-
2 Συνημμένο(α)
thomson 25DG182
επισκευη thomson 25DG182 εκαψε νομιζω τρανζηστορ πως ειναι το TS20411 ειναι σε smd και δεν ξερω ποιο ειναι τη μπορω να κανο? ειχα συνδεσει ενα ψηφιακο δεκτη και δεν εχω ηχο εκαψε... στην φωτο το εχω βγαλει ομως φαινετε που ηταν εκει στο καρβουνο.. σχεδιο δεν βρηκα... μπας και μπορεσω να βρω κανενα παρομοιο τρανζηστορ και κατα προτιμηση οχι smd γιατη δεν βλεπω να βρισκω.. Συνημμένο Αρχείο 22270Συνημμένο Αρχείο 22271
-
Το τρανζιστορ ειναι το bc848b και το βρισκεις πολυ ευκολα σε smd,ο κωδικος του ο σωστος ειναι ts204 το 11 που γραψες ειναι απο τα ποδαρακια του ολοκληρωμενου.
-
ναι φιλε μου σε ευχαριστω ομως εδω που ειμαι δεν νομιζω να βρω θα παω να κανο μια ερωτηση αλλιος απο ebay θα περιμενο 2 εβδομαδες :confused1:
-
Βρηκα ειχε τεληκα πηρα τηλεφωνο ας το βαλω και ας ελπησω πως θα δουλεψη σε ευχαρηστω γιαννη
-
Βαλτο πανω και βλεπεις τι θα κανει και μας ενημερωνεις.
-
το εβαλα τιποτα δεν ηρθε ο ηχος αν και το κολησα με κολητηρη δεν νομηζω να φταιη αυτο σκεφτομαι το αναμενομενο μηπως καηκε η εξοδος ενα ολοκληρομενο απο τα 2 ζεστενετε αρκετα θα ελεγα ομως ειναι μακρια απο το bc484 pou αλαξα..
-
Το τρανζιστορ παει πανω στο ολοκληρωμενο tda7263 και καλο θαταν να κατεβασεις το σχεδιο και να μελετηθει ολο το κυκλωμα γιατι για να καηκε το τρανζιστορ θαχε αλλη αιτια.
-
σου ειπα πως δεν ειχε προβλημα η τηλεωραση με το που εβαλα τον αποκωδικοποιητη και δουλεψε λιγο καηκε με εβγαζε και παρασητα.... σχεδιο εψαξα ομως ειναι με αγορα δεν βρηκα free, θα δω αν ειναι αυτο το tda poy ζεστενεται θα το αλαξω δεν βρηκα τιποτα αλλο καμενο... και κατη ακωμα βρηκα ψυχρες κολησης στο σκαρτ εγω νομηζω πως εκει ηταν το πρωβλημα γιαυτο μου την εκανε την δουλεια..
-
Μάνθο αν είναι το μοντέλο πού έγραψες 25DG182 το σχέδιο πού θα κατεβάσεις είναι το ITC008 αν είναι το 25DG182Τ είναι το ETC010 πρόσεχε το Τ είναι άλλο σασί αν είναι το 25DG1821 ή 25DG1822 ή 25DG1823 είναι το ΙΤC008
-
2 Συνημμένο(α)
επεστρεψα ειχα καποιες αλλες δουλειες χωραφια ξερετε... ξανα γυρησα στην κακομηρη τηλεωραση μετρησα το td του hχου και δεν βραχυκυκλωνε πουθενα δεν ξερω αν το μετρησα σωστα ομως τσπ δεν εμεινα εκει ειδα και ενα ολοκληρομενο υποποπτο :) 24c08w6 τα 4 κατο ποδαρακια ειναι βραχυκυκλωμενα μεταξυ τους :/ Συνημμένο Αρχείο 22318Συνημμένο Αρχείο 22319
-
πάρε και ενα πινελάκι και ρίξτης ένα καλό ξεσκόνισμα/καθάρισμα να μπορείς να την δουλέυεις σαν άνθρωπος !
-
είναι σειριακή eerpom τα 5 ή 4 πιν που γειώνονται είναι γείωση w/p και address.
-
δεν μπορεσα να βρω ουτε για αυτο data sheet :saad: ομως πρεπει να ειναι καμενο γιατη οπως ειπα βραχυκυκλωνουν τα 1234 ποδαρακια μαζι τωρα δεν ξερω αν εχει καμια σχεση με τον ηχο αυτη η eerpom και αν θα βρω πουθενα ελλαδα και ακομα ακομα δεν ξερω μηπως προγραμματηζετε κιολας :confused1: sorry alla δεν εχω πολυ εμπειρια...
-
Δεν είναι βραχυκυκλωμένα λέμε, είναι συνδεμένα με την γείωση.
-
1 Συνημμένο(α)
αρρα ειναι οκ :/ μονο το td του ηχου εμεινε δηλαδη ομως ειναι οκ που το μετρησα το μονο που ζεστενετε αρκετα ειναι το IP030 ετσει γραφει στην πλακετα επανο του δεν γραφει τπτ Συνημμένο Αρχείο 22326
-
μετρησα να δω αν φερνει ταση στο td και σε κανενα ποδαρακη δεν εχει....
-
Κατέβασε το σχέδιο ρε Μάνθο και ψάχτω.
-
-
-
-
Περιμένεις λίγο και πας στην μέση της σελίδας κάπου στα δεξιά λέει get manual, click σε αυτό.
-
το κατεβασα αυριο θα αρχησω να ψαχνο το κυκλωμμα του ηχου TY
-
σιγα σιγα εξιχνιαζω το προβλημα δεν εχω ταση στο L003 του τροφοδοτικου ο πυκνοτης εχει 300βολτ πρην απο το L003 τωρα πρεπει να ψαξο εκει τη φταιει
-
Ρε Μάνθο ποια 300V πρόβλημα στον ήχο δεν έχεις.
-
1 Συνημμένο(α)
ναι αλλαξα το τρανζηστορ και τωρα διαπιστονο πως δεν ερχετε ταση στο κυκλωμα του ηχου εψαξα στο σχημα ειδα οτη πρεπει να πηγενουν 20βολτ αλλα τιποτα ειδα την γραμη που ερχετε απο το μετασχηματηστη LP003 και ειναι οκ απλα δεν εχει ρευμα στο μετασχηματηστη αυτο παρατηρησα εκτος αν κανο λαθος Συνημμένο Αρχείο 22470 κατα τα αλλα η τηλεοραση δουλευει μια χαρα για την εικονα μηλαω..
-
Η τροφοδοσία του tda7263 είναι στο πιν 9 και είναι ~20V,
αυτή η τάση βγαίνει από τον μ/σ τροφοδοσίας στο πιν LP003-15, μέτρα αν υπάρχουν 20V στον CP062 αν δεν υπάρχουν άλλαξε την ασφάλεια FZP60 και κοίτα εάν υπάρχει κάποιο βραχυκύκλωμα.
-
τελικα ηταν αυτη η ασφαλια που ειπες και το τρανζηστορ που αλλαξα δουλευει πρως το παρον ευχαρηστω παντα τετοια να εχουμε :001_smile: