PDA

Επιστροφή στο Forum : [Siemens] shimens siwamat 3101. Δεν στιβει.

Γιώργος1956
20-12-14, 01:15
Γεια σας.Εχω το παραπανω πλυντηριο και μου παρουσιασε προβλημα με το στιψιμο των ρουχων. kατα την λειτουργια οποιουδηποτε προγραμματος εκτελουνται ολες οι εντολες κανονικα πλην του στιψιματος .(Οταν φθανει στην λειτουργια αυτη ο καδος δεν γυριζει καθολου και τα ρουχα παραμενουν με νερα). Αντληση εκτελειται κανονικα. Μπορει καποιος να βοηθησει? Ευχαριστω .:drool:http://www.hlektronika.gr/forum/images/icons/icon7.png

Κυριακίδης
20-12-14, 02:05
(Οταν φθανει στην λειτουργια αυτη ο καδος δεν γυριζει καθολου και τα ρουχα παραμενουν με νερα).
Εννοείται ότι πρέπει πρώτα να αδειάσουν τα νερά για να μπορέσει να επιτραπεί το στίψιμο. Δες για αρχή το φίλτρο και καθάρισε το καλά .

Αντληση εκτελειται κανονικα.
Πως γίνεται αυτό όταν παραπάνω λες ότι "παραμένουν νερά". Μπορεί να εκτελεί την άντληση αλλά με μειωμένη απόδοση εξαιτίας του φίλτρου που θα θέλει καθάρισμα (δες και κανένα πιθανό τσάκισμα της αποχέτευσης ή να πάτησες κατά λάθος κάποιο κουμπί που βγάζει Off το στίψιμο)

diony
20-12-14, 02:14
Παλιά στο ίδιο πρόγραμμα έκανε στύψιμο ?

Να κοιτούσες τις οδηγίες όλα τα πλυντήρια έχουν κάποια προγράμματα που αφήνουν τα νερά μέσα (πρόγραμμα για κουρτίνες μάλλινα κ.λ.π.) και τα βγάζεις εσύ μετά γυρίζοντας το κουμπί του προγράμματος πιο κάτω

Γιώργος1956
20-12-14, 16:22
Ευχαριστω πολυ για την αμεση ανταποκριση.Επι του θεματος τωρα.... Φιλτρα σωληνωσεις εχουν ελεγθει και ειναι καθαρα.Οταν λεω οτι "παραμενουν νερα ",δεν εννοω στον καδο αλλα στα ρουχα. Βεβαιως υπαρχει προγραμμα "χωρις στιψιμο" ,οπως και διακοπτης για μη εκτελεση στιψιματος.που εχουν ληφθει υπ οψιν στον ελεγχο που εκανα. Οταν λεω οτι" δεν στιβει" εννοω οτι δεν γυριζει καθολου το μοτερ ουτε και ο καδος. Αυτα μεχρι προχθες που επλυνε για τελευταια φορα και εκτελεσε ολες τις λειτουργιες πλην του στιψιματος. Σημερα που το ξαναδοκιμασα διαπιστωσα οτι δεν εκτελει πλεον ουτε τη διαδικασια πλυσιματος."Τραβαει νερο κανονικα,ακουγεται το τικ-τακ που δινει εντολη για περιστροφη του μοτερ ,το μοτερ δεν περιστρεφεται,το προγραμμα συνεχιζει κανονικα,κανει αντληση,δεν στιβει και ολοκληρωνει τη διαδικασια.Οπως γινεται αντηληπτο δεν γυριζει καθολου το μοτερ.Αυτα προς το παρον και οποιαδηποτε αποψη καλοδεχουμενη.

Κυριακίδης
20-12-14, 16:30
Ε τότε κοιτάς στο μοτέρ μεριά για καρβουνάκια και αν θέλουν αντικατάσταση

Γιώργος1956
20-12-14, 23:27
Στο μοτερ καταληγουν 6 καλωδια ολα χρωμα γκρι. Η πλακετα απο οπου ξεκινουν εχει τα εξης νουμερα "1.2-1.3-1.4-1.5-1.6-1.7". Η πλακετα εχει στοιχεια ΑΚΟ 544165. Τι θα μπορουσα να μετρησω με το πολυμετρο σε σχεση με τις τασεις που πρεπει να πηγαινουν στο μοτερ για να αποκλεισω αλλο πιθανο προβλημα και εαν ειναι ολα ο.κ να ελενξω στη συνεχεια τα καρβουνακια που δεν ξερω ουτε που ακριβως εινα στο μοτερ,αλλα ουτε και πως θα τα βγαλω.Ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση.

Κυριακίδης
21-12-14, 00:50
Δεν γνωρίζω τα πιν στα συγκεκριμένα στοιχεία που δίνεις αλλά από τις 6 επαφές πρέπει να βρεις ποια είναι τα 2 με τα καρβουνάκια και ποια τα 2 με το τύλιγμα του στάτορα .. και ποια τα 2 του ταχόμετρου (που δεν μας ενδιαφέρουν ) , και δεδομένου ότι το ένα άκρο από τα καρβουνάκια συνδέεται στο ένα άκρο του τυλίγματος και το άλλο άκρο του τυλίγματος καταλήγει στο τελευταίο καρβουνάκι (σύνδεση σειράς ) εννοείται πρέπει να μετρήσεις για τάση στα 2 τελικά άκρα των παραπάνω που εξήγησα . Το μοτέρ φαντάζομαι δεν είναι από αυτά που έχουν τα καρβουνάκια τους εξωτερικά , αλλά κλειστά μέσα στα καπάκια του μοτέρ και πρέπει να ανοιχτεί.
Με το παρακάτω που λες μάλλον με μεγάλες πιθανότητες τα καρβουνάκια θα φταίνε .

"Τραβαει νερο κανονικα,ακουγεται το τικ-τακ που δινει εντολη για περιστροφη του μοτερ ,το μοτερ δεν περιστρεφεται,το προγραμμα συνεχιζει κανονικα,

τέτοιο δεν είναι το μοτέρ?
http://sparesonweb.co.uk/shop/motor-siemens-washing-28030p.html
Αν ναι αυτό τα έχει τα καρβουνάκια εσωτερικά (δεν φαίνονται) , αλλά αν θέλεις να σου πως με λεπτομέρειες πως να το ανοίξεις κτλ

Γιώργος1956
21-12-14, 02:15
O.K ,Θα κανω μετρησεις συμφωνα με οσα μου γραφεις και θα σου στειλω και φωτογραφιες αυριο. Ευχαριστω.....

diony
21-12-14, 04:01
στα περισσότερα SIEMENS με καρβουνάκια , αυτά καταλήγουν στις 2 μεσαίες επαφές του μοτέρ από τις 6 που έχει ενεργές , αν έχεις ωμόμετρο μπορείς να το μετρήσεις εκτός πρίζας αν κλείνουν κύκλωμα μεταξύ τους ξεκούμπωσε τον κονέκτορα από το μοτέρ πρώτα

Γιώργος1956
21-12-14, 14:30
Στελνω φωτογραφιες του πλυντηριου(μοτερ καλωδια πλακετα) μηπως βγαλουμε καμια ακρη.Το μοτερ που μου εστειλες πρεπει να ναι διαφορετικο.Πες μου αν γνωριζεις που μπορει να βρισκονται τα καρβουνακια.http://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=38887&stc=1http://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=38888&stc=1http://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=38889&stc=1http://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=38890&stc=1http://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=38891&stc=1http://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=38892&stc=1

Κυριακίδης
21-12-14, 15:37
Στελνω φωτογραφιες του πλυντηριου(μοτερ καλωδια πλακετα) μηπως βγαλουμε καμια ακρη.Το μοτερ που μου εστειλες πρεπει να ναι διαφορετικο.Πες μου αν γνωριζεις που μπορει να βρισκονται τα καρβουνακια
Όχι δεν είναι διαφορετικό το μοτέρ (το ίδιο είναι με εγκλωβισμένα τα καρβουνάκια) που έδειξα παραπάνω.
Αν ήταν με εξωτερικά καρβουνάκια θα ήταν όπως στο παρακάτω βίντεο και θα ήταν πιο απλά τα πράγματα στην αλλαγή τους.
https://www.youtube.com/watch?v=N_r8d93xPYw

