Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] Toshiba Satellite A210-183 χωρις εικονα.
Καλησπερα.
Εχω ενα Toshiba Satellite A210-183 που δεν δειχνει εικονα (ουτε σε εξωτερικο μονιτορ)
Υπαρχει περιπτωση να ειναι προβληματικο το BIOS η να παω κατευθειαν για reflow καρτα γραφικων;
Ευχαριστω.
Αποστόλης1
25-05-14, 20:12
Χωρίς να έχω περισσότερη πείρα, εφόσον δεν δίνει σήμα καλής/κακής λειτουργίας το βιος θα προσέξεις αν λειτουργεί ο σκληρός , αν όχι πάτα εσκέιπ προσέχοντας πάλι τυχόν ανταπόκριση. δοκίμασε και κανα στικάκι , οπότε αν έχεις δείγμα ανταπόκρισης πας ασφσλώς για reflow.
Το drive δουλευει,ο σκληρος οχι.Το ανοιγω τωρα και μαλλον αυριο θα κανω το reflow.
Αποστόλης1
25-05-14, 22:20
Βεβαιώσου για τις τροφοδοσίες
Γιώργο, πρώτα θα έλεγχα εάν όντως το Northbridge είναι το πρόβλημα προτού κάνω reflow.
Για πες περισσοτερα Αδαμ..
Από ότι βλέπω πρέπει να έχει ξεχωριστή κάρτα γραφικών. Επιβεβαίωσέ το. Δες τα volt σε όλα τα pin του U20 και στα pins 6,11,12,13,15 του JP10.
Δεν εχει ξεχωριστη καρτα,δες τις φωτογραφιες.Μηπως εχεις το σχεδιο;
Ευχαριστω.
Δες και τι μπλοκαρισμα απο σκονη ειχε ο ανεμιστηρας,γιαυτο λεω πρεπει να θελει reflow.
Γιώργο, το σχηματικό που βλέπω είναι το σωστό, απλώς έχει έκδοση UMA και έκδοση με ξεχωριστή VGA. Λογικά, έχει πρόβλημα το Northbridge, απλώς σου λέω να το ελέγξεις προτού αρχίσεις να το "ψήνεις".
Eγινε Αδαμ θα το κοιταξω..Θα μου δωσεις το σχηματικο γιατι αλλιως ψαχνω στα τυφλα;
http://www.s-manuals.com/motherboard/compal_la-3631p
Mαλλον δεν ειναι αυτο το σχηματικο.Δεν βρισκω τιποτα απο αυτα που ειπες να μετρησω..Π.χ το U3059 που φαινεται στην φωτο μου δεν υπαρχει στο σχεδιο που εβαλες.
Δες λιγο τον κωδικο της motherboard αν εχεις ευκαιρια.
Είδα το 10Α στις προηγούμενες φωτογραφίες και θεώρησα ότι είναι εντάξει. Δες αυτό http://elektrotanya.com/toshiba_satellite_a215_inventec_milwaukee_10a_rev_ x01_sch.pdf/download.html
Δεν εχει τιποτα στο λινκ..
Sorry, ψάχνω ένα board, μιλάω σε πελάτη και παράλληλα σου στέλνω μηνύματα. Το ανέβασα εδώ http://www.4shared.com/office/nlLQ56fMce/Toshiba_Satellite_A210_-_A215_.html
Oχι Αδαμ τι λες τωρα..Σιγα μην αφησεις την δουλεια σου για να ψαχνεις την δικη μου..Οποτε μπορεσεις..
Από ότι βλέπω πρέπει να έχει ξεχωριστή κάρτα γραφικών. Επιβεβαίωσέ το. Δες τα volt σε όλα τα pin του U20 και στα pins 6,11,12,13,15 του JP10.
Να υποθεσω οτι αυτα δεν ισχυουν αφου κοιτουσες αλλο σχηματικο ετσι;(Οποτε μπορεις απαντας )
Το σχηματικο τελικα ειναι αυτο,ευχαριστω πολυ.
Kαλά είσαι. Δεν θα σε βοηθήσω;
Tωρα που βρηκαμε το σωστο σχηματικο,τι να μετρησω;
Pin 24 CN2015, pins 5, 19, 8 CN9
Λοιπον:
Πρωτη παρατηρηση..δεν αναβει παντα,πρεπει να πατησω μερικες φορες το μπουτον για να αναψει.Απο καμμια φορα αναβει με την μια..
Αλλες φορες τραβαει 550mA(τις περισσοτερες) αλλες 1.1Α(ελαχιστες)
Οι μετρησεις που ειπες:
Pin24 CN2015 0V
pin5 CN9 0V
pin19 CN9 0V
pin8 CN9 3.3V
(Ριχνει μια μπορα τωρα εξω αστα να πανε..Απο στιγμη σε στιγμη περιμενω να κοπει το ρευμα.. )
Δες pin 17, 22 στο CN9 και L602 και L603.
Λοιπον:
Πρωτη παρατηρηση..δεν αναβει παντα,πρεπει να πατησω μερικες φορες το μπουτον για να αναψει.Απο καμμια φορα αναβει με την μια..
Οι μετρησεις που ειπες:
Pin24 CN2015 0V
pin5 CN9 0V
pin19 CN9 0V
pin8 CN9 3.3V
(Ριχνει μια μπορα τωρα εξω αστα να πανε..Απο στιγμη σε στιγμη περιμενω να κοπει το ρευμα.. )
Το πιν 24 απο CN2015 μου λέει οτι δεν δίνει RST το SB στο CPU.
Τα 5&19 Αδάμ δεν είναι CLK ?
Λοιπον:
Οι μετρησεις που ειπες:
Pin24 CN2015 0V
pin5 CN9 0V
pin19 CN9 0V
pin8 CN9 3.3V
Να προσθεσω οτι τωρα που τυχαια τραβαει 1.1Α το pin 19 εχει 1.65V αντι για 0.
Δες pin 17, 22 στο CN9 και L602 και L603.
Tα πινς 17 και 22 εχουν 0. Τα L602 kai L603 εχουν 1.130V
Tα πινς 17 και 22 εχουν 0. Τα L602 kai L603 εχουν 1.130V
Δες το Pin 40 του U3069 και όλα τα Pins των U562 και U563. (Πάω σπίτι για φαγητό θα τα πούμε σε λίγο).
Ακριβως τα ίδια και εγώ(φωνάζει η γυναικα μου)
Τα λέμε αύριο..
(Η πρόταση για τσίπουρο εννοείται οτι είναι διάρκειας.. )
Σημερα δεν μπορεσα να δω τιποτα,ειχα αλλες βλαβες στο σπιτι.. (http://www.howtofixit.gr/forum/showthread.php?t=67075&p=553780#post553780)
Λοιπον.
U3069
Πιν 40 1.12
U562
Πιν 1 0.12
Πιν 2 3.2
Πιν 3 0
Πιν 4 3.3
Πιν 5 3.3
U563
Πιν 1 0.218
Πιν 2 3.43
Πιν 3 0
Πιν 4 3.3
Πιν 5 3.3
Βγαινει καμμια ακρη;
Δες τα volt στα L602, L603 με επεξεργαστή και χωρίς επεξεργαστή (εάν και στον AMD πιστεύω θα σου κλείνει αμέσως).
Δες τα volt στα Q6072, Q14, L598.
L602 και L603 με επεξεργαστη εχουν 1.12v
Q14: Gate 0 Drain 5 Source 0
Q6072 1,2,3 1.19V 4 3.27V 5,6,7,8 2.37V
Γιώργο, το πρόβλημα είναι ότι άλλες φορές σταματάει κατά την διάρκεια του post (έχεις 1.1Α) και άλλες δεν τελειώνει το power sequence (550mA) και οι μετρήσεις σου δεν είναι σταθερές. Την μία μετράς 1.12v για CPU power good και την άλλη 3.3v (που είναι και το σωστό). Την μία ξεκινάει ο clock generator και την άλλη δεν ξεκινάει το southbridge. Πιθανότατα επειδή μετράς με DMM και όχι με παλμογράφο και παίρνεις μετρήσεις άλλοτε όταν φτάνει στα 550mA και άλλοτε όταν φτάνει στα 1.1Α. Το παράξενο είναι στην τελευταία σου μέτρηση, που ενώ έπρεπε να έχεις 1.2va στο Q6072, μέτρησες 2.37v.
Δοκίμασε να το ξεκινήσεις καθώς πατάς με το δάχτυλο είτε το Northbridge, είτε το southbridge.
Να κάνω καμμία μέτρηση με παλμογράφο λες;
......Δοκίμασε να το ξεκινήσεις καθώς πατάς με το δάχτυλο είτε το Northbridge, είτε το southbridge.
Και μετά αν θες δώσε μου μια εικόνα από το CPU socket τα πιν Α7,Β7,F10
Κατα πασα πιθανοτητα ο Αδαμ το βρηκε!Πατωντας(αρκετα δυνατα) το Northbridge ξεκιναει και εχει εικονα!!
Οποτε το κανω reflow για να δω τι γινεται; Εχει και την γνωστη μ@λ@κια κοκκινη σιλικονη γυρω γυρω και θελει ζεσταμα για να βγει..
Ωραιααα.
Εκανα reflow το Northbridge και τωρα εχω εικονα..
Κανει ομως αλλα χαζα:Για να ανοιξει πρεπει να πατησω το power πολλες φορες(αυτο το εκανε και πριν).
Επισης το ποιο κουφο:Μου ζηταει password!! Δεν μου το ειχε ζητησει τις προηγουμενες φορες στις δοκιμες που εκανα και ειχα εικονα πατωντας το northbridge.
Mετα εβγαλα την μπαταρια για το reflow και μαλλον μετα την ψωνισε και θελει password.Mηπως ξερετε το default (αν υπαρχει) ποιο ειναι;
Η πως το μηδενιζουμε τελος παντων;Καπου ειχαν καποιες επαφες τα toshiba που γεφυρωνεις και μηδενιζει αλλα δεν βρισκω για το δικο μου μοντελο.
κατω απο την ram δοκιμασε να βραχυκυκλωσεις :
http://public.bn1.livefilestore.com/y2pitUN1yiw7U7RqxyTmRS6tTfl9wUoWyVSbAY3WQH6FAzxzP0 Vle-RGX2N_zA3s1q3xurmk6CQTpohMHmuY81HEvY6RrCm66I9hkSet hClmC4/imgp1159up0.jpg?rdrts=76083367
Ναι δοκιμασα..
Το προβλημα ειναι οτι εχει σαν default ενα password.Δηλαδη:Αφαιρω την μπαταρια cmos.Ξεκιναω το λαπτοπ,μου λεει πατα F1 για να φορτωσει τις default τιμες και μολις το πατησω και κανει επανεκινηση,μου ζηταει το password..
Αποστόλης1
30-05-14, 20:08
Γιώργο δοκίμασες να δώσεις ένα δικό σου;; ή εντερ χωρις κωδικό
Mαλιστα..
Ποσο δυσκολο νομιζετε οτι ειναι να βραχυκυκλωσεις δυο επαφες για να μηδενισει το password;
Στην δικη μου περιπτωση ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ..
Δοκιμασα καμμια 30αρια φορες μεχρι να μου ερθει εμπνευση και να κολλησω συρματακια στις επαφες τα οποια βραχυκυκλωσα..Μολις το εκανα το password εξαφανιστηκε..
Γιώργο δοκίμασες να δώσεις ένα δικό σου;; ή εντερ χωρις κωδικό
Δοκιμασα Αποστολη και τελικα ηταν πολυ απλο:Δεν βραχυκυκλωνα σωστα τις επαφες..
Αποστόλης1
30-05-14, 20:42
Υπέθετα ότι ήταν "εύκολο" γινόταν η επαναφορά και ζητουσε αρχικό παςς. :biggrin:
Αποστόλης1
30-05-14, 20:45
Δοκιμασα Αποστολη και τελικα ηταν πολυ απλο:Δεν βραχυκυκλωνα σωστα τις επαφες..
"βραχυκύκλωνες " εσύ!
Όλα στο πρόγραμμα είναι.
Με κατσαβιδι "μεταλλικο"(οχι μαυρο) το εκανα Αποστολη αλλα προφανως δεν το εκανα σωστα..
Αποστόλης1
30-05-14, 21:59
Γιώργο το ξέρω ότι δεν είναι εύκολο, ακόμα και σε πλακετάκι από τ/χειριστήριο που είναι ελεύθερο από εξαρτήματα μπορεί να την πατήσει κάποιος. Το κατσαβίδι πρέπει να έχει κάποια κλίση, όχι κάθετο, αλλά είναι και θέμα χώρου, καθαρότητας των επιφανειών αλλά και χρονικής διάρκειας της πραγματικής επαφής.
Αν το τέλειωσες η ικανοποίηση είναι μέρος της ανταμοιβής.
Καλό βράδυ.