PDA

Επιστροφή στο Forum : SONY KV29-FQ75D

p270
14-09-11, 21:27
Καλησπερα

εχω αυτην την sony kv29-fq75d σασι AF-5 στην αρχη του προβληματος εμφανισε ασπρες οριζοντιες γραμμες και στην συνεχεια εσβησε αναλαμπες στο led 4 και ακουγεται ο ρελες που ανοιγοκλεινη ελπιζω για βοηθεια εμφανη υλικα αρπαγμενα δεν εχω δει σε μια πρωτη ματια που εριξα

takisegio
14-09-11, 22:41
ισως υψηλης

p270
15-09-11, 10:40
πως το επιβεβαιωνουμε ; το error code με το led τι λεει ακομα δεν εχω κανει μετρησεις και ελενχο γιατι εχτες τεραμτισε η tv

p270
15-09-11, 17:11
καποια βοηθεια ;

spiroscfu
15-09-11, 17:27
To σασί σου είναι το ΑΕ-5Α τα 4 flash είναι κάθετος αλλά θέλει ψάξιμο για παραπάνω πληροφορίες, το service manual το κατεβάζεις από εδώ http://elektrotanya.com/?q=showresult

p270
15-09-11, 17:29
το εχω οντως αυτο ειναι το σασι απο λαθος στο γραψιμο εγραψα af-5 οταν λες ψαξιμο αποκλειουμε τον υψηλης και οτι εχει γυρω του η παιζει και αυτος ;

thanks για την απαντηση

spiroscfu
15-09-11, 17:42
Όλα παίζουν κατέβασε το σχέδιο και για αρχή δες αν έχει κάποιο βραχυκύκλωμα ο κάθετος ή καμένες ασφαλειοαντιστάσης.

p270
15-09-11, 18:31
οκ σχεδιο υπαρχει αν χρειαστω και αλλη βοηθεια θα γραψω παλι οπως και αν λυθει το προβλημα και παλι σε ευχαριστω

p270
19-10-11, 20:22
λοιπον αν και το manual λεει 4 flash vertical ψαχνωντας λιγο παραπανω και πριν αλλαξω το stv9379 βρηκα καμμενα ; τα παρακατω τρανζιστορ q6803 & q6804 ( 2sc5480 ) τα εχω βγαλει και τα δυο μετρανε σχεδον μηδεν αναμεσα στην βαση και εκπομπο, συλλεκτης βαση και συλλεκτης εκπομπος δειχνει οκ μηπως το μετραω λαθος ; και αν ειναι καμμενα το η ενδειξη μετα 4 flash ειναι λαθος η απλα η βλαβη ειναι ποιο χοντρη και δεν αξιζει κανεις να προχωρηση σε επισκευη

αν μπορειτε να δωσεται καποια βοηθεια ευπροσδεκτη

ευχαριστω απο τωρα24670

spiroscfu
19-10-11, 20:43
Το 2C5480 έχει μικρή αντίσταση σε ωμ(λόγο Rbe) αναμεταξύ βάση και συλλέκτη
http://pinout-circuits-images.dz863.com/42/2SC5480.jpg

p270
19-10-11, 20:51
μαλλοναπο λαθος εγραψες βαση συλλεκτη γιατι βλεπω πως ειναι αναμεσα στην βαση και εκπομπο η αντισταση αλλα πρεπει να ειναι τοσο μικρη η μετρηση ;

dagpan
19-10-11, 21:11
Συναδελφε τα τρανζιστορ ειναι ενταξει κατα 90%. Και αυτο στο λεω γιατι την εχω πατησει ετσι . Νομιζα οτι ηταν καμενο, οταν ειχα βαλει το πολυμετρο στην κλιμακα μετρησης διοδων. Στην πραγματικοτητα ειχε 40 ωμ και ηταν απολυτως φυσιολογικο.

spiroscfu
19-10-11, 21:20
μαλλοναπο λαθος εγραψες βαση συλλεκτη
Σωστά Παναγιώτη εκπομπό εννοούσα,
βάλτα πάλη επάνω και πρόσεξε αν βγάζει υψηλή (για λίγο) και μετά κόβει.

p270
19-10-11, 21:30
το μονο που κανει ειναι να ακουγεται ο ρελες και μετα εχει απλα τα 4 φλας στο error code λεει οτι εχει προβληαμ στο vertical απλα το ψαχνω λιγο παραπανω , ισως και να πρεπει απλα να το αλλαξω και να παιξει

πως βλεπω αν βγαζει υψηλη εστω και για λιγο;

sorry που σας ζαλιζω και σας ευχαριστω και τους δυο για την βοηθεια

spiroscfu
19-10-11, 21:33
Την ακούς ή απλά μετράς μια τάση του μ/σ υψυλής.

Υ.γ.
Μέτρησες φυσικά αν έχεις τροφοδοσία στην υψηλή.

p270
19-10-11, 21:55
οχι ακομα δεν εχω κανει τιποτα απο αυτα πριν απο καμια ωρα την ξεκινησα ειναι και ολοκληρω μπαουλου η ρημαδα απλα δεν θελω να την πεταξω θα τα κοιταξω ολα αυτα απο αυριο τωρα μαλλον θα δω μπαλιτσα οταν εχω νεα θα γραψω ξανα αν χρειαστη η αν παιξει

καλο βραδυ και σε ευχαριστω

alex504
20-10-11, 16:54
Εάν είναι καμένο το τρανζίστορ της υψηλής τότε θες αλλαγή Μετa/στη και ολοκληρωμένου smd το κόστος λίγο ακριβό αυτές βγάζαμε τέτοιο πρόβλημα η Sony τα αλλάζει όλα αυτά μαζί με κάτι αλλά που αλλάζονται προαιρετικά κόστος μαζί με την εργασία 180 ε

p270
20-10-11, 22:13
και ναι μ/τ υψηλης ειναι μυριζει κιολας αλλαξα ετσι επειδη ειχα το ολοκληρωμενο του vertical αλλα παλι εχω 4 φλας το θεμα ειναι οτι η HR στο site τις δεν τον εχει πλεον διαθεσιμο οποτε ισως να μην υπαρχει και εδω θα ρωτησω αυριο

φιλε αλεξ αν θες μπορεις να μου πεις ποιο smd ειναι
πες μου αν κανω λαθος αυτο που εχω σημειωση μεσα κοκινο περιγραμα ειναι το τρανζιστορ υψηλης ( q6851)24714

σου ανεβαζω και μια εικονα για το τι εκανε η tv πριν τα παιξει
24715

σε ευχαριστω για την βοηθεια

spiroscfu
20-10-11, 23:27
Ρε φίλε τη μ/σ κάθετος και μυρίσματα λες για να βρεις την βλάβη πρέπει να χρησιμοποιήσεις πρώτα το πολύμετρο,
την +Β την έχεις.

Υ.γ.
Το Q6851 δεν έχει σχέση με το πρόβλημά σου είναι focus μέσω software (dynamic focus).

p270
20-10-11, 23:43
σπυρο δεν χρειαζεται να βαρας απαντω σε αυτα που εχει γραψει ο αλεξ και ναι υπαρχει εντονη μυρωδια καμμενου απο τον μ/τ απο εκει και περα σε πειραζει το εγραψα δεν μπορω να κανω κατι σε ευχαριστω για την μεχρι τωρα βοηθεια σου

spiroscfu
20-10-11, 23:50
Σου ζητώ συγνώμη αν το πήρες σαν προσβολή.

Δεν ξαναλέω κουβέντα!

p270
21-10-11, 10:11
καλημερα

φιλε δεν ηταν προσβολη και δεν υπαρχει λογος για συγνωμη απλα ηταν λιγο αποτομος ο τροπος και μου φανηκε καπως απο εμενα δεν υπαρχει κανενα θεμα και σε ευχαριστω για την οποια βοηθεια μου εχεις δωση μεχρι τωρα και οπως εχω πει με την tv ασχολουμε απλα ερασιτεχνικα και μονο με δικιες μου δεν παιρνω την δουλεια κανενος και την σεβομαι
αυτα απο εμενα

alex504
21-10-11, 16:59
καλημερα

φιλε δεν ηταν προσβολη και δεν υπαρχει λογος για συγνωμη απλα ηταν λιγο αποτομος ο τροπος και μου φανηκε καπως απο εμενα δεν υπαρχει κανενα θεμα και σε ευχαριστω για την οποια βοηθεια μου εχεις δωση μεχρι τωρα και οπως εχω πει με την tv ασχολουμε απλα ερασιτεχνικα και μονο με δικιες μου δεν παιρνω την δουλεια κανενος και την σεβομαι
αυτα απο εμενα
Απλώς ο Σπύρος κουφάθηκε λίγο με τον τρόπο που ψάχνεις την βλάβη σίγουρα δεν είσαι επαγγελματίας ψάχνεις έτσι ερασιτεχνικά και βεβαία εμείς μπορούμε έτσι εμπειρικά μέσω ιντερνέτ να βοηθήσουμε διότι δεν έχουμε μπροστά μας την συσκευή το ψωμί δεν το παίρνεις από κανέναν διότι ο Ήλιος βγαίνει για όλο το κόσμο και σίγουρα η θεωρία διαφέρει κατά πολύ από την πράξη
Ξανάδες την τηλεόραση και πες μας προσεκτικά τη έχεις κάνει μέχρι τώρα

p270
21-10-11, 17:10
κοιτα αλεξ καταρχην οπως ειπα δεν εχω τιποτα με το σπυρο νομιζω γινεται κατανοητο απο αυτα που εγραψα παραπανω

τωρα για την tv το μονο που εχω αλλαξει μεχρι τωρα ειναι το ολοκληρωμενο του vertical και εχω κανει ελενχο στα δυο τρανζιστορ του οριζοντιου η τηλεοραση εχει error code 4 φλας και λεει οτι το προβλημα ειναι στον καθετο απο εκει και περα ηλεκτρονικος ειμαι απλα δεν εχω εμπειρια απο τv απο οργανα υπαρχουν τα παντα

alex504
21-10-11, 18:46
Πες μου τα τρανζίστορ της υψηλής τα έβαλες να τα μετρήσεις έξω από το σασί είναι σωστα θα σου πω έναν εμπειρικό τρόπο για να τα μετρήσεις για να το καταλάβεις
Εάν έχεις ηλεκτρονικό πολλυμετρο βάλτο στη θέση στα 200 Ω διπλά έχει ένα ηχητικό σημάδι το κοινό σε όλους buzzer σε αυτή την θέση όταν ένα τρανζίστορ είναι βραχυκυκλωμένο το buzzer κάνει ήχο
Όπως βλέπεις το τρανζίστορ από την όψη που έχει τα γράμματα παίρνεις τους ακροδέκτες και μετράς τα πόδια το πρώτο από αριστερά με το μεσαίο το μεσαίο με το αριστερό πόδι δηλαδή μετράς βάση με συλλέκτη και συλλέκτη με εκπομπο
Αν όλα αυτά τα τρία ποδαράκια βγάζουν ήχο με την μέτρηση είναι βραχυκυκλωμένα τότε αυτό που έχεις να κάνεις να βγάλεις τον μετά/στη υψηλής και να τον πας κάπου για μέτρηση να δεις εάν είναι καμένος
Έχοντας καμένο μετασχηματιστή δεν βγαίνει η τάση για το βερτικαλ οπότε και να το άλλαξες δεν λέει τίποτα
Κάνε αυτά που σου λέω και θα δω και το σχέδιο έχω καιρό να επισκευάσω αυτό το μοντέλο

p270
21-10-11, 20:10
λοιπον φιλε αλεξ καταρχην σε ευχαριστω για την βοηθεια να σου πω οτι δεν ειμαι τοσο ασχετος αφου εργαζομουν χρονια ηλεκτρονικος σε αντιπροσωπια στερεοφωνικων οποτε μπορεις σε θεματα τις βοηθειας που μου δινεις να μου πεις και ποιο δυσκολα πραγματα να μετρησω στην tv απλα δεν εχω εμπειρια στις τηλεορασης