Κρίνοντας από τις φωτογραφίες στην περιοχή της φισέτας (καρβουνιές / σκόνες κτλ μάλλον θα έχουν "πατώσει " τα καρβουνάκια χωρίς να είμαι και απόλυτος αλλά αξίζει να τα ρίξεις και μια ματιά δεν έχεις να χάσεις και πολλά)

1) Θα βγάλεις φισέτα και το καλώδιο γείωσης και τις 2 βίδες όπου πιάνεται το μοτέρ πάνω στην μαντεμένια πράσινη βάση , και θα το βγάλεις το μοτέρ συρταρωτά όπως στο βίντεο παραπάνω.

2) Στην παρακάτω φωτογραφία θα σημαδέψεις με μαρκαδόρο τα νούμερα 1-2-3-4 (για να μην μπερδέψεις τα καπάκια του μοτέρ με τον στάτορα και δεν πρέπει ή δεν μπαίνουν αλλιώς)
http://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=38896&stc=1

3) Θα βγάλεις τις βίδες 5-6 (έχει 4 βίδες συνολικά με προφίλ αστεράκι)

4) Όταν ανοίξεις τα καπάκια στο πίσω μέρος (με κίτρινο κύκλο που σημείωσα ) και εσωτερικά είναι ένα άσπρο πλαστικό πλαίσιο όπου κάθονται τα καρβουνάκια (και αυτό θα ξεβιδωθεί με επιπλέον βίδες 1-2-3).
http://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=38895&stc=1
Να προσέξεις το σημείο 4 (στην φωτό) είναι οι επαφές που κουμπώνουν στην μπομπίνα να μην τις στραβώσεις .

Από πίσω ακριβώς αλλάζεις τα καρβουνάκια (τα γνήσια της Βοsch και μην πειραματίζεσαι με άλλα)
Το δυσκολότερο από όλα είναι όταν θα μπεί και πάλι το πίσω καπάκι με τα νέα καρβουνάκια (ότι επειδή τα ελατήρια σπρώχνουν τα καρβουνάκια ) δεν θα σε αφήσει να το βάλεις να κουμπώσει πάνω στον συλλέκτη του ρότορα και πρέπει να τραβήξεις τα ελατήρια έξω (όσο χρειάζεται ... εγώ το κάνω με 2 κλωστές έξω έτσι ώστε να είναι ανοικτά έξω τα καρβουνάκια και να μπορέσει να μπει στον συλλέκτη ανεμπόδιστα ... μόλις βιδωθεί το καπάκι ελευθερώνεις τις κλωστές για να πατώσουν τα καρβουνάκια πάνω στον συλλέκτη)
Τα ελατήρια που έχουν αυτά τα μοτέρ (δεν είναι εκείνα τα σπιράλ ελατήρια που συνηθίζονται αλλά σε σχήμα σαλίγκαρου .. που κάνουν την ίδια δουλειά αλλά θέλουν προσοχή καθώς είναι κάπως πιο ευαίσθητα μην σπάσουν κτλ)

FILMAN
22-12-14, 14:12
Μια που το άνοιξες κοίτα και την πλακέτα για ραγισμένες κολλήσεις.

diony
22-12-14, 16:43
επίσης φρόνιμο θα ήτανε να το φυσήξεις καλά με πεπιεσμένο αέρα

να προσέξεις στο ξεβίδωμα της ψηκτροθήκης πρέπει να υπάρχει από ένα διάφανο σιλικονουχο μονωτικό να ξαναμπούνε στη θέση τους

Γιώργος1956
22-12-14, 22:29
Λοιπον,εβγαλα το μοτερ συφωνα με τα παραπανω,το ελεγξα,το καθαρισα,εβγαλα τα καρβουνακια,διαπιστωσα οτι εχουν φθαρθει λιγοτερο απο το 1/3 οποτε τα ξανατοποθετησα και το ξανακλεισα.Παρα την ηλικια του (δουλευει 25 χρονια) ειναι σε πολυ καλη κατασταση.Η ολη διαδικασια ηταν απλη και ευκολη. Μενει τωρα να εντοπισθει που ειναι το προβλημα, οποτε οποιαδηποτε αλλη αποψη δεκτη. Να ενημερωσω επισης οτι μετρησα σε κατασταση λειτουργιας και πριν λυσω το μοτερ ταση 220v στα δυο πρωτα απο αριστερα καλωδια που φευγουν απο την πλακετα για το μοτερ και στο τριτο 150v.Στα υπολοιπα τρια η ταση ηταν 0v.Aυτα προς το παρον.......

diony
23-12-14, 02:58
Αν έχεις ωμόμετρο κάνε μετρήσεις στον κινητήρα ,να σιγουρευτούμε ότι είναι καλός , όπως είναι η εξάδα πρέπει να σου δείχνουνε ανά 2 μόνο μεταξύ τους ζευγάρια , δηλαδή το 1 με το 2 , 3 με το 4 ,και 5 με το 6 και πόσα ωμ σου δείχνουν

Έλεγξε και το καλώδιο από μοτέρ σε πλακέτα μήπως έχει διακοπή (πολύ σπάνιο)
και θα πρότεινα κάνε έναν οπτικό έλεγχο στην πλακέτα για κρύες κολλήσεις και τυχόν κατεστραμμένα υλικά
σε παρόμοια πλακέτα από SIEMENS έχω τύχει κάποιες φορές καμένη αντίσταση 100 ΩΜ 1/4 του βατ έχει 2-3 ίδιες ενωμένες εν σειρά

Κυριακίδης
23-12-14, 09:13
https://www.youtube.com/watch?v=3QbJ27nGOag

FILMAN
23-12-14, 14:26
Εμένα πάντως σε τέτοια πλακέτα μου είχε τύχει να έχει πολλές ραγισμένες κολλήσεις, πρέπει να ήταν στις αρχές που είχαν πρωτοβγεί οι αμόλυβδες κολλήσεις και αποδείχτηκε ότι έσπαγαν στο πέρασμα του χρόνου.

Γιώργος1956
23-12-14, 20:29
Το μοτερ ειναι ενταξει (ελεγθηκε και συμφωνα με οσα μου υποδειχηκαν παραπανω)και τοποθετηθηκε και παλι στη θεση του.Πριν ασχοληθω με την πλακετα ,λεω να ριξω μια ματια στο συστημα που ελεγχει την σταθμη του νερου στον καδο.Εχει καποιος αποψη επι του θεματος? Πρεπει να προσεξω κατι κατα τον ελεχο? Ευχαριστω......

duvdev
23-12-14, 23:07
Εγώ θα σου έλεγα να αλλάξεις τα καρβουνάκια όπως και να 'χει. Μπορεί να σου φαίνονται ότι δεν είναι πολύ φαγωμένα, αλλα να σε σίγουρος ότι είναι. Επίσης μπορεί να έχουν φαγωθεί τα ρουλεμάν, πάνω κάτω και να στραβογυρνάει και το σύστημα και να μην στα φαγώνει ομοιόμορφα, με αποτέλεσμα να μην πατάνε καλά.

