Καλησπερα, εχω μια GRUNDIG T51-731 η οποια καιει την ασφαλεια μολις την ενεργοποιω.Εχω βρει 3 πυκνωτες σκασμενους οχι ηλεκτρολυτικους. Τι αλλο μπορει να καηκε??
Printable View
Καλησπερα, εχω μια GRUNDIG T51-731 η οποια καιει την ασφαλεια μολις την ενεργοποιω.Εχω βρει 3 πυκνωτες σκασμενους οχι ηλεκτρολυτικους. Τι αλλο μπορει να καηκε??
αν ειναι κεραμικα πυκνωτακια παραλληλα στις διοδους της ανορθωσης απο τα 220ν ,ξεκολλατα και μην βαζεις αλλα...ελεγξε και τις διοδους.....Επισης δες το PTC του απομαγνητιστη ....Ελεγξε και το τρανζιστορ του παλμοτροφοδοτικου...αν θυμαμαι πιθανως να ειναι fet...αν εχει βραχυκυκλωσει βαλε ενα BUK455/600 και αλλαξε και το TDA4605..(εχει και μια αντισταση πανω απο 220KΩ στο 2 ποδαρακι δες την κι αυτη)....Αλλες βλαβες δεν εχουν στο πρωτευον αυτα τα μοντελλα.......Αϊντε και καλο μηνα
Τα διοδακια ολα τα μετρησα και ειναι καλα.Δεν υπαρχει TDA4605. Τα τρανζιστορ ειναι καλα κι αυτα. Κ τα πυκνωτακια ενω φαινονται σκασμενα τα μετραω και δειχνουν 220 nF κανονικα.Και το PTC δεν ξερω πως να το ελεγξω.Υπαρχει περιπτωση να ειναι κανενας ηλεκτρολυτικος?
Μετρα ρε συ τον μεγαλο ηλεκτρολυτικο μετα την ανορθωση,,,χωρις να τον αποσυνδεσεις(δειχνει βραχυκυκλωμα;)....Αν φαινονται σκασμενα τα πυκνωτακια ,δε χωραει συζητηση...τα αλλαζεις...μπορει με το καπασιτομετρο να σου σειχνουν οκ αλλα οταν τους ριχνεις τα 220 να σπινθηριζουν εσωτερικα....δεν εχω προσβαση στο σχεδιο αυτη την ωρα....πες μου ομως στο πρωτευον ποιο τρανζιστορ εχει και ποιο ολοκληρωμενο το οδηγει;
το ptc απλα το ξεκολλας και βλεπεις αν σου καιει την ασφαλεια...συνηθως αν το ανακινησεις γρηγορα ,αν ειναι καμενο, "κουδουνιζει"
Ο μεγαλος πυκνωτης δεν εχει βραχυκυκλωμα, μαλιστα φορτιζει κανονικα. το τρανζιστορ ειναι MUF18004C και το οδηγει το UC3842. Το σχηματικο ειναι αυτο
https://docs.google.com/viewer?a=v&p...NWU4MTlk&hl=en
Μολις εβγαλα το PTC δεν καει την ασφαλεια. Πηρα ενα καινουριο PTC το εβαλα και παλι την καιει την ασφαλεια. Τι γινεται ρε παιδια?
καποια διοδος η αντισταση βραχυκυκλωμενη δωσε προσοχη
Τα μετρησα ολα. Αποκλειεται να ειναι καποιος ηλεκτρολυτικος?
Η συγκεκριμένη τροφοδοσία δεν έχει πολλά υλικά.Μάλλον δεν μετράς σωστά.Μην μετράς πάνω στο κύκλωμα.Από ηλεκτρολυτικό σπάνια καίγετε ασφάλεια.Εκτός αν είναι βραχυκυκλωμένος.Πρόσεξε μην έβαλες κάτι ανάποδα.Κάψιμο ασφάλειας σημαίνει καθαρό βραχυκύκλωμα.Ξεκόλλα τα υλικά.Αυτό το σασί έχει στάνταρ βλάβες οι οποίες είναι αυτές http://www.highlandelectrix.fsnet.co...RUNDIG.TV.html
Πήγαινε CUC 7301 & 7303 έχουν την ίδια τροφοδοσία.Η λογική λέει πως θα έπρεπε να την είχες φτιάξει,αν και δεν μας είπες ΤΙ έχεις αλλάξει.
