Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 5 από 5
    Το avatar του χρήστη apavlidis
    Μέλος
    Όνομα
    Ανδρέας Παυλίδης
    Περιοχή
    Καβάλα

Post Πρόβλημα σε desktop υπολογιστή με ίντερνετ και κάρτα Wifi

Καλησπέρα σας. Μιας και ξέθαψα τον υπολογιστή με τον οποίο μεγάλωσα (AMD Athlon XP και 512 ram) αποφάσισα να τον συνδέσω στο ιντερνετ μέσω της κάρτας Wifi που του είχαμε βάλει τότε. Αφού συνδέομαι λοιπόν στο Wifi και πατάω πχ. το Google chrome, μου βγάζει μια ειδοποίηση για κάτι πιστοποιητικά δεν ξέρω τι... Μπορεί να έχει σταματήσει η υποστήριξη για τα Windows XP, αλλά σε άλλο υπολογιστή με XP που έχω δοκιμάσει, μπαίνει μια χαρά Internet. Τι μπορεί να φταίει στη δική μου περίπτωση;

Τεχνικά χαρακτηριστικά:
    CPU: AMD Athlon XP 1,50 GHz
    RAM: 512 mb
    HDD: Maxtor 40 GB
    GPU: NVIDIA 128 MB
    Sound : On Board
    Και η μητρική πλακέτα είναι της QDI

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Μανος
    Περιοχή
    Ηράκλειο

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από apavlidis Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλησπέρα σας. Μιας και ξέθαψα τον υπολογιστή με τον οποίο μεγάλωσα (AMD Athlon XP και 512 ram) αποφάσισα να τον συνδέσω στο ιντερνετ μέσω της κάρτας Wifi που του είχαμε βάλει τότε. Αφού συνδέομαι λοιπόν στο Wifi και πατάω πχ. το Google chrome, μου βγάζει μια ειδοποίηση για κάτι πιστοποιητικά δεν ξέρω τι... Μπορεί να έχει σταματήσει η υποστήριξη για τα Windows XP, αλλά σε άλλο υπολογιστή με XP που έχω δοκιμάσει, μπαίνει μια χαρά Internet. Τι μπορεί να φταίει στη δική μου περίπτωση;

Τεχνικά χαρακτηριστικά:
    CPU: AMD Athlon XP 1,50 GHz
    RAM: 512 mb
    HDD: Maxtor 40 GB
    GPU: NVIDIA 128 MB
    Sound : On Board
    Και η μητρική πλακέτα είναι της QDI
    Ρυθμισε σωστα το ρολοι στο BIOS

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Νικος
    Περιοχή
    Σαλαμινα

Προεπιλογή

ρυθμισε ωρα και βαλε linux, τα xp ειναι ψιλοεπικινδυνο να μπαινουν στο ιντερνετ, το ιδιο και τα vista και τα 7. προκειται για νεκρα λειτουργικα που δεν ενημερωνονται εδω και χρονια (στην περιπτωση των xp ουτε καν patch ασφαλειας για ransomware δε βγηκε !!! )
    Για τετοια μηχανηματα το μονο αποδεκτο ειναι καποια light διανομη linux που τα ανασταινει (δε λεμε βεβαια να βαλεις κανενα ubuntu, ουτε η ραμ δε θα το σηκωσει αλλα υπαρχουν διανομες ειδικα για παλια pc).
    Τωρα αν θες απλα να δουλεψει χωρις να θες να το χρησιμοποιησεις πραγματικα ετσι για μουσιακους λογους, καλυτερα μη το συνδεεις με ιντερνετ

Το avatar του χρήστη apavlidis
    Μέλος
    Όνομα
    Ανδρέας Παυλίδης
    Περιοχή
    Καβάλα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nick1974 Εμφάνιση μηνυμάτων
    ρυθμισε ωρα και βαλε linux, τα xp ειναι ψιλοεπικινδυνο να μπαινουν στο ιντερνετ, το ιδιο και τα vista και τα 7. προκειται για νεκρα λειτουργικα που δεν ενημερωνονται εδω και χρονια (στην περιπτωση των xp ουτε καν patch ασφαλειας για ransomware δε βγηκε !!! )
    Για τετοια μηχανηματα το μονο αποδεκτο ειναι καποια light διανομη linux που τα ανασταινει (δε λεμε βεβαια να βαλεις κανενα ubuntu, ουτε η ραμ δε θα το σηκωσει αλλα υπαρχουν διανομες ειδικα για παλια pc).
    Τωρα αν θες απλα να δουλεψει χωρις να θες να το χρησιμοποιησεις πραγματικα ετσι για μουσιακους λογους, καλυτερα μη το συνδεεις με ιντερνετ
    Σκέφτομαι κάτι για κάποια διανομή linux αλλά ταυτόχρονα θέλω και τα XP οπότε μάλλον πάω για dual boot.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Νικος
    Περιοχή
    Σαλαμινα

Προεπιλογή

Ναι ξέρω κόσμο που λόγο κάποιων προγραμμάτων έχει αναγγαστικα κι ένα μηχάνημα με xp όμως σε αυτή την περίπτωση πρεπει να αποφεύγεται να συνδέεται στο ιντερνετ

Στάλθηκε από το Redmi Note 8 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παρόμοια Θέματα

1. [Φορητός Η/Υ] Υψηλή χρήση επεξεργαστή και RAM σε svchost που σχετίζεται με τη σύνδεση στο ίντερνετ
    από Papas00zas στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο Μήνυμα: 03-09-20, 08:10
  2. [Σταθερός Η/Υ] Πρόβλημα με Desktop dell gx 280 optiplex
    από kasikis στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο Μήνυμα: 15-08-15, 22:51
  3. [Τηλεόραση Sony] TV SONY KDL-32U40XX και κάρτα MPEG-4
    από babisko στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο Μήνυμα: 06-01-15, 16:32
  4. [Φορητός Η/Υ] Vaio Netbook: Πρόβλημα με touchpad/on-off switch/wifi switch και όλα τα leds μπροστά
    από makatas στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 07-06-13, 21:16
  5. Επισκευή κάρτα υπολογιστή. Υπάρχει εξειδικευμένο εργαστήριο;
    από atheodor στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο Μήνυμα: 02-12-06, 12:25

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι