Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 8 από 8
    Το avatar του χρήστη τομ
    Μέλος
    Όνομα
    Θωμάς
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή Φούρνος Anraetta ικεα (Whirlpool)

Πολυ καλησπέρα στην ομάδα. Έχω το εξής πρόβλημα με με ένα φούρνο από τα ικεα. Ενώ θερμαίνει κανονικά ειδικά στο πρόγραμμα με αέρα ενώ έχει φτάσει τη θερμοκρασία που έχω ρυθμίσει συνεχίζει να κάνει προθέρμανση. Στην ουσία όταν το κλείσω δείχνει στην οθόνη ότι έχει μέσα πιο πολύ θερμοκρασία από τη ρύθμιση που του εκανα εξ αρχής, αλλά αυτός συνεχίζει και ζεσταίνει κ φτάνει 250 βαθμούς κ πάνω.
    Αλλα όταν το πρόγραμμα είναι χωρισ Αέρα κ μόνο με αντιστάσεις η θερμοκρασία δουλευει μια χαρά.
    Άνοιξα το φούρνο να δω μήπως φταίει ο θερμοστάτης αλλά βρήκα μόνο ένα αισθητήρα θερμοκρασίας που είναι βιδωμένος πίσω στην πλατη(https://fixpart.gr/proion/whirlpool-...as?apl=2379108). Μετά βρήκα ένα άλλο σχετικό με θερμοκρασία εξάρτημα είναι ένα θερμικό, αλλά νομίζω δεν έχει σχέση. Κ σε ένα τελευταίο πράγμα που πάει το μυαλό μου είναι η πλακέτα. Μπορείτε να μου δώσετε τα φώτα σας. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Το avatar του χρήστη klik
    Μέλος
    Όνομα
    N/A
    Περιοχή
    Θεσσαλλλονίκη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από τομ Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ενώ θερμαίνει κανονικά ειδικά στο πρόγραμμα με αέρα ενώ έχει φτάσει τη θερμοκρασία που έχω ρυθμίσει συνεχίζει να κάνει προθέρμανση. Στην ουσία όταν το κλείσω δείχνει στην οθόνη ότι έχει μέσα πιο πολύ θερμοκρασία από τη ρύθμιση που του εκανα εξ αρχής, αλλά αυτός συνεχίζει και ζεσταίνει κ φτάνει 250 βαθμούς κ πάνω.
    Αλλα όταν το πρόγραμμα είναι χωρισ Αέρα κ μόνο με αντιστάσεις η θερμοκρασία δουλευει μια χαρά.
    Δεν κατάλαβα. Πάντα ή μερικές φορές έχεις το πρόβλημα στο πρόγραμμα με αερα;
    Μερικές φορές ή ποτε δεν έχεις πρόβλημα στα προγράμματα χωρίς αέρα;

Τη θερμοκρασία στη δείχνει ο φούρνος στην οθόνη και βλέπεις ότι ξέφυγε πολύ; Υπάρχει αστάθεια στην ένδειξη; (σκαμπανευάσματα; )
    Έχει λήξει η εγγύηση;

Αυτός είναι ο φούρνος;
    https://www.ikea.com/nl/en/manuals/a...-2096706-2.pdf

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από τομ Εμφάνιση μηνυμάτων
    Στην ουσία όταν το κλείσω δείχνει στην οθόνη ότι έχει μέσα πιο πολύ θερμοκρασία από τη ρύθμιση που του εκανα εξ αρχής, αλλά αυτός συνεχίζει και ζεσταίνει κ φτάνει 250 βαθμούς κ πάνω.
    Συνεχίζει με ενεργές (κατανάλωση ρεύματος) για τις αντιστάσεις ? ή μεταγωγή θερμοκρασίας στο μεταλλικό περίβλημα του αισθητήρα και λόγω παύσης του ανεμιστήρα .

Το avatar του χρήστη τομ
    Μέλος
    Όνομα
    Θωμάς
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Ναι ο φούρνος είναι αυτός που στείλατε. Το κύριος πρόβλημα έχει όταν το βάζω στο πρόγραμμα του αέρα. Στις αντιστάσεις δεν το έχω παρατηρήσει. Αφού να φανταστείτε αν βάλω πρόγραμμα αέρα άπω από 200 βαθμούς δεν λέει ποτε ότι έχει ζεσταθεί ο φούρνους. Είναι συνέχεια στη λειτουργεία προθέρμανσης κ ενώ έχει πιάσει τη θερμοκρασία κ την έχει ξεπεράσει, δεν σφυρίζει να πει ότι ζεστάθηκε κ να αρχίσει να χρονόμετρα. Μετά αναγκάζομαι να το βάλω στο πιο χαμηλό να δείξει ότι ζεστάθηκε. Μετά πάω μια πίσω βάζω τη θερμοκρασία που θέλω αλλά παρόλα αυτά κάνει ότι θέλει. Δυστυχώς εγγύηση δεν έχει. Αν κ λάθος μου γιατί είχε αρχίσει να το παρουσιάζει αυτό το θέμα στο τέλος της εγγύησης αλλά το παραμέλησε γιατί νόμιζα ότι είναι η ιδέα μου.