Οπως ειπες αφου εβγαλες το ptc δεν σου καιει την ασφαλεια ....Αν δεν σου ξεκιναει τοτε πρωτιστως θ'αλλαξεις το ολοκληρωμενο και θα μετρησεις την αντισταση-δε βγαζω απο το σχεδιο τα στοιχεια της-που συνδεεται απο το εναλλασομενο 220ν σε ενα ποδαρακι του ic για την εναρξη των παλμων...Επισης κοιταξε και το δευτερευον για τυχον βραχυκυκλωματα που μπορει να "πνιγουν" το παλμοτροφοδοτικο......Αληθεια ,οπως ειπε και ο Ηλιας,ποια πυκνωτακι αλλαξες που ηταν καμενα;
τα πυκνωτακια που αλλαξα μαλλον ηταν κεραμικα και ηταν στο δευτερευον 220nF βρηκα μια αντισταση η οποια εχει τα εξης χρωματα: πρασινο κοκκινο ασημι χρυσο δηλαδη 2,6Ω ενω τη μετραω και ειναι 1,3.
επισης στο S2055N μεταξυ του 1 και του 3 ποδιου το πολυμετρο μου δειχνει 070 οπως και αντιστροφα δηλαδη 3 και 1 παλι δειχνει 070.
Σωστά σου μετράει,είναι + Damper diode = BU 508DF
C 663 + C 656 Elko GRP2,2mF/100V
C 669 Kond. 1000 PF 1600V
D 621 - 24/664 + 666 Diode 1N4007
D 661 + D 668 Diode BYT53G
D 662 + D 667 Diode BA157
D 663 Z-Diode 3,6V
IC 630 IC UC3842N
SI 600 FS. 2,5A/T
R 661 KSW SI A 220W 5%
R 666 + R 667 (37cm) KSW 0207 1W
R 666 (51cm) MSW 0207 0,91W
R 666 (45cm) KSW 0207 0,82W
R 667 (45cm/51cm) KSW 0207 0,82W
T 665 Trans. MJF18004C
αυτό είναι το σέρβις κιτ του τροφοδοτικού αυτά να τσεκάρεις είναι σωστά ή αν θες άλλαξε τα για να μήν ψάχνεις
να προσέξεις τις αντιστάσεις R666&R667 ανάλογα τη διαγωνιο τις οθόνης
έχεις σίγουρα καμένη δίοδο στο τροφοδοτικό και αν συνεχίσει να καίει τη δίοδο D624 (1N4007)μαζι με την ασφάλεια άλλαξε και τους πυκνωτές C621,C622,C623,C624=1nf/1kv
καλή επιτυχία
Ευχαριστω παιδια αυριο θα ξαναπροσπαθησω
Μετρησα τις διοδους ολες ειναι ενταξει. Οπως και τις αντιστασεις.Δεν υπαρχει καπου βραχυκυκλωμα. Μετα το κυκλωμα ανορθωσης ο μεγαλος πυκνωτης φορτιζεται με περιπου ταση 330 volt οταν ενεργοποιω την TV και στιγμιαια καιγεται η ασφαλεια.Δεν αλλαξα το IC UC3842N γιατι δε ξερω πως θα διαπιστωσω οτι ειναι καμμενο.Μετρησα καποιους ηλεκτρολυτικους αλλα οχι ολους αυριο θα εχω καπασιτομετρο για μεγαλους. Υπενθυμιζω οτι χωρις το PTC στο κυκλωμα δεν καιει την ασφαλεια.Οταν το τοποθετω τη καιει την ασφαλεια.
αυτα απο το service manual Replace T665 (MJF18004), IC630 (UC3842AN), R661 (220R) & D663 (3.6V Zener).caused by dry joint C669,προσεξε το ολοκληρωμενο,μαλλον θελει αλλαγη.χωρις το ptc εχεις εικονα με αλοιωμενα χρωματα;;
χωρις το PTC την ανοιξα στιγμιαια και δεν προλαβα να δω εικονα απλα ηθελα να δω αν καιει την ασφαλεια
ανοιξε τη να δουμε- μαλλον το ολκληρωμενο θα ειναι.....
Εχω ξηλωσει πολλα εξαρτηματα τωρα και την αφησα. Αυριο θα αλλαξω το ολοκληρωμενο IC UC3842N και βλεπουμε...
Εδω ειναι το σχεδιο http://www.download-service-manuals....shrpb55109g67n
To συγκεκριμενο σασι βγαινει με 2 παραλλαγες. Αν φοραει FET, δεν υπαρχει η Ζ3,6V. Αν φοραει BUL-MJF k.t.l τοτε υπαρχει και η zener.
Επισης, εαν δεν αλλαξεις μαζι το UC και το ΤΡ τοτε υπαρχει περιπτωση να μην ξεκινησει ΠΟΤΕ!!! Θα σου τα καει συνεχεια. Επισης εχει παρατηρηθει οτι, καποιες παρτιδες ΤΡ δεν κανουν για τη συγκεκριμενη TV.
Εγω παντα την ξεκιναω με BUL310 και το αντιστοιχο UC
Χμμμμμ !
Πήρες παλμογράφο???
Δες κάτι με το UC3842: Αρχικά τροφοδοτείται από το δίκτυο μέσω της R633 και όταν παρει το τροδοδοτικό μπροστά τροφοδοτείται από την D667. Ζεσταίνεται καθόλου η R633?????
Aκόμη, σου γράφουν παραπάνω, αν έχεις καμένη ασφάλεια άμεσα έχεις βραχυκύκλωμα στο πρωτευον στάδιο, θα το διορθώσω λίγο, έχεις βραχυκύκλωμα που προκύπτει στο πρωτεύον στάδιο, ενδεχόμενα από ένα κακό UC3842 Που βγάζει συνεχή τάση και κάνει το Τ665 να βραχυκυκλώνει την τάση. Για αν δεις αν δουλευει σωστά, μέτρα με ένα παλμογραφο (προσοχή !!!) στο πόδι 6 του uc3842, αν ξεκινώντας βγάζει έστω μια σύντομη ριπή.
Εχω δει να χαλάνε ηλεκτρολυτικοί σαν τον C667 ή να καίγεται η R633 και να μην ξεκινάει η λειτουργια.
Μια καλή ιδέα θα ήταν αν βγαλεις το Τ665 και να μετρησεις την εξοδο του τσιπακίου και αν έχει τις τάσεις σωστά γύρω του
Το σασι που εχω φοραει τρανζιστορ BUL310PI. Αλλαξα το UC3842,μετρησα τις αντιστασεις και τις διοδους δεν υπαρχει τιποτα καμμενο.Αλλαξα καποιους ηλεκτρολυτικους που ηταν λιγο πεσμενοι.Αλλαξα και το PTC το οποιο κουδουνιζε λιγακι. Επισης την εβαλα σε λειτουργια χωρις το PTC και ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΙΕΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ μονο που δεν ειναι στο σωστα τα χρωματα λογω της ελλειψης το κυκλωματος απομαγνητισμου με το PTC.Οταν βαζω ξανα το PTC γινεται βραχυκυκλωμα και καιγεται η ασφαλεια.
Ισως οταν καηκε το παλιο PTC να εκαψε και κατι αλλο και δεν ξερω τι??
http://www.download-service-manuals....shrpb55109g67n
Φίλε απ'ότι φαίνετε η τηλεόρασή σου δεν είχε τίποτα,παρά μόνον PTC και ΑΣΦΑΛΕΙΑ.Έβαλες το σωστό?τι άλλο έκανες?
Οταν πηρα την TV ειχε καμμενη ασφαλεια. Την αντικατεστησα και μολις εβαζα σε λειτουργια την TV την εκαιγε παλι.
Αλλαξα το PTC το οποιο ηταν Τ250 9812 και εβαλα το 96212 PH96111. Παλι το ιδιο κανει. Μονο οταν αφαιρω το ptc παιζει χωρις να καιει την ασφαλεια
βγαλε τα πηνια εκτος να δεις αν θα καψει την ασφαλεια (με το PTC ΠΑΝΩ)
παλι την καιει
βγαλε το ptc και μετρα με το πολυμετρο την πλακετα για βραχυκυλωμα,ακολουθα τους διαδρομους της πλακετας και βγαλε στον αερα οποιο εξαρτημα βρεις.βγαλε μια καλη φωτο την πλακετα στο σημειο αυτο
Δεν υπαρχει πουθενα βραχυκυκλωμα το ελεγξα. Οταν βαζω το PTC δημιουργειται βραχυκλωμα και καιγεται η ασφαλεια. Η αντισταση που υπαρχει στο PTC δημιουργει βραχυκυκλωμα στον μικρο μετασχηματιστη με τα δυο πηνια 2x 39mH 0,77A.
Δες το σχεδιο http://www.download-service-manuals....shrpb55109g67n
Δηλαδή αν σταματήσεις το κύκλωμα μετά το L601,με το PTC επάνω, σου καίει πάλι την αφάλεια.Δεν αλλάζεις και αυτό?Δεν έμεινε τίποτε άλλο.Μόνον ο διακόπτης και ο C601.
ξεκόλλησε το διακόπτη και βάλε άλλο ή κάνε γεφυρώματα για δοκιμή και δώσε απ'ευθείας τάση
δεν είπες την ασφάλεια όταν την καίει την βλέπεις μαύρη εσωτερικά;
Την ασφαλεια την κανει μαυρη αφου οταν την ενεργοποιω βγαζει μεγαλη λαμψη απο την ασφαλεια οταν εχω πανω το PTC. Τον πυκνωτη C601 τον μετρησα ειναι ενταξει.
Παιδια εκανα γεφυρωματα στο διακοπτη κι εβαλα ενα PTC απο τηλεοραση μεγαλης οθονης και και δουλευει. Ευχαριστω που ασχοληθηκατε με τη βλαβη αυτη ολους τον Νικο, το Γιαννη, τον Κωστα, τον Παναγιωτη, τον Ηλια, τον Βασιλη και τον Γιωργο.
καλησπέρα .
λοιπον τυχαια ψαχνοντας επεσα σ'αυτό το thread.
εχω ακριβώς το ιδιο μοντελο τηλεόρασης και μου παρουσιασε ακριβώς το ίδιο προβλημα.
καιει την εσωτερική ασφάλεια.
Μπορεί κάποιος να μου εξηγησει (σχετικα απλα) τι μπορω να κάνω?
Πχ. πως ελέγχω αν καηκαν καποιοι πυκνωτες ?
τι έιναι το PTC .. που μπορώ να βρω νέο?
Αυτά... οι γνώσεις μου από ηλεκτρονικά είναι νηπιακές.
ΥΓ . Η τηλεόραση ήταν για πεταμα.. αν καταστραφεί εντελώς ... ικρο το κακό
Ευχαριστώ
επειδη μαλον δεν γνωριζεις απο επισκευη βρες τον ΝΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑ στο forum να σου την επισκευασει.φιλικα ......ΤΑΚΗΣ
παιδια εχω μια ιδια και για να μην ανοιγω αλλο θεμα ειχε προβλημα στο τροφοδοτικο με καμενη μια αντισταση και τον μεγαλο πυκνωτη και τωρα ανοιγει κανονικα αλλα η εικονα ειναι λιγο χαλια.. καμια ιδεα?