εχω ενα πλυντηριο whirpool και σε ολα τα προγραμματα οταν πατησεις το σταρτ και μετα δεν σταματαει να τραβαει νερο,εχω παει την πλακετα για ελεγχο και μου ειπαν ειναι ενταξει,φυσηξα στο σωληνακι του πιεσοστατη και δεν σταματαει να τραβαει νερο
Printable View
εχω ενα πλυντηριο whirpool και σε ολα τα προγραμματα οταν πατησεις το σταρτ και μετα δεν σταματαει να τραβαει νερο,εχω παει την πλακετα για ελεγχο και μου ειπαν ειναι ενταξει,φυσηξα στο σωληνακι του πιεσοστατη και δεν σταματαει να τραβαει νερο
Βραχυκυκλωμένο triac οδήγησης ηλεκτροβάνας;
δοκιμασα και αλλη ηλεκτροβανα το ιδιο κανει
Την άλλη ηλεκτροβάνα τη δοκίμασες με ποια λογική;
μη τυχον κολλαει.προληπτικα
Από τη στιγμή που σβήνοντας το πλυντήριο η παλιά βάνα έκλεινε πάντα, δεν είναι φανερό ότι δεν ήταν αυτή το πρόβλημα;
Βάλε μια φωτο της πλακέτας.
μολις την ξαναβγαλω θα την βγαλω φωτο
Πάντως δεν μας τα λες καλά. Αν τραβά συνέχεια νερό δεν θα έπρεπε να έχεις πλημμυρίσει; Που πάει το νερό; Παίρνει μπροστά η αντλία; Βγάζει κάποιο σφάλμα;
Προσπαθώ να διακρίνω τις περιπτώσεις triac με διαρροή (ή κολλημένου ρελέ) και πλακέτας με κολλημένο cpu (δηλαδή μόλις ενεργοποιήσει τα ρελέ με το brown out της τάσης, να κολλά το cpu και να ενεργοποιεί όλες τις εξόδους ή απλά να παγώνει στην τελευταία κατάσταση)
Τoν πιεσοστάτη τον τσέκαρες με το πολύμετρο οτι δουλεύει;
ναι τσεκαρα με πολυμετρο δουλευει κανονικα,οταν γεμιζει νερο ο καδος βγαζει μια ενδειξη με βρυσακι οποτε κλεινω το νερο γιατι ο καδος κρεμαει κατω
εχει κανεις μηπως το κυλωμα της πλακετας μηπως ετσι βγαλω ακρη?
Δεν κυκλοφορούν σχέδια από τις πλακέτες αυτές. Δεν θεωρούνται επισκευάσιμες από τον κατασκευαστή σε επίπεδο εξαρτήματος αλλά μόνο σαν ανταλλακτική πλακέτα.
Ανέβασε φωτογραφίες αρχικά.
Αν μπορείς ακολούθησε τα καλώδια της ηλεκτροβάνας για να βρείς που καταλήγουν με εκτός πρίζας πλυντήριο πάντα. Μπορείς να τα ακολουθήσεις είτε οπτικά είτε με ωμόμετρο (το buzzer ίσως να σε βοηθήσει). Από τα δυο καλώδια, το 1 πιθανότατα θα βρεις να πηγαίνει στον ουδέτερο (μπλέ) και το άλλο να πηγαίνει στην πλακέτα. Θα βόλευε να ξέρουμε σε ποιά ακίδα της πλακέτας καταλήγει.
Μοντελο και τον μεγαλο αριθμο που ειναι σαν barcode δεν μας εδωσες για να δουμε για πιο πλυντηριο μιλαμε.Μια φοτο απο το καντραν και απο το καρτελακι της συσκευης θα βοηθουσε επισης.
Η εμπειρία μου είναι από ένα παλιό NEF. Όταν τραβάει νερό πάει σε ένα τεπόζιτο στο πλάι και από εκεί όταν υπερχυλίζει με ένα φλοτεράκι καταλαβαίνει ότι πήρε όσο νερό χρειάζεται και σταματάει η είσοδος νερού. Αν έχει παρόμοιο σύστημα κοίταξε το διακοπτάκι που πατάει το φλοτεράκι.
