Όταν ενα πλυντήριο πιάτων δε τελειώνει και πλένει ασταμάτητα πιο μπορεί να είναι το πρόβλημα ; έχω ενα Μορρις πάγκου που μου το έκανε σήμερα , και αναγκάστηκα να το προχωρήσω Μόνος γυρνώντας το κουμπί.
Printable View
Όταν ενα πλυντήριο πιάτων δε τελειώνει και πλένει ασταμάτητα πιο μπορεί να είναι το πρόβλημα ; έχω ενα Μορρις πάγκου που μου το έκανε σήμερα , και αναγκάστηκα να το προχωρήσω Μόνος γυρνώντας το κουμπί.
προβλημα στα γραναζια του προγραμματος?
Δλδ; το ίδιο πρόβλημα το είχε και προν δυο χρόνια κ άλλαξα θερμοστάτη και έγινε ! Τωρα δε ξέρω , μπορεί αν το βάλω ξανά να λειτουργήσει κανονικά , τρώνε καμία φορά κολλήματα
Όλα τα παραπάνω είναι πιθανά (αν αναφερόμαστε σε μηχανικό χρονοδιακόπτη) π.χ. και καμένο μοτεράκι εγκεφάλου (αλλά εδώ μάλλον δεν ισχύει επειδή προφανώς δούλεψε στην συνέχεια μετά το σπρώξιμο).
Μπορεί πάλι να είναι το ίδιο πρόβλημα (θερμοστάτης ) , αλλά μπορεί αυτήν την φορά να μην ζεσταίνει (οπότε αντίσταση θέρμανσης νερού).Παράθεση:
το είχε και προν δυο χρόνια κ άλλαξα θερμοστάτη και έγινε !
Όχι η αντίσταση θερμαίνει κανονικά αφού έπιασα το πλυντήριο και ζεματουσε!
Εν τω μεταξύ ξέρουμε αν υπάρχει θερμοστάτης για 50 και 70 βαθμούς; Γτ αυτός τότε πρέπει να μου Έβαλε άλλο θερμοστάτη, Γτ όταν το βάζω στους 50 δε φτάνει μέχρι 50 , 40 και κάτι φτάνει
Τότε μιλάς για τα κλίξον είναι σταθεροί θερμοστάτες ανάλογα το είδος και το πρόγραμμα της συσκευής .
http://www.ecomarketparts.gr/index.p...ategory_id=574
Το 1ο π.χ. και το τελευταίο είναι 4 επαφών (δηλαδή 2 διακόπτες ) και αναγνωρίζονται με τους βαθμούς θερμοκρασίας που αναγράφονται πάνω τους , καθώς επίσης αν είναι κλειστή ή ανοικτή επαφή με τα NC & NA.
Ναι αυτό το πράγμα μ είχε αλλάξει αλλα δεν φτάνει τους 50 με τπτ κ λέω μήπως επειδη είναι παλιό πλθνυτγριο κ δεν έβρισκε ανταλλακτικό ,( Morris santine automatic ) μήπως μ έβαλε άλλων βαθμών κλιξον. :/
Με το που στο έβαλε (κατά την γνώμη σου λάθος κλίξον) από τότε έχεις το πρόβλημα? γιατί αν δούλεψε αρχικά σωστά τότε δεν είναι λάθος . Εκτός και τώρα έχει χαλάσει πάλι το ίδιο και θέλει εξέταση.
Λες από την μία
Και επίσης λεςΠαράθεση:
Ναι αυτό το πράγμα μ είχε αλλάξει αλλα δεν φτάνει τους 50 με τπτ
:w00t: (το άχτι των τεχνικών)Παράθεση:
Όχι η αντίσταση θερμαίνει κανονικά αφού έπιασα το πλυντήριο και ζεματουσε!
