Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [HiFi] ενισχυτης

stavros2005
20-01-14, 22:58
παιδια καλησπερα!!δεν ειμαι ηλεκτρονικος αλλα μου αρεσει να προσπαθω με τα λιγα που ξερω!! ενισχυτης denon pma-480 2χ60 στα 8 ομ. καηκε ο μετασχηματιστης υποθετω απο κακη επαφη στη πριζα!!ψαχνωντας στο ιντερνετ δε μπορεσα να βρω ακριβως τον ιδιο μετασχηματιστη αλλα καπου βρηκα οτι χρειαζεται περιπου 180-200w 2x30-33..τοροειδη. παραγγειλα το μετασχηματιστη 200w 2x30 τον εβαλα εξωτερικα δοκιμαστικα . ο ενισχυτης αναψε κανονικα επαιζε αλλα στα 5 λεπτα λειτουργιας σε χαμηλη ενταση ζεσταθηκε παρα πολυ... η ψυκτρα του δε πιανονταν και η γεφυρα ανορθωσεως το ιδιο. επισης εκανε ενα μικρο βομβο με κλειστη τη φωνη(ακουγεται σαν βομβος ρευματος) μετρησα την dc ταση στη γεφυρα ανορθωσεως περιπου 48 v ενω στο σχεδιο λεει 44 v. εχει σημασια αυτο..οι πυκνωτες εινα 2χ56v.
τι να φταιει? μηπως η επιλογη για μετασχηματιστη 2χ30 ηταν λαθος και πεφτει μικρος η κατι αλλο??

UV.
21-01-14, 16:40
Γεια σου Φάνη
Το ότι μόλις σε 5 λεπτά ζεστένεται τόσο πολύ και έχει και βόμβο σημαίνει ότι έχει και κάποιο άλλο πρόβλημα (εκτός αν είναι σε τάξη Α ...χλωμότατο)

μηπως η επιλογη για μετασχηματιστη 2χ30 ηταν λαθος και πεφτει μικρος η κατι αλλο??

Το 2Χ30V είναι σωστό για την DC τάση που απαιτείται αλλά νομίζω ότι τα 200W (100 στο κανάλι είναι πολύ λίγα αλλά θεωριτικά επαρκούν) :-k
Το ερώτημά μου είναι αν αντικατέστησες τοροειδή με νέο ιδίου μεγέθους με τον προηγούμενο (σε όγκο) τότε και ο προηγούμενος είχε τα αντίστοιχα βάττ :thumbdown:
προτείνω να αποσυνδέσεις την τροφοδοσία (σίγουρα συμμετρικά +45 -45) διαδοχικά στο κάθε κανάλι και ίσως δεις σε ποιό κανάλι είναι το πρόβλημα
Η αλήθεια είναι ότι είναι λίγο δύσκολο να το κάνεις γιατί πρέπει να γίνει επέμβαση στην πλακέτα από κάτω!

καλή τύχη στην επισκευή σου

east electronics
23-01-14, 20:52
2x30 AC μας κανουν περιπου 42 βολτ ανορθωμενο τα 48 που μετρησες εσυ απο που προκυπτουν ? Υπαρχει καμμια πιθανοτητα ο μετασχηματιστης να ειναι 35-35 βολτ και οχι 30-30 ?

Αυτο που καταλαβαινεις ως βομβο ειναι πιθανον να ειναι DC στην εξοδο αλλα και σε αυτη την περιπτωση θα σε ειχε κοψει η προστασια του μηχανηματος για να μην καψεις καποιο ηχειο , Ειναι πιθανον να εχεις κατι καμμενο στην ανορθωση η να συμβαινει καποια αλλη βλαβη οπως διαρροη σε πυκνωτη και να εχεις θεμα ...Θα πρεπει να το δει καποιος με γνωσεις .

UV.
23-01-14, 22:31
Νομίζω ότι ο Φάνης εγκατέλειψε την προσπάθεια

2x30 AC μας κανουν περιπου 42 βολτ ανορθωμενο τα 48 που μετρησες εσυ απο που προκυπτουν ?
συμφωνώ και εγώ και πιστεύω ότι ίσως το βολτόμετρό του μετράει λάθος:^o

Προτείνω στον Φάνη να πάει για την επισκευή στα παιδιά της east electronics που αποδεδειγμένα κάνουν άριστη δουλειά
Έχω δει τη δουλειά σας east electronics τα συγχαριτήριά μου :psonio: