-
Πλυντήριο Ariston
Καλησπέρα σε όλη την ομάδα! 'Εχω ένα πλυντήριο-στεγνωτήριο ARISTON AML 129 δεκαετίας. Χθες μου έκανε κολπάκια... Δηλαδή, ενώ ξεκίνησε κανονικά το πρόγραμμα 3 στους 60 βαθμούς, μετά από 40' περίπου, σταμάτησε, και αναβόσβηναν κάποια πλήκτρα. Το 1ο της χρονοκαθυστέρησης, και το 3ο της παράτασης χρόνου πλύσης. Αυτά τα δυο αναβόσβηναν με ίδιο και σταθερό ρυθμό. Επίσης, αναβόσβηνε και η λυχνία με το κλειδί, αλλά πολύ πιο γρήγορα από τα προηγούμενα. Νερό μέσα δεν είχε εκείνη τη στιγμή, τα ρούχα όμως άστυφτα και η πόρτα που δοκίμασα είχε ξεκλειδώσει. Το μαλακτικό ήταν στη θέση του, άρα δεν είχε φτάσει μέχρι εκείνη τη φάση.Θέλω να βρω τι φταίει και αντέδρασε έτσι, γιατί είναι μια συσκευή που δουλεύει καθημερινά, είναι εντελώς αθόρυβη, με μεταλλικό κάδο και όχι πλαστικό, και κινητήρα χωρίς ψήκτρες, χωρίς καθόλου σφύριγμα! Στοιχεία AML 129 EU, S/N 702153826 80305980905. Μπορεί κάποιος να μου δώσει τα φώτα του???
-
Μετρα την αντισταση μηπως και δεν ζεσταινει
-
Καλημέρα κ ευχαριστώ για την απάντηση. Η αντίσταση μετρήθηκε και είναι οκ. Μήπως είναι κωδικός σφάλματος?
-
Κωδικος σφαλματος ειναι σηγουρα και αποσο ειδα στο service manual https://elektrotanya.com/ariston_ind.../download.html πρεπει να ειναι σφαλμα F10 και εχει σχεση με τον πιεζοστατη.Κατεβασε το manual και διαβασε το προσεκτικα απο τη σελιδα 19 και μετα.
Για να το κατεβασεις το manual θα περιμενεις μεχρι να σου γραψει get manual στο κατω μερος της σελιδας.
-
Καλησπέρα! Ευχαριστώ για το manual! Έχω τις εξής εξελίξεις στο θέμα. Χθες βράδυ το έβαλα στη θέση του, ξανά στην πρίζα και το ξεκίνησα στο πρόγραμμα 8 (express 30'). Δούλεψε κανονικά κ το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε χωρίς παρατράγουδα, ενδείξεις κλπ. Πάντως η αντλία αποχέτευσης ακουγόταν αρκετά και με πιο βαρύ ήχο απ'οτι συνήθως (μούγκριζε). Το φίλτρο το τσέκαρα, είναι καθαρό και το πτερύγιό της δείχνει οκ. Τι να πω? Να με αφήνει σιγά σιγά η αντλία του?
-
Συμφωνα με το manual τι βλαβη σου βγαζει?
-
""F10: No full and empty signal β’ Check the efficiency of J3 connector contacts on the card β’ Check pressure switch status checking J3 wiring connector pins: - 2-4 ohm continuity - tub empty - 2-3 ohm continuity - full tub - 2-1 ohm continuity - tub overfilled, at least halfway up door glass β’ Check wiring of connector J3/Pressure switch β’ Replace Pressure Switch β’ Replace Card.""
Αυτό έχει σχέση με το διακόπτη πίεσης ,αν δεν κάνω λάθος. ¨Όταν παρουσίασε το σφάλμα, το φορτίο που είχε μέσα ήταν τρία μεγάλα μπουρνούζια. Μήπως πήρε παραπάνω νερό στο πρώτο ξέβγαλμα και δούλεψε η ο διακόπτης της υπερχείλισης? Πριν το δούλεψα και το απόγευμα σε άλλο πρόγραμμα και δεν κόλλησε...
-
Αφορα τον πιεζοστατη σταθμης νερου,δεν εχει σχεση με το βαρος.Αφου δουλευει εχει καλως,αμα το ξανακανει βλεπουμε.
-
Καλησπέρα στην ομάδα και Καλή Χρονιά σε όλους μας!!! Επανέρχομαι στην ίδια συσκευή, διότι αντιμετωπίζω νέο πρόβλημα. Εδώ και κάποιες μέρες έχω διαπιστώσει πως τα ρούχα δεν πλένονται στη σωστή θερμοκρασία. Στα προγράμματα 1,2,3,4,8 μπορεί και σε άλλα, η θερμοκρασία ανεβαίνει πιο ψηλά από την επιλεγμένη θερμοκρασία που θέτω εγώ με το διακόπτη. Χθες χρειάστηκε να σταματήσω την πλύση (πρόγρ.4 κ 30 βαθμοί), άνοιξα την πόρτα και ανακάλυψα πως το νερό έκαιγε!! Με θερμόμετρο που χρησιμοποίησα, είχα θερμοκρασία στους 58 βαθμούς!! Γι αυτό μου μαζεύουν τα τζιν και τα μαύρα ρούχα... Πως μπορώ να τσεκάρω τον θερμοστάτη? Τι μπορεί να φταίει???
-
Απ' ότι κατάλαβα έχει 3 θερμοστάτες, αν δεν κάνω λάθος.
Αν είναι σταθεροί θερμοστάτες, λογικά θα γράφει πάνω τους τη θερμοκρασία στην οποία ανοίγουν (βγαίνουν off).
Οπότε αν θες να ελέγξεις ένα θερμοστάτη:
1. τον αφαιρείς από το πλυντήριο
2. με το πολύμετρο στη μέτρηση διόδων, ακουμπάς τον ένα ακροδέκτη του στο ένα ποδαράκι του θερμοστάτη και τον άλλο ακροδέκτη του πολυμέτρου στο άλλο ποδαράκι του θερμοστάτη. Θα πρέπει να ακούς το μπιιπ του πολυμέτρου, το οποίο θα δείχνει μηδέν Ωμ (ή πολύ κοντά στο μηδέν).
3. ζεσταίνεις τον θερμοστάτη (πχ με ζεστό νερό) στη θερμοκρασία που γράφει πάνω στο θερμοστάτη. Όταν ο θερμοστάτης πιάσει τη θερμοκρασία αυτή το πολύμετρο θα πρέπει να σταματήσει να κάνει μπιπ και να δειχνει άπειρο (ή OL, δηλαδή άπειρη (πολύ μεγάλη) αντίσταση).
Αν δεν συμβούν αυτά, είναι χαλασμένος.