Κυριακίδης
23-12-14, 23:15
Νομίζω κάνουμε άσκοπα κύκλους και πρέπει να ξαναγυρίσουμε στα πρώτα 2 ποστ ... λέει "άντληση κάνει κανονικά" αλλά και .... "αφήνει νερά"
Μην περιμένεις δηλαδή με νερά στον κάδο να πάει σαν "χαζό " το μοτέρ να κάνει στίψιμο (οπότε χαίρομαι για την σωστή παρατήρηση σου για την στάθμη νερού )
Τώρα τι ακριβώς μπορεί να είναι? (το σωληνάκι που πηγαίνει στον πιεσσοστάτη και η υδατοπαγίδα "φυσούνα" όπου έρχεται αυτό το σωληνάκι από τον κάδο είναι βουλωμένο ?)
(αλλά πως διάολο όταν λες "κάνει άντληση κανονικά" ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ το νερό στο τέλος δεν μπορώ να καταλάβω . (μήπως βούλωσε και η κάτω φυσούνα που βγαίνει από κάδο και κατευθείνετε προς φίλτρο αντλίας?

diony
23-12-14, 23:32
Αυτα μεχρι προχθες που επλυνε για τελευταια φορα και εκτελεσε ολες τις λειτουργιες πλην του στιψιματος. Σημερα που το ξαναδοκιμασα διαπιστωσα οτι δεν εκτελει πλεον ουτε τη διαδικασια πλυσιματος."Τραβαει νερο κανονικα,ακουγεται το τικ-τακ που δινει εντολη για περιστροφη του μοτερ ,το μοτερ δεν περιστρεφεται,το προγραμμα συνεχιζει κανονικα,κανει αντληση,δεν στιβει και ολοκληρωνει τη διαδικασια.Οπως γινεται αντηληπτο δεν γυριζει καθολου το μοτερ.Αυτα προς το παρον και οποιαδηποτε αποψη καλοδεχουμενη.

εδώ στο #4 (http://www.howtofixit.gr/forum/showthread.php?t=67908&p=561146&viewfull=1#post561146) γράφει άλλα
απλά δεν διευκρινίζει αν ζεσταίνει το νερό

Κυριακίδης
23-12-14, 23:55
και εκτελεσε ολες τις λειτουργιες πλην του στιψιματος.
Αυτό τι σημαίνει? ... ότι το μοτέρ γυρνάει στις αργές στροφές (δεξιά/αριστερά ) αλλά όχι στο στίψιμο?

diony
24-12-14, 00:18
Αυτα μεχρι προχθες που επλυνε για τελευταια φορα και εκτελεσε ολες τις λειτουργιες πλην του στιψιματος. Σημερα που το ξαναδοκιμασα διαπιστωσα οτι δεν εκτελει πλεον ουτε τη διαδικασια πλυσιματος."Τραβαει νερο κανονικα,ακουγεται το τικ-τακ που δινει εντολη για περιστροφη του μοτερ ,το μοτερ δεν περιστρεφεται,το προγραμμα συνεχιζει κανονικα,κανει αντληση,δεν στιβει και ολοκληρωνει τη διαδικασια.Οπως γινεται αντηληπτο δεν γυριζει καθολου το μοτερ.Αυτα προς το παρον και οποιαδηποτε αποψη καλοδεχουμενη.

εδώ γράφει ότι δεν περιστρέφεται

Γιώργος1956
24-12-14, 01:42
Λοιπον επειδη εχω την αισθηση οτι εχουμε μπερδευθει ολοι, ξεκαθαριζω λιγο τα πραγματα. Το πλυντηριο αυτη τη στιγμη οταν το θετω σε λειτουργια, κανει εισαγωγη νερου στον καδο,το μοτερ δεν περστρεφεται καθολου,(παρα το γεγονος οτι ακουγεται ο χαρακτιριστικος ηχος που δειχνει οτι διδεται εντολη για περιστροφη(πλυσιμο) του καδου),η λειτουργια συνεχιζεται και ζεσταινεται και το νερο χωρις να εκτελειται οτιδηποτε αλλο μεχρι που το προγραμα φθανει στην αντληση.Τοτε λετουργει κανονικα η αντλια και αδειαζει το νερο απο τον καδο.Στη συνεχεια δεν λειτουργει το στιψιμο και τελικα το προγραμμα ολοκληρωνεται ,χωρις να γινει οτιδηποτε αλλο.Εχω κανει οπτικο ελεγχο και δεν διαπιστωσα κατι. Πυκνωτης εκκινησεως του μοτερ δεν υπαρχει.Το μοτερ λυθηκε καθαριστηκε,ξαναδεθηκε και δεν εχει προβλημα.(ΕΛΕΓΘΗΚΕ ΜΕ ΤΑΣΗ ΟΠΩΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΡΕΙ).Μενει να ελεγξω το συστημα σταθμης του νερου στον καδο αλλα θα μου παρει λιγο χρονο γιατι δεν το ξερω και θα το κανω ψαχνοντας.Αυτα προς το παρον και πιστευω οτι συντομα θα βρω το προβλημα και θα ενημερωσω λεπτομερως.ευχαριστω πολυ......

