PDA

Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Sony] SONY KV-29CL11E FE2 Πρόβλημα στην εικόνα

markosk
13-05-14, 22:08
Η συγκεκριμένη SONY με σασί FE2 έχει εικόνα και ήχο αλλά η οθόνη είναι μαύρη από τη μέση και κάτω. Μάλλον έχει να κάνει με τον πριονωτό παλμό κάθετης σάρωσης ο οποίος υπάρχει μεν σε όλη την διαδρομή από το pin19 του tda9394 μέχρι το pin7 του STV9379 αλλά έχει θόρυβο. Όλες οι τάσεις είναι ΟΚ μόνο το +/-15V είναι +/-13V. Έχω αλλάξει μετ/στή υψηλής - tda9394 - STV9379. Μήπως δεν επιστρέφει κάποια ανάδραση από την κάθετη σάρωση στο TDA. Εν τω μεταξύ έψαξα για datasheet του tda9394 και δεν βρήκα πουθενά. Καμία ιδέα ???
Ευχαριστώ.

http://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=37716&stc=1

ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
14-05-14, 20:06
κατέβασε το σχέδιο της tv πήγαινε στο tda9394 και ακολούθησε την γραμμή πιν 18 είναι για το κάτω μισό της οθόνης εκεί κάπου αν ψάξεις την γραμμή μέχρι το τέλος καπου θα βρείς βραχυκύκλωμα

markosk
14-05-14, 23:19
Φίλε Νίκο,
Έκανα αυτό που είπες αλλά δεν βρήκα βραχυκύκλωμα ούτε στη μία γραμμή <πίν18> ούτε στην άλλη <πίν19>. Παρατήρησα όμως ότι το σήμα που υπάρχει σε αυτά τα δυο ποδαράκια (18/19) είναι πανομοιότυπο (φωτογραφία) και αναρωτιέμαι εάν αυτό είναι σωστό , γιατί και στο σχέδιο αναφέρονται ως VD+ και VD-. Επίσης δεν μου αρέσει το ότι και οι δυο παλμοί έχουνε τον ίδιο θόρυβο.
Πάντως σ’ευχαριστώ για την απάντηση.
http://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=37719&stc=1

ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
14-05-14, 23:34
Μηπως ειναι αρπαγμενο το Tda 9394?

spiroscfu
15-05-14, 01:47
με το VD εννοεί διαφορικό σήμα καθέτου γιαυτό υπάρχουν δυο (+ και -),
ο θορυβος που υπάρχει και στα δυο λοιπον δεν ειναι προβλημα (θα αφαιρεθει μονη της απο την διαφορικη βαθμιδα του STV9379)

παντως σε εμενα μου φαινεται για προβλημα στο κυκλωμα του STV, μετρα (με πολυμετρο) αν έχεις κοντα στα 0V στα πιν 1,5,7

μάλλον ο παλμος εξοδου δεν έχει αρνητική συνιστώσα

edit:
ο θορυβος που μετρας μπορει να οφείλετε στον λανθασμενο παλμο εξοδου,
που επενεργεί (σαν αναδραση) στις εισοδους τους STV

markosk
15-05-14, 02:15
Μηπως ειναι αρπαγμενο το Tda 9394?

Την TV αυτή την έχω μήνες μ’αυτό το πρόβλημα και πίστευα και εγώ ότι είναι αρπαγμένο το Tda9394. Πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου η sony ενός φίλου με ίδιο σασί και έκανα τράμπα το tda9394, τον μετ/στη υψηλής και διάφορα άλλα. Το αποτέλεσμα το ίδιο. Η sony του φίλου μου παίζει κανονικά και η δική μου έχει το ίδιο θέμα. Γι αυτό έχω σπαταλήσει και τόσο χρόνο αλλιώς θα την είχα παρατήσει τη ριμάδα.

ezizu
15-05-14, 13:59
Αν αλλάξεις τις ρυθμίσεις που αφορούν το vertical, (στο service mode), αλλάζει ταυτόχρονα κάτι και στο κάθετο εύρος της εικόνας , ή μένει ως έχει ;
Το έχεις τσεκάρει;

markosk
15-05-14, 16:59
ως σε εμενα μου φαινεται για προβλημα στο κυκλωμα του STV, μετρα (με πολυμετρο) αν έχεις κοντα στα 0V στα πιν 1,5,7

μάλλον ο παλμος εξοδου δεν έχει αρνητική συνιστώσα

STV

Ναι όντως ο παλμός εξόδου έχει ελάχιστη αρνητική συνιστώσα, με το πολύμετρο μετράω 2,5V στο πίν 5 (έξοδος) και 0,57V στα πίν 1 και 7(είσοδοι). έχω αλλάξει το STV και όλα τα τριγύρω εξαρτήματα και κάνει το ίδιο πράμα. Δε βγάζω άκρη, θα την παρατήσω για λίγο μπάς και μου΄ρθει καμιά αναλαμπή. Ευχαριστώ για την βοήθεια…

markosk
15-05-14, 17:26
Αν αλλάξεις τις ρυθμίσεις που αφορούν το vertical, (στο service mode), αλλάζει ταυτόχρονα κάτι και στο κάθετο εύρος της εικόνας , ή μένει ως έχει ;
Το έχεις τσεκάρει;

Δεν το έχω τσεκάρει, αλλά τόσο μεγάλη απόκλιση από τις ρυθμίσεις δεν νομίζω. Θα το δοκιμάσω… Δεν ξέρω βέβαια αν τα καταφέρω με μισή οθόνη αλλά θα το δοκιμάσω.

Αποστόλης1
16-05-14, 18:50
Μάλλον στο STV πρέπει να μετρήσεις αντ/σεις, διόδους και να αλλάξεις ηλεκ/κούς

υγ .. αλλά δεν διευκρινίζεις αν λείπει ή είναι συμπιεσμένη η εικόνα., επίσης μήπως οι τροφ/σίες εχουν κυμάτωση

teo966
16-05-14, 20:14
νομιζω οτι στο service menu υπαρχει ρυθμιση που κοβει την μιση εικονα.

johnkou
17-05-14, 00:55
Να πω και γω κατι που μουχει τυχει μηπως το ολοκληρωμενο καθετου που βαλες δεν ηταν ακριβως το ιδιο, δηλαδη να φοραει το tda8177 και εσυ εβαλες το tda8177fs τοχω κανει και γω απο απροσεξια και δεν δουλευε καλα.

markosk
17-05-14, 02:46
Μάλλον στο STV πρέπει να μετρήσεις αντ/σεις, διόδους και να αλλάξεις ηλεκ/κούς

υγ .. αλλά δεν διευκρινίζεις αν λείπει ή είναι συμπιεσμένη η εικόνα., επίσης μήπως οι τροφ/σίες εχουν κυμάτωση

Όλα τα εξαρτήματα στο κύκλωμα του STV τα έχω τσεκάρει πολλές φορές. Μέχρι που ξεκόλλησα τους smd πυκνωτές και τους μέτρησα

Η εικόνα είναι πολύ συμπιεσμένη και λείπει και κομμάτι από κάτω (περίπου το 30%).

Τις τάσεις τις μέτρησα μόνο με το πολυμετρο και ήτανε ΟΚ, όταν την ανεβάσω και πάλι στο πάγκο θα το τσεκάρω οπωσδήποτε για κυμάτωση, ειδικά τις τάσεις του TDA9394 γιατί νομίζω ότι εκεί είναι η πηγή του προβλήματος.

Σ’ευχαριστώ για τις ιδέες.