Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 9 από 9

Νέο Μέλος
    Όνομα
    κωστας
    Περιοχή
    ηρακλειο

Προεπιλογή Προβλημα ψυγειου pitsos

Καλημερα σας,ψυγειο no frost πιτσος μοντελο p1knt4014b/06 ενω η καταψυξη δουλευει μια χαρα η συντηρηση δεν ..

Μετα απο δυο τεχνικους(ενας του εμποριου και ο αλλος της πιτσος) και μερικα ευρω στραφι το ψυγειο παλι δεν λειτουργει.

Η διαγνωση του τεχνικου της πιτσος,καμμενη θερμικη ασφαλεια..Αλλαζουμε αυτη και μετα βλεπουμε!!!!????Δηλαδη αλλαζουμε ολα τα ανταλλακτικα και αν φτιαξει καλως,αν οχι εχω εγγυηση στα ανταλλακτικα που θα αλλαξουμε για δυο χρονια,ασχετα αν εχω πεταξει το ψυγειο μεχρι τοτε!!

Αλλαζω την θερμικη ασφαλεια και παλι σημερα το ψυγειο δεν κατεβαζει τιποτα στην συντηρηση,αρα το προβλημα ειναι αλλου!!
    Εχω κοιταξει το κουτακι της θερμοκρασιας στη συντηρηση και το κλαπετο δουλευει σωστα,οταν το ειχα κομπλαρει να ειναι μονιμα ανοικτο παλι καποια στιγμη σταματησε να κατεβαζει ψυξη αρα το προβλημα ειναι οτι μαζευει παγο στη μικρη οπη που εχει ο ανεμιστηρας που κατεβαινει στη συντηρηση.

Αρα ενω ο τεχνικος της πιτσος μου ειπε οτι η αντισταση δουλευει,οπως και το αισθητηριο θερμοκρασιας εγω παλι ριχνω το φταιξιμο οτι ειτε δεν κανει σωστη αποψυξη αρα αντισταση,ειτε το αισθητηριο δεν λειτουργει σωστα (η συνεχεια)..

Το συγκεκριμενο ψυγειο κανονιζει τις αποψυξεις βαση ανοιγματος της πορτας συντηρησης και ενω παταω συνεχομενα τον διακοπτη δεν βλεπω να γινεται κατι αλλα εχτες που εκανα χειροκινητη αποψυξη και ειχα βαλει δυο μικρα κομματια φελιζολ που εχει το στοιχειο στα πλαγια για να το σηκωσω να το φυσηξω απο την κατω μερια ειδα οτι τα ειχε καψει η αντισταση στο μερος που ακουμπουσαν σε αυτη,αρα η αντισταση πηρε μπρος!!!

Η αντισταση παντως με τις λιγες γνωσεις που εχω κανει κυκλωμα κανονικα αλλα δεν ξερω πως μπορω να την κανω να δουλεψει χειροκινητα..Ο τεχνικος της πιτσος πατουσε το κουμπι του super και μετα το κουμπι του on/off του ψυγειου και μετα ενα συνδυασμο του super με το κουμπι της θερμοκρασιας και μου ειπε οτι η αντισταση δουλευει,εγω οτι συνδυασμους και να εκανα δεν καταφερα να κανω την αντισταση να δουλεψει με τον ιδιο τροπο και αν καποιος ξερει την διαδικασια θα τον ευχαριστουσα παρα πολυ γιατι αν δεν φτιαχτει το ψυγειο(που δεν το βλεπω) να μπορεσω να του κανω εγω χειροκινητες αποψυξεις απο το χειριστηριο μεχρι να μπορεσω να παρω ενα καινουργιο ψυγειο γιατι οι εποχες ειναι δυσκολες!!

Οποιαδηποτε βοηθεια ειναι καλοδεχουμενη και σας ευχαριστω προκαταβολικα!!!

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Αν υποθέσουμε το έχεις κάνει χειροκίνητη απόψυξη (φυσική απόψυξη) και το βάλεις να δουλέψει από την αρχή .
    Πέρα από την κατάψυξη που λες ότι είναι "καλή" . για τις πρώτες ώρες λειτουργίας τι μετράς ως θερμοκρασία στην συντήρηση? (ο ανεμιστήρας υποθέτω και βάση επισκέψεων τεχνικών δουλεύει )

Νέο Μέλος
    Όνομα
    κωστας
    Περιοχή
    ηρακλειο

Προεπιλογή

Ο ανεμιστηρας ναι δουλευει κανονικα.Η θερμοκρασια με ηλεκτρονικο θερμομετρο εχθες που δεν κατεβαζε καθολου ψυξη ηταν στη συντηρηση 21 βαθμους και στην καταψυξη -15 (ρυθμισμενο στους -16)

Τωρα η συντηρηση ειναι στους 5 βαθμους με τον θερμοστατη(αν μπορουμε να πουμε το κουτι με το κλαπετο που εχει στη συντηρηση) περιπου στη μεση και πιο πανω.

Σε ευχαριστω!!

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Τωρα η συντηρηση ειναι στους 5 βαθμους με τον θερμοστατη(αν μπορουμε να πουμε το κουτι με το κλαπετο που εχει στη συντηρηση) περιπου στη μεση και πιο πανω.
    Άρα μας λες ότι η συντήρηση (αρχικά) μπορεί να φτάσει και 5 βαθμούς , και εννοείς ότι αργότερα μπορεί να μην έχει καλή συντήρηση? Μήπως τα λιωμένα νερά (μετά από την απόψυξη που όντως κάνει όπως λες ) δεν φεύγουν από κάποια αποχέτευση (είναι βουλωμένη) και γιαυτό στην συνέχεια σου κάνει αυτά τα προβλήματα?

Νέο Μέλος
    Όνομα
    κωστας
    Περιοχή
    ηρακλειο

Προεπιλογή

Καταρχην σε ευχαριστω πολυ για τον χρονο που μου διαθετεις,σου ειμαι ευγνωμων..

Λοιπον η αποχευτευση δουλευει κανονικοτατα,σε αποψυξη που κανω χειροκινητη(λυσιμο καταψυξης και φυσυγμα κρυο αερα με πιστολακι) τα νερα σχεδον γεμιζουν το σκαφακι πανω απο το μοτερ..Ακομα πολλες φορες που δεν βλεπω καθολου νερα πισω βγαζω το λαστιχο και φυσαω μπρος μεσα και ακουγεται να μην εχει καποιο φραγμο(ουτε απο παγο καθως το βλεπω πριν κανω αποψυξη)

Εχτες ειδα οτι το λαστιχο που κλεινει τη πορτα συντηρησης απο την πανω μερια σαν να ανοιγει(δεν ''βεντουζαρει'') και απο την αλλη ειναι εκει και η εξαγωγη του αερα απο την συντηρηση στην καταψυξη και ισως αυτο να δημιουργει υγρασια παραπανω στο συστημα και να κανει τους παγους που το συστημα για καποιο λογο δεν μπορει να δει και να καταλαβει αρα να παγωνει και η διοδος που στελνει αερα στη συντηρηση.Σε αυτο συνηγορει οτι το στοιχειο εχει πιο πολυ παγο στο σημειο αυτο(τρυπα απο τη συντηρηση στη καταψυξη με πλαστικο απο τη μπροστα μερια που με το δικο μου μυαλο νομιζω οτι επιστρεφει αερα πισω στη καταψυξη απο τη συντηρηση)

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Μακάρι να είναι από το λάστιχο της πόρτας , στρώσε το και τεστάρισε στην συνέχεια . Δεν το γνωρίζω (το λάστιχο πόρτας έχει δυνατότητα να αλλάξει? ή είναι φιξ? είναι πολύ κατεστραμμένο?) , καλή υπομονή και προσπάθεια

Νέο Μέλος
    Όνομα
    κωστας
    Περιοχή
    ηρακλειο

Προεπιλογή

Ολα αλλαζουν κυριε κυριακιδη οπως και το λαστιχο (το οποιο απο εχτες το γυρισα τουμπα)με 35-40 ευρω απλα δεν ειμαι διατεθιμενος να αλλαξω ολα τα ανταλλακτικα για να βρω(ή το σερβις της πιτσος) τι φταιει και εχει προβλημα το ψυγειο χωρις καμμια εγγυηση αν δουλεψει σωστα παρα μονο για τα ανταλλακτικα.

