-
5 Συνημμένο(α)
Kenwood KA-3700
γεια σας
ενας γειτονας εχεις τον παραπανω ενισχυτη και τον ειδα που τον πεταγε στον καδο και μου τον εδωσε
αυτος δεν θυμοτανε τη ειχε και τον εβαλα να δω αν κανει με το που τον αναψα νομιζω οτι εβγαλε λιγο καπνο
(νομιζω ομως δεν ειμαι σιγουρο)καμμενο δεν μυρησε (μπορειτε να δειτε στην εικονα που στο περιπου εβγαλε)
και θα ηθελα αν γινεται με την βοηθεια σας να τον επισκευσω (εχω διαβασει και παρακολουθησει πολλα βιβλια και ξερω καποια πραγματα)και αν δεν μπορεσω δεν πειραει θα εχω αποκτησει καποιες γνωσεις
εχω κολλητηρι και πολυμετρο
Συνημμένο Αρχείο 36861Συνημμένο Αρχείο 36862Συνημμένο Αρχείο 36863Συνημμένο Αρχείο 36864
και σαυτην εκει που εχω κανει ενα στρογγυλο μου φαινεται εβγαλε λιγο καπνο
Συνημμένο Αρχείο 36865
-
Κωνσταντίνε ξέρεις να διαβάζεις σχέδιο? Αν ναι υπάρχει ελπίδα. Επίσης έχε υπ όψι δεδομένου ότι ο ενισχυτής είναι 30+ χρόνων θα πρέπει να ελέγξεις όλους τους ηλεκτρολυτικούς και τις επαφές διακοπτών και ποτενσιομέτρων.Οι φωτογραφίες δεν είναι αρκετά καθαρές για να φανεί κάτι οπτικά. Ξεκίνα ελέγχοντας ότι έχεις σωστές τάσεις τροφοδοσίας.
http://www.eserviceinfo.com/download.php?fileid=51117
-
δεν εχω ξανα διαβασει σχεδιο αλλαθα προσπαθησω
μπορεις να μου πεις αναλυτικα βημα βημα ωστε να μην κανω κανα λαθος(και η παραμικρη λεπτομερεια με βοηθαει)
-
Δεν είναι εύκολο φίλε, ειδικά από μακριά. Όπως σου έγραψα αν οι ασφάλειες (έχει 4, δυο στην τροφοδοσία και δυο στις εξόδους) είναι καλές συνέκρινε τις τάσεις μ αυτές του σχηματικού, βέβαια στις εξόδους δεν θα έχεις συνδεμένα ηχείο αλλά κάποια αντίσταση ισχύος, πχ 15Ω 10W. Aν είναι κάποια καμένη δεν τον συνδέεις στο ρεύμα αλλα τσεκάρεις ημιαγωγούς, αντιστάσεις κτλ.
-
ωραια μπορεις; να μου πεις που να μετρησω τασεις;
-
Να δεις αν έχεις offset στην εξοδο, σωστή ταση τροφοδοσίας του τελικου, και μετα επιμέρους τάσεις οπως δείχνει το σχηματικό.
-
οκ απλα δεν θα εχω κανα θεμα να τον βαλω στην μπριζα μιας και εβγλε καπνους ετσι;
δεν θα κανει κανα μπαμ να τρεχουμε(θα εχω και εφφε βραδυατικα)
-
και να τα κανω με την σειρα που γραφεις;
-
Κωνσταντινε θα σου δωσω οσες πληροφοριες χρειαζεσαι για την επισκευη αλλα σε καμμια περιπτωση δεν θα επιτρεψω το θεμα αυτο να γινει μεσανατολικο οπως παλαιοτερα θεματα που εχεις δημιουργησει . Οποιαδηποτε θεματα ασχετα με την επισκευη θα διαγραφουν .
Επισης Σε καμμια περιπτωση δεν θα δεχθω ΠΜ για αυτο το θεμα και οτι ειναι να συζητηθει θα πρεπει να γινει εδω ωστε και αλλοι φιλοι μας να κερδισουν κατι απο την συζητηση .