Όχι απ την αρχή που το άλλαξε ήταν έτσι . Όταν το βάζω στους 50 φτάνει μέχρι 40 περίπου και όταν το βάζω στους 70 φτάνει ως τους 60 περίπου κ αναγκάζομαι να το βάζω πάντα στους 70 .Έχω μετρήσει κ την θερμοκρασία με θερμόμετρο αλλα καο να μη την μετρήσεις καταλαβαίνεις ότι το νερό αυτό δεν έχει φτάσει 50 βαθμούς Γτ οι 50 είναι αρκετά καυτό ενώ σε εμένα είναι απλα ζεστό . Κι λέω μήπως έβαλε άλλο κλιξον απο άλλης μάρκας πλυντήριο Γτ πολύ πιθανόν να μη βρήκε για αυτό το πλυντήριο επειδη είναι πολύ παλιό. Γίνεται αυτό ;
Ε και αν έβαλε από άλλη μάρκα? τα κλίξον είναι γενικού τύπου και πάνε με βάση την θερμοκρασία τον τύπο επαφών π.χ. NC - NA , απλή επαφή είναι .Παράθεση:
Κι λέω μήπως έβαλε άλλο κλιξον απο άλλης μάρκας πλυντήριο
Δεν μπορείς να δεις τι κλίξον είναι ως προς θερμοκρασίες ? και αν πράγματι έβαλε λάθος ?
Αυτό που μπερδεύει είναι ότι έστω έβαλε χαμηλότερης θερμοκρασίας , θα έπρεπε λογικά να μην κολλά το πρόγραμμα και να τελειώσει μέχρι τέλους . Τι να σου πω τώρα μπας και έβαλε λάθος και στα NC - NA ? άσχετα από την θερμοκρασία ?
Θα έπρεπε να είχαμε το σχέδιο του μοντέλου του κατασκευαστή για τα προτεινόμενα κλίξον.
Δν κολλάει τωρα , είναι οκ , μια φορά προχθές κόλλησε μόνο και τωρα δουκευει κανονικά, ίσως έφαγε Κάνα κόλλημα το προγράμμα τρώνε κολλήματα κι αυτά καμία φορά . Το θέμα είναι αυτό με το κλιξον.
Για να δω τι κλιξον έβαλε πρέπει να το ανοίξω και να δω και είναι δύσκολο
Αν στο #12 λες ότι δούλεψε καλά , τότε δεν πρέπει να ανοίγεις θέματα με το κλίξον. Μπορεί να είναι άλλη αιτία , παίρνει σωστή ποσότητα νερού? / δεν δούλεψε / σκάλωσε η αντλία για να βγάλει τα πρώτα καυτά νερά? . Πάνω στην παρακολούθηση και όταν συμβεί το πρόβλημα θα βρεθεί και η βλάβη.
Όλα αυτά που μου λες λειτουργούν κανονικά , άρα εγω καταλήγω Ότι μου έχει βάλει κλιξον για άλλους βαθμούς κ όχι για αυτούς που αναγράφει πάνω το πλυντήριο. Τωρα αυτό με την ποσότητα νερού που λες δε ξέρω τι σχέση μπορεί να έχει
Αν πήρε λίγο νερό , και υποθέσουμε έχει τέτοιο θερμικόΠαράθεση:
Τωρα αυτό με την ποσότητα νερού που λες δε ξέρω τι σχέση μπορεί να έχει
https://www.homefix.gr/proionta/sisk...027035011.html
το επάνω μέρος κουμπώνει στην αντίσταση .
Αν πάρει λίγο νερό τι λες να συμβεί?
Θα κόψει το κλίξον νωρίτερα και ας είναι στους σωστούς βαθμούς . Εκτός αυτού θα είναι η αντίσταση στον αέρα και δεν θα ζεσταίνει καλά . Τα σενάρια πολλά.
Η λογική μου λέει ότι αν παρει λίγο νερό , τότε το νερό θα φτάσει πιο σύντομα στους 50 βαθμούς πχ κι έτσι θα κάνει πιο λίγη ώρα το πλυντήριο να τελειώσει, αλλα θα φτάσει τους τους 50 βαθμούς, έτσι δεν είναι ;
Αν παρει πολυ λιγοτερο νερο θα κοψει το θερμικο ασφαλειας και θα κολησει το προγραμμα στη θερμανση παρολο που το νερο ζεματαει.Αυτο γινεται γιατι το θερμικο ΝΑ 55-65 ειναι μακρυα απο την αντισταση και ισως εξω απο το νερο λογο μικρης ποσοτητας νερου με αποτελεσμα να μην αισθανεται την πραγμματικη θερμοκρασια.Βαλε το πλυντηριο να δουλεψει και αφου σταματησει να περνει νερο βγαλε τη μπριζα και ανοιξε την πορτα για να δεις την σταθμη του νερου.Η σωστη σταθμη ειναι να φτανει το νερο λιγο κατω απο τον εκτοξευτηρα αφηνοντας τον να περιστεφεται πανω απο την σταθμη.
Όχι όχι το νερό είναι οκ το έχω ελέγξει πολλές φορές. Το εννοείς να κόψει το θερμικό ;
Με συμπλήρωσε / διόρθωσε σωστά ο φίλος Tipos. Λάβε υπόψη ότι ο Tipos σου μιλά για 2 διαφορετικά κλίξον που υπάρχουν στην συσκευή, ένα ασφαλείας και ένα ελέγχου θερμοκρασίας . (το ασφαλείας κουμπωμένο στην αντίσταση , και το άλλο κλίξον κάπου αλλού τοποθετημένο και μη κουμπωμένο στην αντίσταση )
Αυτό που θα δώσει "εντολή" (μετά την θέρμανση του νερού ) στο μοτεράκι του προγραμματιστή για να συνεχίσει το υπόλοιπο πρόγραμμα (από το σημείο που εσύ το προχωράς χειροκίνητα) θα είναι η ενεργοποίηση του θερμικού NA 55-65 που αναφέρει ο Tipos.
Ναι ξέρω είναι ενα στρογγυλό θερμόμετρο με μαύρο λάστιχο στην περιφέρεια.
Παιδιά τωρα έχω το αντίθετο πρόβλημα . Το προγράμμα τελειώνει σε 3-4 λεπτά δλδ το κουμπί αντί να σταματήσει στο Pre-rinse ώστε να πλύνει με ζεστό νερό, συνεχίζει και γυρνάει μέχρι το τέλος ασταμάτητα κι έτσι τελειώνει μέσα σε ούτε 5 λεπτά. Είναι χρονοδιακοπτης παλιού τύπου Morris suntine automatic μοντέλο και μου το έχει κάνει και παλιότερα Κανα δυο φορές .
Αλαξε το clixon NA 55-65.Ο λογος που τελιωνει γρηγορα ειναι γιατι περνει εντολη απο το clixon οτι το νερο ειναι ζεστο ενω στην πραγματικοτητα δεν ειναι.
Μου το είχε κάνει κ παλιότερα μια φορά αλλα. Σίγουρα είναι απο αυτό η απο το χρονοδιακόπτη ;
Ειναι συνηθησμενη βλαβη σε morris.Τις περισσοτερες φορες προκαλειται απο μικρη διαροη νερου απο το λαστιχακι στεγανοποιησης του clixon με αποτελεσμα αυτο να βραχηκυκλωνει.Αλλες φορες κολαει απο μονο του με κλειστες επαφες και κανει τα ιδια συμτωματα.Αλαξε το λαστιχακι και το clixon και θα ειναι ενταξη.Καλο θα ειναι να βαλεις και κολλα η σιλικονη..
Διαρροή όντως έχεις λίγο απο το κάτω μέρος αλλα εδω και πολύ καιρό ... Γτ μου το έκανε τωρα αυτό ;;
Μου θύμησες το ανέκδοτο με τον Νασρεντίν Χότζα , όπου ήθελε να κάνει τον γάιδαρο του πιο αποδοτικό στις εργασίες του, και του μείωνε την τροφή κάθε φορά και λιγότερο .
Ώσπου έφτασε στο σημείο να μην τον ταΐζει καθόλου και να βγάζει μόνο κέρδος από τον γάιδαρο .
Στο τέλος ψόφησε ο γάιδαρος από την πείνα .
Και ο Χότζας είπε στεναχωρημένος " Τώρα που τον εκπαίδευσα τον γάιδαρο τόσο καλά και τον έκανα 100% αποδοτικό..... βρήκε να μου φύγει " !!! :w00t:
Αν βραχυκυκλώνει δε θα έπρεπε να πέφτει ο γενικός ;
Συνημμένο Αρχείο 43664
αυτο ειναι το λαστιχακι στεγανοποιησης? υπαρχουν τετοια στην αγορα ομως?
http://www.kourlaba.gr/eshop/index.p...2&%3CosCsid%3E
Δεν είναι όλα ίδια και πρέπει να βρεις με δείγμα το κλίξον να ταιριάζει στην διάμετρο / πάχος / ολική στεγανότητα ανάλογα την διαμόρφωση του κλίξον κτλ
Θα βάλεις ελάχιστη βενζινόκολα (για πλυντήρια) στις σχισμές με τα αυλάκια άπλωσε με ένα μικρό κατσαβιδάκι + στο κλίξον στο μεταλλικό μέρος μπροστά . Πρώτα θα περάσεις την φλάντζα και μετά ξεχωριστά το κλίξον .
Στο #28 δεν σου μιλάει ακριβώς για βραχυκύκλωμα , αλλά αναφέρεται ως προς το κλίξον και στην επαφή αν αυτό έχει βραχεί. (αλλάζει η κατάσταση της NA επαφής σε NC χωρίς αυτή να εξαρτάτε από την θερμοκρασία ).Παράθεση:
Αν βραχυκυκλώνει δε θα έπρεπε να πέφτει ο γενικός ;
Αν πράγματι συμβαίνει κάτι τέτοιο άσε να το αναλάβει ειδικός και μην πηγαίνεις παραπέρα . Πιθανή διαρροή ρεύματος και στα υπόλοιπα μέρη της συσκευής (άσχετα που δεν έπεσε ο γενικός ) . Η κατάσταση είναι επικίνδυνη. Είναι αυτό που ακούμε πολλές φορές από άλλους " ακουμπάω την συσκευή και με χτυπά το ρεύμα" (ούτε εκεί έχει πέσει ο γενικός . Αλλά ο κίνδυνος υπάρχει.
Υπάρχουν τέτοιες φλατζες ; θα έχει κάποιος ειδικός ; Γτ όλα έχουν καταργηθεί για τα Μορρις.
Πάνε στους τεχνικούς της περιοχής που να έχουν και κάποια ανταλλακτικά , κάτι θα βρεθεί , να έχεις το δείγμα μαζί σου. Και φλάντζα να μην βρεις για το ίδιο κλίξον που έχεις , η εναλλακτική θα ήταν να βρεθεί άλλης μάρκας κλίξον με τα ίδια όμως χαρακτηριστικά του 1ου , αλλά και της φλάντζας ως προς την διάμετρο της τρύπας υποδοχής της φλάντζας στην συσκευή σου.
Εγώ θα επιχειρούσα πρώτα να βγάλω το κλίξον με κατσαβίδι , να βγάλω επίσης και την ίδια φλάντζα για να την ξανακολλήσω αν δεν έχει υποστεί φθορές και αφού έχω καθαρίσει πρώτα τις προηγούμενες κόλες είτε από φλάντζα είτε από το κλίξον.
Είδες διαρροή νερού όντως πάνω στο κλίξον? ή πας στα τυφλά? εξέτασες το κλίξον?
πως θα δω αν εχει διαρροη νερου πανω στο κλιξον? απλα μεσα στο θαλαμο του πλυντηριου που κοιταξα μου φαινεται μια χαρα.επισης κλιξον ειναι αυτο που εβγαλα φωτο η το αλλο που κουμπωνει η αντισταση ?
διαρροη εχει το πλυντηριο απο το κατω μερος,σταζει λιγο, αλλα πολυ λιγο, ανεκαθεν ομως εσταζε, μη φανταστειτε πολλα νερα!
Από έξω από τον θάλαμο και εκεί που κουμπώνουν τα καλώδια.Παράθεση:
πως θα δω αν εχει διαρροη νερου πανω στο κλιξον? απλα μεσα στο θαλαμο του πλυντηριου που κοιταξα μου φαινεται μια χαρα.
Και τα 2 είναι κλίξον , απλά αυτό που κουμπώνει στην αντίσταση είναι ασφαλείας (σε περίπτωση που ανέβουν πολύ οι θερμοκρασίες πάνω από 90 βαθμούς ).Παράθεση:
επισης κλιξον ειναι αυτο που εβγαλα φωτο η το αλλο που κουμπωνει η αντισταση ?
Ενώ το άλλο που είναι σε επαφή με το νερό είναι για έλεγχο θερμοκρασίας νερού. (55 - 65 βαθμούς και αφορά την ομαλή λειτουργία του προγράμματος πλύσης).
Δεν πρέπει να στάζει καθόλου. Θα φέρει προβλήματαΠαράθεση:
διαρροη εχει το πλυντηριο απο το κατω μερος,σταζει λιγο, αλλα πολυ λιγο, ανεκαθεν ομως εσταζε, μη φανταστειτε πολλα νερα!
Κάτι ακόμα ... αν το πλυντήριο δε τραβάει όντως πολύ νερό και η αντίσταση δεν καλυβεται απ το νερό όσο πρέπει , τι υπάρχει περίπτωση να γίνει ; ρωτάω Γτ μια θεία μου έχει το ίδιο Μορρις και όταν το έβαζε, γυρνουσε το κουμπί αρκετά (5-6 Κλικ) με αποτέλεσμα να μην τραβάει το πλυντήριο όσο νερό πρέπει κ έπλενε με λίγο νερό αδύναμα και πολύ πιθανόν η αντίσταση να μη καλυβοταν καλά απ το νερό .
Αν η αντίσταση αναβει οταν δεν είναι πληρως καλημενη προκαλούνται
Στραβωμα αντιστασης λογω ανομοιομορφης κατανομης θερμοτητας, παραμορφωση του τοιχώματος εισόδου της αντίστασης και της φλατζας της, ταλαιπωρια του θερμικου ασφαλειας που θα ανοιγοκλείνει και τελικά κάψιμο της.
Ακούστε τι έπαθε . Άρχισε να χάνει νερά απο κάτω το πλυντήριο, σταγόνα σταγόνα την τελευταία φορά που το έβαλε , ενώ γενικότερα δεν είχε καθόλου διαρροή, με αποτέλεσμα να κάνει ενα μπαμ και να πέσει ο γενικός ! Και λέω μήπως τρύπησε η αντίσταση που τόσο καιρό έπλενε με λίγο νερό και δε καλυβοταν αρκετά , λόγω θέρμανσης και άρχισε να περνά νερό μέσα στο πλυντήριο με αποτέλεσμα το βραχυκύκλωμα και γιαυτο έπεφτε ο γενικός ; αυτη για Κανα μήνα γυρνούσε το κουμπί αρκετά και αυτό δε προλαβαίνε να τραβήξει πολύ νερό κ μάλλον η αντίσταση ήταν μισή στον αέρα. Πάντως δεν είχε καθόλου διαρροές
εσεισ τι πιστευεται οτι η μππορει να τρυπησε ο θαλαμοσ του πλυντηριου απο την θερμανση της αντιστασης?