-
4 Συνημμένο(α)
Δείχνει μαύρη εικόνα
Καλησπέρα. Έχω μία 22άρα τηλεόραση Grundig Vision 2 22-2930 T η οποία σταμάτησε να λειτουργεί και το μόνο που κάνει όταν την βάζω στην πρίζα είναι να ανάβει μαύρη εικόνα χωρίς να μπορεί να δεχτεί την παραμικρή απόκριση-αλλαγή από το τηλεκοντρόλ. Έβγαλα φωτογραφίες από το εσωτερικό της και προσωπικά το μόνο που μπορώ να δω από τα λίγα που γνωρίζω, είναι ένας μικρός ψιλοφουσκωμένος πυκνωτής.
-
Ξεκινα με αλλαγη πυκνωτων...αλλαξε τους ολους ..
-
Έλεγξε και τρανζίστορ εξόδου στο τροφοδοτικό για παν ενδεχόμενο.
-
Θα πάρω μέσα στην εβδομάδα πυκνωτές και θα τους αλλάξω. Πάντως πίσω από την πλακέτα τα σημεία κόλλησης του φουσκωμένου πυκνωτή έχουν μαυρίσει αλλά δεν έχουν ξεκολλήσει. Επίσης ακούγεται ένας θόρυβος στην ίδια πλακέτα(την λευκή), που αυξομιώνεται η έντασή του αναλόγως πόσο την πιέζω.
-
1 Συνημμένο(α)
Για αρχή άλλαξα μόνο τον φουσκωμένο πυκνωτή(έβαλα 470μF 16v και όχι 470μF 10v επειδή δεν έβρισκα) και κάνει κάτι τρεμοπέγματα η οθόνη σαν να προσπαθεί να ανάψει αλλά τίποτα.
Επίσης ο θόρυβος που αναφέρω στο προηγούμενο μήνυμά μου ο οποίος ακούγεται κάπου από την πλακέτα, συνεχίζει να υπάρχει. Πριν αλλάξω όλους τους πυκνωτές θα ήθελα να μου πείτε αν το παρακάτω στην εικόνα σας φαίνετε εντάξει και αν πρέπει να αλλάξω και τον μεγάλο πυκνωτή στην μέση που είναι ξαπλωμένος και είναι 100μF 400v.
-
Αυτο ειναι σκασμενο ναι.
Οχι τον μεγαλο μην τον αλλαζεις για αρχη.
-
Ευχαριστώ πολύ. Αλλάζει εύκολα αυτό και πως το ζητάω; το παρακάτω είναι;
http://www.venieris.com/%CE%97%CE%9B...px?txtSearch=*
-
οχι δεν ειναι αυτο.
Διαβασε τι γραφει πανω και ψακτω στο google.
Καταρχας ειναι smd.
-
Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι, να είσαι καλά! Στην μία σειρά γράφει 117AJG και στην άλλη ακριβώς από κάτω RV748. Επειδή με αυτούς τους κωδικούς δεν βρίσκω κάτι στο ίντερνετ, σου είναι εύκολο να μου δώσεις περισσότερες πληροφορίες;
-
Αν γραψεις στο google 117ajg σου βγαζει αντιστοιχο το ncp1117,ncv1117 αυτο θα ζητησεις.