Εχω την παραπανω οθονη η οποια δεν ανοιγει καθολου.Αλλαξα ολους τους πυκνωτες στο τροφοδοτικο αλλα τιποτα.Εντωμεταξυ δεν αναβει και το ενδεικτικο LED μπροστα.Και συνδεοντας την σαν δευτερη στον υπολογιστη την βλεπει το συστημα.Καμια ιδεα κανεις??
Printable View
Εχω την παραπανω οθονη η οποια δεν ανοιγει καθολου.Αλλαξα ολους τους πυκνωτες στο τροφοδοτικο αλλα τιποτα.Εντωμεταξυ δεν αναβει και το ενδεικτικο LED μπροστα.Και συνδεοντας την σαν δευτερη στον υπολογιστη την βλεπει το συστημα.Καμια ιδεα κανεις??
τάσεις μέτρησες ?
είδες κανένα πυκνωτή φουσκωμένο ?
Τασεις οχι ουτε πυκνωτης φουσκωμενος τους αλλαξα προληπτικα.....
Μια φωτογραφια της πλακετας τροφοδοτικου θα βοηθουσε.να υποθεσω ασφαλειες κ.λπ.εχεις τσεκαρει...
Συμφωνώ με το Γιώργο. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: Ασφάλεια και τάσεις εξόδου. Τσέκαρε αυτά πρώτα. Για να είναι τελείως νεκρή η οθόνη πιθανότατα να τα έχει παίξει κάποιο τρανζίστορ το οποίο να σου έκαψε και την ασφάλεια..
Το τροφοδοτικο ειναι αυτο Συνημμένο Αρχείο 40563 οντως στην εξοδο δεν εχω καμια ταση.Οι Ημιαγωγοι ειναι αυτοι στην φωτο.Οσο για ασφαλεια ενοειτε ειναι το πρωτο που κοιταμαι.
Ταση μεχρι τον πυκνωτη εισοδου εχω.Πρεπει να ελενξω πρωτα το μεγαλο θυριστορ.
Καλά το πας. Τσέκαρε έναν - έναν τις διόδους σου και τα θυρίστορ. Κάποιο ή κάποια διακοπτικό εξάρτημα έχει τινάξει τα πέταλα και γι' αυτό δεν έχεις έξοδο στο δευτερεύον.
Το μικρο θυριστορ ειναι καμενο αλλα στο κατω μερος της πλακετας εχει καποια ολοκληρωμενα που δυσκολευουν λιγο την υποθεση Συνημμένο Αρχείο 40564
Άλλαξε το θυρίστορ και ελέγχεις ξανά την οθόνη. Τα ολοκληρωμένα όχι ότι δεν χαλάνε αλλά αρπάζουν λίγο πιο σπάνια γιατί έχουν περισσότερες προστασίες. Ελπίζω να μην σου έχει αρπάξει κάποιο απ' αυτά.
Το θυριστορ ειναι το MCR 100-6 αλλα εδω δεν μπορω να το βρω.Ξερει κανεις καποιο αντιστοιχο να το ψαξω?????
Ισοδύναμο του MCR 100-6 είναι το ΝΤΕ 5405 (400V, 800mA). Ψάξε μήπως βρεις αυτό. Σε κάθε περίπτωση, τα ενημερωμένα καταστήματα που πουλάνε ηλεκτρονικά εξαρτήματα πιστεύω θα σε βοηθήσουν.
Αντικατεστησα το θυριστορ MCR100-8 αλλα δεν εχω καμια ενδειξη ουτε το LED του POWER αναβει.Καμια ιδεα......
Συνημμένο Αρχείο 40643
Καλησπέρα. Μήπως να ελέγξεις κ αντιστασούλες που χρησιμοποιούνται ως ασφάλειες; Αν δεν κάνω λάθος 2 είναι που σου έχω σημειώσει με πράσινο κυκλο. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.
Τα κοιταξα κι αυτα Βαγγελη η πανω ειναι μια αντισταση 68κΩ και το δεξια μαλλον βαριστορ.Εκει δεν μετραω κατι.Το αλλο που βλεπω ειναι η ψυκτρα του μεγαλου θυριστορ που ειναι βιδωμενη απευθειας πανω του και χτυπαει το μπαζερ στο ενα ποδαρακι ενω η ψυκτρα συνδεεται στο τυπωμενο με ακιδα.
