εχω ενα ενισχυτη yamaha rxv-657 και ξαφνικα δεν αναβει καθολου λες και ειναι εκτος ρευματος.Μηπως εχετε καμια ιδεα τι μπορει να συμβαινει και τι κανω για να βρω λυση. Ευχαριστω πολυ προκαταβολικα για τις απαντησεις σας.
Printable View
εχω ενα ενισχυτη yamaha rxv-657 και ξαφνικα δεν αναβει καθολου λες και ειναι εκτος ρευματος.Μηπως εχετε καμια ιδεα τι μπορει να συμβαινει και τι κανω για να βρω λυση. Ευχαριστω πολυ προκαταβολικα για τις απαντησεις σας.
ασφάλεια κοίταξες?
Πιθανών να έχει πρόβλημα το τροφοδοτικό standby.Βέβαια τσεκάρεις πρώτα τις ασφάλειες όπως σωστά λέει και ο xrhstos1978.
επισης μπορει να εχει προβλημα και η θερμικη ασφαλεια του κεντρικου μετασχηματιστη
Αν θυμαμαι καλα, υπαρχει μια πλακετα,πισω δεξια, πανω απο τον ρευματοληπτη, που εχει κι ενα ρελε.
Προσεξε, υπαρχουν 220V εκει.
Στην ιδια πλακετα, υπαρχει επισης ενα ολοκληρωμενο σειρας CDxxxx, ενα opto, κι ενα ρελε που ανοιγει τον κυριο μετασχηματιστη.
Αυτο το ολοκληρωμενο τροφοδοτειται με εναν περιεργο τροπο απο το δικτυο.
Αυτη η πλακετα, καπου πρεπει να βγαζει 12-13V.
Κατεβασε το σχεδιο να το δεις, κι αν θες κατι, εδω ειμαστε.
Νομίζω ,από αυτό που κατάλαβα,<<ότι δεν ανάβει καθόλου>>,ότι ούτε η ένδειξη standby λειτουργεί η οποία κανονικά θα άναβε κι ας είχε καεί η θερμικη ασφάλεια στον κεντρικό μετασχηματιστή.
Έχω και εγώ ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με τον akis66. Δεν ανάβει καθόλου, το power το πατάς δεν το πατάς,δεν κάνει τίποτα. Έλεγξα τις ασφάλειες (κόκκινα βελάκια στην φωτό) δεν είναι καμμένες. Τι μπορεί να φταίει?
Συνημμένο Αρχείο 40923
Εφόσον και ο δικός σου ενισχυτής έχει το ίδιο πρόβλημα, ακολουθείς αυτά που έχουν γραφτεί στα προηγούμενα ποστ.
Ελέγχεις αρχικά τροφοδοτικό standby και κυρίως τροφοδοτικό. Κατέβασε στο service manual και κάνε, βάσει αυτού, τις απαραίτητες μετρήσεις .
Αν μπορεί κάποιος ας ανεβάσει το service manual.Ευχαριστώ
Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
κοιτα αν εχεις ταση standby και τους πυκνωτες στη πλακέτα τροφοδοσίας ....
Μπραβο βρε παιδια τοσοι μαστοροι κανενας δεν ξερει την βλαβη ???
Καλησπέρα.Τσέκαρε αυτά για την αρχή, (πυκνωτές άλλαξε) και βλέπουμε.Συνημμένο Αρχείο 40941
Ωραιοι οι Κρητες οπως παντα !!!
Η βλαβη ειναι χαλασμενος ο 22nf C405 που κανει πτωση τασης για το κυκλωμα stand by ολα τα υπολοιπα ειναι απλα προληπτικα
Σάκη, είσαι πολύ μαρτυριάρης......:001_tt2::lool:
Από πότε σου αρέσουν τα fast food ?????...... Εσύ (από ότι είχες πει) δεν ήσουν fan του είδους .:hammer: :001_tt2::lool:
εμα τον ειδα και τραβιοταν τον ανθρωπο και εκεινο που σνηθως γινεται ειναι οτι θα κανεις περισσοτερες ζημιες ψαχνωντας σε λαθος μερος ....
