Καλησπέρα σας
Έχω για έξι χρόνια τον πιο πάνω inverter στο 1KW/12V καθαρού ημιτόνου και τον χρησιμοποιώ στο σπίτι για αδειάληπτη τροφοδοσία. Μπαταρία του βάζω αυτοκινήτου 100ΑΗ. Κάθε 2 χρόνια χρειάζεται να αλλάξω μπαταρία επειδή δεν κάνει συχνές εκφορτίσεις-φορτίσεις και αχρηστεύεται. Αυτή τη φορά, του έβαλα μία μεταχειρισμένη από το αυτοκίνητό μου που είχε ακόμη ζωή (πράσινος ο δείκτης) και 12,75V αλλά μετά από μία εβδομάδα ο inverter μου έδωσε alarm γαι χαμηλή μπαταρία. Έλεγξα την τάση που έδινε για φόρτιση ο inverter και ήταν 14,45V. Η μπαταρία έκαιγε. Αυτό σημαίνει ότι είχε βράσει η μπαταρία λόγω του ότι παρόλο που ήταν φορτισμένη της έδινε 14,45 αντί για 13,65 που είναι η τάση συντήρησης της μπαταρίας. Δοκίμασα και με καινούρια σήμερα αλλά πάλι έδινε 14,45 οπότε την αποσύνδεσα και έκλεισα τον φορτιστή του inverter. Μπορεί κάποιος αν ξέρει να με βοηθήσει με τη βλάβη του inverter στο κύκλωμα φόρτισης? Τον είχα αγοράσει 280€ και τον λυπαμαι να τον πετάξω. Σκέφτηκα τη λύση να βάλω εξωτερικό φορτιστή στην μπαταρία και να την συντηρώ με αυτόν και όταν γίνονται διακοπές ρεύματος να τη συνδέω στον inverter (τον ένα πόλο πάντα, τον άλλο να τον έχω συνδεδεμένο). Ευχαριστώ πολύ