δεν εχω καθολου εξοδο-τα 110V φτανουν μεχρι την εισοδο του Μ/Τ και μετα τιποταακομη και με τον Μ/Τ στον αερα.επισης εχει ενα εξαρτημα το nec 2561στο οποιο εχω εισοδο 107V αλλα τιποτα στην εξοδο.τι λετε επισκευαζεται:crying:?
Printable View
δεν εχω καθολου εξοδο-τα 110V φτανουν μεχρι την εισοδο του Μ/Τ και μετα τιποταακομη και με τον Μ/Τ στον αερα.επισης εχει ενα εξαρτημα το nec 2561στο οποιο εχω εισοδο 107V αλλα τιποτα στην εξοδο.τι λετε επισκευαζεται:crying:?
??? 110volt?????? αμερικη ειμαστε?????
Ειναι παλμοτροφοδοτικο και δουλευει απο 100ν μεχρι 240ν με εξοδο 8,5ν.
εχει δικιο ο Θανος αλλα εξοδο εχει λογικα 12V ,δεν βρισκω ουτε σχηματικο
Αυτο που βρηκα απο αλλο φορουμ αναφερεται ως το τροφοδωτικο του PS2.... Ελπιζω να βοηθησει
απ οτι διαβασα το NEC αυτο ειναι ενα optocoupler αλλα μαλλον χρησιμοποιηται για τον ιδιο λογο που χρησιμοποιειται και το ET1104 στο σχεδιο που ποσταρα.... λογικα καποιο πιν του θα εχει μια μικρη εισοδο της ταξεως των 3~5v και γενικως καπου εκει.... εκτως αν κανει το switching που τοτε δεν ξερω τι θα αναγνωρισει το βολτομετρο (φενεται οτι δεν εχω ασχολιθει με smps:blushing:)
αν θες πες κι αλλα ολοκληρωμενα που εχει μπας και βρουμε καποιο παρεμφερη σχεδιο η ακομα και το ιδιο
κατι κανει -ευχαριστω μονο που δεν αναφερει τασεις-τελοσ παντων φαινεται να φταιει ο Μ/Τ ,οποτε η λυση ειναι ενα τροφοδοτικο 12V 3-4A.Οποιος γνωριζει κατι αλλο ας βοηθησει.....
ολκληρωμενα FMB 26L, FA5515, K2700
O M/T γραφει Ν-ΤΟΙ-306 CHINA H J12 XK(ΤΟΥ εδωσα ταση εισοδου 110V eεξοδο τπτ και εισοδο 220V παλι εξοδο τπτ,αρα κοιταει τα ραδικια αναποδα;;;;;:saad:
Οι μετασχηματιστες αυτου του ειδους δεν παθενουν τιποτα αλλου θα ειναι το προβλημα αν δεν εχεις γνωσεις για παλμοτροφοδοτκα αγορασε ενα νεο δεν ειναι ακριβο.
8.5 βγαζει και οχι 12 για το ps2 slim
http://cgi.ebay.com/Power-Cord-Slim-...item27b3c79421
Εχουμε και λεμε... Στο σχεδιο που σου εδωσα:
Το nec2561 που ειπες πρεπει να ειναι αντισχτοιχο του ΕΤ1104
το FMB 26L αντιστοιχο του MBR1545CT
και το K2700 αντιστοιχο του P2NA60
Επισης ταση εξοδου γραφει 7.5V 2A
Απο αυτα τα στοιχεια που προκειπτουν, πολυ πιθανον να ειναι και παρομοια σχεδια... Δεν ξερω αν καποιος με αυτα τα στοιχεια μπορει να σ βοηθησει αλλα εγω δεν γνωριζω και πολλα.... μια διαπιστωση εκανα.
ναι του εβαλα -μα και απο την πλακετα το ιδια ταση παιρνει
Πες μου ότι μου κάνεις πλάκα, πραγματικά το έχω ανάγκη
Φιλιππε, για πες μας (πραγματικα δεν ξερω) τι γινεται αν βαλεις 50 αντι για 60hz στα 110v στο παλμοτροφοδωτικο;
Τίποτα. Αλλά αυτό έκανε; Ή μάλλον έβαλε 110V~ κατευθείαν στο πρωτεύον του μετασχηματιστή για να τον δοκιμάσει; Γιατί αυτό έχω καταλάβει μέχρι στιγμής.
αυτο εκανα καλα καταλαβες -εξηγησε μου
Ρε φίλε αυτοί οι μ/ς τροφοδοτούνται με παλμούς υψηλής συχνότητας! Όχι με 50 ή 60Hz! Το πρωτεύον τους έχει πολύ λιγότερες σπείρες και πιο χοντρό σύρμα από ότι των μετασχηματιστών χαμηλής συχνότητας - σωστό βραχυκύκλωμα για την τάση που του έδωσες!
ΟΚ αρα το προβλημα ειναι αλλου οχι στον Μ/Τ.δεν βρισκω και σχεδιο γαμωτο..... το παλμο απο που τον παιρνει;;να ανεβασω φωτο;;
Μα και να ηταν αλλου με την τροφοδοσια που του εδωσες κατα πασα πιθανοτητα τον εψησες, αυτο σου λεει ο Φιλιππος παραπανω...
δεν εκανε κατι ουτε εσκασε ουτε μυρισε καμμενο.και οι αντιστασεις των τυλιγματων ειναι ιδιες πριν τη δοκιμη
Πριν κάνεις οτιδήποτε μέτρα το πρωτεύον με ωμόμετρο, πόσο δείχνει;
το πρωτευων εχει 4 συρματα και δειχνουν λιγα Ωμ
Τι εννοείς "4 σύρματα", και αφού είναι λίγα Ω πώς δεν έκανε μπαμ βάζοντας 110V;
λοιπον επειδη μας εχεις μπερδεψει λιγο ανεβασε καμια φωτο του πλειστεισον και του τροφοδοτικου που νομιζεις οτι εχει προβλημα, και αν μπορεις δειξε μας που εφηρμοσες την ταση 110-220 που λες...
τα 220 που πανε μεσα στα παλμοτροφοδοτικα?
Ανορθώνονται από τη γέφυρα, εξομαλύνοται από τον ηλεκτρολυτικό, κόβονται από το MOSFET και μετά πάνε στο πρωτεύον.
οποτε στο πρvτευον πανε 310 αλλα με pwm?
Όχι πάντα με PWM, αλλά σίγουρα πάντα διακοπτόμενα.
και το δευτερευον τι βγαζει?
δλδ κατι * ποσοστο Pwm ( αν ειναι PWM )
χμμμμ πολυ ενδιαφεροντα αυτα που λετε! απλως εχω μια απορια (και συγνωμη για αυτο το off-topic/ερωτηση)...
Ποια η λογικη του να παει μια ανορθωμενη ταση σε εναν μετασχηματιστη; Μπορει να ρωταω κουφα πραγματα αλλα μονο ετσι θα μαθω!
ουσιαστικα δηλαδη περνας στο πρωτευον του M/T ενα παλμικο σημα (0/1) και σου βγαζει τις ιδιες περιοδους στο δευτερευον απλα με αλλη ταση-αλλο ρευμα;
Δεν πάει συνεχές στον μ/ς. Ορθογώνιοι παλμοί φτάνουν στο πρωτεύον. Ποιο είναι το πλεονέκτημα; Η συχνότητα των παλμών ελέγχεται από το τρανζίστορ ή το MOSFET ισχύος και εξαρτάται από το κύκλωμα οδήγησης. Μπορεί δηλαδή να έχει όποια τιμή θέλουμε, όχι αναγκαστικά 50 ή 60Hz. Mε μεγάλη συχνότητα, ο πυρήνας του μ/ς για δεδομένη ισχύ προκύπτει πολύ μικρότερος, από συμπαγή φερρίτη (χωρίς φύλλα, καθώς ο φερρίτης είναι μη αγώγιμος), και τα πηνία απαιτούν ελάχιστες σπείρες από όχι και πολύ λεπτό σύρμα. Αυτό σημαίνει ότι η κατασκευή του μ/ς γίνεται εύκολα, γρήγορα και φτηνά, και επίσης αυτός γίνεται μικρός και ελαφρύς. Επίσης λόγω της μεγάλης συχνότητας οι πυκνωτές στην έξοδο δεν χρειάζεται να είναι μεγάλης χωρητικότητας, άρα μικροί και φθηνοί.
Συνημμένο Αρχείο 19866oριστε οι φωτοΣυνημμένο Αρχείο 19865
Οι ασφάλειες είναι ΟΚ και οι δυο;