Σάκη να σε διορθώσω, επειδή νομίζω κάνεις ένα λάθος.
Το που ακριβώς θα ψάξει (κάποιος) την συγκεκριμένη βλάβη , έχει γραφτεί πολλές φορές......όσο για το αν θα κάνει περισσότερη ζημιά, είναι ένα άλλο θέμα και εξαρτάται, κυρίως, από τις σχετικές γνώσεις και εμπειρίες, αυτού που θα αποφασίσει να ασχοληθεί με την επισκευή τέτοιου τύπου μηχανήματος (με ότι αυτό συνεπάγεται).
Οι βοήθειες, γενικά στα διάφορα θέματα και όχι μόνο σε αυτό, θεωρώ πως σίγουρα δίνονται, αδιαμφισβήτητα και καλόπροαίρετα (και από πολλά μέλη).
Φιλικά η άποψή μου.
Τσπ συμφωνω Σηφη αλλα πολλες φορες θες για την γλωσσα θες γιατην γνωση οι οδηγιες που δινουμε πανε στραφι η τις καταναουν λαθος ..
καλησπερα κ Σακη καμια φωτο ? please....:lool:
Συνημμένο Αρχείο 40950
22nf 630 volt
Θα ανεβάσω φώτο αύριο για να σας δείξω μέχρι που έχω ρεύμα (έχω μέχρι την πλακέτα του standby, παρακάτω δεν ξέρω ακόμα). Πάντως ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.
Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Έχουμε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και εμείς με τον δικό μας.Στον 22nf 630V βαζω στη μια πλευρά το δοκιμαστικό κατσαβίδι και μένει συνεχώς αναμμένο και στο άλλο ποδαράκι αναβοσβήνει. Είναι ένδειξη πως έχει πρόβλημα? Τις δύο ασφάλειες που εχ ουν αναφερθεί εδώ παραπάνω τις έχουμε αλλάξει ήδη.
αλλαζεις τον πυκνωτη και μετα εισαι οκ
φυσικα μετραμε με πολυμετρο και οχι δοκιμαστικο και βαζεις ιδιο πυκνωτη πρεπει να δεις τα χαρακτηριστηκα του γιατι ειναι πανω στην ταση δικτυου
και πολυ προσοχη σε οτι κανεις με το μηχανημα εκτος τασης παντα αν αλλαξεις υλικο
αν δεν ξερεις τα χαρακτηριστηκα του πυκνωτη γραψε ποιο μηχανημα εχεις να βρουμε το service manual
Δεν μπορώ να ανεβάσω Τώρα φωτο είναι στη δευτερη σελίδα του θέματος το έχουν και φωτο εκεί είναι το ίδιο μοντέλο.Απλα εαν καποιος ξερει με αυτο που βλεπω στο δοκιμαστικο εαν οντως θέλει αλλαγμα.
ποιος yamaha eina; αν ειναι απο την σειρα rxv βγαζουν το συγκεκριμενο προβλημα και θελει αλλαγη ο πυκνωτης
αλλα οπως σου ειπε ο δημητρης μετρας μονο με πολυμετρο οχι δοκιμαστικο ,αν δεν εχεις και δεν ξερεις τι να κανεις τοτε το πας σε εργαστηριο για επισκευη
Λοιπόν το έβγαλα και πήγα και το πήρα έχω κολλητηρι καλάι και φυτιλακι ....το άλλαξα και Ναι ΔΟΥΛΕΎΕΙ!!!!Χίλια ευχαριστώ μας ζητούσαν χρήματα για να αλλάξουμε ολόκληρη πλακέτα!!!Συγχαρητήρια για το forum!
Mikemtb73 έχεις δίκιο 30cent ακριβώς είχε άλλο τόσο περιπου και οι δύο ασφάλειες μαζί, ακριβώς από κάτω που άλλαξα αρχικά....