Καλησπέρα
έκανα μια βλακεία και απο ότι φαίνεται δεν μπορώ να το συνεχίσω..
Ψάχνω λοιπόν κάποιον που να μπορέσει να αναλάβει να μου κάνει γύρω στις 15 κολλήσεις smd 0805 τα led τα έχω..
Εννοείται όχι τσάμπα περιμένω μηνύματα
Ευχαριστώ
Printable View
Καλησπέρα
έκανα μια βλακεία και απο ότι φαίνεται δεν μπορώ να το συνεχίσω..
Ψάχνω λοιπόν κάποιον που να μπορέσει να αναλάβει να μου κάνει γύρω στις 15 κολλήσεις smd 0805 τα led τα έχω..
Εννοείται όχι τσάμπα περιμένω μηνύματα
Ευχαριστώ
805? Δεν ειναι και ιδιαιτερα δυσκολο να τα κολλησεις...
Θα λεγα να κανεις πρωτα καμια δοκιμη σε αχρηστο/δοκιμαστικο πλακετακι και θα δεις οτι με λιγη εξασκηση τα καταφερνεις.
Αν ησουν Αθηνα φυσικα δεν υπηρχε προβλημα να βοηθησω αλλα Πατρα...
κόλλησα τουλάχιστον 40 leds αυτά εδώ ήταν τα τελευταία και εδώ έπαθα τη ζημιά..
Έφυγε η κόλληση απ την πλακέτα στο ένα άκρο και ο χώρος για αρχάριο σαν εμένα δεν βοηθάει καθόλου..
Αν μπορείς να με βοηθήσεις μπορώ να σου στείλω τα πλακετάκια με courier δεν είναι εκεί το θέμα..
Οταν λες εφυγε η κολληση? Εχει ξεκολλησει το pad? Αν βγαλεις καμια φωτο να δουμε τι ακριβως εγινε ισως δεν χρειαστει καν να το κανει καποιος αλλος.
το κακό είναι ότι δεν είναι το led το πρόβλημα αλλά αυτό εδώ που φαίνεται στην φωτογραφία και δεν ξέρω καν τι είναι..
αλλά πάνω στην πλακέτα έχει γραμμένο c415 & c407(τα οποία τα έχασα)
αυτά τι είναι ακριβώς??
ΥΣ είναι τα καφέ δίπλα από τα led στην φωτογραφία
http://img840.imageshack.us/img840/5262/img01080.jpg
Uploaded with ImageShack.us
Αν και η φωτο δεν ειναι οτι καλυτερο... αφου γραφει και Cχχχ διπλα και σε συνδυασμο με την εμφανιση ειναι σιγουρο οτι ειναι κεραμικοι πυκνωτες.
Αν και δεν μπορω να ειμαι σιγουρος γιατι υπαρχουν εκει σιγουρα μπορουν να μπουν καινουργιοι αν εχει μεινει ενας τουλαχιστον για δειγμα και προυποθετωντας οτι δεν εχουν καταστραφει τα pads στην πλακετα.
Τωρα... αν νομιζεις οτι δεν μπορεις να τα καταφερεις θα μπορουσα να βοηθησω, στειλε μου ενα πμ.
Χρήστο αυτά που έχασες είναι πυκνωτές τεχνολογίας SMT (SMD εξαρτήματα).
Που μένεις στη Πάτρα?
Ναι στην Πάτρα μένω αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να βρώ τέτοιο εξάρτημα στην Πάτρα..
Χρήστο με μπέρδεψες ..., τελικά σου είπα που μένεις στη Πάτρα, και μου λες στην Πάτρα μένω.
Αυτό το ξέρω, γιαυτό σου είπα που μένεις, να βρεθούμε, να μου τα δώσεις να στα κολλήσω.
Αλλά τελικά δεν κατάλαβα, τι θα κολλήσω?, γιατί λες οτι τα έχασες ...
Ό,τι να'ναι κατάλαβα - εγραψα..
Στην ανθούπολη μένω..
2 πυκνωτές τους έχασα..αλλά φοβάμαι μηπως έχω χαλάσει και κανένα pad ειμαι πολύ αρχάριος και δεν ξέρω μήπως έχω κάνει καμοία ζημιά..
έχω χάσει έναν c407 & c415
όμως έχω μια χαλασμένη μητρική απο υπολογιστή όπου έχει πολλούς απο δαύτους πάνω της αλλά τα νούμερα είναι κοντα στα δικά μου αλλά όχι ακριβώς ίδια+-20 θα κάνουν δουλειά??
Λοιπόν Χρήστο εγώ μένω στο "Ψαροφάι", Πλ. Παπανδρέου, όμως δεν είναι αυτό το πρόβλημα ...
Το πρόβλημα είναι οτι εκεί που έχεις χάσει αυτούς, τι θα βάλω?, δεν σημαίνει οτι επειδή μοιάζουν οι άλλοι
που έχεις, σε άλλη πλακέτα, θα βγάλουμε dyo και θα τους βάλουμε εδώ.
Υπάρχει σχέδιο απο αυτή τη συσκευή?, τι συσκευή είναι?. Πρέπει να βρούμε τι τιμή είναι ο C407 & C415.
είναι controller για συσκευή οθόνης αυτοκινήτου έχει και κάτι buttons πάνω και συνδέεται με καλωδιοταινία με την κύρια συσκευή..
Δηλαδή αν απο κάπου έβρισκα (η βοηθειά σου και εδώ θα ήταν πολύτιμη) τα πυκνωτάκια θα μπορούσες να την κάνεις να ξαναλειτουργήσει εφόσων είμαστε και συντοπίτες???
Επειδή έχει και έναν άλλο controller η οθονη απο την άλλη πλευρά που ευτυχώς δεν του έβαλα χέρι παω να δω αν έχει ίδιες τιμές στα cXXX του και με το πολύμετρο να δω ποσα farads είναι..
Βρε ναι δεν το συζητάω, το θέμα είναι να βρούμε τα πυκνωτάκια όπως τα λες και συ ...
Σου έχω στείλει το τηλ μου σε ΠΜ. Πάρε με κάποια στιγμή αύριο, οτι ώρα θες, απο 7
το πρωί, μέχρι 1 το βράδυ, αλλά να ξέρεις οτι δεν θα μπορέσω αύριο να βρεθούμε,
απλά θα κανονίσουμε, γιατί θα λείψω εκτός Πατρών απο το πρωι, μέχρι 19:00-21:00
περίπου. Οποτε θα βρεθούμε σίγουρα μεθαύριο ...
Ευχαριστώ πολύ!!
Εν τω μεταξύ το πολύμετρό μου δεν έβγαλε καμοία τιμή στους πυκνωτές με η χωρίς ρεύμα το κύκλωμα!
Τι μπορεί να γίνεται?Το πολύμετρό μου θεωρείται απο τα αξιόπιστα mastech είναι
Το πολύμετρό σου, είναι και καπασιτόμετρο?.
Παράδειγμα
Εγώ αυτό εδώ έχω και δεν πρέπει να έχει λειτουργία καπασιτόμετρου
http://www.emimikos.gr/shop/product....cat=337&page=1
Εχει καπασιτομετρο, ειναι η επιλογη πανω απο το hFE στον περιστροφικο διακοπτη.
Μετα συνδεεις τους ακροδεκτες του πολυμετρου στην com και στην τερμα δεξια επαφη (κανονικα βαζεις εκεινο το γαλαζιο-μπλε προσαρτημα που φαινεται στην φωτο και ακουμπας μεσα τον πυκνωτη αλλα αφου ειναι smd προφανως δεν γινεται αυτο).
Αν δεν σου εχει αυτοματες κλιμακες στο καπασιτομετρο αρχισε απο την 4μF κλιμακα και αν δειχνει πολυ μικρη ενδειξη η τιποτα αλλαξε το σε 400nF (το πιθανοτερο ειναι οτι θα βρισκεται σε περιοχη nF ο πυκνωτης αν κρινω απο την εμφανιση).
και μάλλον πρέπει να ξεκολήσει ο πυκνωτής απο την πλακέτα για να μετρηθεί σωστά !
καλύτερα άσε να στο μετρήσει σωστά ο γρηγόρης !
μήν χάσεις και τον μοναδικό που έχει μείνει !