εχω ενα λαπτοπ toshiba a205 δεν ανειγη βραχεικηκλομα σε πλακτετα στην τροφοδοσεια.πως να βρω που ειναι το βραχηκικολμα
Printable View
εχω ενα λαπτοπ toshiba a205 δεν ανειγη βραχεικηκλομα σε πλακτετα στην τροφοδοσεια.πως να βρω που ειναι το βραχηκικολμα
πως εβγαλες συμπερασμα οτι ειναι βραχυκυκλωμα? στο hlektronika λες για φωτακι μπριζας (??)
μηπως ειναι καμενο το τροφοδοτικο του απλα?
οχι το εβαλα και σε ωαλλο φψρτηστη και δεν αναβε
Συνημμένο Αρχείο 36503 ειναι το ολοκκιρομο διπλα απο το ασπρο βισμα ενα με 3 ακιδες
Διπλή δίοδος είναι. Γιατί δεν την αλλάζεις?
ειναι αυτο που μου εχει βραχικηκλοση...και δεν ανηνειγει η κατι αλλο
Αν δεν το αλλάξεις πως θα ξέρεις?
δεν εχω να το αλαξω .
μιλάμε για την D502 (αν βλέπω καλά?) ή για το Q504? αν είναι για την δίοδο βγάλε την και τσέκαρε την.
Πιστεύω ότι κάτι ασφάλειες που έχει εκεί γύρω τις τσέκαρες.
ναι τις κοιταξα D502 ΘΑ ΕΙΝΑΙ
Καλά μην τον κυνηγήσουμε τον άνθρωπο. Ας το αλλάξει και βλέπουμε.
που θα τα βρω αυτα σαν ανταλακτικα με τι να τα ξεκολισω
Είναι μια schotky pds1040 της diodes inc. Ελεγξε εάν το 3 δίνει 19 volt. Εάν όχι αλλαξέ την. Για να το ξεκολήσης χρειάζεσαι no-clean flux και θερμό αέρα ή σταθμό κόλλησης (370 βαθμούς κελσίου)
πρεπει να ειναι και το δυπλα στιπακι με τα 4 και 4 ποδαρακια
Αυτό είναι ένα
AM4825P Analog Power P-Channel 30-V (D-S) MOSFET
εχω ενα hp pavillion vd600 δεν αναβει.εινα ενα στιιπακι c17nu με 3κ 3 ποδαρακιαΣυνημμένο Αρχείο 36700 ειναι ακριβος πανω απο την βηδα
πες μας και τι εκανες και με το πρωτο
pds1040 μονο αυτο ειρθε το αλλο το περιμενο AM4825P Analog Power P-Channel 30-V (D-S) MOSFET.
πηγα και τα κολοισανε με θερμο αρεα δεν αναβει..
τα κολισα εχω το ειδιο προβλιμα δεν ανηγει το laptop
μπωρει να με βοιθηση καποιος
ξεκολησα το schotky pds1040 και μετρισα τα 3 ποδαρακια και βγαζουν 19v και οταν το κολαψ παλει κανει βαραχηκηκλομα
Σε βλέπω ότι το πολεμάς ακόμα. Να έχεις 19V και στα τρία pin είναι αδύνατον. Πρέπει να έχεις 19V στα pin 1 και 2 όταν την ξεκολλάς.Pin 1 είναι αυτό με το βελάκι και το διπλανό του είναι το pin 2. Ελπίζω να άλλαξες και το Q504. Ξεκόλλησε πρώτα το C532 και δες εάν δεν έχεις βραχυκύκλωμα. Εάν σταματήσει, άλλαξε το, είναι ένας capacitor 68uf 25V. Εάν συνεχίζεις να έχεις βραχυκύκλωμα ξεκόλλησε το C524 και δες εάν έφυγε το βραχυκύκλωμα. Εάν ναι, άλλαξέ το με capacitor 0.01uf 50v.
Συνημμένο Αρχείο 36887Συνημμένο Αρχείο 36888 ξεκολισα κια τα αλλα 2 πυκοτη και C524 και βραχηκηκλονη το pawer mosto με τα 3 ποδαρακι
Καθάρισε το καλάι πάνω από τα pads της d502 (καθώς και το καλάι πάνω από την R523). Μέτρησε στα pin 1 και 2 (τα pads) με την γείωση εάν έχεις 19v και πες μου.
Συνημμένο Αρχείο 36892Συνημμένο Αρχείο 36893 το καθαρισα το d502 το pin 1 kai 2με γειωση 19v η διοδος ειναι αυτο.το βαζω και βαραχηκηκλονη παλει το R523 και το r504 ειναι βραχηκηκομενα
Βγάλε καθαρή φωτογραφία με πολύ φώς και χωρίς flash.
Συνημμένο Αρχείο 36894 εβγαλα τοθς πικνοτες r01f
Με το μαλακό, γιατί θα βρεις το βραχυκύκλωμα, αλλά θα είναι όλα λιωμένα μετά.
Κόλλησε το D502 και πες μου εάν έχεις 19v στο pin 3 με την γείωση.
Συνημμένο Αρχείο 36898
Εάν έχεις βραχυκύκλωμα έλεγξε εάν το c519 και το c514 (πρέπει να είναι από τη άλλη μεριά) είναι βραχυκυκλωμένα.
εχω 19ω sto 3 με τιν γειωση
τα κολησα ολα δεν αναβει λαμπακι δεν εχω βραχηκηκλομα
Μπορείς να σηκώσης μια φωτογραφία να δούμε τι κόλλησες;
Συνημμένο Αρχείο 36916 την ανεβασα
Ο πυκνωτής c532 πρέπει να είναι 25v 68uf και όχι 63v 33uf και πρέπει να το κόλλησες και ανάποδα. Το r01f δεν είναι πυκνωτής αλλά αντίσταση 0.01Ohm 1% 1W και δεν κόλλησες το c524. Πιστεύω ότι πρέπει να το πας σε κάποιον ειδικό. Εάν θέλεις να σου στείλω το σχεδιάγραμα της μητρικής.
Συνημμένο Αρχείο 36917 τα κολεισα στηλε και το σχεδιαγραμα... a205 toshiba
τα κολησα δεν ναβει η αντησατη η μια δεν δεινη 19 v