Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 30

Μέλος
    Όνομα
    Σόφος
    Περιοχή
    Αττική

Προεπιλογή Hp pavilion dv6 1225sv , πρόβλημα.

Έχω λάπτοπ της hp και όταν πατάω το κουμπί,δεν ανάβει (ακούγεται) κανονικά το ανεμιστηράκι και αναβοσβήνει το caps lock και το num lock.
    Το παραπάνω αναβόσβημα σημαίνει πώς υπάρχει πρόβλημα και ανάλογα με το ρυθμό που αναβοσβήνουν τα φωτάκια τότε βλέπεις πιο πράγμα βγάζει error.
    http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/d...name=c01443366
    Συνήθως αναβοσβήνει μία φορά, κάποιες λίγες φορές 6, αλλά τώρα τελευταία μόνο μία.
    Το είχα ξαναπάθει παλιότερα αλλα με το ανοιξε κλείσε άνοιγε κανονικά,μετά έστρωσε αλλα τώρα δεν ανοίγει με τίποτα.
    Το θέμα είναι πώς δεν είμαι σύγουρος οτι είναι ο επεξεργαστή το πρόβλημα. Έχω γνώσεις απο λάπτοπ και ηλεκτρονικά και πολύμετρο. Μπορώ με κάποιο τρόπο να δώ αν είναι μονο ο επεξεργαστής το πρόβλημα;
    Ευχαριστώ.

Το avatar του χρήστη leosedf
    Συντονιστής
    Όνομα
    Κωνσταντίνος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Chipset reflow.
    900MHz-64GHz

Μέλος
    Όνομα
    Σόφος
    Περιοχή
    Αττική

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από leosedf Εμφάνιση μηνυμάτων
    Chipset reflow.
    Αν είσαι σύγουρος πως είναι αυτό το πρόβλημα (to chip τηε μητρικής), μήπως μπορείς να μου δώσεις μερικές συμβουλές για το reflow;
    Απο 'τι ξέρω στο reflow δεν ξεκολλάμε κάτι απλά θερμένουμε το chip μόνο σωστά;
    Η διαδικασία αυτή είναι σωστή: http://www.youtube.com/watch?v=VldNJ7IvWhY ;
    Πόσο χρόνο πρέπει να ζεστάνω το τσιπ και σε τί θερμοκρασία;
    Απλά βάζω αλουμινόχαρτο γύρο απο τσιπάκι ή χρειάζεται και κάτι άλλο;
    Με πιστολάκι τον μαλλιών μπορώ να κάνω δουλεία;
    Και τι πάστα να βάλω μετα στο chipset,gpu,cpu ;

Ευχαριστώ.

Το avatar του χρήστη leosedf
    Συντονιστής
    Όνομα
    Κωνσταντίνος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Πάντο σε ένα μάστορα γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να του κάνεις περμανάντ.
    900MHz-64GHz

Μέλος
    Όνομα
    Σόφος
    Περιοχή
    Αττική

Προεπιλογή

Μπορώ να δανειστώ πλούμετρο για την μέτρηση θερμοκρασίας για να είμαι σύγουρος πως δεν θα ξεπεράσω το όριο της θερμοκρασίας, όπως κάνει το κάνει και εδώ στο βίντεο ο τύπος : http://www.youtube.com/watch?v=tjWXExWM4RU
    Πίανουν τα χέρια μου , απλά χρειάζομαι κάποιες συμβουλές γιατί θα είναι το πρώτο μου reflow.
    Αν θα μπορούσε κάποιος να μου απαντίσει στο προηγούμενο πόστ μου θα με βοηθούσε πολύ.
    Σε τεχνικό δεν νομίζω οτι αξίζει να το πάω (θα θέλει πάνω απο 50) ,έτσι πέρνω άλλη μητρική.

Το avatar του χρήστη toni31
    Μέλος
    Όνομα
    Αντώνης
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Το avatar του χρήστη toni31
    Μέλος
    Όνομα
    Αντώνης
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Μέλος
    Όνομα
    Σόφος
    Περιοχή
    Αττική

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από toni31 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Απο 'τι κατάλαβα η διαδικασία για το chipset reflow είναι η εξής:
    Απο την σελίδα 4 του αρχείου η Τp είναι 260°C και η απο την σελίδα 7 επιλέγουμε την δεξία στήλη.
    1)Θερμαίνουμε το τσιπ στους 150°C και για 1-2 λεπτά και ταυτόχρονα αυξάνουμε την θερμοκρασία στους 200°C.

2)Μετά πάμε στους 217°C για 1-1,5 λεπτό και ταυτόχρονα αυξάνουμε την θερμοκρασία στους 260°C με μέγιστο ρυθμό 3°C/s και με προσοχή η θεμροκρασία του τσιπ να μην είναι για πάνω απο 30s, πάνω απο τους 255°C.