παμε τωρα στο θεμα μας αν εχω βρει σωστα τα τρανζιστορ υψηλης αυτα ειναι τα q6803& q6804 τα εχω βαλει σε κοκκινο περιγραμμα τοτε το ενα ειναι καμμενο αφου το πολυμετρο βγαζει βραχυλυκλωμα σε ολα τα ποδια αν δεις ποιο πανω στην συζητηση με τον σπυρο απο γκαντεμια ειχα βγαλει μονο το ενα το οπιο ηταν καλο , απο εδω και περα κοιταω και κατι αλλο η βγαζω τον μ/τ και τον παω για μετρηση ;

alex504
21-10-11, 20:42
Στα είπα έτσι διότι δεν γνωρίζω ο καθένας σε τι επίπεδο είναι στις επισκευές
Τώρα βγάλε αν δεν βαριέσαι τον μετά/στη και πήγαινε να τον μέτρησης
Πες μου σε παρακαλώ η τηλεόραση το πλαστικό περίβλημα είναι μαύρο η ασημή στο λέω επειδή δεν έχω δει ακόμα το σχέδιο δεν θυμάμαι ακριβώς το σασί

alex504
21-10-11, 20:44
SONY KV-29FQ75D (chassis AE5A)

p270
21-10-11, 21:00
απλα στο αναφερα για να μπορουμε να συζητησουμε ποιο ευκολα

ναι ασημη ειναι και ειναι το σασι που γραφεις το σχεδιο το εχω θες να το ανεβασω;
τον μ/τ θα τον παω αυριο κοιταω κατι αλλο γυρω απο τα τρανζιστορ και τον μ/τ οπως πυκνωτακια και περιφερικα τραναζιστορ η απλα αν ειναι καμμενος και ο μ/τ τον αλλαζω μαζι μετα τρανζιστορ ;

alex504
21-10-11, 21:04
Εάν είναι καμένο το τρανζίστορ της υψηλής τότε θες αλλαγή Μετa/στη και ολοκληρωμένου smd το κόστος λίγο ακριβό αυτές βγάζαμε τέτοιο πρόβλημα η Sony τα αλλάζει όλα αυτά μαζί με κάτι αλλά που αλλάζονται προαιρετικά κόστος μαζί με την εργασία 180 ε

ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
21-10-11, 21:16
στον μετασχηματιστή υψηλής υπάρχουν 2 ασφαλειοαντιστάσεις που δίνουν +15ν και-15ν αν δεν υπάρχουν οι τάσεις αυτές κάνει 4 blinks και δεν ξεκινάει οι αντιστάσεις αυτές είναι 0,47ωμ R6835 και R6834 τσεκάρισε επίσης οτι τα 2 τρανζίστορ της υψηλής είναι ο.κ αν δεν βρεθεί η βλάβη εκεί θα σου πω που ακριβώς είναι η βλάβη σε ποιά board.

p270
21-10-11, 21:20
ποιο ειναι το ολοκληρωμενο smd; στην πλακετα D δεν βλεπω απο κατω καποιο

ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
21-10-11, 21:30
στην πλακέτα D είναι το IC6700 που παίρνει τις τάσεις που σου έγραψα πιο πάνω

p270
21-10-11, 21:31
λοιπον το ενα απο τα 2 τρανζιστορ ειναι καμενο οποτε θα τα αλλαξω και τα 2 προλιπτικα τωρα δεν μπορω να μετρησω στις 2 αντιστασεις εχω βγαλει τον μ/τ πανω απο την πλακετα βγαζοντας τον μ/τ βλεπω οτι εχει εντονη οσμη καμενου ο ιδιος πιθανων να ειναι καμμενος οποτε πειτε πως προχωραω και αν αξιζει το κοστος

p270
21-10-11, 21:33
το ic 6700 το εχω αλλαξει αλλα παλι κανει τα ιδια

ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
21-10-11, 21:35
αν είχε κάψει μ/τ υψηλής δεν θα αναβόσβηνε 4 φορές θα ήταν μόνιμα αναμμένο άρα μόνο το τρανζίστορ λογικά μέτρησε και τις ασφαλειοαντιστάσεις που σου έγραψα
ο μ/τ πρέπει να είναι ο HR 8580 αν θυμάμε

p270
21-10-11, 21:37
οποτε λεσ να αλλαξω μονο τα τρανζιστορ και βλεπουμε ;απλα μου κανει εντυπωση η μυρωδια καμενο απο τον μ/τ

p270
21-10-11, 21:43
ειναι η ο HR 8580 η ο HR 8663

p270
21-10-11, 22:27
μια τελευταια ενημερωση βρηκα τις αντιστασεις R6895 & R6896 με πληρει διακοπη δεν μετρουν τιποτα η αλλες που μου ειπες ειναι οκ

alex504
21-10-11, 23:09
Παναγιώτη Τα ειδές αυτά που σου είπε ο Νίκος

p270
22-10-11, 11:25
καλημερα

οι ασφαλειοαντιστασεις ειναι οκ μετραω και στις 2 00.8ohm οποτε θεωρω οτι ειναι οκ αφου ειναι κατι σαν ασφαλειες αυτες που δεν μετρανε τιποτα εχουν διακοπη ειναι οι R6895 & R6896 ΕΙΝΑΙ 0,47ω 1/4w θα τις παρω σημερα οπως και τα τρανζιστορ υψηλης οπως ειπα το ειναι καμενο και θα δω μηπως στο καταστημα που θα παω εχουν οργανο να μου μετρησουν τον μ/τ
αν υπαρχει κατι αλλο να κοιταξω μεχρι να παρω ανταλακτικα πειτε μου

p270
22-10-11, 11:29
τους πυκνωτες γυρω αποα υψηλης τους αλλαζω η τους αφηνω ;

alex504
22-10-11, 11:47
Βλέπω ότι η περιοχή σου είναι Καλλιθέα θα πας σε αυτούς

alex504
22-10-11, 11:52
εδω θα πας

p270
22-10-11, 11:53
τον ξερω τον χαριτων αγοαραζω συχνα εδω και χρονια διαφορα τον εχω ρωτηση εχει και ενα κομματι σε αυτους θα παω σε λιγο απο τον μ/τ λιγο ακριβος βεβαια ο μ/τ αν χρειαστη αλλα δεν μου ειπες αλλαζω πυκνωτακια η μονο οτι εχω βρει χαλασμενο μεχρι τωρα

alex504
22-10-11, 12:32
Δε νομίζω ότι χρειάζεται να δεις τους πυκνωτές

p270
22-10-11, 14:08
λοιπον πηγα για να μου μετρησουν τον m/t αλλα ο ανθρωπος που κανει αυτη τη δουλεια ελειπε σημερα οποτε θα παω απο δευτερα η τριτη οσο για τα τρανζιστορ υψηλης ειχε μονο τα γνησια sony τιμη 17 ευρω οποτε θα δουμε πρωτα τον μ/τ και μετα θα αποφασισω για τα τρανζιστορ εχω βρει και μη γνησια με 4 ευρω περιπου τα περνω η οχι ;

εννοηται οτι σας ευχαριστω ολους για την μεχρι τωρα βοηθεια που μου εχετε δωσει

alex504
22-10-11, 14:55
τα γνήσια θα πάρεις τα άλλα δεν δουλεύουν

p270
22-10-11, 18:35
ok αλεξ θα τι θα γινει και με τον μ/τ και αν ειναι θα τον αλλαξω και αυτον

αν τα παρω και δεν βρω αν ειναι καμμενος ο μ/τ και βαλω μαζι με το παλιο υπαρχει περπτωση να τα καψει και αυτα αν ειναι καμμενος ;

alex504
22-10-11, 22:10
Κοίταξε εάν είναι καμένος σίγουρα θέλει αλλαγή ο γνήσιος είναι πανάκριβος σε ισπανικό HR θα το πάρεις από το φίλο μου το χάρη και θα χρησιμοποίησης το επίθετο μου για να σου γίνει μεγαλύτερη έκπτωση
Τώρα σίγουρα θα έχει ζεματιστή και το cmd ολοκληρωμένο στο τυπωμένο το cmd έχεις σταθμο θερμού αέρα για να το αντικαταστήσεις
Σίγουρα στην sony είναι λίγο ακριβό με παραγγελία 3 εργάσιμες από Ολλανδία μπορεί να το έχει και ο φίλος μας ο χάρης πριν το καλοκαίρι που χρειάστηκα δυο κομμάτια είχε φυσικά το γνήσιο σε πολύ καλύτερη τιμή

p270
23-10-11, 13:49
οκ αλλα ποιο ειναι το smd αν λες για το ic 6700 ( stv9379) αυτο εχει πει και ο νικος ποιο πανω τοτε αυτο δεν ειναι smd αν ειναι καποιο αλλο πες γιατι δεν ξερω για ποιο λες και το D BOARD δεν εχει επανω του η απο κατω καποιο smd

οσο για τον μ/τ εχει εναν και μοναδικο ο χαρης και μου τον εχει κρατηση εχει και τα γνησια τρανζιστορ απλα περιμενω να παω να μετρησω τον παλιο ο οποιος ειναι οντως ακριβουτσικος
σε ευχαριστω πολυ για την μεχρι τωρα βοηθεια και για το οτι με αφηνεις να χρησημοποιησω το ονομα σου

alex504
23-10-11, 19:44
Ok δες πρώτα το μετά/τιστη και τα λεμέ ξανά

p270
25-10-11, 19:07
λοιπον πηγα και τον μετρησα στον Βασιλειαδη ο μ/τ βγαζει υψηλη αλλα αν ειναι πληρως οκ δεν το ξερει οποτε σκεφτομαι πριν τον αλλαξω να τον βαλω επανω να αλλαξω και το καμμενο τρανζιστορ υψηλης και να δω τι γινεται

p270
26-10-11, 20:39
λοιπον εχω νεα μετα την αλλαγη των 2 τρανζιστορ η tv αναψε αλλα τωρα η εικονα παιζει πανω κατω αυτο οφειλεται στα τρανζιστορ που δεν ειναι γνησια η στο stv 9379 το οποιο και αυτο ειναι αλλαγμενο και οχι γνησιο

καποια βοηθεια παρακαλω

p270
26-10-11, 21:11
λοιπον η tv τελικα παιζει το προβλημα ηταν οτι απλα ειχα ξεχαση να βαλω την πλακετα με τα scart που εχει πισω οταν την εβαλα σταματησε να τρεμοπαιζει η εικονα αλλα τωρα εχει ελαφρος παρσινωπη εικοαν και εχει ανοιξη καπως η εικονα και καλυπτη στα ακρα το αρχικο γραμμα απο το λογοτυπο του καθε καναλιου ανεβαζω και μια φωτο για να με βοηθησεται αν θελετε 24888

alex504
26-10-11, 22:50
Μήπως πείραξες το screen του Μετα/στη είναι πάνω στην πλακέτακι τις οθόνης

p270
26-10-11, 23:20
την πλακετα τις οθονης την ειχα βγαλει για να μετρησω τον μ/τ αλλα δεν εχω πειραξη τιποτα πανω σε αυτην μηπως εχει να κανει μετα ανταλακτικα που εβαλα και τα οποια δεν ειναι γνησια εχψ κρατηση το ολοκληρωμενο του vertical το οποιο απο οτι φαινεται ηταν καλο υπαρχει τετοια περιπτωση η μηπως [ρεπει να κανω κατι μεσα απο service menu;

alex504
26-10-11, 23:39
Κοίταξε γύρω γύρω από τον μετασ/στη μήπως έχει ζεματιστή κάτι και έχει ανοίξει η οθόνη περισσότερο για αντιστάσεις οι πυκνωτές πολυεστερικούς
Αν όχι για το πράσινο χρώμα ψάξε στο πλακετακι τις οθόνης μήπως υπάρχει κάτι χαλασμένο αλλιώς μπαίνεις στο service mode και το διορθώνεις .Πάντως από την φωτογραφία που ανέβασες
Έμενα πάντως μου φαίνετε ότι το ξεχείλωμα τις οθόνης δεν είναι θέμα service mode διότι αγαπητέ δεν άλλαξες κάποιο ολοκληρωμένο έτσι ώστε να χάσει τις αρχικές ρυθμίσεις
Άσε που επίσης η φωτογραφία που ανέβασες μου κάνει για οθόνη
Για να δούμε θα κράτηση η θα στο ξανά κάψει

p270
26-10-11, 23:46
λες οτι μπορει να εχει φαει την οθονη και γιαυτο να εκαψε τα υψηλης; αποκλειουμε να μην παιζουν καλα τα υψηλης και το vertical που οπως ειπα δεν ειναι γνησια ; σε ποσο χρονο μπορει να το καψει ξανα ετσι για να την τεσταρω ; σε ευχαριστω παρα πολυ για την μεχρι τωρα βοηθεια που μου εχεις δωσει

alex504
27-10-11, 00:14
Κοίτα ορισμένες φορές τα ιμιτασιόν ανταλλακτικά ανάλογος την χωρά προέλευσης και την εταιρία μπορεί να βγουν σωστά και να μην έχουν πρόβλημα
Ειδικά όμως στις Sony πολλές φορές τα μη γνήσια δεν συμπεριφέρονται σωστά με αποτέλεσμα να έχεις λάθος διάγνωση
Στη περίπτωση σου δεν νομίζω ότι φταίει το ολοκληρωμένο του βερτικαλ τώρα το υψηλής που έβαλες αν δεν είναι γνήσιο δεν ξέρω τη ακριβώς οδήγηση μπορεί να κάνει ένα είναι σίγουρο αν στο ξανά κάψει ότι έχεις κάπου πρόβλημα
Στο συλλέκτη της υψηλής του τρανζίστορ τη τάση παίρνεις όταν μετράς και πόσο σου δείχνει έχεις δει αν η ψυχτρα ζεσταίνετε περισσότερο από ότι πρέπει το δάκτυλο σου δέχεται την θερμοκρασία όταν ακουμπάς την ψυχτρα η ζεματά τόσο που δεν μπορείς να ακουμπήσεις

p270
27-10-11, 10:06
καλημερα

θα τα κοιταξω το απογευμα και θα ενημερωσω για το τι βρηκα

ευχαριστω

p270
28-10-11, 00:07
καλησπερα ξερω οτι σας εχω ζαλισει με την tv οποτε αν θελετε δινεται μια ακομη βοηθεια

εκανα ελενχο σε ολα τα υλικα γυρω απο μ/τ και τρανζιστορ υψηλης αλλα δεν βρηκα κατι χαλασμενο μετρησα ολους τους πυκνωτες βγαζοντας του απο επανω την αφησα να παιξει για λιγο και εκαψε παλι το ενα τρανζιστορ υψηλης q6804 και την αντισταση r6895 δεν προλαβα να κανω ελενχο στις τασης που μου ειπες την αφησα να την τεσταρο να δω αν αντεξουν τα τρανζιστορ τα οποια ομως ανεβαζουν υψηλη θερμοκρασια δεν μπορεις να κρατησης το χερι σου επανω στη ψυκτρα

τι μου διαφευγει ;24929

takisegio
28-10-11, 00:34
μαλον θελει το γνησιο -επεσες σε μαιμου τρανζιστορ.ετσι κανουν δουλευουν λιγο ζεματανε και μετα παπαλα.την εχω πατησει με bu808 σε blueskyαλλαξα 5 ωσπου ο μαγαζατορας να πειστει οτι τα τρανζιστορ ηταν κινεζικα.τελικα εβαλα απο αλλο σασι κα ιδουλευει 3 χρονια τωρα.καταλαβες συνονοματε;;καλη επιτυχια!!!!

p270
28-10-11, 00:44
ναι αλλα εχει δυο γιατι καει το ενα μονο τα εχω αλλαξει και τα δυο και η αντισταση που καιγεται δεν βλεπω να εχει καποια σχεση με τα τρανζιστορ μηπως παιζει κατι αλλο ετσι ειχε φαει και το ενα το μαμα το ιδιο ακριβως οπως και τωρα ,και κατι ακομα μετα την αλλαγη αν δεις στην δωτο εχζει ανοιξη η οθονη στα ακρα εχει ξεχειλωσει δηλαδη μηπως τελικα κατι δεν παει καλα με τον μ/τ υψηλης γιατι η αντισταση που καηκε φερνει τα 135v στον μ/τ υψηλης

takisegio
28-10-11, 14:03
το τρανζιστορ αυτο ανηκει στο τμημα του καθετου και μαλλον για αυτο σου ανοιξε την εικονα.απο την αλλη οι sony θελουν τα γνησια να λειτουργησουν σωστα,προσεξε καποιο πυκνωτη εκει κοντα μηπως θελει αλλαγη.ο υψηλης λιγο απιθανο να σου καιει το τρανζιστορ-οπως σου ειπε και ο αλεξ προσεξε τη θερμοκρασια που αναπτυσεται στο τρανζιστορ.ποση ταση εχεις στο συλλεκτη του;;
επισης ελεγξε IC6654 KA78R05 5V regulator on D PCB και το πρωτο τρανζιστορ που
πειραξες Q8603 (2SC5480) ευθυνεται για το ανοιγμα της οθονης

p270
28-10-11, 15:06
θα βαλω το ενα γνησιο που μου εχει μεινη στην θεση του καμμενου θα αγορασω και ολους τους πυκνωτες αν και τους εχω μετρηση αλλα μπορει και να εμφανιζουν προβλημα εν λειτουργεια και θα μετρησω την ταση στον συλλεκτη και θα σας ξαναπω τι παιζει απο θερμοκρασια εχτες το χερι μετα απο καποια λεπτα δεν μπορουσες να το αφησεις επανω .
αυτες οι δυο αντιστασεις ομως γιατι τις καει εχουν σχεσει με το προβλημα ;

