Επιστροφή στο Forum : [Siemens] Siemens Siwamat Plus 3700 Πρόβλημα με το στύψιμο.
Prezonautis
08-02-14, 18:16
Καλησπέρα σας έχω ένα πλυντήριο Siemens Siwamat Plus 3700, εάν και είναι 10ετίας όλα του τα εξαρτήματα ειναι σαν καινούργια και η πλακέτα του και όλα του τα ηλεκτρονικά εξαρτηματα, το "τύμπανο" μονο σαν να θελει λιγο καθάρισμα γιατι έχει κατι σαν λίπη επάνω του αλλα δεν θέλω να μπω σε αυτήν την διαδικασία μηπως και το κανω καμία ζημιά γιατί έχει ελατήρια μεσα.
Το πρόβλημα ειναι οτι όταν το βάζω στην μπρίζα και επιλέγω το πρόγραμμα F στους 40c ή στους 60c το εκτελεί κανονικά αλλά στο τελος τα ρούχα ειναι βρεγμένα, δηλαδή δεν κανει καλό στύψιμο!! Στα καπάκια το βάζω στο πρόγραμμα C χωρις βαθμούς για να τα κάνει ξέβγαλμα και στύψιμο και το αποτέλεσμα ειναι ΤΕΛΕΙΟ!!
Αν πάω ομως μετα να ξανα βάλω πλυντήριο στο ίδιο προγραμμα ή και σε αλλο δεν θα γυρίζει ο κάδος αλλα όλα τα άλλα θα εκτελούνται κανονικά δηλαδή να βάλει νερό και μετα να το κάνει άντληση και αν βαλω θερμοκρασία θα το ζεστάνει το νερο κανονικά.. και στο τέλος τα ρουχα θα είναι μεσα στο νερό... αν μετα παω να βάλω το προγραμα C να τα κάνει στύψιμο μπορεί να γυρίσει ο κάδος αλλά τα ρούχα θα είναι μεσα στο νερο στο τελος.. (άντληση μπορεί να τυχει καμια φορά να μην κάνει και καθόλου και στο τέλος ο κάδος να είναι γεματος νερα) αν το κάνει αυτο το βάζω στο προγραμμα C χωρις βαθμους και γυρνάω το τύμπανο με το χέρι μου ωστε να δωσει εντολή να κάνει άντληση και να αδειάσει ο κάδος για να τον ανοίξω.
Κυριακίδης
08-02-14, 20:49
(άντληση μπορεί να τυχει καμια φορά να μην κάνει και καθόλου και στο τέλος ο κάδος να είναι γεματος νερα)
Να δεις για αρχή το φίλτρο που έχει κάτω και καθάρισε το . Επίσης κάνε έλεγχο να δεις όταν κάνει άντληση βγάζει με ορμή τα νερά ? ή τα βγάζει με δυσκολία? (αν τα βγάζει με δυσκολία τα νερά από την άκρη της αποχέτευσης δες για διπλωμένη αποχέτευση ή στα κολάρα που έχει από αντλία προς φίλτρο και κάδο μήπως έχει μέσα κάποια εμπόδια π.χ. κέρματα κάλτσες κτλ)
Prezonautis
08-02-14, 22:10
Πέτρο κανει άντληση με ορμή!!! και το φίλτρο ειναι πεντακάθαρο ουτε σπασμένους σολίνες έχει, ειναι απο τα πρότα πράγματα που κοίταξα, σ'ευχαριστώ πάντος. Γιατί οταν δεν μου βγάλει τα νερα απο τον κάδω στο τέλος του προγράμματος το βάζω με το χέρι στην εντολή για άντληση και τα ξερνάει ολα :001_rolleyes:.
Το πρόβλημα ειναι ηλεκτρονικό μάλλον!!
Κυριακίδης
09-02-14, 10:07
Στα καπάκια το βάζω στο πρόγραμμα C χωρις βαθμούς για να τα κάνει ξέβγαλμα και στύψιμο και το αποτέλεσμα ειναι ΤΕΛΕΙΟ!!
Εννοείς με το παραπάνω ότι σου έκανε και στύψιμο και στα έβγαλε στεγνά και τελείωσε το πρόγραμμα που? (δεν το θυμάμαι καλά αυτό το μοντέλο) νομίζω τελειώνει στο F? ... δηλαδή θέλω να πω είτε από το Α το ξεκινήσεις (με πρόπλυση) είτε από το Β (κυρίως πλύση) τελείωνε στο F?
Αν πάω ομως μετα να ξανα βάλω πλυντήριο στο ίδιο προγραμμα ή και σε αλλο δεν θα γυρίζει ο κάδος αλλα όλα τα άλλα θα εκτελούνται κανονικά δηλαδή να βάλει νερό και μετα να το κάνει άντληση και αν βαλω θερμοκρασία θα το ζεστάνει το νερο κανονικά
Δηλαδή όταν λες στο "ίδιο πρόγραμμα" ..π.χ. ακόμα και στο C που αναφέρεις παραπάνω ότι πήγε "τέλεια" ?
Έριξες μια ματιά οπτικά στην πλακέτα αν μπορείς να δεις κάτι ύποπτο? κανένα μαύρισμα /ψυχρή κόλληση?
Prezonautis
09-02-14, 13:14
Εαν δεν είναι στην μπριζα μια ολόκληρη ημέρα και μετα βάλω πλυντήριο στο πρόγραμμα F το εκτελεί κανονικά αλλα στο τελος τα ρουχα είναι μουσκεμα δεν τα κάνει σωστο στύψιμο.. (και τωρα σκεφτηκα οτι δεν ανεβάζει στροφες ο κάδος... αρα δεν μπορει να κάνει σωστό στύψιμο...) μετα τα βάζω στο πρόγραμμα C γιανα τα κανει ξεβγαλμα και στύψιμο και εκει το εκτελει σωστα ολο το προγραμμα και στο τελος ανεβάζει και στροφες στο full αρα τα ρουχα βγαινουν στυμενα!! οταν ομως παω να ξανα βάλω στα καπακια ξανα πλυντήριο μου κάνει αυτα που σου είπα παραπάνω, αρα 1 θεμα οτι δεν ανεβάζει στροφές στο πρόγραμμα F και η πλακέτα ειναι μια χαρά μέτρησα πυκνωτες αντιστασης και ρελε και ειναι ολα ΟΚ!! (καμια φορα το βαζουμε το προγραμμα Β). Σημερα το πρωι το έβαλα δυο φορες στο C με ενα σεντόνι μεσα γιανα δω τι θα κανει και τις δυο φορες τα πήγε τέλοια σε λίγο θα το ξανα βάλω στο F να δω τι θα κάνει (δεν το βγάζω απο την μπριζα).
Κυριακίδης
09-02-14, 14:31
οταν ομως παω να ξανα βάλω στα καπακια ξανα πλυντήριο μου κάνει αυτα που σου είπα παραπάνω,
Τι εννοείς στα "καπάκια"
Το κουμπί που είναι για επιλογές στροφών στυψίματος (εννοείται τις έχεις επιλέξει σωστά με το αντίστοιχο πρόγραμμα)
Δοκίμασε να απομονώσεις προσωρινά το αντιπαρασιτικό στην είσοδο ρεύματος.
Prezonautis
09-02-14, 15:16
Χμ... μολις τελείωσε το προγραμμα F και δεν εκανε στύψιμο δεν γυρνουσε ο καδος, έβαλα το C και τιποτα δεν γυρνάει ο καδος αλλα ολες οι αλλες εντολες εκτελουντε, πχ να βάλει νερο.
τα κουμπια για το συντομο προγραμμα, στροφες απο 1000 - 800 και να βάλει πολυ νερο τα έχω ολλα απενεργοποιημένα μονο το eco έχω ενεργoποιημένο, θα δοκιμάσω αυτο για τα παράσιτα.
Κυριακίδης
09-02-14, 15:33
Ρίξε και μια ματιά στα καρβουνάκια του μοτέρ , στην ανάγκη καθάρισε τα ή αντικατέστησε τα (10 χρόνια λες το έχεις )
Prezonautis
09-02-14, 16:28
!!! θα τα κοιτάξω τα καρβουνάκια..
Αλλα τα δίνει μια χαρα το μοτερ αρκει να πάρει εντολή.. με το αντιπαρασιτικό τιποτα πάλι δεν περνει μπρος το μοτερ τώρα το έβγαλα απο την πριζα και θα το ξανα βάλω το βράδυ να δώ αν θα παρει... δεν έχω και το πολύμετρο να δω αν δίνει ρευμα στο μοτερ... χμ.. δεν το σκέφτηκα αυτο θα το μετρισω αυριο.
Prezonautis
09-02-14, 21:54
Λογικά το βρήκα το πρόβλημα!!! Το μοτερ άρχισε να βγάζει σπίθες οταν γυρνάει, άρα Πέτρο κατι με τα καρβουνάκια παίζει οπως είπες και εσύ, με την πρώτη ευκαιρία θα το ανοίξω να το δώ.. :001_rolleyes:
Κυριακίδης
09-02-14, 22:52
Ωραίος ... ελπίζω να μην έχουν τερματίσει πολύ μέχρι να βρήκε το ελατήριο πάνω στον συλλέκτη . Αντικατέστησε με ποιοτικά καρβουνάκια (γιατί υπάρχουν και μάπα .. εμείς τα λέμε "μαλακά" . ενώ τα ποιοτικά είναι πιο "σκληρά" ) . Καλό καθάρισμα κτλ ..
Η πλάκα είναι ότι το "στοιχείο" επίλυσης το έδωσες κιόλας από το 1ο ποστ ! (αλλά εγώ το διάβασα βιαστικά και δεν πρόσεξα την παρακάτω λεπτομέρεια ! ... που ναι προδίδει ότι κάτι συμβαίνει με τα καρβουνάκια !)