Για πλυντήριο ρούχων μιλάει βάση του μηνύματος #11 (και η απάντηση στην ερώτηση #10 είναι κρίσιμη)
ναι φιλε φιλμαν αυτο ηταν καμμενο triac στην ηλεκτοβανα και διοθωθηκε το προβλημα,να ρωτησω κτι αλλο πως ρυθμιζουμε τον πιεσοστατη εχει δυο πλαστικα βιδακια πανω
Γιατί θες να πειράξεις τον πιεσοστάτη;
νομιζω τραβαει πιο πολυ νερο φτανει μεχρι τη μεση και επειδη το ειχα πειραξει πιο πριν
Δεν πειράζουμε ποτέ τις βίδες ρύθμισης υπάρχει φόβος νε μην κόβει καθόλου ή να μην κάνει επαναφορά καθόλου , για αυτό έχουν κόλλα ή κάτι σαν μπογιά για ασφάλεια , η ρύθμιση γίνεται από το εργοστάσιο ,
Αν είχες βάλει σημάδι πώς ήταν πριν , καλώς , σε διαφορετική περίπτωση είναι πιο φρόνιμο να βάλεις έναν καινούριο της εταιρίας
Πολλοί πιεσοστάτες έχουν τυπωμένο στο πλάι το σημείο ενεργοποίησης και απενεργοποίησης για την κάθε στάθμη χωριστά
να ρωτησω κατι αλλο?πως αλλαζουμε λαστιχο καδου απο brandt ανω φορτωσης
Όπως αλλάζουν και στα εμπρόσθιας φόρτωσης . Όλα τα λάστιχα γαντζώνονται με εξωτερική και εσωτερική "καλτσοδέτα " ή σφιγκτήρα . Η εξωτερική καλτσοδέτα πιάνει στο εξωτερικό πλαίσιο της συσκευής που είναι σταθερό , και η εσωτερική καλτσοδέτα στο εσωτερικό πλαίσιο του κάδου που είναι κινούμενο. Απλός πρέπει να έχεις την ευνοϊκότερη πρόσβαση/ ορατότητα σε αυτά τα σημεία (εξωτερικού και εσωτερικού σφιγκτήρα του λάστιχου).
δεν βρισκω πως ξεκουμπωνει απο το καπακι πανω,
Δεν βρίσκω καμιά ξεπέτα φωτογραφία για να υποθέσουμε σημείο εκκίνησης.
Συνημμένο Αρχείο 42692Συνημμένο Αρχείο 42693 κατι βρηκα.brandt 1272κ σεσαμ ειναι το μοντελο
Πρωτη φορα το βλεπω αυτο,ωραιος
.Στο σημειο που εφαπτει το λαστιχο με την πορτα σηκωσε το χειλος με ενα ισιο κατσαβιδη και απο κατω θα δεις οτι εχει βιδες.Τις βγαζεις και αφαιρεις το πλαστικο που ειναι εσωτερικα του λαστιχου.Αφου το βγαλεις ξεκουμπωνεις το λαστιχο πανω απο το πλαισιο και τελιωσες
Στην 2η δεξιά φωτογραφία φαίνεται το περιμετρικό λάστιχο πόρτας , αλλά το "πρεσσάρει" η πλαστική "ποδιά" που είναι πιο μέσα , προσπάθησε να βρεις τρόπο να βγάλεις την ποδιά (π.χ. με κατσαβίδι) . Τα υπόλοιπα είναι εύκολα
απο την πανω μερια εννοεις ετσι?ευχαριστω πολυ να σαι καλα.απλα φοβηθηκα μη το σπασω να ξερω απο που να ξεκινησω
Ναι απο την πανω
ευχαριστω να ειστε καλα ολοι
καλησπερα σε ολους.εχω ενα πλυντηριο εσκιμο ESK 8750 και μου βγαζει ενδειξη Ε62 στην οθονη,ξερεις κανεις τι προβλημα ειναι?
Δε μας είπες πότε στο κάνει αυτό και σε ποιά περίπτωση....αν πχ βάζεις πρόγραμμα ή κάτι άλλο....
μολις βαζω το προγραμμα
Κωδικός βλάβης μάλλον