Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 18

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Μαρία
    Περιοχή
    Πάτρα

Προεπιλογή Πρόβλημα με ανεμιστήρα φούρνου!!!

Έχω το εξής πρόβλημα....μετά τη χρήση του φούρνου(εντοιχιζόμενος Βοsch) λειτουργεί συνεχόμενα ο ανεμιστήρας για τη ψυξη χωρίς να σταματάει καθόλου και έτσι αναγκάζομαι και κλείνω τον γενικο για να σταματήσει (εννοείται μόλις ανεβάζω το γενικό ο ανεμιστήρας εξακολουθεί να δουλεύει).
    Έριξα αρκετό διάβασμα εδώ στο forum και έχω ψιλιμπερδευτεί εάν έχετε καμία φωτογραφία ή σχέδιο που μπορώ να βρώ να τσεκάρω το θερμικό του ανεμιστήρα ή αν έχει κάποια ασφάλεια που μπορεί να έχει καεί;

Το avatar του χρήστη diony
    Μέλος
    Όνομα
    Κωστας
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Συνήθως υπάρχει ένας μικρός θερμοστάτης (klixon) πακέτο με μία βαττική αντίσταση όπου ενεργοποιεί το ανεμιστηράκι , ή ενεργοποιείται μόνο του όταν η θερμοκρασία στο χώρο ανάμεσα φούρνο και εστίες ανέβει πάνω από το όριο του συγκεκριμένου θερμοστάτη
    Γράψε το E-NR της συσκευής μήπως μπορέσουμε να βοηθήσουμε περισσότερο
    To E-NR uα το βρεις στο ταμπελάκι στα πλάγια της πόρτας του φούρνου ή στο μέσα μέρος του συρταριού του θερμοθαλάμου , αν έχει θερμοθάλαμο
    Στο δρόμο προς την κορυφή μην ποδοπατάς τους ανθρώπους που θα βρεθούν μπροστά σου. Πάρε τους μαζί σου!

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Μαρία
    Περιοχή
    Πάτρα

Προεπιλογή

diony , χίλια ευχαριστώ για την απάντηση , όντως είναι στην πόρτα του φούρνου και ο Ε-NR είναι ΗΕΝ330551/01 FD8804 00112......κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη , ευχαριστώ και πάλι!

Μέλος
    Όνομα
    Κωστας
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

KLIXON.jpg

πρέπει να έχει 2 εξαρτήματα σαν της φωτογραφίας , στερεωμένα στο επάνω μέρος του φούρνου , το ένα από αυτά ενεργοποιεί τον ανεμιστήρα και πιθανό έχει μείνει βραχυκυκλωμένο , δεν κάνει επαναφορά όταν κρυώσει ο φούρνος
    δεν ξέρω αν πιάνουν τα χέρια σου , πάντως ότι ενέργεια κάνεις πρέπει να γίνει με την ασφάλεια τροφοδοσίας της κουζίνας κατεβασμένη
    θα πρέπει να τραβηχτεί ο φούρνος από το ντουλάπι , να αποσυνδεθούνε οι εστίες και να ανοιχτεί τα επάνω καπάκι για να φανούν τα klixon

βάλε το E-NR στο e-shop της BOSCH (αλλά με λατινικούς χαρακτήρες) HEN330551/01
    και ρίξε μια ματιά στη διασκόρπιση που σου βγάζει , στη δεύτερη σελίδα είναι αυτό που θέλουμε να δούμε

αν δεν είσαι σίγουρη , θα πρέπει να καλέσεις κάποιο τεχνικό

edit

το e-shop εδώ

http://www.bosch-eshop.com/eshop/bosch/gr/indexa.htm
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη diony : 13-12-15 στις 21:36
    Στο δρόμο προς την κορυφή μην ποδοπατάς τους ανθρώπους που θα βρεθούν μπροστά σου. Πάρε τους μαζί σου!

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Μαρία
    Περιοχή
    Πάτρα

Προεπιλογή

Κατατοπιστικότατος!!! Θεωρώ πως αν πάω στο ανταλλακτικάδικο και ζητήσω θερμικό ασφαλείας για τον ανεμιστήρα του συγκεκριμένου μοντέλου θα ξέρει πιο απο τα δύο να μου δώσει το 0202 ή 0203 , να μην τα ξεσυνδέω και τα συνδέω όλα 2 φορές ...
    Μέχρι στιγμής έχω συνδέσει 4 κουζίνες(όχι εντοιχιζόμενες όμως) , δική μου και φίλων , έχω βραχυκυκλώσει την κλειδαριά της πόρτας του πλυντηρίου ρούχων μου (γιατί αλλιώς δεν δούλευε) , έχω ξεμπλοκάρει τα νερά του εντοιχιζόμενου πλυντηρίου πιάτων μου , που τα κράταγε μέσα και είμαι στη φάση να αλλάξω δύο πυκνωτές στην πλακέτα του ψυγείου πίστος της μάνας μου (μπάς και δουλέψει) , το τελευταίο με πληροφορίες απο το forum , δεν πιστεύω να δυσκολευτώ πολύ......
    θα δείξει !!!! θα επανέλθω με νεώτερα.Γιατί αυτό το άνοιξε κλείσε του γενικού για να δουλέψω κουζίνα - φούρνο μου έχει σπάσει τα νεύρα.
    Και πάλι ευχαριστώ πολύ!!!!

Το avatar του χρήστη klik
    Μέλος
    Όνομα
    N/A
    Περιοχή
    Θεσσαλλλονίκη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από maira77 Εμφάνιση μηνυμάτων
    ...έχω βραχυκυκλώσει την κλειδαριά της πόρτας του πλυντηρίου ρούχων μου (γιατί αλλιώς δεν δούλευε)...
    Μπράβο για τα άλλα, αλλά το παραπάνω έχει σοβαρό ρίσκο. Αν υπάρχουν παιδιά ή ηλικιωμένοι μπορεί να χάσουν κανένα χέρι... Αξίζει να αγοράσεις άλλη κλειδαριά

Μέλος
    Όνομα
    Κωστας
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από maira77 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Κατατοπιστικότατος!!! Θεωρώ πως αν πάω στο ανταλλακτικάδικο και ζητήσω θερμικό ασφαλείας για τον ανεμιστήρα του συγκεκριμένου μοντέλου θα ξέρει πιο απο τα δύο να μου δώσει το 0202 ή 0203 , να μην τα ξεσυνδέω και τα συνδέω όλα 2 φορές ...

πρέπει να είναι το 0203 αλλά δεν είναι θερμικό ασφαλείας αλλά θερμοστάτης λειτουργίας (γράφω πιο κάτω), αλλά θα πρέπει να το δοκιμάσεις , δηλαδη αποσύνδεσε ένα από τα 2 καλώδια του με κατεβασμένη ασφάλεια ,μόνωσε το ,δώσε ρεύμα και αν δεν λειτουργήσει το ανεμιστηράκι είσαι μέσα
    πρέπει να είναι 60-65 βαθμών κελσίου με επαφή ΝΟ
    ΠΡΟΣΟΧΉ ΜΕ ΤΟ ΡΕΎΜΑ
    Επίσης συμφωνώ και επαυξάνω για το #6
    Είναι πολύ επικίνδυνο αυτό που έκανες

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Μαρία
    Περιοχή
    Πάτρα

Προεπιλογή

οκ , θα σχοληθώ με αυτό μάλλον το Σαββατοκύριακο και ελπίζω να καταφέρω να το τακτοποιήσω!!! Με βοήθησες πάρα πολύ και πάλι σε ευχαριστώ......όσο για το πληντύριο το είχα κλειδωμένο σε αποθήκη μαζί με τα απορρυπαντικά , οπότε δεν είχε κανένας πρόσβαση σε αυτό εκτός απο εμένα.
    Θα επιστρέψω με νεότερα , μόλις επέμβω

Μέλος
    Όνομα
    Λουκάς
    Περιοχή
    Λιβαδειά

Προεπιλογή

σωστος ο κωστας εχει κλιξον για ο συστημα ψυξεως οπως λεγετε ειναι κολημενο. ειναι μια διμεταλικη επαφη.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Μαρία
    Περιοχή
    Πάτρα

Προεπιλογή

Επιστρέφω με καινούργιο πρόβλημα ......ο ίδιος φούρνος καίει το φαγητό!!!!!

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Λάδι ανεμιστήρα
    από toni31 στο forum Ερωτήσεις & Συμβουλές
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο Μήνυμα: 03-08-19, 21:01
  2. Επισκευή ανεμιστήρα οροφής
    από apostan στο forum Υπόλοιπες Μικροσυσκευές
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 22-09-15, 12:18
  3. [Neff] Πρόβλημα με το display του φούρνου
    από vassilis55 στο forum Φούρνος & Εστία