σορρυ για τις πολλες ερωτησης και ευχαριστω και παλι για την βοηθεια

p270
28-10-11, 22:17
λοιπον αλλαξα το καμμενο τρανζιστορ υψηλης με ενα γνησιο που ειχα και η θερμοκρασια εχει ερθει στα κανονικα επιπεδα και η εικονα μαζευτικε και εχει στα κανονικα ορια αλλα εχει μηνει μια πρασινηλα δεν ξερω που να κοιταξω γιαυτο περιμενω καποια βοηθεια για αυτο αυριο θα αγορασω και το αλλο υψηλης για να ειναι και τα δυο γνησια

takisegio
29-10-11, 00:13
για την πρασινιλα κοιτα το πλακετακι της οθονης

electron
29-10-11, 11:32
Είναι πρασινίλα σε ολόκληρο το ραστερ ή στις γωνίες;

p270
29-10-11, 12:40
καλημερα

σε ολοκληρο δεν εναι εντονη σαν να εχει κοψει για καποιο λογο ενα πυροβολο αλλα υπαρχει

electron
29-10-11, 14:02
Tότε όπως ειπώθηκε δες το πλακετάκι της οθόνης.

p270
30-10-11, 22:40
καλησπερα

θα να μου πειτε αν υπαρχει τροπος να ελενξω αν το προβλημα με την πρασινηλα (η οποια δεν ειναι εντονη αλλα υπαρχει) ειναι στην οθονη η οχι οποτε να προχωρησω σε ελενχο στο πλακετακι τις οθονης και κατι ακομα ο αλεξ μου ειπε να δω την ταση στον συλλεκτη των υψηλης απο που να παρω γη για την μετρηση;
ευχαριστω απο τωρα για την βοηθεια

takisegio
31-10-11, 00:43
καλησπερα

θα να μου πειτε αν υπαρχει τροπος να ελενξω αν το προβλημα με την πρασινηλα (η οποια δεν ειναι εντονη αλλα υπαρχει) ειναι στην οθονη η οχι οποτε να προχωρησω σε ελενχο στο πλακετακι τις οθονης και κατι ακομα ο αλεξ μου ειπε να δω την ταση στον συλλεκτη των υψηλης απο που να παρω γη για την μετρηση;
ευχαριστω απο τωρα για την βοηθεια
απο το σασσι πχ την ψυκτρα

p270
31-10-11, 10:18
οκ φιλος για την οθονη ξερεις κατι ;

takisegio
31-10-11, 10:56
για την οθονη............μπορει να σου εχει φαει το πυποβολο αλλλα θα ειχες flash led σαν error κοιτα αυτο που σου λεω στο πλακετακι

p270
31-10-11, 18:46
οκ κοιταω και βλεπουμε

p270
01-11-11, 22:17
λοιπον σημερα μολις προλαβα να δω την ταση συλλεκτη στα τρανζιστορ υψηλης και ειναι 316v μετρωντας απο τον συλλεκτη και το πλην του πολυμετρου επανω στην φυκτρα την ιδια μετρηση την περνω και αν βαλω το πλην σε μια επαφη γειωσεις που εχει κιντα στον μ/τ υψηλης ειμαστε οκ με αυτην την ταση ;

p270
01-11-11, 23:02
χρωματικα εχω αυτην την εικονα σας μοιαζει για οθονη ;25119

alex504
01-11-11, 23:27
Φίλε στο συλλέκτη του τρανζίστορ υψηλής πρέπει να έχεις το πολύ 125 volt και ίσως σε 32 άρες το πολύ 135 volt

p270
01-11-11, 23:36
τι να σου πω αλεξ αυτα δειχνει το πολυμετρο βαζω στον συλλεκτη το συν και το πλην σε καποια γη ειτε στην ψυκτρα του τρανζιστορ ειτε στον ακροδεκτη που εχει κοντα στον μ/τ υψηλης εκτος και αν επηρεαζεται απο κατι το πλυμετρο και δειχνη μουφες

alex504
01-11-11, 23:41
Προχθές θ οθόνη ήταν πράσινη τώρα είναι μπλε μάλλον φίλε βραχυκυκλωμένη οθόνη δεν δικαιολογείται τα 300 volt

p270
01-11-11, 23:48
και φυσικα εσυ καλα τα λες στον συλλεκτη εχω 135v αλλα το ενα πολυμετρο απο τα δυο που εχω το mastech δεν μας τα λεει καλα ενω το metex αρκετων χρονων πηρε σωστα την μετρηση για το θεμα με το χρωμα εχεις καποια συμβουλη να μου δωσεις

σε ευχαριστω για την βοηθεια και παλι

alex504
02-11-11, 00:11
Από ότι βλέπω εδώ στη αρχειοθήκη μου το συγκεκριμένο μοντέλο στο πλακετακι της οθόνης φορεί ολοκληρωμένα με 9 πόδια TDA6111Q/N4 για τα τρία χρώματα
ψάξε για αντιστάσεις χαλασμένες στο πλακετακι η διόδους αν έχει, μπορεί κάποιο από τα ολοκληρωμένα να είναι off

takisegio
02-11-11, 00:16
επανω στην οθονη τι ταση εχεις;;;(μου εχει τυχει χαλασμενος υψηλης και να εχει μπλε χρωμα-δεν ηταν sony ηταν philips)

p270
02-11-11, 00:50
τα 210v τα εχω κανονικα οπως επισης οπως και τα 1100v sto g2 αν και το πολυμετρο τα μετραει με δυσκολεια οποτε θα αρχισω το ψαξιμο στο πλακετακι οπως λεει ο αλεξ

υπαρχει περιπτωσει να φταει το E BOARD R G B CHROMA OUT ;