Τη λαιβ θερμοκρασία τη βλέπω μόνο όταν απενεργοποίηση το φούρνο. Αλλιώς κατά τη διάρκεια λειτουργεί ας βλέπω μόνο τη θερμοκρασία που το έχω ρυθμίσει. Κ αν καεί το φαγητό η αν δεν ψήνεται τον κλείνω στιγμιαία να δω τη θερμοκρασία έχει μέσα.

Έχει κ ένα άλλο ανεμιστήρα από την έξω πλευρά που αυτός δουλευει πάντα αν φτάσει από 50-100 βαθμούς πάνω κ μέχρι να παγώσει ο φούρνος, που νομίζω αυτός ίσως έχει να κάνει με το θερμικό που είναι πάνω. Κ αυτός καμία φορά δεν ξεκινάει κ αν απενεργοποίησω το φούρνο κ τον ανοίξω αρχίζει κ δουλευει. Εγώ αυτό που καταλαβαίνω η πλακέτα κάνει ίσως νούμερα.

Το avatar του χρήστη pourpou
    Μέλος
    Όνομα
    θανασης
    Περιοχή
    λαμια

Προεπιλογή

σε φιλου μου που ειχε το ιδιο θεμα με τον αερα του εβγαλα την πλακετα και την εδωσα σε ηλεκτρονικο και μας αλλαξε το ρελε που ειναι για το αεροθερμο διοτι κολλαγε η επαφη και εδινε ρευμα συνεχως στην αντισταση.
    δε σου το κανει στις αντιστασεις πανω κατω γιατι ειναι ξεχωριστο κυκλωμα ο αερας

6. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον pourpou για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

τομ (27-11-24)

Το avatar του χρήστη klik
    Μέλος
    Όνομα
    N/A
    Περιοχή
    Θεσσαλλλονίκη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από pourpou Εμφάνιση μηνυμάτων
    σε φιλου μου που ειχε το ιδιο θεμα με τον αερα του εβγαλα την πλακετα και την εδωσα σε ηλεκτρονικο και μας αλλαξε το ρελε που ειναι για το αεροθερμο διοτι κολλαγε η επαφη και εδινε ρευμα συνεχως στην αντισταση.
    δε σου το κανει στις αντιστασεις πανω κατω γιατι ειναι ξεχωριστο κυκλωμα ο αερας
    Εδώ εκτός από τη συνεχή θέρμανση (που μπορεί να δικαιολογηθεί από κολλημένο ρελέ), δεν υπάρχει και ο ήχος σήμανσης του τέλους της προθέρμανσης αλλά ούτε αρχίζει να μετρά και ο χρόνος μαγειρέματος (που ξεκινά αφού τελειώσει η προθέρμανση). Αν ήταν μόνο θέμα ρελέ, δεν θα είχαν γίνει τα παραπάνω όταν έφτανε την επιθυμητή θερμοκρασία;

8. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον klik για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

FILMAN (26-11-24)

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Επειδή "αισθάνομαι τυχερός" στην αναζήτηση , δες αν στα καλώδια του αισθητήρα sensor αναγράφει τα ohms π.χ (που μόλις διακρίνονται )
    https://fixpart.co.uk/product/whirlp...erature-sensor
    Και γενικές οδηγίες παρακάτω για κουζίνες whirpool indesit ktl
    https://appliantology.org/gallery/im...able/?browse=1 (όπου στους 21C έχει 1080 ohm)
    Αλλά λέει πρέπει να ελεγχθεί σε 3 διαφορετικές θερμοκρασίες όπως περιγράφει παραπάνω
    https://www.calculatorsoup.com/calcu...to-celsius.php

10. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον Κυριακίδης για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

τομ (27-11-24)

Το avatar του χρήστη τομ
    Μέλος
    Όνομα
    Θωμάς
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Θα κάνω το τεστ με το θερμοστάτη μέσα στο Σαββατοκύριακο και θα σας ενημερώσω. Απλά έχει πέσει φόρτος εργασίας δεν έχω το χρόνο να το τεστάρω. Προς το παρόν χρησιμοποιούμε μόνο το πρόγραμμα με τις αντιστάσεις πάνω κάτω

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Παρόμοια Θέματα

1. Εστίες κεραμικές ΙΚΕΑ για ανραλλακτικα
    από orck στο forum Εξαρτήματα προς Ζήτηση & Προσφορά
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 30-08-17, 07:17
  2. [Whirlpool] whirlpool awg 680
    από thanasis 1 στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο Μήνυμα: 09-04-15, 19:27
  3. [Whirlpool] whirlpool ARG 921/G/WP
    από lemon στο forum Ψυγείο