Επιστροφή στο Forum : [Οθόνη LG] Προβλημα οθονης/μονιτορ LG flatron m198wa bz
Καλησπερα σε ολους .
Πανω κατω το προβλημα που ρωτανε οι περισσοτεροι στο φορουμ, μαυρη οθονη.
Λοιπον η οθονη που εχω μου βγαζει μαυρη εικονα αλλα εχει ηχο το φωτακι αναβει κανονικα μπλε,την ανοιξα και ειχε 4 σκασμενους πυκνωτες πανω στη πλακετα τροφοδοσιας τους οποιους αλλαξα(2χ1000μF 150C 16v kai 2x680μF 105C 25V τους δυο τελευταιους τους αλλαξα με 35v απο τι ξερω δεν παιζει ρολο απλα τ αναφερω.Δεν αλλαξα τον εναν που ειναι μονο του.
Την δοκιμασα σαν τηλεοραση οποτε εχω ηχο αλλα καθολου εικονα.
οποτε οποιος μπορει να βοηθησει θα ειμαι ευγνωμων.
kostas stathopoulos
12-01-13, 12:18
Ανάψε την οθόνη και δες με έναν φακό αν αχνοφαίνεται τίποτα.Σε περίπτωση που ισχύει τότε πας για αλλαγή inverter.
Καλημερα φιλε Κωστα,οντως το δοκιμασα και ισα ισα αχνοφαινεται ,οποτε εχεις δικιο.το θεμα ειναι να βρω που ακριβως βρισκεται το inverter klp.Ευχαριστω πολυ αν γνωριζεις περιπου ποσο κοστιζει και ενα καλο μαγαζι να το προμηθευτω.
Λοιπον κοιταξα και τις δυο πλακετες και στις δυο βρηκα δυο εξαρτηματα με σημαδι καμεννου οποιος μπορει να εξηγησει τι ειναι το καθενα και αν παιζει αυτο το ρολο για το προβλημα ανεβασα και δυο ακομα εικονες με τα δυο εξαρτηματα3537635377
Λοιπον κοιταξα και τις δυο πλακετες και στις δυο βρηκα δυο εξαρτηματα με σημαδι καμεννου οποιος μπορει να εξηγησει τι ειναι το καθενα και αν παιζει αυτο το ρολο για το προβλημα ανεβασα και δυο ακομα εικονες με τα δυο εξαρτηματα3537635377
Απο τη στιγμη που εχεις εικονα δεν φταιει η πλακετα στην πρωτη φωτο αλλα η μιση πλακετα απο την δευτερη φωτο που ειναι ο inverter της οθονης οποτε εχεις δυο επιλογες η επισκευαζεις την πλακετα η την αντικαθιστας με καινουργια.
Φιλε Γιωργο ευχαριστω για την βοηθεια αυτο που εχω σημειωση στην εικονα ειναι το inverter?
Φιλε Γιωργο ευχαριστω για την βοηθεια αλλα αυτο που εχω σημειωσει στιν εικονα ειναι το inverter της οθονης?
kostas stathopoulos
12-01-13, 21:49
μπορείς να ψάξεις στο e-bay αλλά από τιμές δεν ξέρω τι παίζει.Α και προσοχή στις απομιμήσεις αν πάρει από το e-bay
Φιλε Γιωργο ευχαριστω για την βοηθεια αλλα αυτο που εχω σημειωσει στιν εικονα ειναι το inverter της οθονης?
Αυτο που εχεις σημειωσει ειναι ενα εξαρτημα του inverter αν οντως ειναι καμενο κατι αλλο το ζορισε και καηκε οποτε ψαξε καλα τα εξαρτηματα τριγυρω και κυριως τους πυκνωτες
.35378Το κοματι που εχω κυκλωσει στην φωτο ειναι ο inverter.
Ευχαριστω και παλι απο οτι καταλαβα εχει θεμα,θα δω και αν τα καταφερω θα στειλω να πω αν επεζησε η οχι η πλακετα
.35378Το κοματι που εχω κυκλωσει στην φωτο ειναι ο inverter.
Eκτος τις δυο διοδους δεξια που ειναι για τα 5 και τα 12V και το κομματι αριστερα που ειναι η εισοδος των 230..
Γνωμη μου ειναι να αλλαξεις ολους τους ηλεκτρολυτηκους πυκνωτες στην πλακετα PSU (και αυτους που φαινονται καλοι)......και θα με θυμηθει φιλε!....αν παλι τσιφος δες τους με/τες του inverter.
Στο e-bay θα βρής την πλακέτα ολόκληρη καινούργια κάνει περίπου 25 ευρώ και σε 15 ημέρες θα την έχεις.....