Αν έχω καταλάβει σωστά, αναφέρεσαι στο εξάρτημα 7101, το οποίο δείχνεις και στην φωτογραφία στο ποστ#6 και το ονομάζεις θυρίστορ.
Αυτό είναι FET (με κωδικό μάλλον STP6NC60FP και σίγουρα θα πρέπει να ελεγχθεί ), το οποίο βέβαια, σαν εξάρτημα, δεν έχει καμία σχέση με θυρίστορ.
Όσο για το άλλο θυρίστορ MCR 100-6 που αναφέρεις σε προηγούμενα ποστ, να σημειώσω απλά ότι είναι λίγο περίεργο να καεί στο σημείο που βρίσκεται στο κύκλωμα (ουσιαστικά ελέγχει την δίοδο του optocoupler).
Τι τάση έχουν στα άκρα τους (ή στο θετικό τους ακροδέκτη, ως προς την γείωση του πρωτεύοντος κυκλώματος) , ο πυκνωτής εξομάλυνσης 2102 και ο πυκνωτής 2104;;
Την αντίσταση 3125 (στο πρωτεύων κύκλωμα του τροφοδοτικού) την έλεγξες, είναι σωστή ;
Έχεις ελέγξει για τυχών βραχυκυκλωμένα-ελαττωματικά εξαρτήματα στο δευτερεύων κύκλωμα του τροφοδοτικού;
Την ασφάλεια 1105 (στο δευτερεύων κύκλωμα) την έλεγξες ;
Προσοχή!!! Υπάρχει υψηλή τάση σε διάφορα σημεία του κυκλώματος του τροφοδοτικού.
Επειδή βλέπω ότι δεν λέει να πάρει, βγάλε ολα τα ημιαγωγά του πρωτεύοντος και μέτρα τα. Πες μας τι βλέπεις και αν ειναι καλα πας δευτερεύον. Να μας πεις επίσης αν έχεις διακοπτόμενο σφύριγμα-αν δηλαδή ακουγεται σφύριγμα που αρχίζει και κοβει η ειναι τελείως νεκρό. Στην πρώτη περίπτωση εχεις βραχυκυκλωμένο ημιαγωγό στο δευτερεύον.
Τι τάση έχουν στα άκρα τους (ή στο θετικό τους ακροδέκτη, ως προς την γείωση του πρωτεύοντος κυκλώματος) , ο πυκνωτής εξομάλυνσης 2102 και ο πυκνωτής 2104;
Αν θέλεις και μπορείς κάνε και αυτές τις μετρήσεις και γράψε τα αποτελέσματα.
Με προσοχή όμως, επειδή υπάρχει υψηλή τάση στο πρωτεύων κύκλωμα του τροφοδοτικού.
Καλημερα Παιδες.Λοιπον εκανα το αυτονοητο.Κατεβασα το σχηματικο και εκνα μετρησεις συμφωνα μ' αυτο.Στη φωτο παρακατω δεν εχω καθολου τασεις στο δευτερευον.Συνημμένο Αρχείο 40666
Εφόσον έχεις αλλάξεις όλους τους ηλεκτρολυτικούς, έχεις ελέγξει όλους τους ημιαγωγούς (διόδους, fet,zener κ.λ.π.) άλλα και τις ύποπτες αντιστάσεις, έχεις ελέγξει ότι δεν υπάρχει κάποιο βραχυκύκλωμα στο δευτερεύων κύκλωμα του τροφοδοτικού, τότε ξεκόλλησε και μέτρησε και τις τρεις αντιστάσεις 3105, 3106, 3107.
Αν και αυτές οι τρεις αντιστάσεις είναι σωστές, τότε νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχει πρόβλημα το ολοκληρωμένο 7102 (DAP02A) .
Οι αντιστασεις ειναι οκ Σηφη.Αρα αμα εχει προβλημα το Ολοκληρωμενο τοτε ειμαστε για πλακετα, μιας και δεν υπαρχει περιπτωση να το βρουμε εδω πουθενα.
Κάνε μια έρευνα σε Βασιλειάδη, Top Electronics, Μπέσκα, Τριδίμα. Αναφέρω κάποια μαγαζιά ενδεικτικά. Δε χάνεις τίποτα...
Απο μια αναζητηση στα σαιτ τους δεν βρηκα τιποτα μονο απο εδω
http://www.tao-bao.gr/p-4396198894.html οτι εχει σχεση και καλα με Ελλαδα.
