Αναζητώ σχέδιο ή πληροφορίες για την πλακέτα EDSU-101 από πλυντήριο Miele.
Ευχαριστώ
Printable View
Αναζητώ σχέδιο ή πληροφορίες για την πλακέτα EDSU-101 από πλυντήριο Miele.
Ευχαριστώ
Δες εδώ
http://www.ebay.de/itm/Miele-Elektro...-/142273062330
http://www.ebay.de/itm/Elektronik-MI...-/361878199462
Και εδώ έχει το σχεδιάγραμμα του πλυντηρίου και την πλακέτα (τα άκρα της στο pdf νούμερο 2 )
https://elektrotanya.com/miele_w716_.../download.html
Θα περιμένεις 2 λεπτά και μετά πάτα get manual
Κάτω από το τετράγωνο
Γιαννη τι συμτωματα εχει το πλυντηριο?
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες παιδιά.
Στο manual δεν έχει τίποτα για την πλακέτα EDSU-101. Τα αρχεία αφορούν στο ηλεκτρικό κύκλωμα του πλυντηρίου.
Σάκη, είναι νεκρό σε όλα τα προγράμματα. Ούτε πόρτα δεν ανοίγει. Επειδή δεν είμαι ειδικός στα πλυντήρια ο τεχνικός της Miele έβγαλε την πλακέτα και είπε καινούργια 300 κάτι ευρώ ή σε ηλεκτρονικό να τη φτιάξει. Εδώ εμφανίζομαι αλλά μόνο με μια πλακέτα, ολίγον χαοτική, άκρη δεν βγάζω.
Αύριο θα ελέγξω το Triac MAC15A8. Δίοδοι, Μ/Τ και τρανζιστορ τύπου BC είναι ΟΚ. Μια αντίσταση δεν μου αρέσει και πολύ, αλλά από τα χρώματα που έχει δεν μπορώ να την ταυτίσω με την μέτρηση. Έτσι πρέπει να βρώ το σχέδιό της.
Αν δεν καταλήξω κάπου μάλλον για Ebay το κόβω.
Το ηλεκτρολογικό σχέδιο του πλυντηρίου βρίσκεται μέσα στο πλυντήριο διπλωμένο στα 8 ή στα 16 και κάπου σφηνωμένο
Αν το βρεις , θα βγάλεις κάποια άκρη
Κάτι μου λέει οτι έχει γίνει λάθος διάγνωση. Ανέβασε φωτογραφία του πλυντηρίου και μοντέλο και θα το δω το βράδυ
Το μοντέλο είναι το W719 Top Electronic.
Όταν συνέβει η βλάβη, ήταν στο τελευταίο στάδιο πλύσης, με τον κάδο γεμάτο νερό. Νέκρωσε σε όλα τα προγράμματα και τελικά άδειασε ο κάδος από το φίλτρο και άνοιξε η πόρτα με το χέρι.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας παιδιά.
Γιαννη το πλυντηριο ειναι αυτο?Συνημμένο Αρχείο 43197
Αν ειναι αυτο πολυ αμφιβαλω οτι φταιει η πλακετα.Οι περισσοτερες πιθανoτητες ειναι στο πληκτρολογιο και μετα ο διακοπτης πορτας.
Ο τεχνικος της miele οταν το ειδε εκανε καμια μετρηση η του εκανε ακτινογραφια με τα ματια και ειπε πλακετα?
Ναι αυτό είναι. Δεν ήμουν εκεί όταν ήρθε.
Η πλακέτα φαίνεται να μην έχει πρόβλημα.Έλεγξα τρανσίστορ, διόδους, Triac, ρελέ, αντιστάσεις, LDO 5V, πυκνωτές, την γέφυρα και φαίνονται μια χαρά. Βέβαια έχει και ένα controller που δεν είναι δυνατόν να τον ελέγξω.
Σάκη, και εγώ μάλλον αλλού βλέπω να είναι το πρόβλημα. Ο διακόπτης της πόρτας μπορεί να νεκρώσει όλο το πλυντήριο?
Ναι μπορει να νεκρωσει απο διακοπτη πορτας.
