Οπως το βλεπω ανασηκωνεις προς τα πανω την ασπρη μπαρα και τραβας την ταινια.
SYNDETHRAS2.jpg
Πρός τα πάνω προς το ταβάνι , ούτε δεξιά ούτε αριστερα . Θα αφήσει κενό και θα χαλαρώσει η ταινία ??
και πώς την τραβάω ?? πενσάκι , με το νύχι ?? έτσι είναι ??
γιατί με όλες τις πρωινές δοκιμές είναι όλα σφιχτά ...
...θα δοκιμάσω αύριο το πρωί .... που θα έχω χρόνο και ησυχία .
οποιον πυκνωτη βλεπεις φουσκωμενο τον αλλαζεις ακομη και αν δεν εχει σχεση με την βλαβη
ετσι οπως το βλεπω καλυτερα το τραβας απο τα δυο αυτακια που εχει δεξια και αριστερα στην πλευρα του flex προς τα εξω με μεγαλη προσοχη
προσοχη ακομη και εκτος δυκτιου εχει ταση στον μεγαλο πυκνωτη του τροφοδοτικου
100% εκτος απο τους πυκνωτές πρέπει να αλλάξεις τις λεντοσειρές. Το μαγαζί αυτό έχει ότι λεντοσειρά ζητήσεις,
Εχω πάρει 4-5 φορές είναι οκ.
Αλλαξα πυκνωτές ..
Αύριο πρωι θα τροφοδοτήσω την λεντοσειρές με 25-30V να δώ αν ανάβει και πώς ...
και θα δώ πώς θα φτάσω στις λετοσειρές ... θα ενημερώσω αύριο ....
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας
Οτι θα αναβει ειναι σίγουρο όπως άναβε και με τους φουσκωμένους πυκνωτες, το θέμα είναι ότι η εικόνα έχει γίνει μπλέ δηλαδή τα λεντ που κανονικά δίνουν λευκό χρώμα έχουν "χαλάσει" ας πουμε και δίνουν μπλέ. Σε αυτό δεν φταίνε οι πυκνωτές αλλα η ποιότητα των led bars Vestel που είναι χαμηλή και τα led "γερνούν" χάνοντας το φυσικό λευκό χρώμα τους.
Εχω μια TURBO 43 που στα πεντε χρόνια έπαθε το ίδιο, άλλαξα τις λεντοσειρές και έγινε καινούργια!
mikemtb (21-11-24)
Καλημέρα
είμαστε σε λειτουργία ...
1) είχε δύο φουσκωμένους ηλεκτρολυτικούς 220μF/35V ?? Αλλάχτηκαν με 100μF/63v ( δεν είχα 220μF 63V )
Στις μετρήσεις τα πολύμετρα που μετράν cap έβγαζαν τους ηλεκτρολυτικούς 30μF περίπου ...
Όργανο - αναλυτής το ένα το έβγαλε τίποτα σαν να μην υπάρχει και το άλλο το έβγαλε δίοδο ..
Οργανο μέτρησης CAP δεν τα έβλεπε καθόλου
Οι πυκνωτές ήταν στην έξοδο του παλμοτροφοδοτικού με συνέπεια να μην παράγετε σωστά η τάση και για αυτό και το χαμήλωμα φωτεινότητας ομοιόμορφα της οθόνης
2) Ο τρίτος πυκνωτής ο μεμονωμένος ήταν 100μF/63v τον άλλαξα με όμοιο παρά του ότι ήταν οκ και παίρνει τάση μέσο διόδου απο τους φουσκωμένους ??? που είναι 35v ???? .
3) Η τάση εξόδου στα LED σε λειτουργία με συνδεμένα τα LED είναι 39.5v ...?? Την τάση αυτήν την παίρνει απο τους φουσκωμένους ηλεκτρολυτικούς μέσο διόδου ..... !! για αυτό τους έβαλα στα 63v ..
τώρα εδώ η τάση ή έτσι ήταν ή και καί κάτι άλλο υπάρχει ??
*) spiros tech , p270 Τελικά τραβάς πρός τα πάνω το μαύρο καπάκι που πιάνει όλοι την ταινία , απο την αντίθετη . Ανοίγει σαν πορτάκι , ούτε νύχι χρειάζεται .. με τον αέρα ανοίγει τόσο απλό αλλά μέχρι να καταλάβω ....
*) φίλε kostaspan σε ευχαριστώ για την ενημέρωση σου . Κρατάω ότι μου έγραψες και θα δούμε στην συνέχεια τι θα γίνει για τα LED .
Αν παίζει έτσι , όπως ήταν και δεν εμφανίσει κάτι πρόσθετο , είναι μία χαρά . Επίσης την έχω αντικαταστήσει την TV με καινούργια .
Σε περίπτωση που και τα led είναι για αλλαγή θα τα αλλαξω διευρύνοντας τις γνώσεις μου , μία που για αυτήν την επισκευή διάβασα πολλά αρθρα στο www.howtofixit.gr , μελέτησα όσο ήταν δυνατόν σχέδια απο άλλες τηλεόρασης , είδα video αλλαγής καi ελέγχου LED και πολλά άλλα .
Με εκτίμηση πρός όλους , σας ευχαριστώ .
Πέτσος Δημήτριος
IMG_20241122_081253_1 SXOLIA.jpgIMG_20241122_082613.jpg
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη JIM_6146B : 22-11-24 στις 09:24
kstigas (24-11-24)
τελικα επαιξε η tv;δεν καταλαβα απο τα γραφομενα για αυτο ρωταω ,τους πυκνωτες να τους βαλεις οτι χωρητικοτητα ηταν η μαμα που λεμε
FILMAN (25-11-24)