Εχει η κοπελα μου μια παλια sony.το θεμα ειναι οτι καμια φορα παιζει αναμεσα σε εγχρωμο και ασπρομαυρο ενω στο κεντρο ειναι καπως ετσι
(φωτο)
καμια ιδεα για το τι φταιει και τι μπορω να κανω?
Printable View
Εχει η κοπελα μου μια παλια sony.το θεμα ειναι οτι καμια φορα παιζει αναμεσα σε εγχρωμο και ασπρομαυρο ενω στο κεντρο ειναι καπως ετσι
(φωτο)
καμια ιδεα για το τι φταιει και τι μπορω να κανω?
Γραψε τι μοντέλο ειναι και οποιαδήποτε αλλη πληροφορια μπορεις!!!
Προφανως ειναι η kv-m2100 ή 2140 αν ειναι 21 ιντσων που χαλαει ο μεταβλητος πυκνωτης χρωματος και ο πυκνωτης 47 nf κανει προβλημα στην εικονα.
ναι 21 ειναι αλλα δεν ξερω το μοντελο.θα το κοιταξω και θα σας πω.αν ειναι αυτη ενας πυκνωτης ειναι το θεμα?
Ενας για το χρωμα και αλλος ενας για την παραμορφωση της εικονας.
Ειναι η sony kv m2150k
αν την ανοιξω θα φαινονται κατεστραμενοι για να τους αλλαξω?
Αν ξερεις να χρησιμοποιεις κολλητηρι την ανοιγεις και σου λεμε τι να αλλαξεις.
Ναι ξερω απο κολλητηρι.θα την ανοιξω να ριξω μια ματια.θα φαινονται οι πυκνωτες?να βγαλω φωτο?
Την ξυλωσα αλλα δεν βλεπω καποιο πυκνωτη χαλασμενο.ποιοι ειναι αυτοι οι δυο πυκνωτες?να ανεβασω φωτο μπας και διευκολυνω?
Bγαλε φωτο την πλακετα της τηλεορασης.
:001_smile:
Διπλα στο tda4650 ειναι ενας μεταβλητος που καπου γραφει 4,43 τον βγαζεις και παιρνεις ενα φακη 15pf και τον βαζεις,μπροστα απο το μετασχηματιστη υψηλης εχει ενα πυκνωτη 47nf μαλλον c806 κωδικος αλλαγη και αυτος και βλεπουμε μετα.
47nf βαζω ιδιο ετσι?στον μεταβλητο δεν καταλαβα,τι ειναι το φακη 15pf?εννοεις αυτους τους μικρους?δεν βαζω τον ιδιο που ειχε?ο μεταβλητος πως ειναι?σαν τους κανονικους?
στον μετασχηματιστη διπλα ο μονος 47 που βρηκα ειναι ο c840.αυτος ειναι?στο tda κατι που να γραφει 4,43 δεν βρηκα.στο σχεδιαγραμμα 4.43 εχει στην εξοδο του tda.
ακυρο τον βρηκα τον μεταβλητο.
Το 4.43 είναι στο κρύσταλλο.
Δεν βρισκω βρε παιδια τον 47nf...καμια βοηθεια κανεις?ειναι και καποιοι που ειναι ετσι βαλμενοι που δεν φαινονται τα στοιχεια τους.ειναι και 12 κιλα σκονη κιολας
κάπου εκεί μέσα είναι.
Συνημμένο Αρχείο 24241
ναι καπου εκει ειναι το c806.εκανα λαθος πριν.ηλεκτρολυτικος ειναι αυτος?γιατι το c806 πρεπει να ειναι αυτο το μεγαλο μπλε μεσα στο κυκλο που εχεις βαλει.
Δεν ειναι ηλεκτρολυτικος θα τον ξεκολλησεις και θα παρεις να παρεις εναν αλλο μαζι με το φακη που ειπαμε.
την φακη την πηρα και ειναι ετοιμη.οποτε θα κανω σημερα και αυτον.ευχαριστω!
Απο χρωμα εισαι ενταξει τωρα:
δεν την δοκιμασα.θα αλλαξω και τον αλλο και μετα θα την συναρμολογησω.
το χρωμα εφτιαξε.το αλλο οχι.μαλλον γιατι μου εδωσε λαθος πυκνωτη ο αλλος.ειναι 47nf ποσα v?γιατι δεν φαινονται τα στοιχεια του καλα.
καμια ιδεα κανεις??για να την ξεμπερδευω!!
λοιπον ο πυκνωτης ειναι αυτος.δεν φαινεται καλα δυστυχως και απο τα στοιχεια του εγω βγαζω μονο τα εξης:
250 CD3
IEA 404
Αν θυμάμαι καλά και είναι αυτός που νομίζω τότε είναι 47nF/250V
τετοιο πρεπει να μου εδωσε αυτος(η στα 300,δεν θυμαμαι).εναν καφε βεβαια οχι ακριβως αυτον.επισης τσεκαρε με κατι τον πυκνωτη και μου ειπε οτι ειναι οκ αλλα πηρα αλλον για παν ενδεχομενο.τελος παντων το ζουλιγμα στη μεση το εχει μονιμα τωρα και εμφανιστηκαν και κατι οριζοντιες γραμμες πανω.να κοιταξω εαν ειναι 300 αυτος που μου εδωσε και να βαλω εναν στα 250 η οφειλεται σε κατι αλλο αυτο?
Οφείλεται αλλού ξαναβάλε τον παλιό (αυτόν που είχε επάνω) και άλλαξε τους πυκνωτές που σου σημειώνω αυτή νομίζω έχει east-west με fet ή τρανζίστορ.
Συνημμένο Αρχείο 24396
θα το κανω αυριο.παντως ουτε το χρωμα εφτιαξε τελικα.το κανει λιγοτερο αλλα και παλι
Το ίδιο πρόβλημα με το χρώμα τα βλέπω άσπρο μαύρα αλλάζω τον μεταβλητό πυκνωτή που βρίσκεται δίπλα απο το tda4650 με 15pf και θα εχω χρώμα . ?