Κυριακίδης
24-12-14, 03:40
Αν έχει ανεξάρτητο θερμοστάτη για την θέρμανση του νερού , γύρνα το στο 0 βαθμούς και πες μας τι "ψάρια " πιάνει.
Αν και με το παραπάνω δεν γίνει τίποτα βάλτο στο στίψιμο κατευθείαν και τράβα το σωληνάκι του πιεσσοστάτη "εκτός " (βγάλε το σωληνάκι του πιεσσοστάτη προσωρινά και για λίγο αλλά άσε το ψηλά για να μην τρέξουν νερά)

FILMAN
24-12-14, 11:48
Δεν καταλαβαίνω γιατί επιμένετε να έχει πρόβλημα ο πιεσοστάτης αφού παίρνει και βγάζει τα νερά κανονικά.

Το να βγει η πλακέτα ελέγχου του μοτέρ και να γυριστεί ανάποδα για να δει κανείς τις κολλήσεις είναι μισού λεπτού υπόθεση.

Γιώργος1956
24-12-14, 17:37
Τελος διαδικασιας...Ελεχθηκε οπτικα η πλακετα χωρις να διαπιστωθει οτιδηποτε και στη συνεχεια βγηκε ο πιεσοστατης ελεγχηκε ,
καθαριστηκε (Ειχε κομματια απο αλατα) και τοποθετηθηκε ξανα στη θεση του.Τεθηκε το πλυντηριο σε λειτουργια και δουλεψε κανονικα.Εγινε δοκιμη και σε αλλα προγραμματα με τα ιδια αποτελεσματα.Η βλαβη προηλθε απο τον πιεσοστατη που ειχε πιασει αλατα. Θελω στο σημειο αυτο να ευχαριστησω απο βαθους καρδιας τους Φιλιππο(filman),Κωστα (Diony),Αβρααμ (Duvdev) και ΚΥΡΙΩΣ τον Πετρο (Κυριακιδης), που με τις γνωσεις και τις οδηγιες τους με βοηθησαν αφανταστα. Ευχομαι καλα χριστουγεννα και ο νεος χρονος να φερει σε ολους σας χαρα και ευτυχια. Φιλικα , Γιωργος

diony
25-12-14, 09:52
Εύχομαι να μη σου ξαναπαρουσιάσει τίποτε , παρόλα αυτά κάτι δεν μου δένει εδώ πέρα, μπορεί μεν αν δεν κάνει επαναφορά ο πιεσοστάτης από βούλωμα (επαφή 11-12) να μη στύβει ,αλλά στη διάρκεια της θέρμανσης εφόσον ζέστανε επαφή (11-14) , έπρεπε να γυρίζει στις λίγες στροφές ο κινητήρας , πριν το λύσεις εννοώ.
Και επίσης η επαφή 11-12 δίνει την εντολή για γέμισμα νερό της κυρίως πλύσης (χαμηλή στάθμη) τέλος πάντων αφού δουλεύει τέλος καλό όλα καλά
Χρόνια πολλά και καλές γιορτές:001_smile:

http://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=38909&stc=1

Γιώργος1956
25-12-14, 17:18
Και σε εμενα φαινεται λιγο περιεργο (αν και δεν ειμαι σχετικος με το επαγγαλμα) αλλα δεν εχω αλλη εξηγηση.Παντως τωρα δουλευει σαν καινουργιο και παρα την ηλικια του πλενει τελεια. Ευχομαι και παλι καλες γιορτες.

