Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Micro-HiFi] προβλημα με Samsung MAX-670R



tasosmos
10-01-13, 12:52
Αν κι ομολογουμενως δεν εχω ιδιαιτερη πειρα με συσκευες ηχου κτλ μου εφερε ενας φιλος ενα Samsung MAX-670R το οποιο δεν βγαζει καθολου εξοδο.
Δεδομενου οτι ειναι συσκευη 15ετιας+ και δεν ειναι και τπτ ιδιαιτερα αξιολογο δεν αξιζει να το παει σε επισημο σερβις οποτε ειπα μπας και το σωσουμε γιατι δεν παιζουν και € για να αγορασει καινουργιο...

Σημειωτεον οτι εκτος απο την εξοδο στα ηχεια δεν υπαρχει ουτε ενδειξη στο VU meter που εχει στην προσοψη, ουτε δουλευει η εξοδος των ακουστικων.

-Οπτικα δεν φαινεται κατι καρβουνιασμενο.
-Ελεγχθηκαν ασφαλειες & τασεις τροφοδοσιας και ειναι οκ.
-Αφαιρεθηκε το ολοκληρωμενο εξοδου (STK4221-II) και μετρωντας το με πολυμετρο δεν φανηκε να εχει καμενη εξοδο/εισοδο. Παρολα αυτα με το STK ξηλωμενο δινει κανονικα εξοδο στα ακουστικα και υπαρχει ενδειξη στο VU meter.

Υπεθεσα οτι υπαρχει καποιο προβλημα με το STK εσωτερικα και το αντικατεστησα με καινουργιο αλλα επεστρεψε στην αρχικη κατασταση. Ουτε εξοδος ουτε τιποτα.


Εδω βρισκονται τα σχηματικα του: http://www.ddrservice.net/files/Audio/samsung/max670.pdf

Καμια ιδεα;;;

ezizu
10-01-13, 13:54
Αρχικά έλεγξε κάτι απλό.Αν ο διακόπτης που υπάρχει μέσα στο βύσμα των ακουστικών λειτουργεί.Επενεργεί στο τρανζίστορ OQ7, που στην ουσία ενεργοποιεί το STK.Αν δεν έχει τοποθετηθεί το αρσενικό βύσμα από τα ακουστικά μέσα του, θα πρέπει η βάση του τρανζίστορ OQ7 να είναι σε δυναμικό γείωσης μέσω της αντίστασης R030 (2.2K). Τσέκαρε και τις κολλήσεις καθώς και τους χαλκοδιαδρόμους στο βύσμα των ακουστικών.Αν είναι ok αυτά, ξαναγράψε.

tasosmos
11-01-13, 21:26
Ευχαριστω για την απαντηση, τελικα αν και δεν ειμαι σιγουρος ποιο ηταν το προβλημα επιδιορθωθηκε... :D

Απ' οτι ειδα δεν υπηρχε προβλημα με το βυσμα των ακουστικων.
Αφου εβγαλα που εβγαλα την κυρια πλακετα αλλαξα καλου κακου το OQ7 και καναδυο γειτονικα τρανζιστορ με ιδια ή αντιστοιχα που ειχα καθως και μερικους ηλεκτρολυτικους που φαινονταν ταλαιπωρημενοι και ξαναπερασα ενα χερακι τις κολλησεις σε βυσματα κλπ εξαρτηματα που δεχονται μηχανικη/θερμικη καταπονηση.

Το συναρμολογησα και δουλευει μια χαρα. :)