Εαν εισαι συμφωνος μπορουμε να ξεκινησουμε .
Λιγα πραγματα για την ιστορια του μηχανηματος :
Στο μηχανημα σου συμβαινει το παρακατω :
κατα 99% το μηχανημα αυτο εχει καει στο παρελθον και ο Ελληναρας τεχνικος αλλαξε τρανσιστορ εξοδου με τα αντιστοιχα που βρηκε στο βιβλιο το οποιο δεν διαβασε σωστα και επελεξε το BD 243 το οποιο το βιβλιο δινει αντιστοιχο με δυο σταυρους ...Οπου φυσικα ουδεις ποτε γυρισε πισω στις πρωτες σελιδες ωστε να δει τι ειναι οι δυο σταυροι , που σημαινουν οτι απο ολα τα χαρακτηριστικα του αντιστοιχου τρανσιστορ ταιριαζουν μονο η ταση και η ενταση και ολα τα υπολοιπα με κυριοτερο την πολωση αλλα και την χωρητικοτητα δεν ταιριαζαν ουτε για αστειο .
Περα απο αυτο ο ενισχυτης αυτος δεν εχει ρυθμιση πολωσης οπου αν χρειαστει να αλλαξεις τρανσιστορ με μη αυθεντικα θα πρεπει να προσθεσεις και ρυθμιση οπου η πλακετα την εχει ετοιμη απλα κολλας ενα ρυθμιστικο το ρυθμιζεις και τελειωνεις μια χαρα .
Η προσεγγιση ειναι να δεις τι εξοδου φοραει επανω ,
να τα αλλαξεις με αυθεντικα
Να κοιταξεις τα οδηγα εαν ειναι καμμενα να αλλαξεις τις αντιστασεις που ειναι καμμενες , να αλλαξεις ολους τους ηλεκτρολυτικους εναν εναν λογο ηλικιας να προσθεσεις τα τριμμερακια να ρυθμισεις να καθαρισεις τα παντα ποτενισομετρα διακοπτες κλπ και θα εχεις ενα εξαιρετικα ταχυ και πολυ γλύκο μηχανακι αλλα δυστυχως μικρο σε ισχυ .
Σαφως δεν εχει νοημα να βιαστεις να απαντησεις . θα πρεπει πρωτα να σκεφτεις εαν εισαι ετοιμος για κατι τετοιο και μετα να αποφασισεις . Το κοστος για τα υλικα εαν δεν αλλαξεις και τους μεγαλους ηλεκτρολυτικους δεν θα ξεπερασει τα 25 ευρω αλλα οπως ειπα θελει δουλεια αργα και μεθοδικα .
Αν δεν εισαι ετοιμος μην συνεχισεις στο νημα και αναζητησε καποιον επαγγελματια που μπορει να εκτελεσει τα παραπανω με συνεση και προσοχη .
Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
-
γεια σου σακη
απο την τελευταια φορα εχω βαλει μυαλο και δεν προκειται να κανω τα λαθη που εκανα στο παρελθον και ουτε πμ θα στειλω (μονο ενα πμ θα σου στειλω αλλα για αλλο λογο να σε ρωτησω κατι ασχετο μαυτο)
τα τρανσιστορ εξοδου ειναι τα sk c1827 75b εαν διακρινω σωστα
τωρα με το ματι δεν βλεπω καποιες αντιστασεις καμμενες τα οδηγα πως βλεπω εαν ειναι καμμενα;
θα ηθελα μιας και εχεις την προθεση να με βοηθησεις(και σε ευχαριστω πολυ) να μου λες οσο ποιο αναλυτικα γινεται ωστε να μην κανω κανενα λαθος
edit εχουμε και ενα νεο στοιχειο ο γειτονας που μου το εδωσε μου ειπε οτι τελευταια φορα που θυματε να τον ακουσε του βραχνιαζε στα δυο καναλια