Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Κλιματιστικό Mitsubishi] Θόρυβος από τον συμπιεστή

papath
26-06-13, 13:36
Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα σε κλιματιστικό Mitsubishi inverter.

Ανοίγω το A/C στην ψύξη και ξεκινάει ο συμπιεστής. Δευτερόλεπτα μετά ακούγεται από τις σωληνώσεις η ροή του freon, για λίγο και μετά ο θόρυβος της ροής σταματά και ακούγεται ένας θόρυβος από το συμπιεστή υψίσυχνος σχετικά και διακοπτόμενος ανάλογα με τις στροφές του συμπιεστή. Μετά από 2-4 λεπτά ο θόρυβος αυτός σταματάει και όλα καλά μέχρι την επόμενη φορά που θα ξεκινήσει και πάλι ο συμπιεστής. Επίσης έχω παρατηρήσει οτι όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι πάνω από 32 βαθμούς περίπου δεν κάνει τον θόρυβο αυτό.

DIATHERM
26-06-13, 17:21
κροταλιζει ο συμπιεστης...?

papath
26-06-13, 17:30
Ηδη ψάχνω να μάθω πως έγινε η εγκατάσταση... με κενό ή χωρίς

papath
26-06-13, 17:49
Ο ιδιοκτήτης δε θυμάται να έγινε χρήση κάποιου μηχανήματος που να συνδέθηκε με το κλιματιστικό, όπως μου είπε.

Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να ελέγξω για διαπίστωση?

Αν οχι, πως αδειάζω το κλιματιστικό από το φρέον?

DIATHERM
26-06-13, 18:03
Τωρα τρεχατε ποδαρακια μου... ειναι τα καλα συνεργεια που βαζουν κλιματιστικα οι μαγκες χωρις κενο...!
τι φρεον εινια....?
πηρες πιεσεις να δεις...?

papath
26-06-13, 18:15
Οπως θα κατάλαβες είναι r410a. Η πίεση είναι στα 145psi στην test run λειτουργία και με εξ. θερμοκρασία 32 βαθμούς. Ενώ το ρεύμα της εξ μόναδας 2.36Α

Από το service manual η πίεση στους 30 βαθμούς θερμοκρασία περιβάλοντος πρέπει να είναι 113psi (το μοντέλο είναι το fh25)

36303

DIATHERM
26-06-13, 18:19
πολυ φρεον εχει το μηχανημα και πνιγει τον συμπιεστη,
η πιεση χαμηλη του R410a ειναι 95-110 μαξ!!
ποση ωρα το αφησες να δουλεψει και πηρε την μετρηση αυτη..?
αμπεροτσιμπιδα εβαλες..?

papath
26-06-13, 18:26
Δες πιό πάνω... μετά από 10 λεπτά λειτουργίας

DIATHERM
26-06-13, 18:28
Ωπος σου ειπα πρεπει να βγαλεις φρεον...
καλα ποιος εβαλε τοσο πολη φρεον...? καθαρισε και τον εξωτερικο εναλακτι για να εχεις μια ποιο ξεκαθαρη εικονα απο πιεσεις...

papath
26-06-13, 18:37
Η εγκατάσταση έγινε το Μάρτιο. Το μήκος των σωληνώσεων εσωτερικής - εξωτερικής μονάδας είναι 6μ περίπου. Στο manual λέει μέχρι 7μ δεν χρειάζεται επιπλέον φρεον. Δεν έγινε κάποια επιπλέον φόρτωση με φρέον. Μήπως η εξαέρωση (που μάλλον έκαναν γιατί ο ιδιοκτήτης μου λέει οτι πάτησαν μια βαλβίδα και εβγαλε αέρα) δεν ήταν αρκετή?

Ο εναλλάκτης δεν έχει ούτε σκόνη...

papath
26-06-13, 18:42
Πως θα βγάλω φρέον χωρίς να βγάλω και το λάδι? υπάρχει τρόπος?