SIRAP
03-04-17, 23:07
Ιδιο πλυντήριο το μοτέρ δουλεύει στην πρόπλυση,κυρίως πλύση στις χαμηλές στροφές γλήγορα (δεξιά-αριστερά, παύση, ξανά δεξιά-αριστερά) κανονικά δηλαδή αλλά σε γλήγορες στροφές ...! Μήπως κάηκε η περιέληξη, μήπως το ρελέ ή κάτι στην πλακέτα (ελέγχηκε έναι καλή). Παρατήρησα μονο απο την φωτογ. ότι στο πλυντήριο που βλέπω εγώ η φύσα η μπλέ στην πλακέτα είναι στα αριστερά.!
Ευχαριστώ
Πάρις

tipos
03-04-17, 23:26
Η ταχογενητρια στο μοτερ μπορει να ειναι καμενη η το μαγνητακι της ταχογενητριας μπορει να ειναι σπασμενο-φαγωμενο-χαλαρο.
Την πλακετα πως την ελεγξες?Εισαι ηλεκτρονικος η την πηγες σε ηλεκτρονικο?

pourpou
04-04-17, 05:16
εγω θα ξανακοιταγα στην πλακετα το εξαρτημα που εχω στον κυκλο το οποιο ελεγχει τις στροφες του μοτερ
43476

SIRAP
04-04-17, 14:05
Καλησπέρα.
Το πλυντήριο έχανε νερά απο την ηλεκτρομαγνητική του νερου. Το άνοιξα το καθάρισα δεν έσταζε αλλά μάλλον κάηκε και θα αλαχθή.
Είπα να βάλω μπρός το πλυντήριο (αφού πρώτα το άφησα να στραγγίσουν ότι νερά είχε πετάξει γύρω και κάτω). Μετά απο τρείς μέρες φύσηξα με το σεσουαρ καλώδια, πλακέτα (γιατί είναι στο επάνω μέρος του πλυντηριου και τυχόν έμεινε υγρασία), φύσα του μοτερ και το μοτέρ για υγρασίες. Έβαλα νερό στην πρόπλυση γιατί το άλλο δεν δουλεύει και έκλεισα την βάνα μέχρι να σταματήσει να δουλεύει το πηνίο. Ξεκίνησε να δουλεύει όπως σας είπα δεξιά - αριστερά αλλά γλήγορα.
Σάκη την πλακέτα την έλεγχα απο καμιά κρύα κόλληση, κομμένη (φλέβα) γραμμή απο κάτω, το θυρίστορ ή τριακ, δεν είχα πολύμετρο μαζί μου να το μετρήσω. Το περίεργο είναι οτι η φύσα στον κύκλο (φωτο) σε μενα είναι αριστερά!!, μπλέ κύκλος, πράσινος κύκλος πηνία νερού.
Ευχαριστώ

Κυριακίδης
04-04-17, 15:27
Το περίεργο είναι οτι η φύσα στον κύκλο (φωτο) σε μενα είναι αριστερά!!,
Οι φίσες λογικά δεν μπορούν να μπουν σε άλλες θέσεις , έχουν τέτοια διαμόρφωση που δεν το επιτρέπει από το πλαστικό περίβλημα / ούτε ανάποδα μπορεί να μπει στην ίδια θέση.

pourpou
04-04-17, 15:35
εγω μπερδευτηκα λιγο με το post,γραφεις ότι εχανε νερα η ηλεκτροβαλβιδα και μετα γραφεις ότι δεν εσταζε.
τελικα αν εχανε νερα εχανε απ τη βαλβιδα ή απ το σωληνακι της βαλβιδας;
κι αν εχανε οντως με την πιεση του νερου είναι πολύ πιθανο να πεταχτηκε νερο στην πλακετα και να εκαψε κατι.ισως και το triac που πρεπει ετσι κι αλλιως να μετρηθει.