3) Μειώνουμε την θερμοκραία μέχρι τους 217°C με μέγιστο ρυθμό -6°C/s.

4) Τέλος κλείνω το πιστολάκι και το αφήνω να κρυώσει 8 λεπτά ή μέχρι τους 25°CΔιορθώστε με αν κάτι το έγραψα λάθος.

Υ.Γ. Σήμερα μετά απο κάτι εβδομάδες άνοιξα το λάπτοπ και με την δεύτερη προσπάθεια άνοιξε.Του βάζω ένα σκηρό επάνο (χωρίς windows) και ξανάνοιξε, μου έβγαλε οτι δεν μπορεί φυσικά να κάνει boot και πατάω restart και το έκανε κανονικά, μετά το κλείνω απο το κουμπί και το ξαναπατάω και με την 2η άνοιξε ξανά.Τώρα που γράφω το δοκίμασα ξανά και άνοιξε με την 2η. Λέω όμως να το κάνω το reflow , εσείς τι λέτε για αυτό;;

Το avatar του χρήστη eleCtroAsxetos
    Μέλος
    Όνομα
    Δημητρης
    Περιοχή
    Ηράκλειο

Προεπιλογή

με τετοια ζεστη στους 25C δε θα παει σε 8 λεπτα, ουτε σε 8 ωρες μη σου πω. οπως το καταλαβαινω εγω πρεπει να το αφησεις να παει σε θερμοκρασια περιβαλλοντος σταδιακα, γιατι οσο ειναι ζεστη η μητρικη, δε θελει κακομεταχειριση γιατι δεν εχουν αποκτησει τη σκληρυτητα και τις μηχανικες ιδιοτητες οι ρητινες και τα υλικα που την αποτελουν.

προσεξε τους ηλεκτρολυτικους πυκνωτες σε καμια περιπτωση να μην τουν πλησιασει υψηλη θερμοκρασια.

Εγω ο βλακας κατεστρεψα μια μητρικη πριν μερικους μηνες γιατι πιστεψα οτι αν την εβαζα στο φουρνο θα γινοταν reflow. Εγινε το reflow αλλα εβγαλαν υγρα 2 ηλεκτρολυτικοι που κατεστρεψαν ουσιαστικα τη μητρικη

θα χρειαστεις επισης μια κιτρινη διαφανης ταινια που μοιαζει με σελοτειπ για να προστατεψεις καποια τσιπ απο τη θερμοκρασια. δε ξερω πως τη ζητας.

υγ. τα παραπανω θα τα κανεις τη στιγμη που θα σταματησει το λαπτοπ να λειτουργει. προς το παρον εφοσον δουλευει δεν το πειραζεις. Αγνωστε αι βουλαι των ηλεκτρονικων. αν μετα δε δουλευει θα το εχεις μαραζι

Μέλος
    Όνομα
    Σόφος
    Περιοχή
    Αττική

Προεπιλογή

Βασικά τώρα που ξανακοίταξα το αρχείο του toni31 είδα πώς τα 8 λεπτά είναι το μέγιστο χρονικό όριο που πρέπει να έχω πίασει την μέγιστη θερμοκρασία (260°C), όχι το όριο που θα κρυώσει. Μόνο το τσιπάκι θα είναι εκτεθημένο στο πιστολάκι μαλλιών, η υπόλοιπη θα είναι καλημένη απο αλουμηνόχαρτο.
    Καλή η ιδέα που έδωσες για την κίτρινη ταινία που έχει ανοχή στην θερμοκρασία (την έχω δεί σε κάτι βιντεάκια στο youtube) αλλα δεν ξέρω ούτε εγώ πως λέγεται. Το λάπτοπ μου το κάνει καιρό αυτό το πρόβλημα που έγραψα στο 1ο πόστ, βέβαια συνήθως
    συνέρχονταν μετά απο 10-70 ανοιγοκλεισίματα,είχα μείνει μέχρι μία μέρα χωρίς λάπτοπ,τώρα όμως έμεινα εβδομάδες.
    Τι λέτε παιδιά να κάνω ή να μην το κάνω το reflow;

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Φορητός Η/Υ] HP Pavilion G6-1215EV
    από toni31 στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 15-05-14, 17:55
  2. HP Pavilion dv7
    από andyferraristi στο forum Αναζήτηση Service Manual
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο Μήνυμα: 07-05-14, 15:56
  3. [Φορητός Η/Υ] HP pavilion g6 1021sv
    από Liaskas774 στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 06-05-14, 00:10
  4. [Φορητός Η/Υ] HP Pavilion dv9000 (Πρόβλημα γραφικών στην Οθόνη)
    από hliasaaa στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 21-10-13, 21:36
  5. [Φορητός Η/Υ] Πρόβλημα με οθόνη HP Pavilion DV9000
    από Fu Manchu στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 12-01-13, 10:42

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι