις πλέον σιχαθεί και θέλεις αφορμή να το πετάξεις, είναι μια πολύ καλή κίνηση! Αν όχι, βγάλε τα άμεσα. Το ψυγείο έχει ανάγκη να αερίζεται καλά η πλάτη του, για να φεύγει η θερμότητα που απάγεται από το εσωτερικό του. Κλείνοντάς του τις διόδους αέρα ζορίζεται πολύ, καίει πολύ, αποδίδει λιγότερο, και μπορεί μέχρι και να κάψει μοτέρ υποθέτω...

sofosal
25-04-15, 13:32
"Μετά από μερικές μέρες λειτουργίας το ψυγείο άρχισε να κάνει αυξημένο θόρυβο"

Αν τον θόρυβο δεν τον έκανε εξαρχής, αλλά τον άρχισε μετά όπως λες εδώ, πρέπει να φωνάξεις οπωσδήποτε το service!
ΔΕΝ θα τους δώσεις μια, ότι κι αν πουν, ο λόγος σου ότι διαπιστώνεις πρόβλημα(θόρυβο στο μοτέρ-πάγος και μη ικανοποιητική ψύξη στον καταψύκτη) να σταθεί πάνω από τον δικό τους!
Ζήτα αντικατάσταση - όχι επισκευή...επειδή πρόκειται για βλάβη σε καινούριο ψυγείο.
όταν θα έρθουν αφαίρεσε "τις πατέντες-σεντόνια", μη βρουν κανένα χαζό πάτημα....

όσο για τον καλύτερο εξαερισμό: η/ αφήνεις το ψυγείο όσο ακάλυπτο γίνεται για να παίρνει αέρα, η/ σε περίπτωση εντοιχισμού φροντίζεις να υπάρχει δίοδος έτσι που να μπορεί αέρας να κυκλοφορήσει από κάτω προς τα πάνω περνώντας από μοτέρ και σερμπαντίνα με ανοιχτή δίοδο από πάνω..

ερώτηση: έχει το ψυγείο ρύθμιση βαθμών ψύξης για τον καταψύκτη;

John87
28-04-15, 20:35
Αν το έχεις πλέον σιχαθεί και θέλεις αφορμή να το πετάξεις, είναι μια πολύ καλή κίνηση! Αν όχι, βγάλε τα άμεσα. Το ψυγείο έχει ανάγκη να αερίζεται καλά η πλάτη του, για να φεύγει η θερμότητα που απάγεται από το εσωτερικό του. Κλείνοντάς του τις διόδους αέρα ζορίζεται πολύ, καίει πολύ, αποδίδει λιγότερο, και μπορεί μέχρι και να κάψει μοτέρ υποθέτω...
Πραγματικά, δεν θα με ένοιαζε, θα το αφήσω έτσι. Στα πλαινά έχω σφηνώσει υφάσματα και κόβει ο ήχος, απο πάνω είναι ανοιχτό δεν έχει τίποτα μέχρι το ταβάνι.

"Μετά από μερικές μέρες λειτουργίας το ψυγείο άρχισε να κάνει αυξημένο θόρυβο"

Αν τον θόρυβο δεν τον έκανε εξαρχής, αλλά τον άρχισε μετά όπως λες εδώ, πρέπει να φωνάξεις οπωσδήποτε το service!
ΔΕΝ θα τους δώσεις μια, ότι κι αν πουν, ο λόγος σου ότι διαπιστώνεις πρόβλημα(θόρυβο στο μοτέρ-πάγος και μη ικανοποιητική ψύξη στον καταψύκτη) να σταθεί πάνω από τον δικό τους!
Ζήτα αντικατάσταση - όχι επισκευή...επειδή πρόκειται για βλάβη σε καινούριο ψυγείο.
όταν θα έρθουν αφαίρεσε "τις πατέντες-σεντόνια", μη βρουν κανένα χαζό πάτημα....

όσο για τον καλύτερο εξαερισμό: η/ αφήνεις το ψυγείο όσο ακάλυπτο γίνεται για να παίρνει αέρα, η/ σε περίπτωση εντοιχισμού φροντίζεις να υπάρχει δίοδος έτσι που να μπορεί αέρας να κυκλοφορήσει από κάτω προς τα πάνω περνώντας από μοτέρ και σερμπαντίνα με ανοιχτή δίοδο από πάνω..

ερώτηση: έχει το ψυγείο ρύθμιση βαθμών ψύξης για τον καταψύκτη;

Δυστυχώς τη πρώτη φορά τους φώναξα (δε πήραν τίποτα ευυτυχώς) η απάντηση που πήρα ήταν ότι έκανε έτσι απο τη πρώτη μέρα αλλα εγώ δεν το πρόσεξα. Πάγος μου λέει είναι φυσιολογικός επειδή είναι συμβατικό λέει.Το κλασσικό μια ζωή απο τους τεχνικούς. Όλα τα βλέπουν φυσιολογικά πάντα.
Απο πάνω είναι ακάλυπτο το ψυγείο μέχρι το ταβάνι δεν έχει τίποτα. Στα πλαινά την έκανα την πατέντα.

Δυστυχώς δεν έχει αυτόνομη ρύθμιση η κατάψυξη.Ρυθμίζω μόνο συντήρηση και αυτό ρυθμίζει αυτόματα και την καταψυξη. Δυστυχώς δεν το ήξερα όταν το αγόρασα το θεωρούσα δεδομένο και το μετάνιωσα.

Επίσης δεν μου απαντήσατε σε κάτι που ρώτησα αρκετές φορές. Εαν σηκώσω τα ποδαράκια λίγο ακόμη απο μπροστά, έτσι ώστε να κλείνει η πόρτα μόνη της θα διορθωθεί λίγο ο ήχος; Ή παίζει ρόλο μόνο στα nofrost με ανεμιστήρα; Απο τότε που μου το έφεραν όχι μόνο δεν κλείνει αλλα ανοίγει μόνη της αν την αφήσω. Είναι πολύ δύσκολο να ρυθμίσω τα ποδαράκια είναι σφηνωμένα και δεν γυρνάνε αλλιώς θα το έκανα ήδη. Ούτε με πένσα κατάφερα.

Κυριακίδης
28-04-15, 20:57
Επίσης δεν μου απαντήσατε σε κάτι που ρώτησα αρκετές φορές. Εαν σηκώσω τα ποδαράκια λίγο ακόμη απο μπροστά, έτσι ώστε να κλείνει η πόρτα μόνη της θα διορθωθεί λίγο ο ήχος; .
Όχι. άλλωστε το δήλωσες ότι όταν αγγίζεις το μοτέρ, το αισθάνεσαι να δονείται υπερβολικά . Τέτοιο μοτέρ σου βάλανε με αυτό θα κοιμηθείς! (δεν μας δείχνεις και μια φωτογραφία με την περιοχή του μοτέρ να δούμε οτιδήποτε άλλο ύποπτο για θόρυβο π.χ. αν ακουμπάει το μοτέρ στην πλάτη του ψυγείου. κτλ).
Πάντως περισσότερο πιστεύω ότι αν λες που δεν έκανε αυτούς τους θορύβους αρχικά και στο κάνει τώρα και ξαφνικά , τότε έχει κάποιο πρόβλημα.
Αν δεν μπορείς να ξεβιδώσεις τα ποδαράκια , βάλε κάποια πηχάκια από κάτω από αυτά για να ανυψωθεί.

sofosal
28-04-15, 21:04
καλησπέρα φίλε Γιάννη,

έχω ακούσει και από άλλους παράπονα για θόρυβο σε BOSCH......
οπότε κι αφού το service βεβαιώνει ότι δεν έχει πρόβλημα, άστο.
είναι σίγουρο ότι με τον καιρό θα συνηθίσεις - ξεχάσεις το θόρυβο.

όσο για τα ποδαράκια που είναι σφηνωμένα....βρες χαρτονάκια και βάλτα από κάτω ώστε η πόρτα να μην ανοίγει μόνη της αλλά να κλείνει...
στο θόρυβο θα δεις διαφορά, μόνο στην περίπτωση που το ψυγείο στραβοπατάει και εντείνει τον κραδασμό στο μοτέρ...

δες μήπως βρεις φενιζολ (αυτά τα μπλε που βάζουν στις οικοδομές) και βάλε μια λουρίδα καμια 10αρια εκ. στο πλάι.
μπορείς να το κόψεις αυτό στο μέγεθος που θες με μια φαλτσέτα...
έτσι δεν θα καλύψεις παρά ένα μέρος του πλαινού....

stef1800
28-04-15, 22:56
φιλε νομίζω οτι το ψυγείο σου δεν κλεινει καλά με αποτέλεσμα να δουλεύει συνέχεια, Τουλάχιστον απο αυτά που λές αυτό βγάζω