Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 26

Θέμα: qsc gx3

  1. #11

    Μέλος
    Όνομα
    παναγιωτης
    Εγγραφή
    Mar 2009
    Περιοχή
    καλλιθεα
    Μηνύματα
    781

    Προεπιλογή

    κοιτας και οτι εχι γυρω του και αν εχει τροφοδοσια το κυκλωμα προστασιας στην ουσια απο την τροφοδοσια του ξεκινας πρωτα
    τωρα εχεις εξοδο κανονικα δηλαδη περναει σημα στις μπορνες η οτι αλλο εχει φ=για βισμα εξοδου ηχου; αν ναι το εχει κολλησει και το ρελε σε θεση κλειστει ωστε και δινει εξοδο ,δεν θυμαμαι αν εχει ρελε βεβαια στην εξοδο αν εχει κοιτα και ατον

  2. #12

    Μέλος
    Όνομα
    σπιρος
    Εγγραφή
    Oct 2020
    Περιοχή
    ιονια νησια
    Μηνύματα
    33

    Προεπιλογή

    ρελε δεν εχει.στον παλμογραφο εχω σημα κανονικα απο την εξοδο καθαρο.γυρω απο το lm13700 ολα τα εξαρτηματα μετρηθηκαν και συμφωνουν με το σχηματικο.στην R34 και R30 εχω ταση 5 και 0.71βολτ πριν και μετα τις αντιστασεις.μετρησα στην θεση διοδο το + - του λμ13700 δεν δειχνει βραχυκυκλωμενο.ας δωσει καποιος πιο ειδικος καμια ιδεα που να κοιταξω που γνωριζει να μελετησει το σχηματικο.παντως το 13700 θα το αλαξω.ακομα δεν εχω συνδεσει ηχεια επανω μεχρι να ειμαι σιγουρος.

  3. #13

    Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Εγγραφή
    Dec 2016
    Περιοχή
    PERISTERI ATTIKIS
    Μηνύματα
    1.254

    Προεπιλογή

    Σπύρο,
    αν το LM13700 είναι το U6 (TRANSCODUCTANCE OP. AMPLIFIER) μάλλον δεν χρειάζεται αντικατ/ση,
    όχι βέβαια ότι η αντικατ/ση του θα βλάψει την όλη κατάσταση.

    Έχω την εντύπωση ότι τ΄ ενδεικτικά LED΄s (LD3, LD4), θ΄ ανάψουν όταν συνδέσεις οιονδήποτε
    φορτίο καθόσον απαιτείται CLIP A + B όπως και SIGNAL A + B για την ενεργοποίησή τους.
    Ομοίως τα κόκκινα LED΄s (LD2, LD6), θ΄ ανάψουν ότι υπάρχει υπερφόρτιση του συστήματος.
    Για το μπλε LED (LD7) έλεγξε αν υπάρχει η τάση των 15V στα jumpers J2B, J2A.

    Φιλικά.
    Δημήτρης Καρούσης

  4. #14

    Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Εγγραφή
    Dec 2016
    Περιοχή
    PERISTERI ATTIKIS
    Μηνύματα
    1.254

    Προεπιλογή

    Διορθώνω ο έλεγχος της τάσης 15V ισχύει γι΄ όλα τα LED΄s καθόσον η τάση αυτή
    πηγαίνει σ΄ όλες τις ανόδους τους.
    Για το μπλε LED (LD7) έλεγξε και την smd αντίσταση R33 (3,01ΚΩ / 0,1W).
    Φιλικά.
    Δημήτρης Καρούσης

  5. #15

    Μέλος
    Όνομα
    σπιρος
    Εγγραφή
    Oct 2020
    Περιοχή
    ιονια νησια
    Μηνύματα
    33

    Προεπιλογή

    δημητρη τα λεντ αναβουν ταση εχει 15βολτ το προβλημα ειναι οταν δινω σημα το αριστερο (γερο) καναλι λειτουργει κανονικα το πρασινο λεντ σηματος και οταν αυξησω στην εισοδο το σημα δειχνει οτι κλιπαρει το κοκκινο λεντ.στο επισκευασμενο καναλι ναι μεν δειχνει κανονικα το πρασινο λεντ το σημα εισοδου αλλα το κοκκινο ειναι νεκρο δεν δειχνει το κλιπαρισμα ουτε κανει αυτο το στιγμιαιο αναμα κατα την εκεινηση και κλεισιμο του τελικου.εντωμεταξυ στην εξοδο μετα την R61 απο το αλαγμενο 33078 εχω σημα στον παλμογραφο.θα το ξανατσεκαρω παλι για σιγουρα.

  6. #16

    Μέλος
    Όνομα
    σπιρος
    Εγγραφή
    Oct 2020
    Περιοχή
    ιονια νησια
    Μηνύματα
    33

    Προεπιλογή

    ξανα μετρησα ταση εχω 15 βολτ στα λεντ τα πρασινα μονο και μπλε στα δυο κοκκινα τιποτα.σημα ερχεται μεχρι και το j2b πιν ιδιο με το καναλι Α στον παλμογραφο. να καηκε το λεντ 6? αντισταση εχει ιδια κι απο τις δυο πλευρες 77Κ και κατι.ME 1.4βολτ σημα κλιπαρει το καναλι Α κανονικα το Β τιποτα.αν ειναι μονο αυτο οκ το αφηνω το λεντ ας μην αναβει.και καποια στιγμη τον χειμωνα το αλαζω.ειναι φιλου μου το μηχανημα.απλα θελω να σιγουρευτω οτι αυτη η δυσλειτουργεια δεν εχει επιπτωσεις στην λειτουργεια του τελικου.ξανα εβαλα τις εξοδους παλμογραφο κανονικα πεντακαθαρες σε ολες τις συχνοτητες.στην επομενη οταν εχω ωρα θα συνδεσω ηχεια.

  7. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον spiros full για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

    mikemtb73 (16-08-22)

  8. #17

    Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Εγγραφή
    Nov 2008
    Περιοχή
    Αθήνα
    Μηνύματα
    1.373

    Προεπιλογή

    Κατά τις μετρήσεις που έκανες με τον παλμογράφο και την γεννήτρια , είχες συνδέσει ωμικά φορτία στην έξοδο των δυο καναλιών του ενισχυτή ή οι έξοδοι ήταν στον αέρα;

    Στα κόκκινα led δεν θα μετρήσεις τάση 15V , επειδή είναι μόνιμα συνδεδεμένα με την γείωση. Οδηγούνται από το σήμα που έρχεται στις επαφές J2A/ J2B του κάθε καναλιού. Μπορείς να δεις αν όντως υπάρχει η γείωση στους ακροδέκτες των κόκκινων led και αντίστοιχα αν υπάρχει συνέχεια -ηλεκτρική σύνδεση(0Ω) μεταξύ των επαφών J2A/ J2B του κάθε καναλιού και των σχετικών ακροδεκτών των κόκκινων led.
    Μπορείς επίσης να μετρήσεις τα κόκκινα led και να τα συγκρίνεις μεταξύ τους.

  9. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον ezizu για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

    spiros full (17-08-22)

  10. #18

    Μέλος
    Όνομα
    σπιρος
    Εγγραφή
    Oct 2020
    Περιοχή
    ιονια νησια
    Μηνύματα
    33

    Προεπιλογή

    οχι χωρις φορτιο χτες .του συνδεσα σημερα δυο μικρα 4ωμα full range και παιζει τελεια και καθαρα χωρις περιεργα.μονο το regulator του ανεμιστηρα ανεβαζε 110 βαθμους (ανοιχτος κι εξω απο το σασι ο τελικος)του βιδωσα μια ψυκτρα και ηρθε στα ισα του 69βαθμους.αυτο με το λεντ θα το ελεγξω παραπερα υπαρχει συνεχεια στις μετρησεις τωρα γιατι δεν δειχνει ενδειξη χμμμ.μπορει οπως τιναχτηκε το 33078 να πηρε και το λεντ μαζι.σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια.οτι προκυψει θα ενημερωσω για να εχουν υποψιν οι μελοντικοι με παρομοια βλαβη.

  11. #19

    Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Εγγραφή
    Nov 2008
    Περιοχή
    Αθήνα
    Μηνύματα
    1.373

    Προεπιλογή

    Εφόσον υπάρχει συνέχεια στο κύκλωμα, έχεις σωστό ήχο, έχεις κάποια ένδειξη από τις μετρήσεις (το γράφω αυτό, γιατί για να έχεις σωστά και ασφαλή συμπεράσματα από τις μετρήσεις - ελέγχους σε ένα ενισχυτή, οι μετρήσεις πρέπει απαραίτητα να γίνονται και υπό φορτίο) ότι λειτουργεί σωστά συγκρίνωντας τα δυο κανάλια μεταξύ τους και έχεις ελέγξει ότι στην επαφή J2A/J2B υπάρχει σωστό σήμα οδήγησης του κόκκινου led, τότε έχει πρόβλημα το ίδιο το led.
    Το led κάηκε, όπως σωστά υποψιάζεσαι, γιατί τροφοδοτήθηκε με υψηλότερη τάση (από την τάση λειτουργίας του), λόγω καταστροφής του ολοκληρωμένου 33078, όπου εκτός των άλλων, οδηγεί και το κόκκινο led χωρίς όμως να υπάρχει κάποια ενδιάμεση αντίσταση στο κύκλωμα.

  12. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον ezizu για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

    spiros full (17-08-22)

  13. #20

    Μέλος
    Όνομα
    σπιρος
    Εγγραφή
    Oct 2020
    Περιοχή
    ιονια νησια
    Μηνύματα
    33

    Προεπιλογή

    ο τελικος λειτουργει κανονικα 4 μερες επαγγελματικα οδηγωντας δυο electro voice elx115 σε μεγαλες εντασεις για ωρες με αριστο ηχο χωρις υπερθερμανσεις η αλλα περιεργα.η εγχειρηση πετυχε.

  14. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον spiros full για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

    mikemtb73 (21-08-22)

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • HTML: εκτός λειτουργίας