Για στατικά ψυγεία πρώτα η κατάψυξη δίνει την αίσθηση ότι όλα πάνε καλά , αλλά η συντήρηση αργεί (πόσο περίμενες για τα αποτελέσματα και στην συντήρηση )
Αν βάλεις 2 ψηφιακά θερμόμετρα με καντράν και εξωτερικό καλώδιο αισθητήρα , θα δεις την κατάψυξη να έχει φτάσει στους -18 , να έχει κόψει ο κινητήρας μερικές φορές , και να κάνει επανεκκινήσεις επίσης μερικές φορές , αλλά η πλάτη της συντήρησης να μας δίνει την αίσθηση ότι δεν ανταποκρίνεται όπως πρέπει .

Μετά από αυτό παρακολουθείς το ψηφιακό θερμόμετρο του χώρου συντήρησης και βλέπεις τα αποτελέσματα (τα πτωτικά τα της θερμοκρασίας συντήρησης )

Στο διάστημα αυτό δεν ανοίγεις πόρτες καθόλου , δεν παίζεις με τον θερμοστάτη και τον αφήνεις σε μια σταθερή θέση π.χ. στο 1 ή 2 το πολύ .

Παρακολουθείς τις πτωτικές θερμοκρασίες της συντήρησης , καθώς και αν κάνει περιοδικές παύσεις και εκκινήσεις το μοτέρ , και μας μεταφέρεις τα γεγονότα για να βγάλουμε συμπεράσματα .

Ο χώρος που είναι τοποθετημένο το ψυγείο αναπνέει ? αερίζεται? φουλ καμίνι ?