DIATHERM
26-06-13, 18:43
καλα αυτο σηγουρο οτι δεν ηταν αρκετη .... ανυπαρκτη ηταν...
τωρα η πατατα εγινε... το μηχανημα αποδιδει πως το βλεπεις...?
οι σωληνες υγροποιουνται...?
ο αερας θα κανει μεγαλη ζημια, ειδη εχει ξεκινησει δηλαδη..

papath
26-06-13, 18:51
Το μηχάνημα δεν έχει κανένα πρόβλημα με την απόδοση. Το έβαλα στους 16 βαθμούς και μετά από λίγο δε κάθεσαι μπροστά από τον παγωμένο αέρα και οι σωλήνες παγάκι. Το έβαλα και στη θέρμανση και η αλήθεια είναι οτι με τη λίγη εμπειρία (έως ανήπαρκτη) που έχω δεν έχω ξαναδεί σωλήνμες να καίνε και ο αέρας να βγαίνει καυτός.

papath
26-06-13, 19:13
Πως εξηγείται το φαινόμενο που όταν αυξάνει η θερμοκρασία περιβάλλοντος δεν παρουσιάζει το πρόβλημα?

Πως θα αφαιρέσω φρέον χωρίς να βγάλω και το λάδι? υπάρχει τρόπος?

DIATHERM
26-06-13, 21:36
Αυτο μπορει να σου φανηκε δεν το ξερεις σηγουρα...
και αφου σου δουλευει καλα ως αποδοση, τι θες να το πειραξεις και να μπεις σε ενα σωρο διαδικασιες οι οποιες κοστιζουν κ'ολλας...? τωρα τον θορυβο αυτον που κανει ο συμπιεστης και ολα να τα κανεις απο την αρχη δεν θα αλλαξει κατι, εχει αρπαξει ο συμπιεστης,τωρα οτι ηταν να γινει εγινε...
εσυ κρινεις και η τζεπη σου εαν θες να προχωρησεις...
αλλα ειναι κριμα να καταστρεφονται κλιματιστικα απο ενος τεταρτου δουλεια την οποια βαριουνται καποιοι μαγκες

papath
27-06-13, 01:43
Θα το προσπαθήσω, μήπως και μπορέσω να βελτιώσω την κατάσταση και γλιτώσει ο άνθρωπος τα χειρότερα.
Για αρχή θα αφαιρέσω σιγά σιγά φρεον για να δω τι θα αλλάξει στη λειτουργία. (μιας και δεν έχω όλα τα απαιτούμενα εργαλεία μαζί μου)
Με την πρώτη ευκαιρία θα το αδειάσω και θα το ξαναγεμίσω σωστά, με το βάρος φρεον που λέει ο κατασκευαστής. Δε νομίζω να το κάνω χειρότερα.

Δεν είμαι επαγγελματίας του είδους αλλά μερικά κλιματιστικά που έχω βάλει το έχω κάνει σωστά. Οποιοδήποτε σχόλιο-συμβουλή είναι δεκτή.

stefanoszis
27-06-13, 15:22
νομιζω οτι πεδευεσε χωρις λογο. καλεσε το service της εταιρειας αφου ειναι σε εγγυηση να το φτιαξουν.

papath
28-06-13, 13:49
Κατέβασα την πίεση στα 130 psi στην test λειτουργία όπως λέει ο κατασκευαστής (τόσο πρέπει να είναι σύμφωνα και με το service manual). Σε φούλ λειτουργία η πίεση είναι τώρα στα 110psi.
Μετά από 24ωρες παρακολούθηση-λειτουργίας δεν παρουσίασε ξανά το πρόβλημα με το θόρυβο. Με την πρώτη ευκαιρία θα το αδειάσω και θα το γεμίσω ξανά σωστά.

Ευχαριστώ φίλε DIATHERM για τις συμβουλές/οδηγίες