Αγαπητοί φίλοι, γεια σας.
Έχω ένα καταψύκτη Inventor INVMCF99A που παρουσίαζε τα εξής προβλήματα:
1. Στο off δεν έκλεινε το φωτάκι του power.
2. Μέχρι την ένδειξη 4 του χειροκίνητου διακόπτη δεν άναβε, και έπρεπε να το γυρίσω στο τέλος, στο 6, για να ξεκινήσει να λειτουργεί η ψύξη. Η θερμοκρασία, όμως, δεν κατέβαινε κάτω από τους -18. Επίσης, από το 4 έως το 6, δεν ένιωθα καμία αντίσταση στο κουμπί, σαν να γυρνούσε ελεύθερα.
3. Αν χαμήλωνα την ένδειξη, ενώ λειτουργούσε, και την ξανανέβαζα, πότε έπαιρνε μπροστά η ψύξη , πότε όχι (δεν άναβε καθόλου το φωτάκι της ψύξης).
Παρήγγειλα από την αντιπροσωπεία καινούργιο θερμοστάτη και τον άλλαξα διαβάζοντας από το forum (να είστε όλοι καλά, με βοηθήσατε και με το ψυγείο που είχε πρόβλημα σε πυκνωτές στην πλακέτα) και ψάχνοντας στο internet.
Τώρα, με τον καινούργιο θερμοστάτη:
1. Ακούγεται ένα "κλακ" όταν τον γυρίζω στο off αλλά πάλι δε σβήνει το λαμπάκι του power, που σημαίνει ότι δεν κόβει το ρεύμα.
2. Ενώ όταν ανεβάζω την ένδειξη με το κουμπάκι, ακούγεται ένα "κλακ", ανάβει το λαμπάκι ψύξης, λειτουργεί και κατεβάζει θερμοκρασία καλά, όταν κατεβάζω την ένδειξη, πρέπει να το πάω μέχρι και στο 1 για να σβήσει. Δηλαδή, θερμοκρασία μετρημένη με θερμόμετρο -20, σχεδόν στο 5 (το 6 είναι το ανώτερο), πρέπει να το πάω στο 1 για να σβήσει το λαμπάκι.
Στη μία από τις διάφορες δοκιμές που έκανα, όταν το πήγα στο off, μετά δεν άναβε το λαμπάκι ψύξης ούτε στο 6. Τότε, το έβγαλα από την μπρίζα για περίπου μισή ώρα και μετά, ξεκίνησε να λειτουργεί σε όλες τις ενδείξεις αλλά με τα 2 παραπάνω προβλήματα.
Ο θερμοστάτης είναι αναλογικός 3 εξόδων και γείωση.
Δεν ξέρω τι να υποθέσω πλέον. Φαίνεται τόσο απλό το κύκλωμά του αλλά οι γνώσεις μου φτάνουν μέχρι ένα σημείο.
Υπάρχει περίπτωση να μου στείλανε θερμοστάτη που είναι και αυτός χαλασμένος;
Και αν ναι, πώς θα το τσεκάρω και θα το αποδείξω;
Ευχαριστώ που διαβάσατε το πρόβλημά μου.