γενικως τωρα επειδή ψάχνεις τη βλαβη προσεξε καλα μην βαλεις το χερι σου επανω στο μεταλλικο μερος της πλακετας ενώ το πλυντηριο είναι υπο ταση

SIRAP
04-04-17, 15:58
Θανάση το πηνίο αυτό έχει βίδες, το ανοιξα και το καθάρισα (ίσως έσταζε απο την πίεση), το έκλεισα, το έσφιξα και δεν έσταζε πλέον, δεν έσταζε απο τα λάστιχα. Θ΄αλλάξω το triac. Ευχαριστώ.

diony
04-04-17, 18:46
Αν το κάθε λάστιχο από βαλβίδα προς τη σαπουνοθήκη την ώρα που διαρρέεται από νερό φουσκώνει , διογκώνεται , τότε θέλουν οπωσδήποτε καθάρισμα τα σωληνάκια που κουμπώνουν τα λάστιχα στη σαπουνοθήκη , στενεύουν εσωτερικά από τα άλατα του νερού, σε πολλές περιπτώσεις τινάζεται το λάστιχο από την πολλή πίεση
Εδώ φωτο από άλλο μοντέλο

43482

Panoss
04-04-17, 21:05
Δες αυτό (https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwj47aOhpIvTAhWGNxQKHctGBdAQtwIIHTAA&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3Dh_ UIVWvEa-g&usg=AFQjCNEZ7UnTwp9qBfAXKBpixZenduUfPw&sig2=R8R9r_MnQ5hJh9iV7ZGOLA) μήπως σε βοηθήσει.

diony
04-04-17, 21:28
Δες αυτό (https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwj47aOhpIvTAhWGNxQKHctGBdAQtwIIHTAA&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3Dh_ UIVWvEa-g&usg=AFQjCNEZ7UnTwp9qBfAXKBpixZenduUfPw&sig2=R8R9r_MnQ5hJh9iV7ZGOLA) μήπως σε βοηθήσει.

το λινκ που έβαλες μάλλον αφορά άλλο θέμα

tipos
04-04-17, 21:31
Η φισα που ξεκιναει απο το μοτερ και καταληγει στην πλακετα αν την παρατηρησεις εκει που κουμπωνει στην πλακετα εχει δυο λεπτες φλεβες.Αυτες οι φλεβες ειναι της ταχογενητριας,ακολουθησε το που καταληγουν και θα δεις οτι και οι δυο καταληγουν σε δυο αντιστασεις.Αν θυμαμαι καλα η μια ειναι 1kohm και η αλλη 10 kohm.Μετρησε της αντιστασεις μηπως εχουν καει.Μετρα επισης στη φυσα του μοτερ απο την πλευρα της πλακετας σε ζευγαρια για να δεις αν υπαρχει διακοπη σε καποιο ζευγαρη.Οταν μετρησεις το ζευγαρη της ταχογενητριας βαλε το πολυμετρο σου στα volt ac και γυρνα τον καδο με το χερι,θα πρεπει να σου βγαλει μια μικρη ταση της ταξης των 10 με 25 volt.Αν δεν σου τη βγαλει τοτε εχεις το θεμα που σου εγραψα στο #31.Σε καθε περιπτωση ομως πρεπει να δεις το μαγνητακη της ταχογενητριας γιατι αν εχει χαλαρωσει τοτε με το γυρισμα με το χερι μπορει να σου δωσει ταση αλλα σε πραγματικες συνθηκες πλυσης στελνει λιγοτερη ταση και εχουμε τα αποτελεσματα που περιγραφεις.

Panoss
05-04-17, 10:56
το λινκ που έβαλες μάλλον αφορά άλλο θέμα
Ναι, όντως, για το θέμα με το φούρνο μικροκυμάτων πήγαινε, σόρι.

SIRAP
30-04-18, 17:33
Τελικα Αλάχθηκε το triac και δουλεύει κανονικά στην πλακετα