και γυρνάω το τύμπανο με το χέρι μου ωστε να δωσει εντολή να κάνει άντληση και να αδειάσει ο κάδος για να τον ανοίξω Όμως μην το ξανακάνεις με το χέρι , γιατί είναι άτιμη περίπτωση μπορεί να "γκαζώσει " το μοτέρ ξαφνικά και να συμβεί ατύχημα στα δάκτυλα.
Prezonautis
10-02-14, 11:35
Πέτρο τα καρβουνάκια έχουν 2cm ακόμα γιανα τερματίσουν!!!!
θα το πάω σε ένα μαγαζι που κάνουν συντήρηση δυναμό και μοτερ, να το βάλουμε κατευθιαν στο ρευμα να δουμε γιατι έβγαζε σπιθες.
Το μόνο που είδα οπτικα είναι μαυρίλα γύρο γύρο απο εκεί που γυρνάνε τα καρβουνάκια.
δεν έχω χρόνο να το πιάσω μονος μου..
Ελπίζω να μην με πάρει πάνω απο 15 μαζί με τα καρβουνάκια αν θέλει καινούργια λογο 10ετίας..
Παντος σε ευχαριστώ για την βοήθεια σου. :001_smile:
Prezonautis
13-02-14, 09:54
Ωραία εχθές καθάρισα το μοτέρ και πέρασα καινούργια καρβουνάκια, λειτουργεί τέλεια αλλά κάνει σπινθηρισμό εκεί που ακουμπάει το καρβουνάκι στην επιφάνεια του ρότορα!! Είναι λογικό αυτό? λόγο της μεγάλης τάσης το κάνει γιατί το επόμενο που σκέφτηκα είναι ότι δεν το καθάρισα καλά γιατί έχει λίγη μαυρίλα ανάμεσα στα κενά του ρότορα.. αλλά δεν πιστεύω να είναι αυτό.
http://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=37267&stc=1
Κυριακίδης
13-02-14, 10:33
Μην ανησυχείς (δεν σπινθηρίζει πολύ σύμφωνα με φωτογραφία) ίσως είναι επειδή είναι φρέσκα τα καρβουνάκια και μέχρι να "πατηθούν" και να στρώσουν . Άμα περπατάει δώστου
Prezonautis
13-02-14, 18:07
Ναι όταν τα έδωσε παρατήρησα ότι χαλάρωσε ο σπινθηρισμός, τώρα έχω άλλο πρόβλημα στο πρόγραμμα F όταν είναι στα τελειώματα δεν κάνει άντληση και ούτε στύψιμο... ενώ στο πρόγραμμα C που είναι για στύψιμο και ξέβγαλμα το εκτελεί κανονικά, μετά ξανά έβαλα το F γιανά δω αν έχω πάλι πρόβλημα με το μοτέρ αλλά λειτουργούσε κανονικά όπως προβλέπεται.. τι να πω... θα κάνω πιο εκτενή έλεγχο και θα δώσω αναφορά.
Κυριακίδης
13-02-14, 21:00
Ναι όταν τα έδωσε παρατήρησα ότι χαλάρωσε ο σπινθηρισμός, τώρα έχω άλλο πρόβλημα στο πρόγραμμα F όταν είναι στα τελειώματα δεν κάνει άντληση και ούτε στύψιμο... ενώ στο πρόγραμμα C που είναι για στύψιμο και ξέβγαλμα το εκτελεί κανονικά, μετά ξανά έβαλα το F γιανά δω αν έχω πάλι πρόβλημα με το μοτέρ αλλά λειτουργούσε κανονικά όπως προβλέπεται.. τι να πω... θα κάνω πιο εκτενή έλεγχο και θα δώσω αναφορά.
Διάβασε λεπτομέρειες του Manual μήπως αναφέρει κάτι για αυτό στο (F) δηλαδή ανάλογα το είδος προγράμματος που επέλεξες μήπως και με αντίστοιχα κουμπιά που έχεις πατήσει στο καντράν ... σκοπίμως να σταματάει στο F.
Prezonautis
15-02-14, 14:09
Πάτησα όλα τα κουμπιά έτσι όπως ήταν από την πρώτη στιγμή και όλα πλέων λειτουργούν κανονικά!!! :001_smile:
δεν τα ξανά πειράζω :biggrin:
Αααα και τα καρβουνάκια έστρωσαν και δεν βγάζουν άλλο σπίθες!!
Το θέμα έχει κλείσει.
Ενα ευχαριστω στον κυριακιδη κ σε τοσους αλλους που βοηθουν αφιλοκερδως κ σε καναν εσενα εμενα κ τοσους αλλους μαγκες δεν βλαπτει . σιγουρα παράλειψή σου ,φιλικα χωρις να προσβαλλω.