ΒΛΑΒΗ ΣΕ ΠΟΜΠΟ ΑΜ (813) ΕΡΩΤΗΣΗ
με ενημερωσαν πριν λιγες μερες οτι δεν δουλευει ο πομπος που εχουμε στο πανεπιστημιο. μου ειπαν οτι το μιλιαμερομετρο
στο οδηγο πλεγμα της 813 δειχνει 0 ενω της ανοδου της 813 δειχνει 200 ma ενω κανονικα ηταν ρυθμισμενο στα
160ma. δεν εχω παει να δω τι συμβαινει. θα το δω αυριο.
πριν παω περιμενω τις αποψεις σας.
αν ειχε καει η λαμπα δε θα επρεπε της ανοδου να δειχνει 0?
επισης αν εχει μεινει απο οδηγηση (η 813 ειναι με αυτοπολωση στο οδηγο και οχι τροφοδοτικο αρνητικης τασης) δε θα επρεπε
να ειχε καει η 813 και αρα να μην τραβαει ρευμα η ανοδος της? απο τι στιγμη που σταματησε να εκπεμεπι μεχρι την ημερα που ειδαν τα ρευματα αυτα περασαν 3-4 μερες.
περιμενω γνωμες.
αυριο θα βαλουμε πανω και τον νεο διαμορφωτη απο τον αντωνιαδη και τον νεο ντραιβερ.
μου καικε η μια 811Α !!!!
λοιπον το προβλημα ηταν οτι ειχε βγει η μπορνα που δινω οδηγηση στην 813 κα;ι δεν επαιρνε οδηγηση. λογικα τοσες μερες δε θα επρεπε να ειχε καει? (ειναι στα αρνητικα με αυτοπολωση)
με 200 mA στην ανοδο και χωρις οδηγηση λετε να εχει καταπονηθει πολυ? παντος δουλευει μια χαρα.
επισης εβαλα πανω τον νεο διαμορφωτη και τον νεο driver και μολις πηγα να δωσω υψηλη ταση στις 811 η μια πεταξε φωτιες μεσα
(μεταξυ του κατω μερους της ανοδου και των νηματων), και εκαψε την ασφαλεια. Εβαλα καινουργια ασφαλεια την ξαναεκαψε και μαλιστα το νημα της 811 εναβε λιγοτερο απο της αλλης 811.
εδω να πω οτι η ταση που μτις ειχα δωσει ηταν περιπου 1150 βολτ, ενω πριν αλλαξω τον διαμορφωτη τις δουλευα στα 1400 βολτ χωρις προβλημα. να πω επισης οτι οι λαμπες αυτες παιζουν συνεχομενα
περιπου 3 χρονια. θα αλλαξω σε 3-4 μερες τις 811 με καινουργειες απλα σκεφτομαι μην συμβει τιποτα τετοιο παλι.μηπως συνεβη επειδη δεν ειχα σφιξει καλα το καπελακι της ανοδου της?
δε το εσφιξα πολυ γιατι βγαζοντας το καπελακι της δευτερης 811 ξεκολισε το μεταλικο της ανοδου στο οποιο φορας το καπελακι χωρις ευτυχως να σπασει η λαμπα.
περιμενω τις αποψεις σας (παλια σε αναμμα μου ειχε ξανακαψει μια 811 αλλα εκει τελειως μετα δεν εναβαν τα νηματα)
ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΕΛΕΙΨΗ ΟΔΗΓΗΣΗΣ??
τι να σου πω δε ξερω. και γω περιμενα να τα εχει τιναξει αφου βγηκε το καλωδιο της οδηγησης. ταση σκρην ειναι 400 βολτ μεσω μιας αντιστασης 1,5 εως 4,7 ΚΩ, δε θυμαμε ακριβως τι αντιστασει εχει τωρα την εχω αλαξει, παλια ειχα 1,5ΚΩ και μετα ειχα βαλλει 10ΚΩ και την ξανακατεβασα. παντος η λυχνια δεν ειχε πεσει πολυ το τελευταίο χρόνο, ειχα περιπου την ιδια εμβελεια.τωρα μετα το συμβαν αυτο τι απεμεινε απο την 813 θα το διαπιστωσω αυριο που θα βαλω 2 καινουργιες 811 στο τελικο και θα ξανααναψω το μηχανακι.
badsak θυμησε μου ατες οι λυχνιες που λες τι νηματα κτλ θελουν? (αρνητικη ταση, σκρην, ανοδο) . δεν ειμαι τωρα να αλλαζω τροφοδοτικα. επισης Θεσσαλονικη τις εμπορευεται κανεις??και τιμες θυμησε μου.βασικα για αυτες που ειναι ιδιες με την 813 με μεγαλυτερη ανοδο θα ενδιαφερομουν.
Εδω θελω να ρωτησω αν υπαρχει καποιο συστημα το οποιο με ελειψη οδηγησης στην 813 (αρνητικη ταση εχω με αυτοπολωση) να διακοπτει αυτοματα την τροδοδοσια. π.χ με ελειψη τροφοδοσιας το ρευμα του οδηγου της λαμπας ειναι 0. αρα με 0 ρευμα να δινει εντολη στο ρελε και να κλεινει τα τροφοδοτικα. η οποια αλλη ιδεα εχετε.
Re: ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΕΛΕΙΨΗ ΟΔΗΓΗΣΗΣ??
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα από tzitzikas
Εδω θελω να ρωτησω αν υπαρχει καποιο συστημα το οποιο με ελειψη οδηγησης στην 813 (αρνητικη ταση εχω με αυτοπολωση) να διακοπτει αυτοματα την τροδοδοσια. π.χ με ελειψη τροφοδοσιας το ρευμα του οδηγου της λαμπας ειναι 0. αρα με 0 ρευμα να δινει εντολη στο ρελε και να κλεινει τα τροφοδοτικα. η οποια αλλη ιδεα εχετε.
Και γιατί να μπλέκεις με ρελέ και γενικότερους αυτοματισμούς?? Πιο εύκολο δεν είναι να φτιάξεις ένα τροφοδοτικό με σταθεροποιημένη (με Zener) αρνητική τάση, οπότε αν δεν έχεις οδήγηση, να υφίσταται μονίμως μία αρνητική τάση στο οδηγό της 813? Δες τι αρνητική ταση χρειάζεται η 813 και φτιάξε ένα αντίστοιχο τροφοδοτικό (ένας μετασχηματιστής λίγων mA θα σου χρειαστεί γι'αυτήν την περίπτωση). Αν δεν έχεις σχέδιο πες μου να ανεβάσω ένα.