Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Άλλη] TELEFUNKEN MP142M ,κολλημένη σε STBY, 14΄΄
Καλησπέρα.Η εν λόγω TV δεν ανοίγει,ούτε απο το remote control ούτε και απο τα κουμπιά της πρόσοψης.Το led είναι σταθερά κόκκινο.Υπάρχει καμιά ιδέα?Σημείωση: Ο Μ/ΤΗΣ υψηλής δεν βγάζει τα 13V (PIN10) ούτε και τα 200V (PIN 9) σύμφωνα και με το σχέδιο CHASSIS 418A.Ευχαριστώ
Κάποιος που να γνωρίζει κάτι? Πάντως έχω τσεκάρει τα πάντα, εκτος του Μ/Τ υψηλής.Δεν μπορώ να πάρω τις παραπάνω τάσεις που βγαίνουν απο το δευτερεύων του.Στο κύκλωμα οριζοντίου δεν βρήκα τίποτα περίεργο.Είμαι ένα βήμα πριν αγοράσω τον Μ/Τ υψηλής.Μήπως υπάρχει κάποια διαδικασία ελέγχου π.χ. με λάμπα ή κάτι άλλο ώστε να σιγουρευτώ ότι η ταλάντωση του οριζοντίου λειτουργεί? και πως γίνεται αυτό?
Κάποιος που να γνωρίζει κάτι? Πάντως έχω τσεκάρει τα πάντα, εκτος του Μ/Τ υψηλής.Δεν μπορώ να πάρω τις παραπάνω τάσεις που βγαίνουν απο το δευτερεύων του.Στο κύκλωμα οριζοντίου δεν βρήκα τίποτα περίεργο.Είμαι ένα βήμα πριν αγοράσω τον Μ/Τ υψηλής.Μήπως υπάρχει κάποια διαδικασία ελέγχου π.χ. με λάμπα ή κάτι άλλο ώστε να σιγουρευτώ ότι η ταλάντωση του οριζοντίου λειτουργεί? και πως γίνεται αυτό?
Ειχα επισκευασει πριν 2 χρονια μια τετοια με το ιδιο συμπτωμα,θυμαμαι οτι ειχα αλλαξει μια διοδο (μια απο αυτες που εχω κυκλωσει στη φωτο).
βγαλτες στο αερα και κανε ενα τσεκ.
http://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=37479&stc=1
Ευχαριστώ για την απάντηση.Εννοείς να τις βγάλω ταυτόχρονα όλες μαζί ή μία-μία και να κανω check των τάσεων?
Όπως το έχω τσεκάρει μέχρι στιγμής,πριν την απάντησή σου δηλαδή, στην κάθοδο της DP50 παίρνω 107V,στην DP65 10V και στην DP63 14V και φυσικά άφαντα τα 13V και 7V.
Ευχαριστώ για την απάντηση.Εννοείς να τις βγάλω ταυτόχρονα όλες μαζί ή μία-μία και να κανω check των τάσεων?
Όπως το έχω τσεκάρει μέχρι στιγμής,πριν την απάντησή σου δηλαδή, στην κάθοδο της DP50 παίρνω 107V,στην DP65 10V και στην DP63 14V και φυσικά άφαντα τα 13V και 7V.
μια-μια με το ενα ποδι στον αερα και χωρις ταση ,με το πολυμετρο σου
Οκ.Τις έχω τσεκάρει βέβαια κολλημένες στην πλακέτα και όχι στον αέρα.Θα σε ενημερώσω σχετικά.Ευχαριστώ
Καλησπέρα.Γιώργο, τσέκαρα όλες τις διόδους όπως είπαμε.Τίποτα δεν άλλαξε.Καμιά άλλη ιδέα?
εαν εβγαζε αυτες τις τασεις ο υψηλης θα δουλευε και η τβ ..
κοιτα στο τρανζιστορ υψηληs στο συλεκτι τι ταση εχεις//?
αν εχει ...βαλε παλμογραφο στην βαση του ιδιου τρανζιστορ και πατα να ανοιξη ..εχεις παλμο//?
μπορει να μην εινε καν η βλαβη απο τροφοδοσια αυτη..και προζεσορας καμενος τα ιδια κανει
γενικα μετρα πρωτα τιs τασειs στο δευτερευον του sops και συνεχιζουμε
στην DP 65 εχεις 10 ? δεν αλλαζεις τον CP 59
φυσικά άφαντα τα 13V και 7V.
τα 13 τα περνει απο υψηλη χωρις αυτα δεν εχει 7
το τβκοντρολ σιγουρα δουλευη?? μηπως εχεις κλειδωμενα μπουτον ..και χαλασμενο κοντρολ??
λεω ..εχει τυχει και αυτο .
Καλησπέρα.Το τηλεκοντρολ δουλευει.Πως θα καταλάβω αν είναι κλειδωμένα τα bouton μπροστά?
Τον prosessor τον άλλαξα αλλά τίποτα.Στον συλλέκτη μετράω τάση,δεν θυμαμαι πόσο, δεν έχω το σχέδιο μπροστά μου.Κάπου στα 147V ή και περισσότερα.
Θα κοιτάξω και τον CP59.Ευχαριστώ.
Καλησπέρα.Το τηλεκοντρολ δουλευει.Πως θα καταλάβω αν είναι κλειδωμένα τα bouton μπροστά?
Τον prosessor τον άλλαξα αλλά τίποτα.Στον συλλέκτη μετράω τάση,δεν θυμαμαι πόσο, δεν έχω το σχέδιο μπροστά μου.Κάπου στα 147V ή και περισσότερα.
Θα κοιτάξω και τον CP59.Ευχαριστώ.
στο συλλεκτη 147?? πολλα ..καπου 110 πρεπει να εχει..τοσα εχουν απο 25" και πανω
εαν εχεις παλμογραφο δες τον παλμο στο τρανζιστορ στην βαση .
..νομιζω
αυτη εχει μετασχηματιστη στο ντραιβ κοιτα εχει ταση?? το ντραιβ στη βαση περνει παλμο?
πολλα μπορει να εινε η βλαβη σου ..παμε στα ευκολα τωρα τασεις κτλπ
προσεσορ που βρηκες ?? απο αλλο σασι??
Όπως σου είπα δεν θυμάμαι καλά.Μάλλον όσο περίπου λές είναι η τάση στον συλλέκτη.
Θα κοιτάξω και τον παλμό και θα σου πω.
Βρήκα απο άλλο σασί ένα προσεσορ.
Για τα κλειδωμένα button τι λες?
Λοιπόν συνάδελφοι.
Στον συλλέκτη παίρνω 107V και στην βάση δεν έχω παλμό καθώς πατώ είτε το pr+ απο την πρόσοψη είτε απο το remote control.Τον CP 59 τον έχω αλλάξει,πάλι παίρνω τα 10.5V αντί των περίπου 15.Το drive TL17 στο συλλέκτη έχει 10.5V.
Έλεγξε επίσης αν όντως υπάρχουν τα 5V στον εκπομπό του τρανζίστορ TR82 (ή στο πόδι 42 του controller IR01).
Έχω τα 5V και στο TR82 και στο pin 42.Σημειωτέον ότι έχω αλλάξει την μπαταρία εκεί.