25123

ευχαριστω και παλι για την βοηθεια

alex504
02-11-11, 01:00
Θυμάσαι τη σου είχα γράψει πιο πίσω
Εάν είναι καμένο το τρανζίστορ της υψηλής τότε θες αλλαγή Μετa/στη και ολοκληρωμένου smd το κόστος λίγο ακριβό αυτές βγάζανε τέτοιο πρόβλημα η Sony τα αλλάζει όλα αυτά μαζί με κάτι αλλά που αλλάζονται προαιρετικά κόστος μαζί με την εργασία 180 ε
Το θέμα είναι ότι στο εμπόριο λιγο δύσκολο να το βρεις εννοώ για τα καταστήματα που τα πουλούν ο χάρης μπορεί να έχει ένα κομμάτι ίσως
Τώρα μπαίνεις σε δύσκολα άντε να το ξεκολλήσεις να βάλεις το καινούργιο και μετά πρέπει να μπεις στο service mode να ρυθμίσεις τυχόν αποκλίσεις

p270
02-11-11, 01:03
αυτο βρισκεται επανω στο E BOARD ; ειναι το CXA2100Q-TL και κατι ακομα αυτο το e board θυμασε αν το εχει και η FX 66; εχω μια τετοια και μπορω να βγαλω την πλακετα για δοκιμη

alex504
02-11-11, 01:05
Πριν αλλάξεις ότι δίποτε άσε να συνεννοηθώ με την εταιρία και θα σου πω πώς να κινηθείς

p270
02-11-11, 01:16
οκ σε ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια

καλο βραδυ

p270
02-11-11, 20:44
λοιπον εκανα καποιες μετρησεις στο πλακετακι τις οθονης και εχω τις εξης τασης 210 v ok , 1100v ok στο τριμερ rv 5376 στο μεσαιο ποδι 450v στα στα R,G,B εχω απο 150v εως 171 αναλογως του προγραμματος δεν εβαλα καποια σταθερη εικονα μαυρη η ασπρη για να μετρησω αναλογα τις τασης αυτα σας φαινονται φυσιολογικα; ακομα δεν εχω κανει ελενχο στα υλικα στο πλακετακι γιατι δεν εχω προλαβει
ποιες αλλες τασεις επανω στο πλακετακη πρεπει να κοιταξω για να βρω το προβλημα με το χρωμα ;

και κατι ακομα ψαχνωντας εδω μεσα βρηκα αυτο το post με αναλογο προβλημα με το δικο μου μηπως να αλλαζα και εγω το τρανζιστορ που αλλαξε ο φιλος εδω
http://www.hlektronika.gr/forum/showthread.php?t=57109&page=18

αν θελει καποιος ας το διαβασει και ας μου πει

και παλι ευχαριστω για την βοηθεια

Αποστόλης1
02-11-11, 20:59
Έχεις ψυχρές στη πλακέτα οθόνης.

p270
02-11-11, 21:07
θα το κοιταξω απο αυριο αποστολη τωρα δεν προλαβαινω και θα ενημερωσω ξανα το θεμα ειναι οτι ολα ξεκινησαν απο τηνστιγμη που εκαψε ενα τρανζιστορ υψηλης αν εχεις διαβαση ολο το θεμα ,εκτος και αν υπηρχε και η ψυχρη κολληση και εμφανστηκε τωρα

Αποστόλης1
02-11-11, 21:16
Είναι λίγο απίθανο να φταίει η οθόνη, πότε πράσινη, πότε μπλέ.
Ξαναπέρνα τις κολλήσεις με νέα κόλληση, κοίτα μήπως η βάση οθόνης δεν πατάει καλά. kαι δεν μετράμε τάση συλλέκτη Οριζ. εξόδου με απλό πολύμετρο.

p270
02-11-11, 21:27
σιγουρα αλλα δεν ειχα κατι αλλο απλα το παλιο metex τα καταφερε αψογα θα ελεγα για την ηλικια του σε σχεση με το mastech αλλα για ενημερωση με τι μετραμε την ταση ;

thanks και παλι

Αποστόλης1
03-11-11, 17:36
Εκεί υπάρχει μια συνεχής τάση(100-150ν) και παλμοί γύρω στα 1500 νρ, άρα με παλμογράφο με το ανάλογο προμπ.

alex504
03-11-11, 19:47
Το πλακετακι της οθόνης το έχω μπορώ να στο δώσω να το δοκίμασες αν θες να δεις αν είσαι από εκεί η οθόνη

p270
03-11-11, 20:40
καλησπερα sorry για τις πολλες ερωτησης οποιος θελει ας μου απαντηση

αλεξ εβαλα το πλακετακι απο την δικη μου fx 65 εχει το ιδιο σασι με την fq 75 κατεβασα και το σχεδιο και το επιβεβαιωσα το εβαλα αλλα ειχα τα ιδια αποτελεσματα μετα εβαλα και το E-BOARD αλλα παλι δεν αλλαξε τιποτα εβαλα και την πλακετα με τα scart αλλα παλι τα ιδια αυτο τι μας ελει οτι ειναι οθονη; το υψηλης που ειχε καει μπορει να εφαγε την οθονη ;
το οτι δεν εχω αλλαξει ζευγαρη και τα δυο υφηλης παιζει καποιο ρολο ειναι και τα 2 γνησια απλα το ενα δεν ηταν καμμενο
υπαρχει περιπτωσει να φταει ο υψηλης; η το πλακετακι ( velociyi) που εγω τουλαχιστον δεν ξερω τι κανει ;

κοιταω καπου αλλο η ειναι οθονη και την παραταω

Αποστολη σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση και την βοηθεια

