-
τηλεοραση Blaupunkt
Εχω μια τηλ Blaupunkt FM-500 28'' πριν καμποσο καιρο εμφανισε προβλημα στον Μ/Σ υψηλης.Την πηγα σε τεχνικο και τον αλλαξε αλλα απο τοτε η εικονα της ειναι μουντη τοσο πολυ ωστε και με σφηστα τα φωτα δυσκολευεσαι να δεις...την ανοιξα και ο μετασχηματιστης μου φανηκε μικρος για 28''....εχει κανεις ιδεα τι γινεται?
-
"ανεβασε" την φωτηνοτητα...
-
Εννοειται οτι το κανα...τιποτα
-
Aνεβασες εννοεις το screen απο τον μετασχηματιστη? Παντως το πρωτο που πρεπει να κανεις ειναι να απευθυνθεις στον τεχνικο που την εφτιαξε αφου αυτος φερει ευθυνη, γιατι να παιδευεσαι εσυ?
-
ναι πειραξα και το screen...ο τεχνικος μου ειπε οτι εχει ''πεσει'' η οθονη και δε γινεται τιποτα τον ρωτησα τι εννουσε αλλα με εγραψε κανονικα.Τελικα πηρα μια καινουρια και ησυχασα αλλα αυτο το ''πεσιμο'' δεν μου καθεται καλα!
-
Συνήθως όταν η οθόνη <<πέφτει>> επιρεάζονται κυρίως τα χρώματά της και όχι η φωτεινότητα,βέβαια αν η τηλεόραση είναι παλιά και ταλαιπωρημένη (πολλές ώρες λειτουργίας), μπορεί να συμβεί κι αυτό που σου είπε,αλλά το θεωρώ λίγο πιο απίθανο.
-
Πότε αγόρασες την τηλεόραση φίλε;Δεν ρίχνεις κανένα phone στη μαμά εταιρεία μήπως και βγάλεις άκρη;
-
ειναι περιπου δεκαετιας,δεν αξιζει για επισκευη, αλλα μιας και καθομαι ειπα να της ριξω μια ματια.
-
Απλά πράγματα..η οθόνη δεν πέφτει από τη μια μέρα στην άλλη... είναι κάτι που γίνεται σταδιακά....
Άρα αν πριν χαλάσει δεν είχε πέσει η οθόνη δεν μπορεί γυρίζοντας από το μάστορα να έπεσε.... Εμένα μου πάει στο μυαλό οτι δεν βρήκε το σωστό μετασχηματιστή κι έβαλε άλλο μετασχηματιστή ελπίζοντας να δουλέξει οκ.
-
η οθονη πεφτη σταδιακα.συνη8ος ομος οχι ολα τα χρωματα.εκτος και αν εχουν κηνο νημα για την εκπομπη ηλεκτρονιον.σηνη8ος το νημα αυτο μαζευη "πουρη"και πεφτη η οθονη.τωρα αν εγινε αποτομα και μετα και απο αλλαγη μετασχηματιστη καλλο ειναι να κοιταξης αν μπηκε ο σωστος.μηπος τελικα φταιει το οτι δεν βγαζει σωστες τασεις
-
Ναι και εγω ετσι πιστευω...να επεσε η οθονη απο τη μια μερα στην αλλη λιγο περιεργο.Αν πετυχω πουθενα κανα μετασχηματιστη θα τον αλλαξω.