Εγω πιστευω φταιει το πληκτρολογιο,εχει προβλημα σε μια απο τις επαφες on/offΦανταζομαι απο τα γραφομενα σου οτι ξερεις πως ανοιγει η προσοψη του πλυντηριου .Αν ναι βρες το σχεδιο του πλυντηριου και κανε μετρηση πανω στο πληκτρολογιο για εισοδο 220v απο την παροχη και εξοδο 220v απο το πληκτρολογιο.Αν εχω δικιο θα παρατηρησεις οτι παρολο που ερχεται ταση στο πληκτρολογιο αυτη δεν βγαινει ενω οι επαφες on/off εχουν κλησει σωστα.Αυτο συμβαινει λογο ψηχρης κολησης στο εσωτερικο του πληκτρολογιου σε σημειο που δεν μπορεις να επεμβεις.Σε αυτη την περιπτωση ακυρωνεις με bypass την χαλασμενη εξοδο και το δουλευεις με μια μονο εξοδο.Σε διαφορετηκη περιπτωση αλαζεις πληκτρολογιο.
Ειδα στο σχεδιο οτι εχει εισοδο 220v στις επαφες 11 και 12 του πληκτρολογιου και εξοδο εχει στις επαφες 6 και 10.Η μετρηση πρεπει να γινει στα σημεια που κουμπωνουν οι φυσες και απο τις δυο οψεις της πλακετας του πληκτρολογιου
Ευχαριστώ Σάκη. Θα το τσεκάρω. Αν αναρωτιέσαι γιατί δεν το έκανα ως τώρα, η απάντηση είναι επειδή το πλυντήριο είναι αρκετά μακρυά και μου φέραν την πλακέτα στο εργαστήριο. Αύριο θα έρθω σε "προσωπική επαφή" με το μηχάνημα.
Εδώ υπάρχει σχέδιο για αυτό το μοντέλο
https://elektrotanya.com/miele_w716_.../download.html
έχω γράψει τη διαδικασία για να κατέβει το pdf
και όπως έγραψα και στο #7 η πλακέτα ελέγχει τον κινητήρα , και μανταλώνει το άνοιγμα της πόρτας Λογικά θα έπρεπε να τραβάει νερό σε κάποια σημεία ή να αδειάζει
Και ο Σάκης σωστά τα λέει πιο πάνω , δεν νεκρώνει όλο το πλυντήριο από την πλακέτα
Κώστα ευχαριστώ. Το pdf το έχω κατεβάσει.
Δεν φαίνεται να λειτουργεί τίποτα, ούτε νερό δέχετε ούτε βγάζει επίσης σε κανένα πρόγραμμα.
Αν είσαι κοντά στο πλυντήριο κάνε τις μετρήσεις που σου γράφει ο Σάκης στο #11
Αν το ανοίξεις θα βρεις και το δικό του σχέδιο διπλωμένο στα 8 ή στα 16 κάπου θα το έχουν σφηνωμένο από κατασκευής
Τελικά το πρόβλημα ήταν στην πλακέτα του πληκτρολογίου. Οξειδωμένο pin του διακόπτη πόρτας.
Συνημμένο Αρχείο 43215
Αλλά τίποτα δεν είναι εύκολο... Τώρα δεν γυρίζει ο κάδος. Ίσως να μην σύνδεσα σωστά τα βύσματα στο EDSU-101. Υπάρχει καμιά φωτό για το πως πρέπει να είναι τα βύσματα? Η πλακέτα έχει περισσότερες θέσεις σύνδεσης.
Στο πανω μερος με τις πολλες θεσεις ξεκινωντας απο αριστερα προς τα δεξια βαζεις την πιο μικρη φυσα και συνεχιζεις με την αμεσως μεγαλητερη και ουτο καθεξης.Στο κατω μερος αν δεν κανω λαθος εχει μονο μια φυσα,λογικα θα εχει αφησει σημαδη στη θεση που μπαινει.Στο σχεδιο δεν φαινονται που μπαινουν?
Εκτος απο το γυρισμα του καδου εχει αλλο συμτωμα οπως να μην ανοιγει η πορτα?
Όλα λειτουργούν όπως πρέπει και η πόρτα ανοίγει κανονικά από το πλήκτρο. Μόνο ο κάδος δεν γυρνά.
Τα βύσματα έτσι τα έβαλα στην πάνω πλευρά.
Στην κάτω είχε ένα μόνο κόκκινο με 2 επαφές και η πλακέτα 4 επαφές. Πιστεύω ότι μάλλον σωστά το έβαλα. Θα το τσεκάρω πάλι την Κυριακή.
Λοιπόν, οι συνδέσεις ειναι οκ.
Ταχογεννήτρια δίνει σήμα και τα τυλιγματα του κινητήρα φαίνονται οκ.
Μοτέρ ομως δεν γυρνάει...
από το ρότορα του μοτέρ έχεις ένδειξη ?
Ειναι λιγο σπανιο να εχει δυο βλαβες μιας και αποσα καταλαβα μεχρι τωρα πριν νεκρωσει δουλευε κανονικα.Απο εκει και περα πρεπει να ελεγξεις τα καρβουνακια στο μοτερ καθως και τη πλακετα.Μια συνηθης βλαβη με αυτα τα συμπτωματα ειναι δυο καμενες αντιστασεις 100ohm 1watt σε σειρα με πυκνωτες 100nf οι οποιες βρισκονται κατω απο την ψυκτρα και εχουν αμεση σχεση με το μοτερ.Εχει επισης δυο πυκνωτες,εναν 47μf και εναν 220μf στο κατω μερος της πλακετας,τους μετρησες μηπως παρεδωσαν το πνευμα?Τελος εχει ενα εξαρτημα που μοιαζει με triac και εχει 5 ποδαρακια μεσα σε μια ψυκτρα,αυτο το ειδες?Εχει να κανει με την ταχογενητρια αν δεν κανω λαθος.
Τι εννοείς;
Ομικη απο τα τυλιγματα ΟΚ.
Τάση απο ταχογεννητρια ΟΚ
Τα μοτερακια απο τον εγκέφαλο γυρνάνε επίσης.
Το triac το έλεγξα ειναι Οκ.
Γέφυρα απο την πλακέτα επίσης.
Η παραπάνω απάντηση πήγαινε για την ερώτηση σχετικά με το ροτορα.
Σακη: το ολοκληρωμένο με τα 5 πόδια ειναι σταθεροποιητικό 5v και λειτουργεί. Ο 47μ ειναι οκ αλλα δεν μέτρησα τον 220. Οι 100ω επίσης αλλα δεν μέτρησα τους 100n. Το μοτέρ τι τύπου ειναι;
Φαίνεται οκ παντως στα τυλιγματα αυτα με τα τρια καλώδια αλλα και στα άλλα δυο που πανε στα καρβουνακια
Το έβαλα στο πρόγραμμα μονο στυψιμο και ενώ η αντλία δουλεύει ο κάδος δεν. Μέτρησα τάση στους πόλους του κινητήρα και ειναι σχεδόν μηδέν.
Τα καρβουνάκια καλα φαίνονται που σε αυτη τη φάση δεν εχει και πολύ σημασία αφου δεν παίρνει τάση.
Στις λιγες στροφες κατα τη διαρκεια του προγραμματος δουλευει?Οταν το βαζεις στο στυψημο πρεπει να περιμενεις να κανει βημα το προγραμμα και μετα ξεκιναει.
Ναι περιμενω. Αλλα τελικα δεν φαίνεται να ξεκινά το μοτέρ. Δεν παίρνει τάση. Σε κανένα πρόγραμμα.
Μπλέξιμο.
Το μοτέρ εναλλασσόμενο δεν ειναι; Η μεγάλη γέφυρα στην πλακέτα γιατί υπαρχει ;
Η γεφυρα ειναι για το μοτερ,το δουλευει με DC.Την θεση της κατω φυσας την βρηκες?
Ναι και μέτρησα AC μονο και οχι DC, περίπου 20volt στους πόλους του μοτέρ.
Επίσης 20 και στο ενα απο τα δυο πηνία που ειναι για την αντίστροφη της κίνησης(?)
Δες τα καρβουνακια και αν ειναι καλα μετα ψαξε καλα την πλακετα.Αν καταληξεις στην πλακετα ανεβασε καθαρες φοτο να την δουν οι μετρ του ειδους στο forum μπας και βγει ακρη.
ψάξε και για κομμένο καλώδιο , το έτυχα σε παρόμοιο μοντέλο , λόγω φθαρμένων αμορτισέρ , έκανε μεγαλύτερη διαδρομή της κανονικής
Δεν ζέσταινε το νερό , και είχε κοπεί το ένα καλώδιο της αντίστασης μόνο ο χαλκός εσωτερικά , ενώ η πλαστική μόνωση γύρω δεν είχε πάθει τίποτε σε σημείο να φαίνεται σαν καλό οπτικά , μόνο με το ωμόμετρο το είχα βρει
Είχε κοπεί πολύ κοντά στο σημείο που στηρίζεται με σφικτήρα πριν ξεκινήσει την εναέρια διαδρομή του προς το σταθερό μέρος του πλυντηρίου
Δεν έχω καταφέρει να βγάλω άκρη με το πλυντήριο ακόμα. Ανεβάζω φωτό μήπως κάποιος μου δώσει καμιά ιδέα. Όλα λειτουργούν πλήν τoυ κάδου που δεν λέει να γυρίσει. Η τάση στο μοτέρ με το πολύμετρο είναι γύρω στα 20 volt. Η πλακέτα είναι η EDSU-101.
Στην 2η φωτό το ΟΚ σημαίνει πως το σταθεροποιητικό δουλεύει σωστά. Το Triac το έλεγξα επίσης με ωμικό φορτίο στα 4Α και συμπεριφέρεται κόσμια. Άλλα τρανσίστορ (κάτι BC που υπάρχουν στην πλακέτα) επίσης ΟΚ. Αντιστάσεις 100 ωμ με τους πυκνωτές 100nF (μετράω 140 περίπου nF) επίσης ΟΚ.
Συνημμένο Αρχείο 43427Συνημμένο Αρχείο 43428Συνημμένο Αρχείο 43429Συνημμένο Αρχείο 43430Συνημμένο Αρχείο 43431Συνημμένο Αρχείο 43432
Άλλες δύο φωτό.
Συνημμένο Αρχείο 43433Συνημμένο Αρχείο 43434
Αν είναι εφικτό , μέτρησε στην έξοδο (+) και (-) της πλακέτας αν έχεις έξοδο την ώρα της πλύσης και πόσα βολτ
Παίρνουμε φυσικά σαν δεδομένο πως στο (L) και στο (N) της πλακέτας έχουμε 230 βολτ
Έκανες κάποιο έλεγχο που σου γράφω στο #32 ?
Κώστα, ναι. Δεν βρήκα κάτι κομμένο.
(+) και (-) εννοείς την τροφοδοσία χαμηλής τάσης στο σταθεροποιητικό? Ναι δουλεύει. Μ/Τ και σταθεροποιητικό είναι ΟΚ. Έχω +5V όπως επίσης έλεγξα και τους 100nF με τις 100Ω αντιστάσεις. Όλα ΟΚ...
Στο μοτερ εχει θερμικη ασφαλεια,την ειδες?Η πορτα ανοιγει ηλεκτρικα η μονο με το χερι τραβωντας την ντιιζα?
τροφοδοσία στο (L) και (N) εννοώ αν έχεις τάση230 βολτ στα άκρα 1/5 και 1/7 της πλακέτας ,όταν είναι συνδεδεμένη στο πλυντήριο
(+) και (-) την τάση που τροφοδοτεί τον κινητήρα (στα άκρα 1/1 και 1/3 της πλακέτας)
Αν έχεις εκεί τάση DC κατά τη λειτουργία του πλυντηρίου , τότε θέλουν ψάξιμο οι επαφές που μεσολαβούν και συνδέουν τον κινητήρα , κάνουν την αναστροφή κ.λ.π.
Σάκη: Θερμικό δεν είδα. Μήπως ξέρεις που είναι? Πάντως πάνω στον κινητήρα μέτρησα γύρω στα 20 volt όταν θα έπρεπε να γυρνά. Αν το θερμικό είχε ανοίξει θα μετρούσα την τάση αυτή?
Κώστα: Θα δω τις τάσεις και θα επανέλθω.
Η θερμική ασφάλεια καταλήγει στα ( 7 ) και ( 8 ) άκρα του κινητήρα
Βάσει του σχεδίου της εταιρίας , είναι συνδεμένη σε σειρά με το (L) της τροφοδοσίας της πλακέτας
Γι αυτό σου είπα στο #38 να μετρήσεις αν έχει 230 βολτ στην είσοδό της