-
BLUESKY M2105PR
Συνάδελφοι θα ήθελα την βοήθειά σας για το μοντέλο της τηλεόρασης που αναφέρω στον τίτλο του θέματος. Η συγκεκριμένη έχει πρόβλημα με τον μετασχηματιστή υψηλής. Πιο συγκεκριμένα ο μετασχηματιστής έχει διαρροή και προκαλεί θορύβους σαν να σκάει καψούλι. Σε γενικές γραμμές αυτό δεν επηρεάζει την λειτουργία της τηλεόρασης. Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν μπορώ να βρω πουθενά τον τύπο του μετασχηματιστή για να τον αλλάξω. Αυτός που έχει πάνω γράφει samsung t 60217. Γνωρίζει κάποιος που μπορώ να βρω αυτόν ή τελικά κάποιον αντίστοιχο;
-
αν σκαει θα κανεις σοβαρη ζημια.αν θελεις ανεβασε καλη φωτο του υψηλης -ο κωδικος που δινεις δεν ειναι
-
Ακριβώς γιατί θα προκληθεί ζημιά και η προσπάθεια εύρεσης νέου μ/σ, φίλε Παναγιώτη. Σε έρευνα που έκανα στο διαδίκτυο κατάφερα και βρήκα αντίστοιχο μ/σ της ΗR και συγκεκριμένα τον 8902. Ωστόσο τον δίνει για το μοντέλο M2105 της bluesky και όχι για το δικό μου που είναι το Μ2105PR για το οποίο δεν μπορώ να βρώ κάποια αντιστοιχία. Λες να έχει διαφορά;
-
o hr 8902 είναι για 110 μοίρες εσύ θές hr 8768 για 90 μοίρες το σασί είναι το ίδιο ΡΤ90
-
Γειά σου φίλε Νίκο. Μόλις θα έγραφα το ίδιο μοντέλο μ/σ. Έκανα ένα κόπο και άνοιξα πάλι την τιβι, όπου είδα τον κωδικό που είχε καλυφθεί με σκόνη και ήταν ο FUY20B104. Από ένα Τσέχικο σάητ μου έδωσε για τον κωδικό αυτό την αντιστοιχία του HR 8768. Εχεις υπόψην σου κάποιο κατάστημα εντός Ελλάδας που μπορώ να το παραγγείλω καθώς και την τιμή του;
-
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα από
takisegio
Παναγιώτη αυτός είναι για τις 110 μοίρες όπως σωστά ανέφερε ο Νίκος. Ευχαριστώ πάντως για την άμεση απάντηση και την καλή διάθεση να βοηθήσεις.:001_smile:
-
-
-
το εχει η aswo σαν FBT 40753 αν έχεις κωδικούς μπές να το δεις.
δες και εδώ είναι ο αντιπρόσωπος της ELDOR στην ελλάδα http://eshop.perseus.com.gr/eCom/Pro...8-420f4170b0a6 τηλ.2410670230
-
Νικο ο περσεας κανει μονο χοντρικη.δεν ξερω αν θα τον εχει διαθεσιμο γιατι μου εχουν πει πως ξεσκαρταρουν την αποθηκη τους
-
Σήμερα πήρα στα χέρια μου τον HR8768, αυτό όμως που είδα είναι ότι έχει δυο έξτρα καλώδια που βγαίνουν κάτω από τα ρυθμιστικά του screen και του focus και τα οποία δεν υπάρχουν στον μετασχηματιστή που φορά η τηλεόραση. Αυτά που θα συνδεθούν;
-
Τι εννοείς πως δεν είχε focus και screen ο παλιός?
-
Σπύρο ο παλιός έχει focus και screen κανονικά. Αυτό που διαφέρει στον νέο είναι ότι ακριβώς από κάτω απο τα ρυθμιστικά και εκεί που βρίσκονται τα pins, βγάζει και 2 καλώδια που ο παλιός δεν έχει.
-
http://www.ledistronica.pt/shop/imag...8v39fmmgcpg2s6
Αν εννοείς αυτά, απλά βγαίνουν από κάτω και όχι από πάνω όπως στον παλιό.
-
Ο νέος (ΗR8768 ), είναι ακριβώς όπως αυτόν στην φωτό που ανέβασες. Έχει δηλαδή εκτός από την βεντούζα, επιπλέον 2 καλώδια που ένα αφορά το focus και το άλλο το screen. Στον παλιό αυτά δεν υπάρχουν. Το θέμα είναι πως θα συνδέσω τον νέο χωρίς να κάνω κάποιο λάθος;
Τα δυο αυτά έξτρα καλώδια που βγάζει ο νέος είναι κόκκινα με το ένα να είναι πιο χοντρό από το άλλο. Το χοντρό αφορά το focus και το ψηλό το screen;
-
-
Επομένως τα δυο επίμαχα καλώδια του νέου μ/σ θα συνδεθούν στις πίστες της πλακέτας που θα μείνουν κενές από την αφαίρεση του παλιού, που δεν έβγαζε τις λήψεις αυτές με καλώδια αλλά με Pins, να υποθέσω;
-
Γιάννη το focus θα το βγάλεις στριφτά από την βάση της οθόνης και θα βάλεις το χοντρό από τον HR και το ψιλό στην αντίστοιχη θέση του screen.
-
Φίλε Σπύρο νομίζω ότι δεν κατάλαβες τον προβληματισμό μου. Από τον παλιό μ/σ φεύγει ένα και μόνο ένα καλώδιο και είναι της βεντούζας. Ο νέος που αγόρασα βγάζει εξωτερικά τα 2 καλώδια για το focus και screen. Το θέμα μου είναι πως θα συνδέσω τον νέο στην θέση του παλιού που δεν έβγαζε τα 2 αυτά εξτρά καλώδια.
-
Βάλε μια photo από τον παλιό.
-
Δεν έχω την τιβι δίπλα μου Σπύρο. Μόλις την έχω θα επανέλθω.
-
Γιάννη αν κατάλαβα καλά λες πως ο παλιός είχε το focus/screen από τα πινς του μ/σ, αν εννοείς αυτό μάλλον κάποιο λάθος θα κάνεις το πολύ πολύ να μην είχε screen και να το έπαιρνε από το focus με διαιρέτη τάσης αλλά focus πρέπει να έχει.
-
Σπύρο όπως είπα θα προσπαθήσω όταν έχω την δυνατότητα να ανεβάσω μια φωτό από την τιβι με τον μ/σ που φοράει επάνω. Εγώ πάλι έχω ακριβώς αυτή την εντύπωση, ότι δηλαδή το focus και screen το παίρνει μέσω των pins. Κάτι άλλο που κάνει τον παλιό να διαφέρει είναι ότι έχει και ένα έξτρα ποδαράκι που όμως το γεφυρώνει μαζί με κάποιο άλλο.
-
1 Συνημμένο(α)
Μήπως είναι κάπως έτσι και δεν υπάρχουν τα καλώδια.
Συνημμένο Αρχείο 22501
-
Ναι μοιάζει και με αυτή την φωτό που ανέβασες με την διαφορά ότι δεν έχει από πάνω τα 2 καλώδια.
-
κανονικα δεν πρεπει να εχει διαφορα στα καλωδια που λες.επρεπε να ειναι ιδιος.μηπως η αντιστοιχια ειναι λαθος;;Μ/Τ σαν αυτον που περιγραφεις συνηθως η sony εχει.επαληθευσε παλι το κωδικου του καμμενου μηπωσ κατι δεν ειδες καλα
-
Παναγιώτη για το μόνο που είχα μια αμφιβολία σχετικά με τον τύπο του παλιού είναι στο FUY20B104, μήπως δηλαδή δεν ήταν Β αλλά 8. Παρόλα αυτά στις αντιστοιχίες της HR αντιστοιχία με κωδικό FUY208104 δεν υπάρχει.
-
1 Συνημμένο(α)
Μάλλον ο αυθεντικός είναι σαν τον παρακάτω,
τα καλώδια μπαίνουν εκεί που σου έχω κοκκινίσει.
Συνημμένο Αρχείο 22506
-
Σπύρο κάπως έτσι είναι ο αυθεντικός και στο σημείο που εξέχει το μαύρο σωληνάκι έχει βιδωμένο ένα πλαστικό εξάρτημα που δεν έχω καταλάβει το λόγο που το έχει. Μόλις ξεκολλήσω τον μ/σ από την πλακέτα, θα το περιεργαστώ καλύτερα. Ωστόσο δεν κατάλαβα απόλυτα την πρότασή σου. Λες ότι το χοντρό καλώδιο του focus θα πάει και θα μπει στο μαύρο σωληνάκι και το καλώδιο του screen που θα πάει; Το μικρό κυκλάκι που έχεις βάλει είναι το τρίμερ του screen.
-
1 Συνημμένο(α)
Παραθέτω μια καλύτερης ανάλυσης εικόνα αυτής που ανέβασες πριν και που ομοιάζει με τον αυθεντικό.
-
1 Συνημμένο(α)
Συνημμένο Αρχείο 22510
Στα γκρι όχι στο μαύρο.
-
Φίλε Σπύρο ευχαριστώ καταρχήν για το ενδιαφέρον και ελπίζω στο τέλος να βρεθεί η άκρη.:001_smile:
Ανακεφαλαιώνω και λέω ότι ο αυθεντικός δεν έχει τα εξτρά καλώδια που έχει ο νέος. Αφού λοιπόν ο αυθεντικός (παλιός), δεν χρησιμοποιεί τα εξτρά αυτά καλώδια, τον νέο που θα βάλω πάνω που στην ευχή θα τα κολλήσω τα εξτρά καλώδια που δίνει;
-
Γιάννη τουλάχιστον πρέπει να υπάρχει το focus στον παλιό, κοίτα ποιο προσεχτικά κάποιος θα τα έβγαλε.
Αν δεν βρίσκεις άκρη βγάλε μια photo από το πλακετάκι της οθόνης μπροστά/πίσω.
-
OK Σπύρο. Θα επανέλθω με φωτό.
-
Eπανέρχομαι για να πω ότι καταρχήν ο μ/σ που φορούσε επάνω η τηλεόραση είναι ακριβώς ΑΥΤΟΣ. Τα καλώδια του focus και του screen είχαν κοπεί από κάποιον άλλο που προσπάθησε να επισκευάσει την τηλεόραση. Ευχαριστώ όσους συναδέλφους έκαναν το κόπο να βοηθήσουν.
-
τα ειχαν κοψει εντελως;;;και απο τις 2 ακρες;;;
-
Παναγιώτη τα είχαν κόψει και απλά μου είχαν περιγράψει τα συμπτώματα της βλάβης. Ευτυχώς που κατάφερα και βρήκα το σχέδιο της τιβι για να μην κάνω κάποιο λάθος με τα καλώδια.