Σύνολο:: $14,37 με τα μεταφορικα...
Από τα site μη περιμένεις να τα βρεις. Δυστυχώς εδώ στην Ελλάδα τα sites δεν περιλαμβάνουν όλα τα προϊόντα που πουλιούνται και ιδίως όταν έχουμε να κάνουμε με components. Πάρε τους τηλέφωνο να το ψάξουν ή να σου δώσουν ισοδύναμο. Επίσης άλλα δύο μαγαζιά που μου διέφυγαν και σου προτείνω είναι ο Φανός και η Talico-Tivico.
Προφανώς ο Δημήτρης εννοεί ότι δεν έχει τάσεις στην έξοδο του δευτερεύοντος όχι στην έξοδο του μετασχηματιστή..
δες το σχέδιο που έχει ανεβάσει ..
Να διευκρινησω οτι οι τασεις στο δευτερευον του Μ/Τ ειναι AC και μετα 6107 και 6108 ειναι DC και δεν παιρνω τις τασεις που γραφει.Το DAP02 δινει καποια εντολη στο mosfet αλλα και τα 326 Volt στην πυλη μου φαινονται πολλα.Επισης πρεπει να γινει μια μετρηση μεταξυ του gate και της γειωσης του mosfet οπως επισης στα ακρα 1 και 2 του Μ/Τ αν βγαζει ταση.
Κάτι δεν πάει καλά εδώ. Μάλλον είναι λάθος το σχέδιο. Δεν μπορεί η μια άκρη του πρωτεύοντος να πατάει στη γη και η άλλη στα +325V. Ίσως αυτό που πάει στη γη είναι θωράκιση, και όχι άκρο πηνίου.
Το (3) πόδι του μ/τ είναι όντως γειωμένο στο PCB (πηγαίνει πάνω στο [-] του πυκνωτή εξομάλυνσης 2102), οπότε σωστά μέτρησε τάση 326V .
Εσωτερικά τώρα στον μ/τ, αν υπάρχει το τύλιγμα που φαίνεται στο σχέδιο, μεταξύ των ποδιών 3-5, δεν ξέρω (και σαφώς ο συλλογισμός σου είναι σωστός).
Για του λόγου το αληθές, αν μπορεί ο Δημήτρης ας βγάλει μια καθαρή φωτογραφία της πλακέτας, από την πλευρά των κολλήσεων, και να την ανεβάσει εδώ (και ας μετρήσει ωμικά τα πόδια 3-5 του μ/τ, καλύτερα βγάζοντας στον αέρα τουλάχιστον το ένα από τα δυο πόδια ).
Συνημμένο Αρχείο 40684 Με το ποδαρακι 5 στον αερα δεν εχω καμια ενδειξη μεταξυ 3 και 5
Οπότε μάλλον είναι λάθος στο σχέδιο το τύλιγμα μεταξύ των ποδιών 3-5 του μ/τ.
Δημήτρη δεν σου γράφω κάτι περισσότερο, όσο αφορά μετρήσεις ύποπτων εξαρτημάτων (αντιστάσεις,zener,διόδους), επειδή θεωρώ (βάσει των γραφόμενων σε προηγούμενα ποστ σου) ότι ήδη τα έχεις ελέγξει.
Οποτε Σηφη καταληγουμε σ' αυτο που ειπες οτι το DAP02 ειναι καμενο συμφωνα και με αυτες τις μετρησεις Συνημμένο Αρχείο 40688Αλλα και παλι αυτα τα 326 βολτ στο gate πως πανε?Και το mosfet ετσι οπως ειναι δουλευει σαν drive η σαν διακοπτης???
Κάτσε γιατί κάτι περίεργο έγραψες - μέτρησες τώρα.
Έχει 326V το G στο FET και στο πιν 8 του ολοκληρωμένου 7102( ως προς γείωση- Hot) έχεις 0V ;
Αν ναι, είσαι σίγουρος πως οι αντιστάσεις 3116, 3117 (αλλά και η αντίσταση 3119 , η δίοδος 6106, το FET και η zener 6115 ) είναι εντάξει;
Να τα μετρησω κι αυτα και να ξαναμετρησω και το Mosfet.Πρεπει να δουμε και το datasheet του DAP02 αν το 8 ποδαρακι ειναι εισοδος η εξοδος.