Aλεξ σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια μεχρι τωρα και για την προσφορα για το πλακετακι

alex504
03-11-11, 22:57
Κοίταξε η Sony όταν καίει το τρανζίστορ της υψηλής αλλάζει οπωσδήποτε Μετα/σχη
Τώρα έχω κάποιους ιδίους δεν ξέρω αν είναι καλοί, τώρα την οθόνη μπορείς να την μέτρησης με ένα βαλιτσάκι το όποιο έχει φισες για όλες τις οθόνες και πυροβολεί με μεγάλη τάση τα τρία πυροβόλα της οθόνης και σου δείχνει με αναλογικό όργανο με βελόνα σε τη κατάσταση βρίσκονται και εάν είναι καλά έχω και εγώ αλλά δεν το δίνω με τίποτα διότι το είχα δώσει και μου το είχαν χαλάσει και δεν ξέρω αν τώρα βρίσκω και ανταλλακτικά για να το φτιάξω εάν χαλάσει
Αυτό το μηχανάκι που είναι μέσα σε βαλίτσα μεταφοράς λέγετε αναζωογονητής της οθόνης δεν σημαίνει όμως ότι με το πυροβόλησα θα στρώσει
Τις περισσότερες φόρες το χρησιμοποιούσαμε στις πεσμένες οθόνες οι οποίες μετά την αναζωογόνηση κρατούσαν μέχρι δυο το πολύ χρόνια
Ένας πρακτικός τρόπος είναι να πάρεις το G2 με την πολύ τάση και ένα καλώδιο που αντέχει να προσπαθήσεις να πυροβολήσεις τα 3 πυροβόλα εξ επαφής το καθένα για 20 sec καμιά φορά πιάνει προσοχή όμως με το ρεύμα

p270
03-11-11, 23:07
αλεξ αν ειχε καμμενο μ/τ μαλλον δεν θα ειχα καθολου εικονα ετσι δεν ειναι ;

p270
03-11-11, 23:14
ο φιλος εδω σε αυτο το post(http://www.hlektronika.gr/forum/showthread.php?t=57109&page=18)ειχε το ιδιο θεμα σε ιδιο σασι και λεει οτι αλλαξε το q6805 ειναι ενα stp δεν φαινεται να εχει σχεση με το χρωμα αλλα λεει οτι το αλλαξε και εφτιαξε και εγω οπως και αυτος το βλεπω τελειος κρυο λες να παιζει κατι εκει ;

25195

alex504
03-11-11, 23:50
Είδα το ποστ εδώ που έχουμε φτάσει για άλλαξε και βλέπουμε

p270
04-11-11, 18:41
ok αλεξ το αλλαζω απο αυριο και τα ξαναλεμε

Αποστόλης1
04-11-11, 19:31
Ας αλλάξει και το PTC.

p270
04-11-11, 20:58
εδω που φτασαμε θα το αλλαξω και αυτο

p270
04-11-11, 21:34
για αυτο εδω μιλαμε ;

25203

technikos
04-11-11, 21:39
Παναγιώτη, έρχομαι στο χώρο σου ... πλήρη εχεμύθεια... με όλα τα κόλπα αναζωογονησης:biggrin: εννοείται δωρεάν για τα μέλη του Ηλεκτρόνικα
τουλάχιστον να ξέρουμε οτι δεν φταίει η οθόνη.
Όπως είπε και ο Αλεξ τα μηχανήματα δεν δανείζονται
αν θέλεις στείλε μου πμ (είσαι στην περιοχή της Καλλιθέας; )

p270
04-11-11, 22:03
καλλιθεα ειμαι σε ευχαριστω για την προσφορα θα αλλαξω ενα τρανζιστορ ακομη και μετα θα εχετει ολοι νεα για την συνεχεια να πω πως η tv ειναι του αδερφου μου η οποια εχει αντικατασταθη απο μια LED και απλα συνεχιζω την επισκευη για την τιμη των οπλων ειμαι αρκετα πεισματαρεις με τις επισκευες και δεν παρατουμε ευκολα εκτος και αν δεν αξιζει απο ενα σημειο και μετα οικονομικα αν επισκευαστη θα την χαρισουμε σε ατομο τις οικογενειας που εχει μια tv ( ταφο ) απορω πως βλεπει με αυτην

αυτο που μου κανει εντυπωσει ειναι οτι μεχρι να καψει το τρανζιστορ υψηλης δεν ειχαν κανενα προβλημα οχι οτι ηταν σαν καινουργια αλλα εβλεπες αρκετα καλα ελαχιστα λεπτα πριν κλειση εβγαλε οριζοντιες γραμμες και φιλοπρασινησε και αμεσως μετα εσβησε εχω ανεβασει και μια φωτο

για τα μηχανηματα και φυσικα δεν δανειζονται και δεν τα ξερω οποτε μονο αν το εχει καποιος και δουλεψη ο ιδιος μπορει να γινει κατι τετοιο

να πω για αλλη μια φορα ευχαριστω ολους σας για την βοηθεια που μου εχετε δωσει μεχρι τωρα

p270
06-11-11, 18:54
λοιπον αλλαξα και το stp αλλα παλι εμεινε η πρασινηλα οποτε λεμε οτι ειναι οθονη ; δεν ξερω τι αλλο να κοιταξω την βλεπω να παει για ανακυκλωση

p270
07-11-11, 21:22
καποια ιδεα εχει καποιος η την παραταμε;

p270
09-11-11, 21:16
να σας ενημερωσω οτι η επισκευη τις tv πηρε τελος μετα την αλλαγη του stp5n και ενα ptc αν και δυσκολευτικα να βρω καποιο με 2 ποδια η τηλεοραση εδειξε καλυτερη εικονα εκανα μια ρυθμιση στο μπλε πυροβολο μεσα απο το service menu και ρυθμισα λιγο το g2 και το focus και η εικονα ειρθε σε πολυ ικανοποιητικο σημειο ωστε να μπορεις να παρακολουθησεις ανετα σιγουρα εχει θεμα οθονης αλλα για την χρηση που θα εχει απο εδω και περα δεν εχει προβλημα

τελος να ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΘΕΡΜΑ ολους οσους με βοηθησαν για την επισκευη της και αφιερωσαν καποιο χρονο για αυτο δεν γραφω ονοματα εισασταν αρκετοι

THANKS και παλι