Καλυτερα να αγοραστει ενα καινουργιο παρα να πεφτουν μερικες εκατονταδες ευρω σε ενα ψυγειο που μπορει και να δουλεψει(αισιως εχουμε φτασει τα 200 ευρω και αν δεν πιαναν και λιγο τα χερια μου θα ηταν 100 συν)

Οπως και να εχει,αν τελικα το ψυγειο δουλεψει σωστα(ηδη τριτη μερα σημερα και ολα δειχνουν φυσιολογικα ) θα επανελθω για να σας πω την γνωμη μου και αν φταιει το λαστιχο να εχουμε και το νου μας σε πιο απλα πραγματα απο οτι μας λενε τα σερβις της πιτσος ή της καθε πιτσος!!Αυτο βεβαια δεν αναιρει οτι το ψυγειο μπορει να εχει οντως σοβαροτερο προβλημα και να μην μπορει ο τεχνικος-ψυκτικος να κανει διαγνωση λογω της φυσης των ψυγειων και να πρεπει ειτε να το παρει στο εργαστηριο με αγνωστο κοστος αλλα απαγορευτικο συμφωνα με τον ιδιο,ειτε να αλλαζουμε ενα ενα τα εξαρτηματα που μπορει να δημιουργουν το προβλημα και βλεπουμε,απλα εμενα αυτη η λογικη καθως δεν ειμαι αυτης της σχολης δεν μου καθεται καθως οταν φτιαχνω ηλεκτρονικους υπολογιστες πρεπει να κανω μια διαγνωση να παραγγειλω το εξαρτημα και να εγγυηθω οτι ο υπολογιστης μετα θα δουλευει!!

Συγνωμη αν προσβαλω καποιον τεχνικο/ψυκτικο,δεν ειναι αυτη η προθεση μου.Κολλαω στην λογικη του ''αλλαζουμε και βλεπουμε'' καθως δεν ειμαι ψυκτικος και οι γνωσεις μου πανω στα ψυγεια ειναι επιδερμικες!!!

Ευχαριστω για τον χρονο σας και παλι συγνωμη αν για οποιοδηποτε λογο σας προσβαλα.Θα επανελθω σε μερικες μερες με τα αποτελεσματα της ''τουμπας'' του λαστιχου και αν ηταν απο εκει το προβλημα!!

Νέο Μέλος
    Όνομα
    κωστας
    Περιοχή
    ηρακλειο

Προεπιλογή

Συγνώμη για την πολυήμερη καθυστέρηση αλλα λόγω δουλειάς δεν υπήρχε χρόνος!!!

Στα του ψυγείου τώρα..Μετά τις αλλαγές στα ανταλλακτικά και στα λάστιχα των πορτών(συντήρησης αλλα και κατάψυξης ) το πρόβλημα συνεχίζεται!!

Σαν τελευταία ελπίδα άλλαξα και την θέση του αισθητηρίου θερμοκρασίας γιατί έπιανε στο σημείο που ήταν πάγο και το πήγα πιο αριστερά όπου δεν πιάνει και μέχρι και σήμερα δουλεύει μια χαρά..

Τελικά θα πάμε για αλλαγή ψυγείου καθώς το πρόβλημα είναι στον αέρα άρα αρκετά ευρώ χωρίς να υπάρχει εγγύηση ότι θα δουλέψει μετά την όποια αλλαγή ανταλλακτικών,εκτός και αν αλλάξουν όλα στην κατάψυξη απο στοιχείο μέχρι τον τελευταίο αισθητήρα με κόστος περίπου 200+ ευρώ(+200 που έχουν φύγει μέχρι τώρα!!!) χωρίς την εργασία του ψυκτικού!!

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!!

Νέο Μέλος
    Όνομα
    dafniotis
    Περιοχή
    αθήνα

Προεπιλογή

Καλησπέρα, έχω το ίδιο πρόβλημα ακριβώς. Ήρθε ένας ψυκτικός φίλος κ αφού το άνοιξε μου είπε οτι το ανεμιστηράκι δουλεύει πολύ αργά , δλδ έχει πολύ λίγες στροφές. Δέν το έχω αλλάξει ακόμη, υπάρχει κάποιος που να έχει κάνει κάτι αντίστοιχο? Ευχαριστώ.

Παρόμοια Θέματα

1. [Liebherr] Προβλημα με συντηρηση ψυγειου liebherr 4003
    από sakis4 στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 22
    Τελευταίο Μήνυμα: 19-05-22, 09:49
  2. [Whirlpool] Περιεργο προβλημα ψυγειου Whirpool arc 4178 ix
    από gianndats στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 86
    Τελευταίο Μήνυμα: 03-11-20, 22:35
  3. Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 01-05-13, 10:30
  4. [Άλλη] ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΨΥΓΕΙΟΥ