LG 42in PLASMA ΧΩΡΙΣ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΗΧΟ(μπλε οθονη)
καλησπερα παιδια.. ακουστε το προβλημα μου!εχω μια TV LG 42in plasma την οπια την πηρα οταν ειχαν προτοβγει αυτες οι τηλεωρασεις 2500€, η εγγηιση της ηταν για 2 χρονια.στα 2 χρονια λιπον και 2 μηνες χτηπησε και το προβλημα,ξαφνικα πηγα να την ανοιξω και εδειχνε μια μπλε οθονη και ουτε εικονα ουτε ηχος.την παω λιπον(τοτε) στον τεχνικο της LG στο ηρακλειο και μου λεει οτι εχει καψει 2 πλακετες(λεει τωρα αυτος), η μια ειναι αυτη :6871QDH67B -1 +DRIVE και η αλλη ειναι αυτη :6871QYH029A +SOS ... (ετσι ακριβος μου τα εγραψε στο χαρτακι).
και μου λεει λιπον οτι για να αλαχτουνε οι πλακετες ηθελε 550€ τη στιγμη που τοτε η TV εκανε καινουρια 850€.φισηκα δεν την εφτιαξα και την φηλαξα στην αποθηκη(ειναι τωρα εκει 1,5-2 χρονια).πριν απο καμποσο καιρο ξαναρωταω τον ιδιο μηπος εχουνε φτηνηση οι πλακετεσ και μου λεει παλι τα ιδια! 550€ τη στιγμη που κανει τωρα καινουρια 590€.
και τοτε και τωρα εψαχνα και εψαξα στο ιντερνετ για να τις βρω και να της αγορασω πιο φτηνα και να την φτιαξω μονος μου αλλα τιποτα.. τις ειχα βρει καπου στο εξωτερικο μια φορα(ο θεος ξερει απο που) αλλα το θεμα ειναι οτι εγω ουτε αγγλικα ξερω ουτε να παραγγειλω κατι απο το εξωτερικο..
γιαυτο ληπον σκεφτηκα να ζητησω βοηθεια απο δω στο forum μηπος ξερει καπιος να μου πει τι να κανω η απο που μπορο να παραγγηλω αυτες τις πλακετες γιατι εγω δεν τις βρησκω! τι αλλο να κανω,κριμα ειναι τετια tv 2 χρονια στην αποθηκη.:angry:
Α! ξεχασα να πω οτι τοτε δεν την καληβε η εγγηιση γιατι ειχαν περασει 2 μηνες....:w00t::w00t::w00t::cursing: τι να πω με τους κολοαπατεωνες....:cursing:
λοιπον ελενξε τα εξης mosfet Q204=spw11n80c3 ,R103=20ωμ/5w, τους modulators ic200, ic
λοιπον ελενξε τα εξης mosfet Q204=spw11n80c3 ,R103=20ωμ/5w, τους modulators ic200, ic201,ic202=ka7552 και αλλαξε ολλους τους μεγαλους ηλεκτρολλυτικους στην μικρη πλακετα του τροφοδοτικου πιστευω οτι εκει ειναι οσο για τις πλακετες ειναι αντιστοιχες
Εμπειρικά μέτρα τα με τον παρακάτω τρόπο
Αν θέλεις ακούς και τη γνώμη μου φιλε με δική σου ευθύνη.
Λοιπόν αν ξέρεις πώς να ξεκολήσεις υλικά από την πλακέτα σου λέω τα εξής:
1ο) Ξεκόλλησε τα 2 απο τα 3 ποδαράκια των FET. Πάρε ένα πολύμετρο ηλεκτρονικό, βάλε τον επιλογέα στην θέση -|>|-
για μέτρηση διόδων.
Ακούμπησε τους ακροδέκτες στα ξεκολλημένα άκρα και δές πόσα ΩΜ δείχνει.
Αν σφυρίζει συνεχώς τότε τα FET "αποδήμισαν είς κύριον".
Αν σφυρίξει για λίγο και σταματήσει (είναι φυσικολογικό) θα πρέπει να επαναλλάβεις την μέτρηση εναλλάσοντας τους ακροδέκτες.Ακουμπώντας τον ένα ακροδέκτη στο ένα άκρο και τον άλλο μια στο ένα και μία στο άλλο.
Αν δείξει κάποια αντίσταση στον ένα θα πρέπει στο άλλο να δείξει άπειρο.
Αντιστρέφεις τον ακροδέκτη και κανεις τα ίδια.
Αντίσταση πρέπει να διαβάζει μόνο σε δύο ακροδέκτες. Οτιδήποτε άλλο είναι σφάλμα.
Αλλαξε τους σκασμένους πυκνωτές και αν θέλεις την γνώμη μου αλλαξε τους όλους τους ηλεκτρολυτικούς στην πλακέτα του τροφοδοτικού.
Μακάρι με λίγα χρήματα να την επισκευάσεις γιατί συμφωνώ μαζί σου ότι η χαρά του να δίνεις ζωή σε κάτι που θεωρείς νεκρό δεν μετριέται.
Ελπίζω να σε βοήθησα
Φίλε Νίκο. Εμπειρικά σου λέω κάντο και θα δείς
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα από
ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
το μοσφετ ειναι θυριστορ cool θα μετρησει λαθος ενδειξεις με αυτο τον τροπο
Δεν θα έστελνα ποτέ κάτι για το οποίο δεν έχω δοκιμάσει πρώτα. Είμουν ανάμεσα στα άλλα και επισκευαστής Ηλεκτρονικών Ηλεκτροκολλήσεων και έχω εμπειρία. Φυσικά με δική του ευθύνη πάντα.
Οχι με απλό αλλά με ηλεκτρονικό πολύμετρο λογω της μεγάλης αντίστασης εισόδου. Μόλις μπορέσω θα γράψω ένα αναλυτικό άρθρο για εμπειρική μέτρηση για το site μου και θα σας ενημερώσω να το δείτε.
φιλικά πάντα:001_smile: